19 Απριλίου 2012

Προτάσεις μόνο για το κεφάλαιο...

Από τον Ριζοσπάστη

Α, ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ εντυπωσιακές οι προτάσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου για την «ενίσχυση της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας» από το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Μπράβο του που τις σκέφθηκε...

Πρόταση νούμερο 1: Να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Δηλαδή, να δώσουμε λεφτά στις τράπεζες.

Πρόταση νούμερο 2: Να υπάρξει μαζικό και «πατριωτικό», όπως λέει, κύμα επιστροφής των καταθέσεων. Δηλαδή, να δώσουμε πάλι λεφτά στις τράπεζες.

Πρόταση νούμερο 3: Να εξοφληθούν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του κράτους προς τις επιχειρήσεις. Αυτή τη φορά δε θα δώσουμε λεφτά στις τράπεζες αλλά στους μεγάλους πελάτες τους.

Με αυτό τον τρόπο, υποστηρίζει ο Ε. Βενιζέλος, ότι ... «θα πέσει χρήμα στην αγορά» και δεν έχουμε κανέναν λόγο να αμφισβητήσουμε τον ισχυρισμό του.
Το πρόβλημα είναι πως οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι είναι προφανώς ...εκτός αγοράς και εκεί δε χρειάζεται καθόλου να «πέσει χρήμα». Αντιθέτως, θα ...φύγει χρήμα.


Γιατί αν δεν ξεζουμιστούν όλοι αυτοί πώς θα μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να υλοποιήσει τις προτάσεις του για χρηματοδότηση της οικονομίας; Αυτές ντε που είναι για το ...καλό της χώρας και του λαού; 

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ του αποκλεισμού της από το διαγωνισμό για τη πώληση (δηλαδή το ξεπούλημα) της ΔΕΠΑ κατέθεσε διεθνής κοινοπραξία που χρηματοδοτείται από ελβετικές τράπεζες.
Μάλιστα, δηλώνει ότι προτίθεται να κάνει «μακροχρόνιες στρατηγικής σημασίας επενδύσεις στην Ελλάδα» και δεν κατανοεί γιατί αποκλείστηκε. Μιλάμε για μεγάλες κόντρες δηλαδή.
Είδατε τελικά ότι ...υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, παρότι -όπως μας λένε- έχει πολλή δουλειά ακόμη για να γίνει επενδυτικός παράδεισος;

Γιατί οι κάθε λογής «επενδυτές» όταν τους πεις να ...μην πληρώσουν σχεδόν τίποτε και να βγάλουν τεράστια κέρδη, ούτε από κρίση καταλαβαίνουν, ούτε από αβεβαιότητες, ούτε από δημόσια χρέη, ούτε από spreads.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.