1 Μαΐου 2012

Γιάννη τσίμπα μια σακούλα!

Σακουλίτσα..??
Ναυτία πιάνει τον Μπουτάρη με το ΚΚΕ..τόση πολλή που κατεβάζει τις δραμαμίνες με τις χούφτες.
Η κοινωνία μοιάζει με φουρτουνιασμένη θάλασσα και ο Γιάννης, επιβάτης στο καράβι της ανανεωτικής (sea-)σικ "αριστεράς", ζαλίζεται εύκολα. Δύσκολοι καιροί για "δημοκράτες".
Γιάννη κρατήσου λίγο, προσπάθησε. Κατάσταση είν αυτή να τρέχεις στην τουαλέτα μέρες που είναι?

Η sea-σικάτη "αριστερά" δεν τα πάει καλά με τις τρικυμίες (εκτός από αυτήν που έχει εγκατασταθεί μόνιμα στο κέντρο του συλλογικού της κρανίου).
Είναι φανερό αυτό από όλες τις εκφάνσεις της πολυσχιδούς δραστηριότητας του εν λόγω χώρου.
Από τις "πολιτισμένες" και ήρεμες φωνές στα τηλεοπτικά πάνελ,  τον προωθημένο και σύγχρονο τρόπο διαμαρτυρίας (ποιας?), μέχρι και τα εκλογικά της περίπτερα (που είναι κάτι ανάμεσα σε καφενέ απόμαχων απογοητευμένων πασόκων και αναψυκτηρίου των βορείων προαστίων).

Κόκκινο πανί η απόφαση του ΚΚΕ να γράψει τον Γιάννη, το ΔΣ και την απόφασή τους και να πραγματοποιήσει την κεντρική του συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους.
Ο Γιάννης είναι σικ και καλλιεργημένος άνθρωπος και δεν του αρέσουν οι "μαγκιές".....από τους άλλους. Είναι αποκλειστικά δικό του προνόμιο και εξαντλούνται στις κοκορομαχίες με τον Άνθιμο και το ντεμεκ ανατρεπτικό ροκ στυλ.

Γιάννη, αν δεν ήξερα ότι για σένα μιλάει το Spiegel, θα νόμιζα ότι αναφέρεται σε κάποιον από αυτούς:





Είναι πάλι και αυτό το ζήτημα με το σεβασμό στις αποφάσεις και στη νομιμότητα. Ο Γιάννης και οι ομοούσιοι του αποφασίζουν (δημοκρατικά πάντα) για το πως διατίθενται οι δημόσιοι χώροι. Στην προκειμένη περίπτωση η πλατεία.
Ο Γιάννης, λοιπόν, ισχυρίζεται ότι οι προεκλογικές συγκεντρώσεις διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Έτσι εξηγούνται πολλά πράγματα. Οι δήμαρχοι ανά την Ελλάδα έχουν αποφασίσει να παραχωρήσουν - με το αζημίωτο- τμήματα πλατειών, πεζοδρομίων, πεζοδρόμων για εμπορική εκμετάλλευση. Αυτό αποτελεί ζήτημα από μόνο του - ειδικά σε μεγάλα αστικά κέντρα όπου οι ελεύθεροι χώροι είναι περιορισμένοι- αλλά δεν είναι της παρούσης.

Το κακό είναι ότι σε πάμπολλες περιπτώσεις η εκμετάλλευση του χώρου ξεφεύγει κατά πολύ από το νόμιμα επιτρεπτό, με αποτέλεσμα να βαδίζεις με δυσκολία και μάλιστα η διέλευση σε κατηγορίες συμπολιτών μας (όπως άτομα με κινητικά προβλήματα) να είναι αδύνατη. Αυτό, ας πούμε, στον κόσμο του Γιάννη δεν αποτελεί ζήτημα μιας και δεν δημιουργεί προβλήματα στην αγορά - το αντίθετο.

(Για να μην μιλήσουμε για κατασκευές-τύπου ξενία- μέσα σε αρχαιολογικούς χώρους ή κοντά σε αυτούς, χωρίς να ακολουθούνται οι κείμενες πολεοδομικές διατάξεις ή να εφαρμόζονται οι περιορισμοί που θέτει η εφορία αρχαιοτήτων. Για να μην πούμε για τις διαφημιστικές πινακίδες απέναντι από τέτοιους χώρους, μπροστά σε πλατείες κτλ Ψιλά γράμματα...)

Το θέμα λοιπόν είναι η καλή λειτουργία της αγοράς, έτσι όπως την αντιλαμβάνεται ο Γιάννης. Το γεγονός ότι η αγορά έχει ήδη πληγεί από τις πολιτικές και το σύστημα που υποστηρίζουν οι Γιάννηδες αυτού του κόσμου, ότι τα λουκέτα πάνε σύννεφο, ο κόσμος δεν έχει λεφτά έτσι και αλλιώς να ψωνίσει, είναι επίσης ψιλά γράμματα.

Μιλώντας για σικάτους και αριστερούς και Γιάννηδες θυμήθηκα την πρόσφατη δήλωση του Μπέζου (που πολιτεύεται με τη δημαρ)  ο οποίος μίλησε για τις διαδηλώσεις και είπε ότι άνετα μπορούν να πάνε οι διαδηλωτές στο πεζοδρόμιο «Ίσως μάλιστα με αυτόν τον τρόπο να κάνουν πιο αισθητή την παρουσία τους. Τώρα γίνονται απλώς ενοχλητικοί.” Και συμπλήρωσε "Και να μιλήσουμε για 30.000, να κλείσουν οι δρόμοι, αλλά 100 – 200 άνθρωποι, δεν γίνεται να προκαλούν τέτοιο χάος”.

Αριστεροί μου...δημοκράτες μου...
Ο Μπέζος μου ήταν ανέκαθεν συμπαθής ως ηθοποιός και είχα σε εκτίμηση τις υποκριτικές του ικανότητες. Προσφάτως έδωσε την χειρότερη ερμηνεία της ζωής του. Βέβαια το φταίξιμο δεν είναι αποκλειστικά δικό του. Φταίει και το σενάριο (έχει πολλά κενά) αλλά και το ότι προσπαθεί να μας πουλήσει γενόσημο φάρμακο για πάσα νόσο και πάσα μ@λ... (προσοχή στις απομιμήσεις. Το πρωτότυπο έχει σήμα τον πράσινο ήλιο).

Από ότι φαίνεται η "Δημοκρατική" "Αριστερά" έχει ζήτημα και με τις διαδηλώσεις και με τις συγκεντρώσεις. (Να θυμίσω εδώ και τις θέσεις του dr Evil Καμίνη που μας έχουν απασχολήσει στο παρελθόν, εδώ και εδώ, δήμαρχος και αυτός, Αθηνών, που υποστηρίχτηκε, όπως και ο Μπουτάρης, από τη δημαρ.)

Το κατά πόσο ένα κόμμα μπορεί να αυτοαποκαλείται αριστερό, όταν οι υποψήφιοι  του αλλά  και οι δήμαρχοι τους οποίους έχει στηρίξει έχουν τέτοιες απόψεις, το αφήνω στην κρίση του κοινού. Το κατά πόσο μπορεί να αυτοαποκαλείται δημοκρατικό όταν προωθεί τον περιορισμό των εκδηλώσεων άλλων ομάδων πολιτών, το αφήνω πάλι στην κρίση σας.
2 στα 2 για την "Δημοκρατική" "Αριστερά".

Το γιατί ορισμένοι όταν ομιλούν για "ενότητα της αριστεράς", συνυπολογίζουν και τη δημαρ και της κάνουν και πρόταση επίσημη, το φαντάζεστε ήδη.

6 σχόλια:

  1. Δύο πράγματα:

    Η ΔΗΜΑΡ με την αριστερα έχουν απλά σχέση συνωνυμίας.

    Ο Μπουτάρης με την αριστερά δεν έχει ούτε αυτό. Στηριγμένος από Ντόρα και Μάνο, μέλος της Δράσης του Μάνου, έχει πάψει απο καιρό να είναι "αριστερός". Είναι ένας αισχρός νεοφιλελεύθερος που εμφανίζεται με ριζοσπαστικό λόγο ώστε να προκαλέσει τους δεξιούς της εκκλησίας. Η πόλη επί δημαρχίας του έχει γίνει πιο βρώμικη απο ποτέ, πιο δυσλειτουργική απο ποτέ. Ο άνθρωπος εκτός από δεξιό-νεοφιλελεύθερος είναι απλά κομπλεξικός. Προσπαθεί με δηλώσεις όπως αυτή να διατηρείται στην επικαιρότητα προβάλλοντας το πόσο διαφορετικός είναι απο τους άλλος πολιτικούς.

    Ρίξτε μια ματιά σε κείμενο που είχα γράψει κάποτε για αυτόν:

    http://2310net.wordpress.com/2011/12/18/%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B7%CF%82/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτος ειναι χειροτερος και απο τον παϊτερη!!! Το οτι ηταν και σε μας ενα φεγγαρι δε με χαροποιει καθολου. Τοτε δεν τον επιανε ναυτια ε?

      Παντως γνωστοι μου πανηγυριζαν για τις υποψηφιοτητες καμινη-μπουταρη-δημαρα, διοτι ειναι αριστεροι ανθρωποι και μαλλιστα εχουν δουλεψει τοσα χρονια, τιμια και μπλα μπλα μπλα (ο τριτος, ο δημαρας, ειναι ο δικος μας ο Πατρινος, επισης στηριζομενος απο δημαρ..ο οποιος δεν εχει γινει τοσο διασημος..οι αλλοι 2 του εχουν κλεψει τη δημοσιοτητα)

      Διαγραφή
    2. Η αλήθεια πάντως Manny είναι ότι πολλές φορές οι αριστεροί (με ή χωρίς εισαγωγικά) πατάνε την πεπονόφλουδα, με τον κάθε μαλάκα που για τους δικούς του λόγους πλασσάρεται ως προοδευτικός, ανατρεπτικός, "κομμουνιστής" (χωρίς κόμμα ΠΑΝΤΑ!), επαναστάτης και δεν ξέρω τι άλλο. Αντίθετα οι πασόκοι μόνο μία φορά θυμάμαι να την έχουν πατήσει, όταν ο Κουβελάκης τους βγήκε πιο εξτρέμ απ' ότι περίμεναν, με αποτέλεσμα φυσικά να φύγει κακήν κακώς και με τις κλωτσιές από το υπουργείο δικαιοσύνης με προσωπική παρέμβαση Γιαννόπουλου, όταν πήγε να του χαλάσει τις ισορροπίες μέσα στις φυλακές...

      Κατά τα άλλα όμως μια χαρά μυρίζονται και αναδεικνύουν τους αλητήριους, μωροφιλόδοξους πολιτικούς απατεώνες που η ματαιοδοξία τους, καθώς και μια ακατάσχετη ροπή προς το...κέρδος, τους κάνει πιο ακραίους κι από ακροδεξιούς νεοφιλελεύθερους.
      Αυτό οφείλω να το παραδεχθώ: Έχουν καλό ένστικτο ή...πληροφόρηση.

      Διαγραφή
    3. χμμμ αυτο που λες γενικα ισχυει. Αλλα οχι στην περιπτωση της δημαρ.
      Ατυχης επιλογες μπορω να σου αναφερω και εγω. Το θεμα ειναι οτι αυτο που ειπε ο μπεζος το ειπε ενοσω ειναι υποψηφιος. Δεν το ειπε μετα, εχοντας αποχωρησει απο τη δημαρ, ή εστω πριν (να πεις οτι αλλαξε γνωμη). Το γεγονος οτι δεν τον μαζεψαν, ειναι ζητημα.

      Διαγραφή
    4. εχοντας αποχωρησει = εννοω οταν θα εχει ληξει η συνεργασια

      Διαγραφή
  2. "Η αλήθεια πάντως Manny είναι ότι πολλές φορές οι αριστεροί (με ή χωρίς εισαγωγικά) πατάνε την πεπονόφλουδα, με τον κάθε μαλάκα που για τους δικούς του λόγους πλασσάρεται ως προοδευτικός, ανατρεπτικός, "κομμουνιστής" (χωρίς κόμμα ΠΑΝΤΑ!), επαναστάτης και δεν ξέρω τι άλλο. Αντίθετα οι πασόκοι μόνο μία φορά θυμάμαι να την έχουν πατήσει, όταν ο Κουβελάκης τους βγήκε πιο εξτρέμ απ' ότι περίμεναν, με αποτέλεσμα φυσικά να φύγει κακήν κακώς και με τις κλωτσιές από το υπουργείο δικαιοσύνης με προσωπική παρέμβαση Γιαννόπουλου, όταν πήγε να του χαλάσει τις ισορροπίες μέσα στις φυλακές...

    Κατά τα άλλα όμως μια χαρά μυρίζονται και αναδεικνύουν τους αλητήριους, μωροφιλόδοξους πολιτικούς απατεώνες που η ματαιοδοξία τους, καθώς και μια ακατάσχετη ροπή προς το...κέρδος, τους κάνει πιο ακραίους κι από ακροδεξιούς νεοφιλελεύθερους.
    Αυτό οφείλω να το παραδεχθώ: Έχουν καλό ένστικτο ή...πληροφόρηση."

    Είναι πολύ δύσκολο να εξαπατήσεις πεπειραμένους απατεώνες ως πρωτάρης, για αυτό. Οι καλοί απατεώνες ανθούν σε χώρους όπου υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν έντιμα και αληθινά και είναι και λίγο αφελείς λόγω νεότητας. Γι αυτό και η ΚΝΕ έχει κατά καιρούς παράξει τους καλύτερους πολιτικούς απατεώνες, που μετά στελεχώνουν τα κόμματα των επαγγελματιών απατεώνων.

    Έχω την πολύ αιρετική άποψη ότι σαν θεσμός η ΚΝΕ είναι προβληματικός γιατί για να καταλάβεις τον απατεώνα πρέπει πρώτα να έχεις βρεθεί σε εργασιακό περιβάλλον και πήξει, και αυτό δεν το έχουν ως εμπειρία πολλοί φοιτητές. Θα ήταν καλύτερο να είναι ένας πιο χαλαρός χώρος, και να μην εκτίθεται τόσο τραγικά από πρώην μέλη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.