21 Απριλίου 2012

Αριστερή κυβέρνηση ή ...όλη η εξουσία στο λαό ;


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός θα λυθούν αν υπάρξει ‘αριστερή’ κυβέρνηση ή αν ο λαός είναι στην εξουσία;


Η Αλέκα Παπαρήγα είπε : " Το λαό δεν τον βλέπουμε σαν ψηφοφόρο και χειροκροτητή. Είναι πρωταγωνιστής, αυτός θα ανατρέψει αποφάσεις, θα ανατρέψει το ίδιο το πολιτικό σύστημα με τη συνειδητή επιλογή του."

 Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ μιας 'αριστερής' κυβέρνησης, που  οραματίζεται ο ΣΥΝ και η ΔΗΜΑΡ,- που  θέλουν να παραμείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να διαχειριστούμε τον καπιταλισμό,( δηλαδή να μην έχει ο λαός στα χέρια του τα μέσα παραγωγής και την οικονομία) - και του ΚΚΕ που μιλάει για λαϊκή εξουσία.
Οι πολιτικές  διαφορές και εκτιμήσεις  είναι μεγάλες.
Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα.
Ενδιάμεση λύση, σοσιαλδημοκρατική ή ανθρώπινος καπιταλισμός δεν υπάρχει. Το παγκόσμιο μεγάλο κεφάλαιο, το ευρωπαϊκό και το ντόπιο, τα θέλουν όλα ή τίποτα. 

Είκοσι χρόνια μετά την κατάρρευση του σοσιαλισμού, ο καπιταλισμός κυρίαρχος στον πλανήτη (εκτός λίγων εξαιρέσεων), δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο στους λαούς. Τους θέλει υποταγμένους, να ζουν με όρους του 1800, χωρίς εργασιακά διακαιώματα και χωρίς αξιοπρέπεια. Κι ενώ οι λαοί τα χάνουν όλα, κάποιες πολιτικές δυνάμεις συνεχίζουν να σκέφτονται και να πράττουν εις βάρος των λαών, εξαπατώντας τους με λύσεις ψεύτικες και παραπλανητικές, όπως αυτή περί 'αριστερής' κυβέρνησης. 

Ποιες είναι οι πραγματικές αιτίες της οικονομικής κρίσης;
Η έλλειψη μιας φιλολαϊκής κυβέρνησης;
Προφανώς και είναι 1) η λειτουργία και η δόμηση ενός οικονομικού συστήματος που στηρίζεται μόνο στο κέρδος και δε λαμβάνει καθόλου υπόψη τις ανθρώπινες ανάγκες του 21ου αιώνα.
 2) η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση που καθόριζε όλα τα χρόνια την οικονομική μας πολιτική και οι κυβερνήσεις που εκτελούσαν πιστά τις ντιρεκτίβες της. Επομένως, για να δοθούν οι σωστές και καθαρές λύσεις πρέπει να δούμε τις πραγματικές αιτίες και να συμφωνήσουμε πως είναι αυτές. 

Αντ' αυτού, ο ΣΥΝ και η ΔΗΜΑΡ, θεωρούν πως η χώρα μας πρέπει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να συνεχίσει δηλαδή να εφαρμόζει την ίδια πολιτική που μας έφερε εδώ και πως ο καπιταλισμός είναι ένα θεμιτό σύστημα που μπορούμε να κάνουμε καλύτερο. Δηλαδή μπορούμε να βασιζόμαστε στο κέρδος, στη θεοποίηση του χρήματος, στην ιδιοτέλεια, αλλά μπορούμε να έχουμε και κοινωνικό κράτος και δημόσια παιδεία και υγεία και στο επίκεντρο της οικονομίας να είναι οι ανάγκες των ανθρώπων. Δυστυχώς τα ίδια τα γεγονότα και οι αποφάσεις των κυβερνήσεων, τους διαψεύδουν.Γιατί η σοσιαλδημοκρατία τύπου Πασοκ και 'αριστερών' πολιτικών δυνάμεων, αποδείχτηκαν φανατικότεροι υπέρ του κεφαλαίου.

Γιατί οι κυβερνήσεις τρέφουν τόσα χρόνια και υπηρετούν το κεφάλαιο, τον καπιταλισμό; 
Γιατί τα μέσα παραγωγής ανήκουν σε λίγους και 'εκλεκτούς' και τα κέρδη πηγαίνουν σ' αυτούς που τα κατέχουν. Και όσο τα μέσα παραγωγής παραμένουν στα χέρια λίγων και δεν ανήκουν στον λαό, που παράγει όλο το πλούτο, καμιά μα καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι φιλολαϊκή.

Ιδού λοιπόν...
Θέλουμε να διαιωνίσουμε αυτό το απάνθρωπο σύστημα ή θέλουμε να το ανατρέψουμε και να χτίσουμε από την αρχή την οικονομία μας, ώστε να είναι αυτοδύναμη, ανεξάρτητη από ξένα κέντρα και υπέρ του λαού; 
Αυτό θα έπρεπε να είναι το κεντρικό θέμα και όχι αν το αποτέλεσμα των εκλογών θα φέρει στην καπιταλιστική εξουσία 'αριστερή' κυβέρνηση. 
Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Συνασπισμός ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου και με την τακτική του, ευνοεί τη διάσπαση του λαϊκού κινήματος  και της λαϊκής συμμαχίας, όπως και την άμβλυνση της ταξικής συνείδησης.

 Όποιος θέλει πραγματικά ν' ανατρέψει  αυτό το σύστημα, 
πρέπει να σκεφτεί :
 Tέλος πια οι ταξικές αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες και το λαό.... 


Μ. Π


Πηγη

8 σχόλια:

  1. το ΚΚΕ πρεπει να πει πως οργανωνεται η λαικη εξουσια αυτη την στιγμη ?
    μονο γυρω απο το ΠΑΜΕ και τις λαικες συνελευσεις του ?

    γιατι μην ξεχνας , καθες κομμα εχει την δικια του λαικη συνελευση.

    Ομως αυτο δεν σημαινει οτι το κεντρικο πλανο ειναι αδυνατο .
    Μπορει ανετα με μια ιστοσελιδα και 1 ευρω απο ολους τους πολιτες , δηλαδη με 10.000.000 ευρω το μηνα μπορουμε να χτισουμε 48 μεσα παραγωγης μεσα σε 4 χρονια.
    αυτο σημαινει αναπτυξη .
    Ανετα μπορει η οικονομια να οργανωθει μεσα απο CrowdSourcing

    Αλλα αμα ερθει η λαικη εξουσια , δεν θα δημιουργησει σοσιαλισμο σε μια χωρα ?
    το ΚΚΕ δεν ειπε οτι δεν θελει ελευθεριακες νησιδες ?

    οπως και να εχει οσο υπαρχει ανταγωνισμος και αγορα ... πρεπει να φαμε τον μισθο των γραφειοκρατων και των αφεντικων επιχειρησεων , για να κερδισει ο ελληνας εργατης στις αγορες ...

    τι σχεδια υπαρχουν για να μην εμφανιστουν γραφειοκρατες στην λαικη εξουσια ?
    Εχετε να προτεινεται κατι εσεις ? Εφαρμοζεται πουθενα η αποψη σας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανωνυμε 03:11
      Αν και δεν ειμαι ο πλεον αρμοδιος να σου απαντησω θα κανω μια προσπαθεια.
      Πρωτον η εργατικη εξουσια δεν θα οργανωθει με βαση τις λαϊκες συνελευσεις αλλα τον εργατικο ελεγχο στα μεσα παραγωγης και με την επανεκινηση της οικονομιας στα πλαισια του κεντρικου σχεδιασμου.Βεβαια αυτο που ψαχνεις και εσυ οπως και πολυ αλλοι ειναι ενα σεναριο διακυβερνησης για την 7η Μαϊου και οχι το πως ο λαος θα ειναι ετοιμος κυριως κατα συνειδηση να συστρατευθει με το ΚΚΕ μετα τις εκλογες για να δωσει ακομα μεγαλυτερες μαχες και να φερει την ανατροπη.
      Τωρα αυτο που λες με το να δινουμε 1 ευρω...ουτε ΜΚΟ να ημασταν!Και δεν μου λες δινοντας 1ευ. θα εχουμε εργατικη εξουσια;Θα υπαρξει συγκρουση με την Ε.Ε. και τους αλλους ιμπεριαλιστικους μηχανισμους;Και στο κατω-κατω γιατι να δωσουμε εμεις λεφτα αφου τα μεσα μπορουν να αναπαραχθουν με την κοινωνικοποιηση τους;Και μεχρι να μαζευτουν τα ευρω και να φτιαχτουν τα μεσα παραγωγης ποιος θα εχει την εξουσια τι κρατος θα υπαρχει αστικο ή λαϊκο;Σαφως προκυπτουν πολλα ερωτηματα,το θεμα ειναι να βαλουμε καλα στο μυαλο μας και να το δειξουμε στην καλπη το συνθημα:25 ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
      Λαμπρος.

      Διαγραφή
  2. ΑνώνυμοςApr 21, 2012 03:11 AM

    Διάβασε το πρόγραμμα του ΚΚΕ.
    (γιατί αν περιμένεις να σου απαντηθούν όλα αυτά τα ερωτήματα σωστά, η απάντηση θα έχει τον ίδιο όγκο. γιατί να μας ταλαιπωρείς δηλαδή; κούνα και λίγο τον ποπό σου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι μου θυμίζει από '81 το σύνθημα ο λαός στην εξουσία.... Ρε μπας και προσχωρήσατε στον αντι εξουσιαστικό χώρο;

      Διαγραφή
    2. Άρα είσαι άσχετος και από το πολιτικό στίγμα του ΚΚΕ και από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

      Διαγραφή
  3. Λαική εξουσία ΝΑΙ.θα πει μια μέρα η Κ.Ε. σουσάμι άνοιξε και θα γίνει??Θα γινει με εκλογές?? Με μαγια?? Με το λαό στο περιθόριο?? Θα πεσει ως μαννα εξ ουρανού???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.