19 Απριλίου 2012

Μια σημαντική απόφαση του ΠΑΜΕ - Ο εορτασμος της 1η ΜΑΗ στην ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ συζήτησε για το γιορτασμό της 1ης ΜΑΗ. Αποφάσισε η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Αττική να πραγματοποιηθεί στη Χαλυβουργία Ασπροπύργου στις 10π.μ., με κεντρικό σύνθημα:

«Εργατιά μπροστά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά».


 Ο ηρωικός αγώνας των χαλυβουργών δείχνει το δρόμο της ανυποχώρητης πάλης των εργαζομένων σε μια περίοδο που η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει και ισοπεδώνεται κάθε εργατικό δικαίωμα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.


Η νίκη των εργαζομένων της χαλυβουργίας, θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων.

Καλεί τα συνδικάτα, τις επιτροπές του ΠΑΜΕ να απαντήσουν στη βάρβαρη επίθεση εργοδοτών – κυβέρνησης και τρόικας που ξετυλίγεται σε όλους τους χώρους, μετατρέποντας τον κάθε τόπο δουλειάς σε «χαλυβουργία».

Να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να υπάρξουν εκδηλώσεις προετοιμασίας σε όσο γίνεται περισσότερους χώρους δουλειάς και για να εξασφαλιστεί η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις κεντρικές Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις. 


42 σχόλια:

  1. Πάλι διασπαστικό το ΚΚΕ; Δηλαδή αν έρχονταν οι ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ στη συγκέντρωση όλου του λαού θα ήταν κακό; ΄Ετσι δεν γινόταν μέχρι τώρα; Μήπως το ΚΚΕ φοβάται προβοκάτσιες εν όψει εκλογών και την κάνει με ελφρά πηδηματάκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι διασπαστικο το κομμα και αρχιδιεσ!!!ισα ισα που θα δοθει η ευκαιρια να ερθουμε πιο κοντα στουσ χαλυβουργουσ!!και μη φοβασαι εχου τοσηηηηηηηηη πειρα απο προβοκατσιεσ!!!!!!!!ΑΛΛΩΣΤΕ υπαρχει και περιφρουρηση που γαμει και δερνει παντα,ΜΑΛΑΚΑ ΑΝΤΕ με τσαντισεσ τωρα.


      Υ.Γ. συγνωμη συντροφοι για το λεξιλογιο αλλα μερικεσ φορεσ επιβαλλεται.

      Διαγραφή
  2. Οταν λες ολου του λαου εννοεις στην συγκεντρωση της ΓΣΕΕ ?
    (οπου ο προεδρος ειναι μελος του ΠΑΣΟΚ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εννοώ, εκεί που είναι πάντα το ΚΚΕ. Μόνο του, αλλά δίπλα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διπλα σας ???
    Ποιοιειστε εσεις διπλα ?
    Γιατι φοβασε να γινεις συγκεκρυμενος .
    Οι μονες συγκεντρωσεις που γινονται την 1η ΜΑΗ ειναι του ΠΑΜΕ και της ΓΣΕΕ.
    ΔΕΝ εισαι στου ΠΑΜΕ (οπως λες) εισαι στης ΓΣΕΕ ? (με προεδρο μελος του ΠΑΣΟΚ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΙΝΗΣΗ....Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΛΑΜΠΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ...
    ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΕΙ...ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ..
    ΚΑΤΑ Τ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕς ΚΑΙ ΜΛΚΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΡΕΨΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΟΙ ΕΥΡΩΑΡΙΣΤΕΡΟΙ..ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ..ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ... ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ...
    ΦΙΔΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ...
    ΠΑΤΡΑ ΤΟΠΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πω πω, τί μένος είναι αυτό; Μαλάκας, μαλακισμένη εν προκειμένω γιατί είμαι γυναίκα, φίδι αριστερών ανησυχιών και δεν συμμαζεύεται. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, μπορεί να είναι δυστυχώς ΠΑΣΟΚ και εργατοπατέρα και ξεπουλημένος, αλλά στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ, είναι χιλάδες κόσμου που δεν είναι ΠΑΣΟΚ, ούτε ξεπουλημένοι και έχουν τις ίδιες αγωνίες, μαχητικότητα και ελπίδες με σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μου λες τι συνθημα θα εχετα;

      Εμπρος στον δρομο που χαραξαν οι εμπορουπαλληλοι;
      Μειωσεις μονο 10%.
      Αυτα που υπεγραψαν σημερα τα πουλημενα καθαρματα της ΠΑΣΚΕ - ΑΠ με τους μαφιοζους εμπορους;

      Διαγραφή
    2. Αφού παραδέχεσαι ότι είναι ξεπουλημένος τότε γιατί πάτε μαζί τους?
      Και πως γίνετε να αγωνιάς και ταυτόχρονα να είσαι παρέα με ξεπουλημένους?
      Πώς γίνετε να διαμαρτύρεσαι για τον μισθό που σου έκοψαν και δίπλα σου να έχεις το κάθαρμα που το υπέγραψε?
      Τι μαχητικότητα μπορείς να έχεις όταν με τους ξεπουλημένους που σε ξεπούλησαν?
      Και τι ακριβώς έχετε κάνει για να κάνετε δύσκολη τη ζωή και το έργο αυτού του ξεπουλημένου?
      Και κάτι τελευταίο... πώς γίνεται κάθε φορά που το ΠΑΜΕ συγκρούεται ανοιχτά με τους ξεπουλημένους της ΓΣΕΕ να ξεφυτρώνουν φυντάνια από τον αριστερό χώρο (ξέρεις όλους αυτούς που μαζεύονται στις συγκεντρώσεις της ΓΣΣΕ και δεν ανήκουν μόνο στο ΠΑΣΟΚ) να τον υπερασπιστούν?
      Κι αφού ούτε ΠΑΜΕ γουστάρετε αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζετε ξεπουλημένη την ΓΣΕΕ γιατί δεν κάνετε κάτι δικό σας αντί να είστε η ουρά των ξεπουλημένων?
      Πολύ περίεργη και ύποπτη η στάση σας απέναντι στους ξεπουλημένους. Από την άλλη με το ΠΑΜΕ πάλι είστε πιο ξεκάθαροι, εγκάθετοι και αντιδραστικοί στους αγώνες του.
      Οπότε να με συγχωράς αλλά καταλήγω στο πρώτο σου μήνυμα και σου απαντώ ότι διασπάστες του εργατικού κινήματος ήταν ανέκαθεν τα οποορτουνιστικά του στοιχεία. Άλλωστε αυτό το έχουν κάνει επάγγελμα από το κομματικό τους σπίτι χρόνια τώρα.

      Και κάτι για την ανακοίνωση επειδή είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν πολλά και διάφορα σχόλια. Αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι η απεργία στην χαλυβουργία βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Πρέπει να δώσουμε μεγάλη ώθηση στους απεργούς να μη λυγίσουν και να νικήσουν τον αγώνα τους που αφορά όλους μας. Αν κερδιθεί αυτός ο αγώνας το εργασιακό ξέσκισμα θα αρχίσει να βρίσκει σοβαρή αντίσταση.

      Διαγραφή
  7. Γιατί κοπελιά ?? Στη Χαλυβουργία άσχημα είναι ??
    Η.. μήπως δέν βολεύει για καφεδάκι στό Κολωνάκι μετά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευτυχώς, ό εορτασμός θα γίνει Ασπρόπυργο !!
    Γιατί είχα πεί πώς δέν θα κατεβώ Αθήνα εάν ήταν να στέκομαι πλάι πλάι με τίς "ουρές" της ΓΣΕΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατ' αρχάς δεν έχει υπογραφεί ακόμα καμία σύμβαση. Διαβάστε την ανακοίνωση της ΟΙΥΕ. ΄Επειτα, όπως σίγουρα ξέρετε, δεν υπάρχουν πια κλαδικές συμβάσεις και έχουν ήδη αρχίσει να υπογράφονται ατομικές. Επομένως με αγώνα, μπορεί να υπογραφεί κλαδική σύμβαση που σαφώς θα είναι καλύτερη από οποιαδήποτε ατομική. ΄Η μήπως όχι; ΄Οσο για το εξυπνακίστικο καφέ στο Κολωνάκι, ανήκω στην εργατική τάξη και τον καφέ μου τον πίνω σπίτι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έβαλε την υπογραφή της σε μια σύμβαση που μειώνει τους μισθούς κατά 18% για την τριετία 2010-2012.
      Θες και άλλα? έχω αμέτρητα...
      Αφού όπως λες ανήκεις στην εργατική τάξη πως γίνεται να είσαι μαζί με τα σκυλιά των αφεντικών?

      Διαγραφή
  10. Θέλω να απαντήσω στον ΓΙΏΡΓΟ. Οι προβληματισμοί σου με βρίσκουν σύμφωνη σε πολλά σημεία. ΄Εχω κι εγώ αναρωτηθεί πολλές φορές και έχω θέσει ερωτήματα σχετικά με τις συγκεντρώσεις και γιατί να πηγαίνουμε με την ΓΣΣΕ. Το να φτιάξουμε κάτι δικό μας όπως λες, ίσως θα είναι άλλη μία διάσπαση. ΄Εχω σκεφτεί όμως και έχω προτείνει να συμμετέχουμε στο ΠΑΜΕ με τα δικά μας πανώ. ΄Ισως γίνει και αυτό μιά μέρα. Με αυτά που λες για τον αγώνα των χαλυβουργών εγκρίνω και επαυξάνω, αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι αυτή η κίνηση του ΚΚΕ την συγκεκριμένη μέρα είναι και η καλύτερη. Θα ήθελα επίσης να παρακαλέσω, μήν βλέπετε παντού εχθρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πώς να μην βλέπουμε παντού εχθρούς, όταν ξεκινάς το πρώτο σου σχόλιο με το: "πάλι διασπαστικό το ΚΚΕ" !
      Βγάλε τα αντι-ΚΚΕ γυαλιά σου, δεν θα σε οδηγήσουν πουθενά, και κατάλαβε επιτέλους, πως εάν εσένα δεν σου άρεσε η απόφαση για συγκέντρωση την Πρωτομαγιά στην Χαλυβουργία, σε πάρα πολλούς άλλους δημιούργησε αισθήματα μεγάλου ενθουσιασμού!

      Διαγραφή
    2. τι πραγμα ειναι αυτο καθε φορα!!!κανει το ΚΚΕ εκεινο...ειναι διασπαστικο!!!κανει το ΚΚΕ το αλλο ειναι ξεπουλημενο!!!Φτανει πια με αυτη την καραμελα...σαυτο τον αγωνα ο καθενας διαλεγει μετεριζι!!η με τους εργατες η με τους εργοδοτες και τα τσιρακια τους....

      Διαγραφή
  11. Όπως είδες δε σε βλέπω σαν εχθρό και η συμπεριφορά που εισέπραξες από κάποιους συντρόφους οφείλεται κυρίως στα δεκάδες ανώνυμα troll που περιδιαβαίνουν εδώ μέσα καθημερινά αφήνουν το σχολιάκι τους και δεν ξαναπαντάνε. Παρόλαυτά χαίρομαι και φαντάζομαι το ίδιο αισθάνονται κι αυτοί που παρόλο διαφωνούμε καθόμαστε και κάνουμε υγιή διάλογο.

    Φυσικά θα χαρώ να δω όλο και περισσότερους να συμμετέχουν με το ΠΑΜΕ όμως αυτό προϋποθέτει βασικά πράματα. Για παράδειγμα δεν μπορεί το ΠΑΜΕ να ψηφίζει απεργία ή να αρνείται να υπογράψει ατομικές συμβάσεις σε κάποιον εργασιακό χώρο και οι λοιπές αριστερές δυνάμεις να τάσσονται μαζί με πασόκους και νδιτες δηλαδή υπέρ της εργοδοσίας. Και ναι πιστεύω και γνωρίζω ότι σε αυτούς τους χώρους υπάρχουν απλοί, ανυποψίαστοι, τίμιοι και καθαροί αριστεροί που παρασύρονται όμως από τις ηγεσίες τους και πολλές φορές δεν έχουν βαθιά γνώση κάποιων πραγμάτων ούτε εμπειρία. Το ΠΑΜΕ φυσικά δεν τα έχει με αυτό τον κόσμο αλλά με τις συγκεκριμένες ηγεσίες κι αυτές ξεγυμνώνει και προσπαθεί να τις ξεμπροστιάσει όσο περισσότερο γίνεται στον αγνό κόσμο.
    Λες ότι αν κάνατε κάτι δικό σας θα ήταν μια άλλη διάσπαση. Διάσπαση από ποιον? Από τους Πασόκους? Αυτή θα ήταν η πιο εύστοχη διάσπαση από τις δεκάδες που έχουν κάνει μέχρι σήμερα οι συγκεκριμένες δυνάμεις της αριστεράς. Όπότε δύο τινά μένουν. Ή δεν είναι εφικτό ή καποιοι κύριοι θέλουν να συνεχίζουν να στηρίζουν την ΓΣΕΕ.
    Η Αυγή για παράδειγμα και τι δεν έγραψε κατά του ΠΑΜΕ μετά την διακοπή των συζητήσεων ΓΣΕΕ - ΣΕΒ και πόσο υπερασπιστική ήταν υπέρ της ΓΣΕΕ.
    Από την άλλη για σκέψου...αν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είχαν παραμείνει με τη ΓΣΕΕ σε τι κατάσταση θα ήταν σήμερα το εργατικό κίνημα - συνδικάτα...
    Ανώνυμη προβληματίσου όσο μπρείς γιατί έρχονται πολύ πιο δύσκολες ημέρες και πρέπει να είμαστε και μαζί και πολλοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑνώνυμοςApr 19, 2012 03:31 PM
    Γιατί κοπελιά ?? Στη Χαλυβουργία άσχημα είναι ??
    Η.. μήπως δέν βολεύει για καφεδάκι στό Κολωνάκι μετά ?
    XAAAXXA EΓΡΑΨΕΣ ΜΕΓΑΛΕ...
    ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ ΦΕΤΟΣ ..ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ..ΤΑ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΦΙΔΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΠΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΕΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΛΟΓΩ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΥΚΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ "ΟΛΟΙ ΠΑΜΕ ΕΝΩΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΚΕ ΚΛΠΚΛΠ"..ΓΝΩΣΤΗ Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΑΤΕ ΑΚΟΜΑ..ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΣΑΣ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ..
    Η ΑΠΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ..??
    1)ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΗΓΕΣΙΑ, ΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΑΚΗ , ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ Κ ΛΑΣΠΗ ΣΤΟ ΠΑΜΕ
    2) ΚΟΣΜΟΣ ΤΡΩΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΑ, ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΩ ΤΟΥ, Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΛΑΜΠΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ...
    ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΔΙΑΠΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..
    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΥΖΗΤΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΣΥΖΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΣΔΙΟΡΙΖΕΙΣ...
    ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΟ ΚΟΥΒΕΝΤΟΛΟΙ ..ΚΑΛΟ ΑΝΤΙΚΚΕ ΚΟΥΒΕΝΤΟΛΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ..ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΞΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΑ.."ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΡΙΣΣΤΕΡΑ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΠΟΜΩΝΟΤΙΚΟ ΚΚΕ ΚΛΠΚΛΠ" ..
    ΠΑΤΡΑ ΤΟΠΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. σφοι ανεβαστε τα φοβερα σημειωματα του Αποστολη (19-4)και του Θυμιου (20-4) απο την Ελληνοφρενεια!ΚΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς την ανώνυμη:
    Κοπελιά νομίζω ότι έχεις παρασυρθεί λίγο από μια φρασεολογία του χώρου σου. Όταν λες "το ΚΚΕ είναι μόνο του" τι εννοείς; Ότι δεν έχει απήχηση στον κόσμο; Γιατί προφανώς έχει μεγαλτερη και πιο σταθερή από τον δικό σου χώρο. Ότι δεν κάνει παρέα με άλλες οργανώσεις και κόμματα; Από πότε ρε κοπελιά οι οργανώσεις και τα κόμματα κάνουν παρέες ή είναι υποχρεωμένα να κάνουν παρέες μεταξύ τους; Υπάρχει κατι πιο απολίτικο από το να εγκαλείς ένα κόμμα επειδή δεν κάνει...παρέα με τα άλλα k;ommata;;; Που βρίσκεσαι; Σε εκδρομή ή σε πάρτι;

    Κι αν το πάρεις έτσι, σ' αρέσει που κάνεις "παρέα" με αυτούς που ψήφισαν το Μάαστριχτ καθορίζοντας την οικονομική πορεία της χώρας στην διαδρομή που μας εφτασε σήμερα στην πτώχευση;

    Εκτός κι αν είσαι περήφανη που ο κόσμος που έρχεται σ' εσάς πολιτικά δεν σας ανήκει και ούτε έχετε καμία επίδραση πάνω του, γι αυτό και τις περισσότερες φορές είστε 300 άνθρωποι και κάποιες άλλες 20000!! Αν αυτό σε χαροποιεί, εμένα με στενοχωρεί. Γιατί δείχνει ότι ο άλλος κατεβαίνει μεν κάθε τόσο για να δείξει μια αντίδραση, αλλά δεν τον έχεις πείσει πολιτικά σε τίποτε!! Θα ξαναγυρίσει για να κοιτάξει την δουλίτσα του, το βυσματάκι του, να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, την ΔΗΜΑΡ, τον Καμένο κλπ.
    Ούτε γι αυτό λοιπόν μπορείτε να είστε πολύ χαρούμενοι...

    Άρα; Για τι πράγμα μιλάς;

    Επί του συγκεκριμένου τώρα:
    Λες ότι το ΚΚΕ φοβάται την προβοκάτσια κλπ.
    Μπορεί. Εγώ να σοy πω ότι ναι, μπορεί να είναι κι αυτό.
    Να σε ρωτήσω όμως κάτι;
    Μπορεί να γίνει κάτι ΑΛΛΟ 5 μέρες πριν τις εκλογές με δεδομένη ΑΥΤΗ την κατάσταση, πέρα από προβοκάτσια; Ελπίζεις σε..."εξέγερση"; Σε...άμεση δημοκρατία; Σε...κατάληψη των ανακτόρων;
    Δεν νομίζω.
    Αν γίνει κάτι λοιπόν ΕΚΕΙΝΗ την στιγμή, προβοκάτσια θα είναι.

    Εντάξει, δέχομαι ότι το ΚΚΕ έχει κάνει υπερβολές με το φόβο προβοκάτσιας και κάποτε θα πρέπει να το ξεπεράσει αυτό γιατί φτάνει στο σημείο να προβοκάρεται από μόνο του! Όμως επί του προκειμένου δεν είναι κάτι φοβερό για να εξανίστασαι έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα σε όλους. Να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα για μένα. Δεν είμαι αντιΚΚΕ, κάθε άλλο μάλιστα. Κάθε φορά, αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα σε ΚΚΕ και ΣΥΝ, γιατί για μένα μόνο αυτά τα δύο κόμματα παλεύουν πραγματικά για τον λαό και την εργατική τάξη, όσο κι αν οι περισσότεροι εδώ διαφωνούν. Και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά δεν είναι στις επίλογές μου. Το να αναμασάμε τα λάθη του παρελθόντος δεν οδηγεί πουθενά. Σαφώς και το ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ, ήταν λάθος του ΣΥΝ, αλλά να μην ξεχνάμε τους συσχετισμούς που υπήρχαν τότε σε αυτό το κόμμα. Το ΚΚΕ δεν έχει κάνει ποτέ λάθη στην πολύχρονη ιστορική του πορεία; Επίσης πρέπει να πω ότι με πολώνει η αντιπαράθεση τύπου ΄΄πολιτικοί απατεώνες΄΄. Θέλω ιδεολογικοπολιτική αντιπαράθεση, να βρούμε πού συμφωνούμε και πού όχι και αν είναι δυνατόν να έχουμε μια κοινή πορεία στη βάση αυτών που μας ενώνουν και όχι αυτών που μας χωρίζουν, χωρίς να σταματά ποτέ η ιδεολογική πάλη στο εσωτερικό και όχι στα τηλεπαράθυρα, γιατί αυτό δεν πιστεύω ότι βοηθάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζομαι αγαπητέ ότι δεν θεωρείς πολιτική την αντιπαράθεση του τύπου "Είστε μόνοι σας". Για μένα δεν υπάρχει πιο απολίτικη αντιπαράθεση από αυτή και αυτό τόνισα στο post μου, όχι το Μάαστριχτ. Η ενότητα φίλε μου (και μάλιστα με την μορφή της....παρέας) είναι σχετικά καινούριο φρούτο που εισήγαγε στην πολιτική ζωή ο ΣΥΝ και ακολούθησαν διάφοροι. Εγώ ήμουν στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής παλιότερα και δεν θυμάμαι να μας είχε μπει ποτέ ο προβληματισμός γιατί το ΚΚΕ έκανε δικές του πορείες. Κι εμείς δικές μας πορείες κάναμε και ποτέ η αντιπαράθεση δεν ήταν "Είσαι μόνος σου - όχι εσύ είσαι μόνος σου". Αυτή η πολιτική αντιπαράθεση είναι λίγο παιδική για μένα και θα πρέπει να ψάξεις γιατί έγινε το βασικό θέμα των καιρών.

      Το πολιτικοί απατεώνες το έχω πει κι εγώ και δεν μπορώ να πω κάτι άλλο όταν ο άλλος κάνει προτάσεις που πρακτικά είναι ανεφάρμοστες, μόνο και μόνο για τα τηλεπαράθυρα που λες κι εσύ.

      Αυτά τα διευκρινιστικά για μένα. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να μιλήσω ιδεολογικοπολιτικά εκ μέρους του ΚΚΕ, ούτε πολύ περισσότερο του ΣΥΝ. Θα ήταν λίγο ματαιόδοξο. Και που αραδιάζω κάθε τόσο την γνώμη μου, πολύ μου πέφτει.

      Διαγραφή
    2. Συνομη για τα πολλα ορθογραφηκα λαθη αλλα ειμαι δυσλεξηκος χορις ορθογραφο αυτη τη στηγμη. θελω να διευκρινησω με μερικα παραδηγματα γιατι ο συν/Συριζα ειναι πολητικοι απατεονες.

      1. εκανε προταση συνεργασιας και στ ΚΚΕ οστε να κταφερουν να βγουν πρωτο κομμα και να παρουντομπονους τον 50 εδρων. Αλα δυστιχως δεν μπορωνα πηστεψω πως δεν ηξερε οτι ο νομος λεει πως το πονους το περνει το πρωτο κομα και οχι συνασπισμος κοματων εκτως και αν διερεμενω το ποσοστο του συνασπησμου πρως τα κοματαπου το αποτελουν ειναι μεγαλιτερο απο το πρωτο αυτοτελες κομμα. Δηλαδη αν η ΝΔ παρει 20% τοτε ο συνασπισμος αν ειναι συνασπισμος 3ων κομματον θανεπρεπε να παρει 60% για να παρει και το μπονους. Η εσκεμενη αγνια του νομουβλεγετε πολητηκηαπατεονια.

      2. Θα ξερειςμαλον και την προταση για τις μονοεδρικες. δυστιχος και εκι δεν αλαζει ο αριθμος των βουλευτων. Ειχε σχετικο αρθρο το redflyplanet δες το γιανα μη κουραζω αλο με τα χαλια του λογου μου.

      3. Αλη πολητικη απατεονια ειναι να ζητας συνεργασια και οταν δεν την δεχετε ο αλος νασυνεργαζεσε με τους ποιο μησητους αντιπαλους σου οπως το ΛΑΟΣ η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ κλπ για να μηβγει αυτος που του εχειςκανει πρωταση. Βλεπε Ικαρια.

      4. Πολητικη απατεονια ειναι αυτο που εγινε στο εργατικο κεντρο καρδιτσας. Ο ΣΥΝ συνεργαστικες με το ΠΑΣΟΚ και μαλιστα απο τα ποσοστα των αποτελεσματων σε σχεση με τους χωρους δουλιας ηταν ολοφανερο οτι εγηνε νοθια. Διαβασε ναλητικο αρθρο στο Ριζοσπαστη.

      Χιλια συγνομη για τα ορθογραφηκα.

      Διαγραφή
  16. Yuri, στο μόνο του αλλά δίπλα μας. ο τόνος μπαίνει στο δίπλα μας. Η διάσταση που δίνεις στο μόνο του σε καμία περίπτωση δεν ήταν στις προθέσεις μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είναι ο πιο αστείος και συνάμα χυδαίος και εμετικός φιλελευθερισμός στους χαρακτηρισμούς.
    (Προσοχή εμπεριέχει στοιχεία υπερβολής)

    Έτσι:

    -Απ' τη μία έχουμε μία απεργία που "αγκαλιάζει" "όλους τους εργάτες", το "λαό" από και υπό το κάλεσμα μίας "ανεξάρτητης", γενικής, αόριστης(γιατί δεν ορίζετε ή γιατί δε θέλουμε να την ορίσουμε?), όχι ηγεσίας αλλά συλλογικού με ολίγον συγκεντρωτική(γιατί το πολύ πειράζει στο στομάχι) οργάνου οργάνου(Χωρίς πλειοψηφίες, χωρίς ιστορικό και προδιάθεση συνδιαλλαγής με το κεφάλαιο ακομμάτιστο, ανεξάρτητο, αδέσμευτο, άχρωμο, άοσμο, από άλλο πλανήτη). Και αυτό αποτελεί επαναστατικό υποκείμενο για το οποίο δεν έχει φτάσει ακόμα η κατάλληλη χιλιετία να μιλήσουμε στα σοβαρά, γιατί ποίος τρέχει στα εργοστάσια αφού ο κόσμος δεν καταλαβένει, άσε που θα αρπάξω και κανά κρυολόγημα και κάποιος πρέπει να κρατάει το κομματικό μου πανό. Γιατί πρέπει να ξέρεις ότι εγώ παρότι "αδέσμευτο-γενικό-ανεξάρτητο" το κάλεσμα και η πορεία, βγαίνω με τη διάχυση του ΕΕΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κτλ στις πορείες, τωρα μη με ρωτάς γιατί το κάνω δε το χω σκεφτεί, λίγο ντρέπομαι και να το σκεφτώ λίγο στα όργανα(!?!) έχουμε πιο σοαρά φοιτητικά θέματα, δε με απασχολεί.

    -Απ' την άλλη έχουμε μία κομματική παρέλαση(άσχετα που δεν υπάρχει ούτε μία σημαία ΚΚΕ) καθώς όπου πάει ένας ΚΚΕς ένα αόρατο ευμεγέθη καπέλο πλανάται πάνω απ' το σώμα του, το οποίο μόλις ο ίδιος κάνει το λάθος και δηλώσει την κομματική του ταυτότητα(σα δε ντρεπετε ο ηλίθιος που δε τη κρύβει...) παίρνει υπερφυσικές-τεράστιες διαστάσεις και καλύπτει τα πάντα. Αυτό είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο από Μπάμπη το Σουγιά και συνεργάτες! Οι κινητοποιήσεις τους αποφασίζονται στα απροσπέλαστα, δύσβατα και θεοσκότεινα κατώγια του Περισσού από 3 ή μάλλον 4 άτομα εκεί μετά από πολήμερο παιχνίδι μπιρίμπας(αυτό εξειγεί και γιατί δεν καταλαβαίνουν τον κόσμο που δεν καταλαβαίνει). Αφού λοιπόν καταναγκάζουν (μερικοί μαστιγώνονται κιόλας) τα κατώτερα μέλη κινάν για τη πορεία, απομονωμένοι ασφαλώς, συγκρατούν τα αλυσοδεμένα μέλη και οπαδούς που διψάν και θέλουν να διαχυθούν στην άλλη πορεία μαζί με τους 30 μας.

    Τώρα πως συμβαίνει οι πορείες του ΠΑΜΕ να είναι πιο μαζικές από τις πορέιες τις ενωτικές όπου όοοοολοι οι εργάτες είμαστε μαζί(με τα αφεντικα?) δεν φταίμε εμείς. Όχι!! Αυτό οφείλεται ή στις σοβιετικής κατασκευής γερές αλυσίδες(ξέρετε από τα γκουλάγκ) ή στα συνεχή μαστιγώματα. Αυτό παραμένει αδιευκρίνιστο και δεν έχει αποδειχτεί ακόμα επιστημονικά. Εδώ εγώ που είμαι ο μόνος σωστός επαναστάτης και έριξα τα μούτρα μου και πήγα με τους υπόλοιπους, αυτοί πως την είδαν δλδ?

    Και μη ξεχνάτε, μια μολότοφ πάντα ζεσταίνει τις καρδίες μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εκει που χτυπαει η καρδια του εργατικου αγωνα, της ταξικης παλης αυτη τη στιγμη, πολυ καλως επελεξε το κομμα να εορτασει αγωνιστικα την απεργια της 1ης Μαη δειχνωντας εργατικη αλληλεγγυη και προβαλλοντας το βασικο και απλουστατο
    για το λαο, μαζι με το λαο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φιλη που αμφιταλαντευεσαι και σε πολωνει η φρασεολογια περι πολιτικων απατεωνων σε παρακαλω να μου πεις για την προταση του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασια στις μονοεδρικες που υποτιθεται οτι θα αφαιρουσε εδρες απο τον δικομματισμο και την απατη του οτι δηθεν ενωμενοι θα παιρναμε τις 50 εδρες.Αυτο πως να το χαρακτηρισω εκτος απο απατη και προεκλογικη κουτοπονηρια;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑνώνυμοςApr 19, 2012 01:52 PM
    Πάλι διασπαστικό το ΚΚΕ; Δηλαδή αν έρχονταν οι ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ στη συγκέντρωση όλου του λαού θα ήταν κακό; ΄Ετσι δεν γινόταν μέχρι τώρα; Μήπως το ΚΚΕ φοβάται προβοκάτσιες εν όψει εκλογών και την κάνει με ελφρά πηδηματάκια;

    ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ Τ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ......Η΄.....Ο ΚΙ ΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΑΝΑΜΑΣΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ.ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΤΟ "ΠΑΛΙ" ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ.......ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΕΝΝΟΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ?ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΟΙ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΙ ΓΙΑ ΒΓΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ?
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ ..ΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΟΣ?ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΥΠΗΡΧΑΝ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΟΥ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ..ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ.ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΒΟΛΟ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΗΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Η ΕΡΓΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ.ΚΑΙ ΜΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΡΕΜΕΤΕ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ.ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΑ ΕΙΤΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.ΓΙΑΥΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ Η΄ΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΗΣΕΙΟ....ΕΧΕΙ ΚΙ ΕΚΕΙ ΚΑΛΟ ΚΑΦΕ!
    Υ.Γ.ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ.ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΠΟΥ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ....ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΠΟΥ ΚΙ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.ΓΙΑΥΤΟ ΤΣΟΥΣ ΝΑ ΣΤΟ ΠΩ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑ ΤΙΣ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ψυχραιμία παιδιά!
    Ο εχθρός είν' αλλού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Παιδιά γνωρίζετε αν θα υπάρξει κάποια οργάνωση με πούλμαν ή είναι πολύ νωρίς για να ρωτάω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. φιλε spiral, ο εχθρος ειναι πρωτα στα μετοπισθεν και πρεπει να καθαρισεις πρωτα εκει.
    τετοιες χαριτομενιες απο συριζαιους τελος....ας πανε στην ικαρια να συνεργαστουν με ολους εναντιον του ΚΚΕ και στην Καρδιτσα (το τελευταιο) με την Πασοκαρα.
    ααααα υπογραψτε και καμια συμβαση με μειωση ακομα....αι στο διαλο (δεν υπαρχει αλλα ειναι λαικη εκφραση αγανακτησης) πια.
    modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχετε σκεφτει ποσους κομμουνιστες θα χασετε με την τακτικη σας αυτη???Δεν ειμαστε ολοι λοβοτομημενοι .

      Διαγραφή
    2. Λοβοτομημένοι, ξε-λοβοτομημένοι ρίξτε μια ματιά εδώ:

      Μιάσματα

      και τα ξαναλέμε!
      (κάπου εκεί έξω)

      Επίσης αντιγράφω ενα σχόλιο του τραγουδοποιού Γιωγου Σαρρή που με καλυπτει απόλυτα:

      [...] Οπως είναι φανερό δεν νοιώθω εχθρικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενω είναι επίσης φανερό οτι η άποψή μου είναι πολύ κοντά στις θέσεις του ΚΚΕ.Στο βαθμό που οι δυνάμεις αυτές (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ) βρίσκονται μαζικά στο δρόμο με συνθήματα όχι απλά κατα του μνημονιου όπως κάνει πλέον κάθε δεξιό κόμμα ή απόκομμα μέχρι κ η χρυσή αυγή, αλλά εκφράζουν και παλεύουν (με σωστό ή λάθος τρόπο) απόψεις για έναν άλλο κόσμο σοσιαλιστικό, τις θεωρώ δυνάμεις που κινητοποιούν εργαζόμενους και επηρρεάζουν προς την κατεύθυνση της ανατροπής.Επομένως όπως κι αν ακούγεται αυτό τους βλέπω σαν συντρόφους μεχρι να δείξουν κατι άλλο.[...]
      από ανάρτηση στο μπλογκ του.

      Γι' αυτό είπα πριν "ότι ο εχθρός είναι αλλού", αλλά - δυστυχώς ρε συναγωνιστές -υπάρχουν σαφείς ιδεολογικές διαφορές μεταξύ της κομμουνιστικής και μη αριστεράς που πρέπει να ξεκαθαριστούν.

      Τη Δευτέρα 23-4 στο enikos.gr η Αλέκα, ο Τσίπρας και ο Κουβέλης θα απαντήσουν σε ερωτήσεις (φαντάζομαι, όχι στημένες) πολιτών, όπως έγινε με τον Βενιζέλο τις προάλλες.

      Τα λέμε ...

      Διαγραφή
  24. πολλα μπραβο στην ηγεσια του ΠΑΜΕ για αυτη την αποφαση
    εδω και πολλα χρονια εχει ξεχαστει το μυνημα της πρωτομαγιας απο πολυ κοσμο οτι σημαινει διαρκει αγωνα για τα εργατικα δικαιωματα
    με αυτη την αποφαση να γινει η φετινη συγκεντρωση στη χαλυβουργια εκτος απο το σημειολογικο χαρακτηρα θα εχει και ενα μεγαλο μυνημα συμπαραστασης σε αυτους τους ανθρωπους που συνεχιζουν τον αγωνα τους εδω και εξι μηνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμε 09:02 AM όπως είπε πιο πάνω και ο ts
    οι κινητοποιήσεις αποφασίζονται στα απροσπέλαστα, δύσβατα και θεοσκότεινα κατώγια του Περισσού από 3 ή μάλλον 4 άτομα εκεί μετά από πολήμερο παιχνίδι μπιρίμπας(αυτό εξειγεί και γιατί δεν καταλαβαίνουν τον κόσμο που δεν καταλαβαίνει). Αφού λοιπόν καταναγκάζουν (μερικοί μαστιγώνονται κιόλας) τα κατώτερα μέλη κινάν για τη πορεία, απομονωμένοι ασφαλώς, συγκρατούν τα αλυσοδεμένα μέλη και οπαδούς που διψάν και θέλουν να διαχυθούν στην άλλη πορεία μαζί με τους 30 μας.
    Καλύφθηκες?

    Την ντροπή σου την έχασες από τότε που είσαι ουρά της ΓΣΕΕ. Φαίνεται θες να σου κόψουν και άλλο και τον μισθό και τον κώλο. Δεν πειράζει... απ' ότι φαίνεται τα αξίζεις και τα παθαίνεις.
    Περαστικά.

    Περαστικά wannabe πασόκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεις να μου πεις το ποσοστο της ΓΣΕΕ στο συνολο των εργατων ? Αν προσθεσουμε και τους ανεργους τοτε ισως καταλαβεις το μαγαζακι σφραγιδα που διαθετει. ΤΟ ΠΑΜΕ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ.Τωρα γιατι το παει βολτα στον Ασπροπυργο, καποιος πρεπει να μας το εξηγησει μαλακα....

      Διαγραφή
    2. Ρε ψηλέ,σου φαίνεται βόλτα να πας έξω απ τη Χαλυβουργία να γιορτάσεις την Πρωτομαγιά ?? Δε βλέπεις τον συμβολισμό ??? Να μου λέγες τπτ για εκλογικά τερτίπια,ότι πάει να καπηλευτεί τον αγώνα των εργαζομένων το ΚΚΕ κλπ κλπ (εγώ θα στα λέω..),νταξ..Αλλά όχι και βόλτα.. 6 μ.ηνες απεργία ψηλέ μου,σε τέτοιες συνθήκες..ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ! ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ !!!



      Ασόβαρος

      Διαγραφή
  26. προφανως δεν καταλαβαινετε, εγω χθες το βραδυ ηρθα στον σωστο δρομο. η πρωτομαγια πρεπει να γιορταστει στο συνταγμα, ευκαιριας δοθεισης μπορει να παρουμε και τα ανακτορα, αλλα αμα το ξεπουλημενο ΠΑΜΕ δεν ειναι εκει να τα φυλαει εμεις πως θα δικαιολογηθουμε για την αποτυχια μας; πως θα προκαλουμε μεσα απο τον σταθμο (κοκκινο)μπας και σκοτωσουν οι παρακρατικοι κανα κομμουνιστη ακομα; πως θα δουμε κανα εργατη στην συγκεντρωση (εστω και απο μακρια) αν το ΠΑΜΕ ειναι με τους εργατες που 6 μηνες απεργουν για να μην μειωθει ο μισθος τους (που εμεις χωρις πιεση μειωσαμε 10% στους ιδιωτικους), ειναι αλλου; τι δουλια εχουμε στη χαλυβουργια; η καρδια της εργατικης ταξης χτυπαει στο συνταγμα...
    αλλωστε στον κοντινο δημο που εχουμε και δυναμη (ελευσινα) την απεργια την πειραμε χαμπαρι 2 μηνες μετα και οταν πηγαμε να τους καπελωσουμε στην απεργια του θριασιου αυτοι μας σνομπαρανε γιατι λεειτο κανουμε μονο για το θεαθηναι..
    σε αλλες απεργιες αλλωστε κατηγορουμε το ΠΑΜΕ για εξαλοσυνες (λιμανι) και καλουμε την κυβερνηση να δωσει κατι ή να μην τα παρει τωρα για να μην εχουμε κοινωνικη εκρηξη(τσιπρας), γιατι αυτη την εκρηξη φοβομαστε (την οργανωμενη και ταξικη), αντιθετως την κουκουλα μια χαρα την θεμε......
    ξανα αι στο διαλο και ακομα παραπερα και οχι σε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΜΑΛΑΚΑ, σε οποιονδηποτε αλλο ναι
    modesto
    ΥΓ. remember remember IKARIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αναυδπς

    Η Πρωτομαια ειναι απεργια δεν ειναι αργια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ ΝΑ ΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ??? ΚΑΛΟ!!!! ΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΧΤΕΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΓΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΟΝΥΜΟΥΣ ΧΑΡΙ ΛΕΕΙ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ!!!!ΙΣΑ ΡΕ ΡΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΣΑΦΤΟΝ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΑΡΤΑ ΣΤΟΥΣ 1200 C ΠΟΥΧΕΙ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ 170 ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΗΖΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 170 ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ.....ΚΛΠ...ΚΛΠ...ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ...ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΑ....ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΠΟΡΙΤΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ.... ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΦΡΩΝΤΥΖΕΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΟΥΝΑΤΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ...ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΚΑΛΑ...ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΑΝΘΡΑΚΟΡΥΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΟΥ...ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΜΕΝΑ ΠΡΩΣΟΠΑ ΠΟΥ .....ΞΕΡΕΤΕ....ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ....ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ ΤΟΥΣ....ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΧΤΙΖΕΤΕ Η ΕΝΟΤΗΤΑ .....ΑΠΑΥΤΟΥΣ....ΓΙΑΤΟΥΣ...ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΥΠΟΥΣ ΣΗΝΑΜΑ..........ΕΡΓΑΤΗΣ ΑΠΤΑ 13ΜΟΥ...ΕΤΩΝ 50.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΑνώνυμοςApr 21, 2012 11:19 PM

    Τα είπες όλα σύντροφε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.