28 Απριλίου 2012

«ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ» ΓΙΑ ΝΟΘΕΙΑ Η ΠΑΣΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΠΑΜΕ ΟΡΓΙΟ ΝΟΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ



 ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΟΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΚΕ


Η ΠΑΣΚΕ της ΠΟΕ ΟΤΑ με μια πρωτοφανή ενέργεια επιχείρησε να νοθεύσει ακόμα και το αποτέλεσμα των εκλογών στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας.
Συγκεκριμένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ που είναι και πρόεδρος σε πρωτοβάθμιο σωματείο πιάστηκε στα πράσα ενώ συμμετείχε στην επιχείρηση νόθευσης των εκλογών. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας από τον δικαστικό αντιπρόσωπο έγινε αντιληπτό, ότι το μέλος της εφορευτικής επιτροπής είχε στην κατοχή του 11 σφραγισμένους και υπογραμμένους φακέλους, που χρησιμοποιήθηκαν προφανώς με το γνωστό σύστημα «αλυσίδα» για τον εκβιασμό συνέδρων και την νόθευση του αποτελέσματος.

Ήδη η ΑΣΚ ΟΤΑ έχει καταθέσει ένσταση κατά της νομιμότητας της εκλογικής διαδικασίας, μιλώντας για καθαρή νοθεία και ταυτόχρονα έχει ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση για τη σύλληψη των συνέδρων που συμμετείχαν στη νοθεία.
Φαίνεται ότι στην ΠΑΣΚΕ δεν «αρκούσε» το γεγονός ότι απέκλεισε 18 Σωματεία από το Συνέδριο με 100 περίπου αντιπροσώπους στα οποία κυριαρχούσε η Αριστερά αλλά επιδίωξε με αυτή την «βρώμικη» ενέργεια να νοθεύσει ακόμα και τις εκλογές για διοίκηση και αντιπροσώπους στην ΑΔΕΔΥ.
Δεν είναι λοιπόν μόνο επικίνδυνοι, αφού με τις αποφάσεις τους για αποκλεισμούς σωματείων από το συνέδριο έβαλαν σε κίνδυνο την ενότητα του εργατικού κινήματος, αλλά και αδίστακτοι αφού χρησιμοποιούν τη νοθεία για να έχουν τα αποτελέσματα που τους βολεύουν.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΠΑΜΕ ΟΡΓΙΟ ΝΟΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ


 Το όργιο νοθείας και παρανομίας συνεχίστηκε και στην εκλογική διαδικασία.
 Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ επιβεβαιώθηκαν για την στάση τους και την απόφασή τους.

Το όργιο νοθείας και παρανομίας δεν έχει τέλος στο 41ο «Συνέδριο» της ΠΟΕ ΟΤΑ. Η νοθεία των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ δε σταμάτησε με τη διαγραφή των αντιπροσώπων και τον αποκλεισμό σωματείων. Συνεχίστηκε και στην εκλογική διαδικασία.
Λίγο πριν τη λήξη της, στέλεχος ΠΑΣΚΕ πιάστηκε να έχει σφραγισμένους και υπογεγραμμένους φακέλους. Είναι το σύστημα αλυσίδα με το οποίο ελέγχεται τι ψηφίζουν οι σύνεδροι.
Και αυτό το γεγονός επιβεβαιώνει τη θέση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, ότι πρόκειται για συνέδριο νοθείας και παρανομίας και την απόφαση τους να το καταγγείλουν και να αποχωρήσουν από αυτό.
Παράλληλα τα γεγονότα αναδεικνύουν την επιζήμια για το κίνημα αντίληψη των ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΑΚΙΣ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) ότι με την παραμονή της θα εμπόδιζαν τάχα, τους σχεδιασμούς των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ. Αντιθέτως η παραμονή τους «νομιμοποίησε» τους σχεδιασμούς αυτούς.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δηλώνουν: Καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη.
Το λόγο έχουν τα πρωτοβάθμια σωματεία.
Καλούνται μαζί με επιτροπές αγώνα και συνδικαλιστές να φτιάξουν το δικό τους εργαλείο οργάνωσης της πάλης, να συγκροτήσουν το Πανελλαδικό Συντονιστικό τους.
27-4-2012

7 σχόλια:

  1. Τίποτα το παράξενο ...

    Μια ζωή τα κάνουν αυτά οι εργατοπατέρες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Βγαίνει ένας σφραγισμένος φάκελος έξω απο το εκλογικό κέντρο, βάζουν μέσα έτοιμο ψηφοδέλτιο, ο ψηφοφόρος το ρίχνει έτοιμο στην κάλπη και βγαίνει ξανα απο το εκλογικο κεντρο με τον σφραγισμένο φάκελο που πήρε και δεν χρησιμοποίησε ... και ξανά απο την αρχή ...

      Διαγραφή
    2. Εγώ ο ΠΑΣΟΚΟΣ (τυχαίο παράδειγμα) που έχω εκβιάσει κάποιους για να ψηφίσουν βγάζω από το εκλ. Τμήμα μέσω της εφορευτικής έναν φάκελο σφραγισμένο και υπογεγραμμένο από τον δικαστικό αντιπρόσωπο (έτοιμο δηλαδή για να μπει το ψηφοδέλτιο και να πέσει στην κάλπη). Βάζω στον φάκελο το ψ/δ που θέλω, τον κλείνω κανονικά και τον δίνω σε αυτόν που εκβιάζω λέγοντάς του να ρίξει αυτόν και να μου φέρει τον κενό φάκελο που θα του δώσει ο δικαστικός. Έτσι κάθε στιγμή έχω στα χέρια μου έναν κενό φάκελο και έχω αναγκάσει αυτούς που εκβιάζω – θέλω να ελέγξω, να ρίξουν στη κάλπη αυτό που έβαλα εγώ στον φάκελο…
      Φαντάσου τι μπορώ να κάνω με 11 φακέλους…

      Και επειδή έφτασαν και οι βουλευτικές το νου σας…

      Διαγραφή
  3. επειδη εγω το βλεπω αυτο σαν προβα τζενεραλε για τις βουλευτικες.......
    να μην υπαρχει τμημα που να μην εχει εκπροσωπο του ΚΚΕ ουτε δευτερολεπτο μεσα!!!!
    σκυλια μαυρα οσοι ειναι μεσα, η αρχουσα ταξη θα προσπαθησει να κανει τα παντα...
    ουτε ενα ακυρο ψ/τιο του ΚΚΕ...ουτε μια παρατυπια απο εφορευτικη/δικαστικους.
    δεν φευγει φακελος, δεν βγαινει η σφραγιδα εξω απο το τμημα.
    στις προηγουμενες εκλογες ειχε παρατηρηθει σε καποια τμηματα, για "ευκολια" ο δικαστικος να εχει σφραγισει απο το βραδυ φακελους...το νου μας
    modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://gr.news.yahoo.com/%CF%83%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7-44%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%B5-112551222.html

    Συλληψη 44χρονης για νοθευση στις εκλογες της ΠΟΕ-ΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορεί τελικά να έχετε δίκιο. Είναι τόσο μεγάλη η σαπίλα που πιθανά να πρέπει να χτιστεί απ' την αρχή το συνδικαλιστικό κίνημα, αυτό το πράγμα μάλλον δεν μαζεύεται.

    Πάντως παιδιά, επειδή η δική μου εμπειρία είναι από πρωτοβάθμιο σωματείο, να ξέρετε (που μάλλον το ξέρετε...) ότι κι εκεί υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Η λογική της αντιπροσώπευσης που κυριάρχησε στον κόσμο, τους έχει απομακρύνει από κάθε έννοια συνδικαλισμού, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ πλέον τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους και άρα δεν μπορούν να ελέγξουν και τους αντιπροσώπους, οι οποίοι κυριολεκτικά λένε και κάνουν ό,τι τους κατέβει.
    Αντίστοιχα πολλοί αντιπρόσωποι σε ΔΣ (ακόμη και..."αγωνιστές") πέρα από άσχετοι και ανίκανοι (που αυτό πες διορθώνεται) κινούνται από προσωπικά κίνητρα και σε καθαρά συντεχνιακή λογική, συνεπικουρούμενοι τις περισσότερες φορές από ανάλογες νοοτροπίες στον κόσμο, απ' όπου αντλούν την νομιμοποίησή τους.
    Είναι πολύ μεγάλες οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Ελληνική κοινωνία, γι αυτό και όποιοι στηρίζονται απλά σε μία αντιμνημονιακή ψήφο στις του Μάη είναι αν όχι κοινοί απατεώνες, τουλάχιστον αιθεροβάμωνες.

    Ωστόσο οι καιροί πιέζουν και η αλλαγή θα πρέπει να έρθει σε όλα τα επίπεδα: Από το πιο χαμηλό, την συνέλευση του πρωτοβάθμιου σωματείου, μέχρι το πιο ψηλό, την διεκδίκηση της εξουσίας. Κι εκεί είναι ένα ερώτημα: Υπάρχουν οι δυνάμεις για μια τέτοια προσπάθεια;
    Πάντως αν δεν υπάρχουν, πρέπει να συσσωρευτούν γρήγορα, πρέπει να γίνει ένα "διαλεκτικό άλμα", γιατί ο αντίπαλος κάθε μέρα δίνει όλο και λιγότερο χώρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.