2 Απριλίου 2012

Έργα μεγάλων ηγετών

Διαδηλώσεις....μμμμμμμμμ
Όλο προτάσεις και φρέσκιες ιδέες είναι ο Δήμαρχος Καμίνης, αυτός ο καλοβαλμένος, καλοκουρεμένος και φρεσκοξυρισμένος ανήρ. Έτσι είναι. Όταν στην πολιτική μπαίνουν νέα πρόσωπα... Αυτό έχει ανάγκη η Ελλάς. Νέους ανθρώπους, νέα μυαλά. Δεν θυμάμαι που το άκουσα αυτό. Σωστό μου φαίνεται.

1. Επικείμενη δημόσια υπαίθρια συνάθροιση μπορεί να απαγορευθεί αν επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω ιδιαιτέρως πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας.

2. Επικείμενη δημόσια υπαίθρια συνάθροιση μπορεί επίσης να απαγορευθεί σε ορισμένη περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής. Στην περίπτωση αυτή, η κατά το άρθρο 9§1 του παρόντος νόμου αρμόδια αστυνομική αρχή οφείλει να υποδείξει ενδεικτικά, ως εναλλακτικές επιλογές, άλλες περιοχές, κατάλληλες για την πραγματοποίηση της συνάθροισης.


Στο λινκ εδώ, μπορείτε να δείτε και ολόκληρη τη νέα πρόταση Καμίνη. Να την κατεβάσετε και να την μελετήσετε με την ησυχία σας όπως αρμόζει σε κάθε σοβαρό και βαθυστόχαστο πόνημα. Ο Καμίνης, όπως όλοι οι μεγάλοι στοχαστές πριν από αυτόν (Βολταίρος, Ρουσσώ) , αναλύουν την σκέψη τους αλλά ταυτόχρονα απαιτούν από τον αναγνώστη να τους αφιερώσει κομμάτι του χρόνου του.

Ενώ δηλαδή το συμπαθητικό αυτό 7σελιδο θα μπορούσε να γλιτώσει χρόνο στον αναγνώστη αλλά και μερικές σελίδες χάρτου και ολίγον μελάνι, συνοψίζοντας το περιεχόμενό του σε μία μόνο πρόταση, αντιθέτως συνεχίζει για κάμποσες σελίδες ακόμη (πλην της μίας πρότασης που θα αρκούσε).

Το έχουν αυτό οι ελληνικοί νόμοι. Ναι βέβαια, δεν είναι νόμος ακόμη, στο χέρι του λαϊκού κινήματος είναι να μην γίνει, ή να μείνει στα χαρτιά, αλλά μην γελιώμαστε δεν είναι πρωτοβουλίες του Καμίνη αυτές. Λαγός είναι. Όπως όλοι αυτοί οι θλιβεροί τύποι που έχει στηρίξει κατά καιρούς ο ελληνικός λαός με την ψήφο του, διότι έτυχε να τους δει αρκετές φορές στην τιβι (δηλαδή προωθήθηκε με νύχια και με δόντια από συγκεκριμένους επιχειρηματικούς κύκλους ως ο καταλληλότερος χιτμαν για τα συμφέροντά τους).

Και αν σας ξενίζει ο όρος χιτμαν (πληρωμένος δολοφόνος) αναλογιστείτε από πόσα υπουργεία και θώκους έχει περάσει η υδροκέφαλη νεκροζώντανη Αννούλα και πόσα συμβόλαια έχει εκτελέσει σε κάθε ένα από αυτά. Ομοίως και ο  Παπ.



Μιλώντας για τον Παπ, διάβαζα αυτό εδώ που εξιστορεί μερικά από τα κατορθώματα του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Παρενέργειας και Κλιματικής Καταστροφής (αυτό στο οποίο διέπρεψε η ακτιβίστρια, νέα -φυσικά- φέρελπις κορασίδα που κατείχε το στέμμα πριν από τον Παπ).

Ο Παπ ήταν από μικρός πολύ ικανός. Είχε μισοπνίξει στην κούνια του κάτι φίδια που του είχε βάλει μέσα η κακιά μητριά του, αλλά τελικά ως φιλέσπλαχνος και οικολόγος -από τότε- τα έστειλε σε ζωολογικό κήπο αντί να τα αποτελειώσει. Είχε δει την προηγούμενη μέρα ένα όραμα ότι θα γίνει Υπουργός ΚαταΠράσινης Ανάπτυξης και κάτι άλλαξε μέσα του.

Σήμερα συνεχίζει το ηρωικό του έργο ξετρυπώνοντας αυθαίρετα. Και φυσικά δεν ομιλούμε για το παράνομο δωμάτιο που έχτισε στο χωριό ο φτωχός. Αυτό θα ήταν πολύ λίγο για έναν ημίθεο.
Ο Παπ τα βάζει με τα μεγάλα συΦέροντα. Έχει βαλθεί να βάλει στο χέρι όλους τους καταπατητές και καταστροφείς των πανέμορφων, άλλοτε καταπράσινων ελληνικών δασών.

Την ημέρα είναι ένας οποιοσδήποτε υπουργός, σαν τον μπουχέσα τον Βενιζέλο (ουπς αυτός ανέβηκε λεβελ) αλλά τη νύχτα είναι τιμωρός του πολεοδομικού εγκλήματος. Βγάζει τα γυαλιά για να μην τον αναγνωρίζουν, βάζει τζελ στο μαλλί, ρουφάει κοιλιές και κώλους και στριμώχνεται μες στο λατεξ κολλητό μαύρο παντελόνι (με το βρακί απ έξω όπως όλοι οι σουπερ ήρωες) και σκανάρει με την ειδική ενισχυμένη υπερ- όρασή του χάρτες με αυθαίρετα.

Τρέμε μεγαλοεργολάβε καταπατητή!

2 σχόλια:

  1. Ρε Μanny μη βρίζεις την Αννούλα. Έχω μαζί της σοβαρή σχέση. Δικιά μου είναι...

    Πάντως είμαστε κωλοχώρα! Δεν έχουμε σοβαρούς αστούς πολιτικούς. Όσο τους βλέπεις τόσο απογοητεύεσαι. Το να μην μπορείς να γκρεμίσεις τον ελληνικό καπιταλισμό που στο πολιτικό του σκέλος τον υπερασπίζονται η ξινή απο την Κοζάνη, ο καταθλιπτικός ΠΑΠ, ο Μηταράκης, ο Χατζηδάκης, η Μπιρμπίλη, όταν ο γκουρού του ελληνικού νεοφιλελευθερισμού είναι ο Μάνος που δεν μπορεί να πει ΛΟΛΑ ΝΑ ΕΝΑ ΜΗΛΟ, όταν ο Καμίνης που είναι σαν μεθυσμένος γάλλος κωμικός είναι δήμαρχος, όταν θεωρουνται κορυφαίοι πολιτικοί ο Σπηλιωτόπουλος και ο Χρυσοχοϊδης, είναι σαν να μην κλέβεις εκκλησία.

    Φαντάζομαι τον τρόμο των αστών. Ξέρεις τι είναι να φυλάνε τα συμφέροντα σου αυτοί; Ούτε δέκα ευρώ δεν θα τους έδινα να διαχειριστούν.

    Οι πολιτικοί μας είναι οι δεύτεροι πιο γελοίοι στον κόσμο μετά τους Αμερικανούς συναδέλφους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. xexexe εχω γραψει κατι και παλιοτερα για την αννουλα, οχι ανταξιο της ειναι αληθεια, αλλα τοσο μπορεσα

      http://redflyplanet.blogspot.com/2011/09/blog-post_13.html

      αυτο που λες για τους πολιτικους ισχυει (βεβαια ακομη και ετσι την δουλεια τους την κανουν μια χαρα).

      Ειναι το πολιτικο αναλογο με αυτο που συμβαινει οταν οι Ελληνες αντιγραφουν επιτυχημενες -κυριως- βρετανικες σειρες
      (βλεπε fawlty towers - Σεφερλης)

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.