10 Μαΐου 2012

Συνέντευξη της Αλ. Παπαρήγα (10/05/2012)

40 σχόλια:

  1. Μπας και νομισε ο ΣΥΡΙΖΑ οτι η ΕΕ ειναι ΕΣΣΔ και θα μας βοηθησει να λυσουμε το προβλημα μας?Η ΕΕ φτιαχτηκε για τις τραπεζες και τις επιχειρησεις και οχι για να λυνει τα προβληματα των λαων.Πολυ σουρεαλιστικες οι προτασεις του Τσιπρα. Αμα ζουρλαθω μεχρι τις εκλογες απο αυτα που ακουω μπορει να τον ψηφισω.Η Αλεκα βραχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή μια αστική (εθνική να πούμε, όχι της ΕΕ) κυβέρνηση για ποιόν είναι φτιαγμένη, για το λαό? Δεν είναι για τις Τράπεζες και το κεφάλαιο? Γιατί τόσο κόλημα με την ΕΕ? Βλέπουμε το δέντρο και δεν βλέπουμε το δάσος ?

      Διαγραφή
    2. Η ΕΕ δεν ειναι δενδρο ,ειναι Γερμανικος ιμπεριαλισμος, με δυο λεξεις ,ο τσιπρας μιλησε για λυση εντος ΕΕ και σε αυτο αναφερθηκα.

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η ανεργία, η φτωχοποίηση των λαικών στρωμάτων, θα έχει διαφορετικό αποτέλεσμα εκτός ΕΕ ?

      Διαγραφή
    4. NAI ΘΑ ΕΧΕΙ γιατί παράλληλα μιλάς για διαγραφή του χρέους και ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, Άντε διαβάστε τσιπράκια την πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ!
      κ.κ.

      Διαγραφή
    5. Δε χρειαζεται να είμαστε επιθετικοί εδω μέσα. Με χαρακτήρισες "Τσιπράκια". Με ξέρεις; Αλλά είμαι βέβαιος (από το πρόχειρο της σκέψης σου) ότι αν αύριο η Αλέκα δεν είναι Γραμματέας θα είσαι ο πρώτος που θα της ρίξεις ανάθεμα..
      Αρκεί να έχεις το κουράγιο να υπογράψεις πάλι σαν κ.κ.

      Διαγραφή
  2. Με κάθε συμπάθεια προς την Αλέκα..
    Είναι εμφάνιση αρχηγού επαναστατικού κόμματος ; Φταίει ο λαός που δεν ψήφησε ΚΚΕ ; Τι σημαίνει να επαναπροσδιοδορίσει τη θέση του ; Ο λαός φταίει ή οτι δεν υπάρχει η ικανότητα από το κόμμα με απλά λογάκια να πεί αυτά που θέλουμε..
    Δεν μιλάμε σύντροφοι σε κομματικό όργανο, μιλάμε σε απλό κόσμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο λαός δεν φταίει που ψήφισε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές? Ή μήπως δεν αποκαλύφθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά που άλλα λέει ο ένας άλλα ο άλλος εκπρόσωπος αλλά τεσπά όλοι συγκλίνουν ότι πρέπει να μείνουμε στην ΕΕ και στην αναδιαπραγμάτευση του χρέους που μέχρι χτες λέγανε ότι θα το καταγγείλουν? Μήπως πρέπει να χαιδέψουμε αυτιά? Δεν πρέπει ο λαός να πάρει την ευθύνη? Ή μήπως φταίει το ΚΚΕ για όλα. Βρε ουστ!! Επιθετικά με την πολιτική μας και ειλικρινά στον κόσμο, η ιστορία δεν φτιάχνεται με επικοινωνιακά κολπάκια!!! Και σε όποιον αρέσουμε. Π.χ. για τον χίτλερ ο γερμανικός λαός δεν είχε ευθύνη? Η΄μήπως και για αυτό φέφταιγε το ΚΚΕ εδεώ στην Ελλάδα?

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι φίλε μου σε "όποιον αρέσουμε". Υποθέτω ότι είσαι νέος στην ηλικία. Για μας τους παλιότερους το Κόμμα έχει μια ιστορική αποστολή...
      Ποτέ οι αγωνιστές δεν λένε "σε όποιον αρέσουμε". Δεν είμαστε Rock συγκρότημα.

      Διαγραφή
    3. ίσως αν έβγαινε με μια παραλλαγή ένα τζάκετ (ά και ένα ράκελ) και να έκανε για αρχηγός!!!!
      Τι λέτε ορέ? η Αλέκα σήμερα ήταν καταπληκτική!!!!Αν ο κόσμος δεν την κατάλαβε και σήμερα ας ξεκινήσουν εγγραφές για το δημοτικό!!!!Τέρμα πια η δικαιολογία δεν την καταλαβαίνουμε.....
      Και γω μέχρι σήμερα ήμουν οργισμένος και έτοιμος να τα παρατήσω...
      Σήμερα κάνω μια μεγαλοπρεπέστατη τούμπα και δηλώνω περήφανος που το κόμμα μ δεν με ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ!
      Δηλαδή εσύ αγαπητέ σύντροφε πιστεύεις ότι κατάλαβαν τι έλεγε ο Τσίμπλας και ψήφισαν Σύριζα????Γιατί θα τρελαθώ ρε γαμώ το...
      Ούτε οι ίδιοι δεν έχουν καταλάβει τι προτείνουν....
      Δικαιολογίες θα βρίσκει πάντα ο κόσμος για να μην ψηφίζει ΚΚΕ...
      Το κόμμα όμως με την στάση του θα τους αναγκάσει.....

      Διαγραφή
    4. Το σε όποιον αρέσουμε πήγαινε προφανώς σε αυτούς που αρχίζουν τα παραμύθια για το ¨λόγο¨που έχει το κόμμα ή τα "αλλάξτε την Αλέκα", γιατί από ότι ξέρεις σύντροφε τα συμπεράσματα και η ταξική συνείδηση φτιάχνεται στους χώρους της δουλειάς, στο δρόμο, και στις πλατείες, όταν αφιερώνουμε τον ελεύθερο χρόνο μας για να φτάσουμε κοντά στον εργαζόμενο. Γιατί μετά μάλλον μπαίνουμε και μεις στην μικροαστική αντίληψη ότι άμα έχουμε αρχηγό που τα λέει όμορφα και είναι όμορφος ίσως τα πράγματα να αλλάξουν και από τον καναπέ μας. Και ξαναλέω το να ζητάς από το λαό να διορθώσει την ψήφο του τον βάζεις προ ευθυνών του!

      Διαγραφή
    5. Μακάρι σύντροφε, οι λαικές οικογένεις και τα πλατιά στρώματα του λαού στη Β' Αθηνών και στη Β' Πειραιώς (νομίζω ότι δεν πήγαμε και τόσο καλά εκεί) να αναγκαστούν..
      Δεν μπορείς όμως να αναγκάσεις κανένα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τους πείσεις. Να μιλήσεις τη γλώσσα τους, να καταλάβεις τις αγωνίες τους.
      Ο σοσιαλισμός είναι μια ιδεολογία, ένα όραμα που όλοι πιστεύουμε σ' αυτό. Το άδειο στομάχι και η ανασφάλεια είναι κακός σύμβουλος.
      Θέλει τέχνη να χειριστείς την κατάσταση και όχι αφορισμούς.
      ΞΕΚΟΛΙΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ. ΤΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΥΠΟΣΤΑΣΗ. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΒΑΙΝΕΤΕ ?

      Διαγραφή
    6. Πρώτα απ'όλα όταν λέω αναγκάσει εννοώ με τους αγώνες και με την καθαρή του στάση..
      ΈΤΣΙ θα πειστεί ο κόσμος τα λόγια δεν φτάνουν ....
      Όσο για τον Τσίμπλα είναι σημείο αναφοράς γιατί πήρε μεγάλο ποσοστό...
      Αν ήταν ο Κουβέλης θα λεγα για αυτόν....
      Και μην κρυβόμαστε αυτός είναι το επιχείρημα για όσους ξενέρωσαν με το εκλογικό μας αποτέλεσμα....
      Και αυτός είναι το τελευταίο χαρτί του συστήματος....
      Τι να κάνουμε δηλαδή σύντροφε?

      Διαγραφή
    7. Να αλλάξουμε Τακτική.
      Προφανώς ο στρατηγικός στόχος είναι ο μετασχηματισμός σε μια σοσιαλιστική κοινωνία.
      Η τακτική όμως έπρεπε να είναι διαφορετική. Αν το δούμε ιστορικά ποτέ το ΚΚΕ σε συνθήκες πόλωσης δεν αύξησε τα ποσοστά του. Τον κόσμο της Αριστεράς (γιατί από εκεί θα αντλήσουμε μέλη, φιλοκομματικούς, ψηφοφόρους και όχι από τη Χ.Α.) θα πρέπει να τον προσεγγίσουμε σταδιακά. Ξεχάσαμε το Χαρίλαο.. "Και με το διάβολο, είχε πει, θα πάω άν είναι για το καλό του λαού".
      Βήμα-βήμα σύντροφε, έτσι πείθεις τον κόσμο..
      Και επαναλαμβάνω. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές αυξήσει τα ποσοστά του δεν φταίει ούτε η Μέρκελ, ούτε η ΕΕ.

      Διαγραφή
    8. ΘΕς ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΌΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ 25-28% Ο ΣΎΡΙΖΑ???ΘΑ ΠΑΡΕΙ..ΚΑΙ ΜΕΙς ΙΣΩς ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ..
      ΣΕ 4 ΜΗΝΕς ΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ.....
      ΞΕΡΕΙς ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ???ΕΠΕΙΔΗ ΧΑΙΔΕΥΕΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΥ ΚΟΣΜΑΚΙ...
      ΤΟΥ ΩΧΑΔΕΡΦΗΣΤΗ ΕΛΛΗΝΑ...
      ΕΥΚΟΛΕς ΛΥΣΕΙς ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ...

      Διαγραφή
    9. Δεν έρχομαι φυσικά σε αντιπαράθεση με σένα....
      Απλά είμαι θυμωμένος με μια μερίδα ψηφοφόρων μας..
      Καλούμε τον λαό να μην πέσει στην λούμπα και πέφτουν οι ίδιοι οι ψηφοφόροι μας....
      Δεν αντέχω να ακούω ανθρώπους δικούς μας να λένε θα ψηφίσω σύριζα γιατί δεν πήγαμε σε διάλογο μαζί του...
      Δεν αντέχω να τους ακούω να λένε ότι ζήτησε ψήφο κυβέρνησης!
      ΕΛΕΟς!

      Διαγραφή
    10. Θα τα γράψω όλα γιατί είμαι πολύ στενοχωρημένος με την κατάσταση.
      Κατά την ταπεινή μου γνώμη το ΚΚΕ έπρεπε πριν τις εκλογές αντί να πει ότι θα επιστρέψει την εντολή δημιουργίας κυβέρνησης (πράγμα που πάγωσε ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ από όσους επρόκειτο να το φηφίσουν) έπρεπε να περάσει πρώτο στην επίθεση και να καλέσει τα κόμματα που θέλουν να λέγονται αριστερά και να τους καλέσει σε συνεργασία με τους δικούς του (του ΚΚΕ) όρους. Να δούμε τότε που θα πήγαιναν οι όλου του είδους αντιμνημονιακοί , Συνασπισμοί κλπ.
      Επειδή είμαι χρόνια στο κίνημα και γνωρίζω ανθρώπους από το ’74 (μπορεί να μην είναι μέλη, αλλά αγωνίζονται και αγαπούν το ΚΚΕ) και μετά από τριάντα χρόνια αγώνα (όπως τον εννοεί ο καθένας) περίμεναν αυτή την στιγμή απογοητεύτηκαν.
      Δεν είχα τι να απαντήσω στο φίλο μου με τα τρία παιδιά που του μείωσαν το μισθό με αποτέλεσμα να μη μπορεί να ανταπεξέλθει.
      Αλλά για να μη γινόμαστε μελοδραματικοί, το ΚΚΕ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία μετά την αντιπολίτευση, Και όπως έλεγε και ο Χαρίλαος, “εμείς θα πάρουμε την απόφαση και θα μας κρίνουν οι ιστορικοί”
      Ευχαριστώ σε όλους για την επικοινωνία

      Chis

      Διαγραφή
    11. Την ίδια άποψη με σένα είχα σύντροφε και έχω και γω φίλους που απογοητεύτηκαν..
      αλλά εξήγησε μου να καλέσουμε ποιους??
      Αφού το δήλωσαν οι άνθρωποι τα πάντα μέσα στην Ε.Ε ...
      Αδερφέ μου το πρόβλημα είναι να πείσουμε τον λαό να ξεκολλήσει από το τρυπάκι που του επιβάλουν όλοι δηλαδή την παραμονή μας στην Ε.Ε με οποιοδήποτε κόστος..Και όχι να τους παραμυθιάσουμε για ενωμένη αριστερά.Ο φίλος σ δηλαδή δεν ψήφισε εμάς γιατί δεν ξεβρακώσαμ ενωρίς την αριστερά???Ή μήπως επειδή του χάιδεψε τα αυτιά ο Τσίπρας?
      Ήδη ο ένας (κουβέλης) αποκαλύφθηκε θα ρθει και η ώρα του άλλου και ο φίλος σου ο φίλος μου θα καταλάβουν το λάθος τους...
      όπως το πες η ιστορία θα γράψει και ο λαός θα μας κρίνει....

      Διαγραφή
    12. Δεν ξέρω αν μιλάτε και κριτικάρετε εκ του ασφαλές από το καναπέ σας ή αν μιλάτε μόνο με οπαδούς, Αλλά ο κόσμος έχει αυταπάτες, του έχουν κάνει σκληρή προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου, πιστεύει ότι εκτός ΕΕ θα είμαστε απομονωμένοι και έρμαια δεν καταλαβαίνει ότι τον έχουν κλείσει στο στάβλο με τον λύκο, όταν λες για κοινωνικοποίηση του πλούτου λέει ότι θα γίνουν όλοι δημόσιοι υπάλληλοι όπως έκανε και το ΠΑΣΟΚ. Σε αυτή τη βάση πρέπει να δοθεί η μάχη και όχι στα κολπάκια τα επικοινωνιακά,γιατί εμείς ξέρουμε τι είναι ο Συνασπισμός και το λέμε ανοιχτά στον κόσμο δεν μπορούμε να παίζουμε σκάκι επικοινωνιακά μπας και του την φέρουμε. Δεν έχεις να κάνεις απλά με ψήφο και ποσοστά αλλά παλεύεις για την ταξική συνείδηση, ο κόσμος πρέπει να κατανοήσει γιατί έρχεται μαζί μας χωρίς μικροαστικές αντιλήψεις ότι θα του λυθούν τα προβλήματα χωρίς να ιδρώσει. Αυτό να απαντήσεις στο φίλο σου, όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε να μην περιμένει όμως τα ποσοστά του ΚΚΕ ή να κυβερνήσει το ΚΚΕ (που δεν θα το αφήσουν). Εμπρός στο δρόμο που χάραξαν οι Χαλυβουργοί! Αισιόδοξα και δυναμικά
      κ.κ.

      Διαγραφή
    13. Φίλε 9:57 χαλάρωσε. Ο κόσμος του ΚΚΕ τα ερωτήματα τα βάζει καλοπροαίρετα και όχι με το σκεπτικό να φύγει. Μην αγανακτείς και τόσο,γιατί θα αρχίζω να νομίζω ότι κάνεις παιχνίδια...
      κ.κ.

      Διαγραφή
    14. 9:43 έισαι ο ίδιος με τον 9:57? Τσιπροδουλειά μου μυρίζει..

      Διαγραφή
    15. ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙς 8,56 9,02 9,22 9,52 9,57 10,41 ΕΙΜΑΙ Ο ΙΔΙΟς ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ...ΜΗΝ ΣΑΣ ΜΥΡΙΣΕΙ ΤΣΑΜΠΑ :)

      PROHJA AMORGOS

      Διαγραφή
    16. Για τον 10.59
      Είμαι ο 9:43 και 10;20. Καμία σχέση με τον 9.57
      Αν θέλετε υπογραφή σύντροφοι, για να μη σκέφτεστε άλλα πράγματα από εδλω και στο εξής από κάτω θα υπογράφω σαν Chris.
      Απλά στο post των 10:20 μου ξέφυγε το "r"
      Στη διάθεσή σας.

      Chris

      Διαγραφή
    17. Προς 10:59
      Τώρα που ξεκαθάρισε η υπόθεση, και δεν υπάρχει πλέον συνωμοσία, περιμένω τα σχόλιά σου...

      Chris

      Διαγραφή
  3. Υπάρχει μήπως το βιντεάκι της παρέμβασης Μαϊλη στην εκπομπή του Ευαγγελάτου με τα ανθρωποειδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ , ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΝΑ ΛΕΜΕ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΑΚΙΑ ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ...ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΙΓΟΙ ΨΗΦΟΙ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΠΑΡΑ ΦΟΥΣΚΕΣ!ΑΠΛΟΣ ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΠΙΤΙ-ΣΠΙΤΙ.ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΤΩ !!ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΤΣΑΛΩΜΕΝΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια χαρά τα είπε η Αλέκα, απλά και κατανοητά. Στο σημείο όπου καλεί να διορθώσει ο λαός την ψήφο του ίσως θα μπορούσε να το θέσει και λίγο καλύτερα αλλά τι να κάνουμε, όταν φέρνεις τον άλλον προ των ευθυνών του όπως και να το πεις δεν θα του αρέσει! Όλα τα υπόλοιπα δεν νομίζω οτι θα μπορούσαν να ειπωθούν και να εξηγηθούν πιο απλά. Η Αλέκα μίλησε πιο απλά απ'οσο την έχω ακούσει να μιλάει οποιαδήποτε άλλη φορά και νομίζω οτι αυτό είναι απόδειξη οτι το κόμμα λαμβάνει σοβαρά υπόψην την κριτική για το επικοινωνιακό (που έχει παραγίνει τελευταία). Ας το λήξουμε λοιπόν εδώ γιατί δίνουμε τροφή και πάτημα σε πολλούς κακοπροαίρετους να διαδίδουν φήμες και σύγχυση.
    Όποιος καλοπροαίρετα πιστεύει οτι μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω στο επικοινωνιακό απ΄το να ξεκαθαριστούν απλά και κατανοητά οι θέσεις μας νομίζω οτι δεν έχει καταλάβει καλά ούτε τι κόμμα είναι το ΚΚΕ, ούτε τον ρόλο που έχει στην κοινωνία. Όπως είπε και κάποιος πιο πάνω δεν χτίζεις επαναστατικές συνειδήσεις με επικοινωνιακά κολπάκια αλλά μέσα απ΄την δράση και τον αγώνα σου! Από επικοινωνιακής σκοπιάς μόνο να παρουσιάσεις τις θέσεις σου όσο πιο κατανοητά γίνεται μπορείς, όλα τα άλλα είναι μικροαστικές παγίδες στις οποίες δεν επιτρέπεται να πέσεις για να
    κερδίσεις ψηφαλάκια. Αν βέβαια θέλεις να λέγεσαι Κομμουνιστικό Κόμμα!
    Μ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδιά να πω και εγώ μια γνώμη.

    Το ΚΚΕ κατά τη γνώμη μου σ αυτές τις εκλογές είχε 2- 3 ζητήματα τα οποία κατά τη γνώμη μου ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ δεν αντιμετώπισε επαρκώς, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αν το έκανε θα άλλαζαν πολύ τα πράγματα.
    Άντε το 8,5% να ήταν 9,5-10%.

    Κατ αρχάς αν και ήταν αναμενόμενο ως θέμα προεκλογικής συζήτησης το κόμμα δεν απάντησε με κατανοητό τρόπο στο θέμα «αν θέλει να κυβερνήσει», με αποτέλεσμα να βγαίνει μια αρνητική εικόνα προς τον κόσμο.

    Κατά δεύτερο ήταν το θέμα περί «ενότητας» που τέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το παιχνίδι του Τσιπρα με το συναίσθημα των ψηφοφόρων και η αμυντική στάση του ΚΚΕ έφερε το Κόμμα στη γωνία σχεδόν να απολογείται.

    Έγραψα και σε κάποια άλλη ανάρτηση πως διαβάζοντας το βιβλίο «Αριστερισμός» βρήκα την περίπτωση στην Αγγλία όπου τη στιγμή που η εξουσία παίζεται μεταξύ των συντηρητικών Τζωρζ κ.α και των οπορτουνιστών Χεντερσον κ.α. Εκεί (σελ 71-76) ο Λένιν υποστηρίζει πως το ΚΚ χωρίς να κάνει καμιά ιδεολογική έκπτωση και κυβερνητική συνεργασία πρέπει να επιβάλει στους οπορτουνιστές να κερδίσουν τις εκλογές.

    Στην περίπτωση που οι οπορτουνιστές δεχτούν υπάρχει η περίπτωση απ τη μια να ανακουφιστεί ο λαός σε κάποιο βαθμό από κάποια μέτρα. Υπάρχει όμως και η πλέον πιθανή περίπτωση οι οπορτουνιστές να πνιγούν στις αντιφάσεις τους αποτυγχάνοντας παταγωδώς με το ΚΚ να έχει προειδοποιήσει και προετοιμάσει τον λαό ο οποίος πλέον έχει και την πολιτική πείρα της κυβέρνησης των οπορτουνιστών.

    Απ την άλλη στην περίπτωση που δε δεχτούν και φοβούμενοι ν αναλάβουν μόνοι τους θα αναζητήσουν τη συνεργασία με τους συντηρητικούς αποκαλύπτοντας και σε αυτή την περίπτωση το προσωπείο τους.

    Σε αυτό το θέμα θέλω να διαβάσω τη γνώμη των πιο έμπειρων φίλων εδώ μέσα.

    Θα μπορούσε να αυτό γίνει σήμερα?
    Αν όχι γιατί ?
    Αν ναι γιατί δε γίνεται?

    Το τελευταίο κομμάτι το ξαναγράφω για να γράψει κάποιος πιο έμπειρος φίλος πάνω σ αυτό.

    Γιάννης από Λάρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φίλε Γιάννη,
      οι μόνες παρατηρήσεις που μπορώ να κάνω
      είναι ότι πέραν του κινδύνου να μεταφέρουμε μηχανιστικά
      μια τακτική που εφαρμόστηκε σε μια άλλη χώρα, με άλλες συνθήκες,
      μιαν άλλη εποχή,
      ο Λένιν αναφέρονταν στο αγγλικό κομμουνιστικό κίνημα, το οποίο ήταν διασπασμένο σε τέσσερα πολύ μικρά κόμματα, χωρίς ουσιαστική επιρροή στο λαό (όλα μαζί δεν είχαν 1%), και έδειχνε τον τρόπο, πρώτον να αποκτήσουν τα κόμματα αυτά, αφού φυσικά ενωθούν, επαφή με τις λαικές μάζες, νομιμοποίηση στις εργατικές συνειδήσεις, και κατά δεύτερον να "κάψουν" τον σοσιαλδημοκρατικό/ρεφορμιστικό πόλο, στον οποίο βρίσκονταν εγκλωβισμένες μεγάλες εργατικές μάζες.
      Ελπίζω να βοήθησα αρχικά.

      Ψ.

      Διαγραφή
  7. ΘΕΣΤΟ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΧΟΥΝ ΠΕΙ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΣΗ.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΣΤΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ (3Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ (ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ)) ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΜΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΕΥΡΩ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΝΩ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΚΕ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ!ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΠΩΣ ΕΞΗΓΗΤΕ(ΣΤΗΡΙΖΩ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου,
      η Αλέκα απάντησε ξεκάθαρα.

      Όποια συμμαχία χτιστεί, θα χτιστεί απο τα κάτω, σε επίπεδο κινήματος, εργαζομένων, συνδικάτων κλπ ...
      ΔΕΝ ΘΑ ΧΤΙΣΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΩ.

      Με λίγα λόγια, ας τα βρούμε πρώτα σε επίπεδο κινήματος και βλέπουμε.

      Διαγραφή
    2. ΑΝ ΣΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝΤΑΞΕΙ,ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΔΗΚΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ

      Διαγραφή
    3. λες ανακριβειες και στο απανταω και ποιο κατω, η συνεργασια με το δηκκι ξεκινησε πριν ακομα την δημιουργια του ΠΑΜΕ και σε επιπεδο σωματειων και μεχρι τις δημοτικες σε ενα σημειο.
      μετα το δηκκι διασπαστηκε και ενα κομματι τους κυριως εργαζομενοι ειναι με το κομμα και ενα αλλο πηγε στον συριζα
      Modesto

      Διαγραφή
  9. Δεν γίνεται σε κάποιον που πεινάει να του πεις περίμενε να πεινάσουμε όλοι και μετά θα αλλάξουμε τα πράγματα μαζί.
    Μην ασχολείστε με τον Τσίπρα δεν είναι αυτός το πρόβλημα, το λαό ΜΑΣ δεν τον έπεισε το κόμμα ότι αποτελεί τη λύση και μοναδική διέξοδο από την κρίση.
    Εγώ δεν πιστεύω πως το δίλλημα ευρώ η δραχμή είναι ο φόβος του ανέργου του μικροαγρότη, του εργάτη.
    Το πρόγραμμα για την οικονομία(σε επίπεδο πολίτη) του ΚΚ δεν ακούστηκε ΠΟΤΕ……, θολή επίσης η κατάσταση για το αν θέλει το ΚΚ να κυβερνήσει, πόλεμος σε 5 χρόνια , μεταναστευτικό την μια με τουριστικά διαβατήρια και την άλλη ανοιχτά στρατόπεδα με ωραία δωμάτια, ΟΧΙ σε όλα που αν και σωστή η θέση ,χωρίς απόλυτα όμως να είναι σαφή, τεκμηριωμένη για τον λαό κα κα κα..
    Το ΚΚΕ θέλει το λαό μπροστάρη και να παίρνει αποφάσεις για την πολιτική που θα ασκείται και πολύ σωστά, αλλά με ποιον λαό μπορεί να το κάνει αυτό σίγουρα όχι με αυτόν που βγάζει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ 100 χρόνια,
    με άλλον ποιον ;αυτόν που θα προκύψει τα επόμενα χρόνια (όλοι ξέρουμε τι θα ακολουθήσει) και θα είναι πιο θολωμένος από ποτέ και για την έννοια της αριστεράς και γενικά για την πολιτική. Θα πει μπράβο στο ΚΚΕ γιατί όπως τα είπε έγιναν και τώρα θα το ψηφίσω;
    Επικοινωνιακά καλύτεροι δε σημαίνει πάντα αλλαγή πολιτικής , αλλά και ξεκαθάρισμα των θέσεων σου. Αν και έχουν δοκιμαστεί οι άλλες πολιτικές και απέτυχαν του κουμμουνισμού για το μεγαλύτερο αριθμό Ελλήνων έχει πετύχει; OXI ,γιατί ; γιατί δεν ξέρει, η έχει ενημερωθεί ότι δεν είναι όλοι το ίδιο και λάθη που έγιναν μας έκαναν καλύτερους γιατί μάθαμε από αυτά.
    Δεν θέλω να γράψω και άλλα τώρα γιατί ίσως όλες αυτές οι σκέψεις να είναι αποτέλεσμα θυμού και απογοήτευσης από το αποτέλεσμα των εκλογών και ίσως βιάζομαι και ελπίζω πολλά από την αλλαγή του συστήματος που ζούμε τώρα.
    Γεια και συγνώμη αν θύμωσα κάποιον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. οποιος δεν θελει να ζυμωσει 10 χρονια κοσκινιζει!
    ας αρχισω με τα ευκολα...φιλε μου ανταρσυακε, κανεις λαθος τεραστιο, η "συμμαχια" με το Δηκκι πρωτα ψηθηκε στο κινημα (παμε) αλλα και ποιο πριν και μετα εφτασε στο πανο. μετα και την διασπαση του δηκκι οι συντριπτικη πλειοψηφια των εργατων μελλων του στηριζει το κομμα και μετα το κομπρεμι με τον συριζα. την προταση του ανταρσυα δεν την σχολιαζω καν, ανευ ουσιας. τραβατε να τα βρειτε στα υπουργεια με τον τσιπρα και μετα ξανασυζηταμε, ρομπες.
    τα "δυσκολα" τωρα.
    εχω βαρεθει με το επικοινωνιακο και την τηλεοραση και τις μλκς αυτες. σε σημειο απιστευτου εκνευρισμου. αν περιμενεις κανεις οτι ο οποιοσδηποτε ΚΚΕς θα μπορεσει να βαλει την θεση μας σε σημειο που να γινει κατανοητη, αναμεσα στις διακοπες, στις προσβολες, στις προβοκατσιες για να εκνευριστει και να χασει την μπαλα ειναι αλλου. η μονη χρησιμοτητα που εχουν ειναι για να κεντρισει το ενδιαφερων απο κανενα που βλεπει και να ρωτησει τον κομμουνιστη του.
    Ο ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ. οσο καλυτερα ξερουμε τις θεσεις μας και μπορουμε να παμε παρακατω τοσο καλυτερα. θα φταιει η αλεκα αν εγω δεν μπορω να πεισω τον διπλανο μου ή να τοτ εξηγησω τι ειναι η λαικη εξουσια;
    φτανουμε σε σημειο ασχημο, να περιμενουμε το επικοινωνιακο να λυσει τα προβληματα μας;
    ο μονος τροπος ειναι να παρουν τα ποδια μας φωτια και να πιασουμε οσους περισσοτερους μπορουμε και να ξεμπροστιασουμε την σοσ/τια με τις κωλοτουμπες, τα ηξεις αφηξεις κτλ.
    εγω ρε σ/φοι εχω το εξης προβλημα, οτι για να απαντησω σε καποια τοποθετηση του συριζα πρεπει να εχω ονομα αυτου που την ειπε, μερα, και χρονο σε επιπεδο ωρας γιατι μεταξυ 5-6 μπορει ο ιδιος να εχει 3 διαφορετικα πραγματα.
    Modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. λοιπον κομμενες οι κλαψες, δλδ αν παρουν αποφαση να μας κοψουν τελειως απο τα καναλια τι θα κανουμε θα το κλεισουμε το μαγαζι; απο ποτε; το κομμα ηταν στην παρανομια και ερχοταν σε επαφη με τον λαο.
    για τις κοινοβουλευτικες αυταπατες. απο ποτε ωρε σ/φοι μας πιανει πρεμουρα για το εκλογικο αποτελεσμα;; ε;; δλδ οι μπολσεβικοι μετα τις τελευταιες αρχιαιρεσιες πριν το 17 που ηταν σχεδον παντου μειοψηφια τι επρεπε να κανουν;
    πως θα παρουμε μεγαλο εκλογικο ποσοστο(ποσοστα 17% και ανω); με ποια συνηδητοποιηση της εργατικης ταξης; ποσοι ειναι οργανωμενοι στα σωματεια, ποσοι συμμετεχουν; επειδη οι τελευταιες απεργιες ειχαν κοσμο σε σχεση με παλιοτερα ειχε κανεις αυταπατες οτι ειναι πολυ πισω ακομα;
    και κατι ακομα, τι νομιζετε οτι θα γινοτανε αν το ΚΚΕ με την πολιτικη του γραμμη επαιρνε 17%; θα πηγαινανε μια βδομαδα σε διερευνητικες; την ιδια μερα θακανανε κυβερνηση και θα το παλευανε με τπτ φιλολαικα μετρα μπας και μας κοψουν την φορα.
    οσο για τα σχολια περι ανησυχιας για τα εκλογικα ποσοστα του ΚΚΕ και διαφορες αλλες αμπελοφιλοσοφιες σε σχεση μο το γιατι το ΚΚΕ δεν ανεβαινει οσο θα θελαμε.ΑΠΛΟ
    το ΚΚΕ "ταζει" αγωνες με τον ψηφοφορο στον δρομο για να κερδισει αυτα που λεμε, γιατι δεν εχουμε αυταπατες οτι επειδη μπορει να κανουμε κυβερνηση οι πλουτοκρατες θα τα δωσουν στον λαο, ετσι γιατι καταλαβαν το λαθος τους και σεβονται την λαικη βουληση.
    ο κοσμος ακομα θελει καποιον με το μαγικο ραβδι και αυτος να ειναι στον καναπε στην θαλπωρη της τηλεορασης. ολα τα υπολοιπα ειναι προφασεις ανθρωπακιων που ντρεπονται και φοβουνται να πουν οτι προτιμουν να ζουν με γονατιστοι με τα ξεροκοματα, παρα να σηκωσουν κεφαλι, και ειναι σε εμας ποσους θα βγαλουμε απο το κοπαδι.
    για αυτο εμεις απανταμε με ενταση αγωνων και την δευτερα η συγκεντρωση να ειναι πολλαπλασια της προεκλογικης.
    ο κινδυνος δεν ειναι να παρει ο συριζα ποσοστο, ειναι μετα οταν θα τα πουλησει και θα σκασει με μεγαλυτερο παταγο απο το πασοκ, ο κοσμος αυτους που θα τους εχει πιστεψει για αριστερους, θα βαλει και εμας στο τσουβαλι και εκει να δεις ποσο θα παει η εκαστοτε χρυση αυγη
    και ναι, εχει ευθυνες και ο καθε ψηφοφορος, πλεον δεν υπαρχει δεν ξερω, υπαρχει δεν θελω και στις επομενες εκλογες καθε ψηφος που δεν ειναι ΚΚΕ θα πρεπει να αναλαβει και το μεριδιο ευθυνης που θα του αναλογει, για καθε απολυση, μειωση μισθου, χασιμο δικαιωματων της εργατικης ταξης που κερδιθηκε με αιμα.
    ΥΓ. ΠΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ, ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΑΣΟΚ (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΒΓΔΕΛΥΡΟΤΕΡΟΥ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ) ΚΑΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΜΟΥ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ, ΤΑ 1200 ΓΙΟΥΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΩ ΑΚΡΙΒΩΣ 20000 ΑΦΟΥ ΞΕΠΑΤΟΝΩΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ (ισως τα γλιτωσω αφου οι συνδικαλισατες σας υπογραφουν μειωσεις),
    ΥΓ1: να χαιρεσται επισης και τον γρετζελια
    ΥΓ2: οταν θελετε να λετε δικα μας συνθηματα να ξερετα οτι πρεπει να τα υποστηριζετε στην πραξη, ο εργατης μπορει χωρις αφεντικα και αυτο δεν παει μαζι με την υγιη επιχειρηματικοτητα του τσιπ(ρ)α.
    ΥΓ3: ο μπελογιαννης ηταν ΚΚΕς και οχι λαμογιο οπορτουνιστης
    modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "ο κινδυνος δεν ειναι να παρει ο συριζα ποσοστο, ειναι μετα οταν θα τα πουλησει και θα σκασει με μεγαλυτερο παταγο απο το πασοκ, ο κοσμος αυτους που θα τους εχει πιστεψει για αριστερους, θα βαλει και εμας στο τσουβαλι και εκει να δεις ποσο θα παει η εκαστοτε χρυση αυγη"

      ενα απο τα πραγματα που φοβαμαι

      Διαγραφή
    2. στον νομο βοιωτιας εννοω και οχι φθιωτιδας για τον βουλευτη του συριζα
      Μοdesto

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.