10 Μαΐου 2012

Πολιτική αυτοκτονία ΔΗΜΑΡ ή βίαιη μετατόπιση του εκλογικού σώματος στον νέο σοσιαλδημοκρατικό πόλο ?

Πριν από λίγο ο Φώτης Κουβέλης, ανακοίνωσε την πρόταση του για οικουμενική κυβέρνηση μαζί με το ΠΑΣΟΚ, την Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο (α) την παραμονή της χώρας στην ζώνη του ευρώ και (β) την σταδιακή απαγκίστρωση της χώρας από το μνημόνιο. Η κυβέρνηση αυτή προτείνεται να έχει διάρκεια 2 ετών, μέχρι τις Ευρωεκλογές του 2014.


Δεν αποτελεί φυσικά έκπληξη η στάση της ΔΗΜΑΡ και του Φώτη Κουβέλη, καθώς σε εμάς τουλάχιστον ήταν φανερή εξ'αρχής, η στάση που θα κρατήσει ο κυρ Φώτης και το νεοφιλελεύθερο ανάχωμά του, το οποίο παρεπιπτόντως ούτε αριστερό είναι, ούτε βεβαίως δημοκρατικό. Στήριξη στην εφαρμοζόμενη πολιτική, στήριξη στην απόφαση της αστικής τάξης να κυρήξει ταξικό πόλεμο στους εργαζόμενους, στήριξη στην εξουσία των μονοπωλίων, τελεία και παύλα. Αυτό ήταν και είναι η ΔΗΜ.ΑΡ. !


 Τι πάει να πει δηλαδή, σταδιακή απαγκίστρωση απο το Μνημόνιο ? Τουλάχιστον ο Αλέξης μιλάει για άμεση κατάργηση, αναδιαπραγμάτευση, αναστολή ή whatever ....
Σταδιακή μήπως σημαίνει, σε 2 χρόνια ? Αυτό δηλαδή που λένε εξ'αρχής, και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η Νέα Δημοκρατία ? Ότι θα βγούμε απο τον Μνημόνιο μέχρι το 2014 ?

Αυτό που δεν έχουμε λήξει ακόμα, διότι πρόκειται για πρωτοφανή πολιτική αυτοκτονία, είναι το ... εάν η κίνηση αυτή είναι αποτέλεσμα πολιτικής ανισορροπίας ή έρχεται ως σχεδιασμένος προπομπός για την δημιουργία του νέου "σοσιαλδημοκρατικού" πόλου.

Όλοι γνωρίζουν πως ο Αλέξης Τσίπρας, δεν είναι τσιμεντόλιθος, ώστε να πέσει σε μια τέτοιου είδους (εμφανέστατη) πολιτική παγίδα, ούτε βεβαίως ο επιχειρηματικός κύκλος που στηρίζει την Νέα Δημοκρατία έχει πάρει απόφαση να χρεωκοπήσει, ώστε να ησυχάσουμε απο δαύτους. Άρα, τι κάνει ο κυρ Φώτης ? Μήπως απο την στιγμή που θα μειωθούν τα ποσοστά της ΔΗΜΑΡ στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, παίρνει απο τώρα την άγουσα για τα αποδυτήρια, δίνοντας το σύνθημα για πλήρη ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ ? Όχι βέβαια για την ψυχή της μάνας του, αλλά με το κατάλληλο αντάλλαγμα φυσικά.

Εκτός βέβαια εαν ισχύει το πρώτο.
Τότε σηκώνουμε τα χέρια ψηλά ...

21 σχόλια:

  1. Άκουγα χθες το βράδυ, τον Παπαδημούλη, που υποστήριζε ότι όταν λένε καταγγελία του μνημόνιου, εννούν ότι θέλουν ένα ΝΕΟ μνημόνιο !
    (αυτό (μεταξύ άλλων) μας κάνει κάποιες φορές να τους αποκαλούμε ψεύτες, με αποτέλεσμα κάποιοι να μας μέμφονται για αυτό, μιας και δεν συνάδει με το ήθος μας)

    Αυτό που ούτως ή άλλως προβλέπεται ήδη από το υπάρχον !

    Οπότε κι ο Κουβέλης, λέει το ίδιο, απλά ... με άλλα λόγια !
    Τα ίδια λέει κι ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς κι ο Καμμένος !

    Τώρα η πρόταση του Κουβέλη για οικομενική κυβέρνηση ή ακόμα και μεταξύ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η έκφραση ισχυρών οικονομικών κύκλων της χώρας και έξω απ΄αυτήν.

    Όμως έχω την γνώμη ότι για πολλούς λόγους δεν θα περπατήσει αυτό και θα πάμε για νέες εκλογές όπως από την αρχή ειχε σχεδιαστεί - σχέδιο που ήδη "έκαψε" το ΚΚΕ, βάζοντας σήμερα θέμα άμεσων εκλογών !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To θεμα ειναι οτι αν σχηματισουν κυβερνηση με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Κουβελη τοτε κρατανε ανεπαφο το χαρτι του ΣΥΡΙΖΑ ο οποιος θα φουσκωσει κιαλλο στις επομενες εκλογες οποτε γινουν και θα δυσκολεψει τη δικα μας θεση αφου το κομμα αυτο θα εμφανιστει να τηρει δηθεν το λογο του και να εμφανιζεται σαν ο μοναδικος πλεον πολος συσπειρωσης αντιμνημονιακων δυναμμεων στο χωρο της "αριστερας".Θεωρω μαι μετατοπιση ψηφοφορων του ΚΚΕ προς το ΣΥΡΙΖΑ σε αυτη την περιπτωση πιθανη και θα χρειαστει πολυ μαεστρια για να αποφευχθει

      Διαγραφή
    2. Μια τέτοια κυβέρνηση θα σταθεί το πολύ 1-2 μήνες !

      Εαν θεωρούν, πως αξίζει η συντριβή και των τριών κομμάτων, ώστε να κερδίσουν 1 με 2 μήνες χρόνο, τότε μάλλον βρίσκομαστε μπροστά σε μια άτακτη χρεωκοπία μέχρι τον Σεπτέμβρη, πράγμα το οποίο σημαίνει πλέον άμεσες πολιτικές (προεπαναστατικές) εξελίξεις ...

      Διαγραφή
    3. Με γεια τους με χαρα τους.Ας βγουν πρωτοι και με αυτοδυναμια.Οσοι τους ψηφισουν θα χτυπαν το κεφαλι τους στον τοιχο μετα

      Προλεκαλτ

      Διαγραφή
    4. Το έχω γράψει και σε άλλο post. Κατά την ταπεινή μου γνώμη το ΚΚΕ έπρεπε πριν τις εκλογές αντί να πει ότι θα επιστρέψει την εντολή δημιουργίας κυβέρνησης (πράγμα που πάγωσε ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ από όσους επρόκειτο να το ψηφίσουν) έπρεπε να περάσει πρώτο στην επίθεση και να καλέσει τα κόμματα που θέλουν να λέγονται αριστερά και να τους καλέσει σε συνεργασία με τους δικούς του (του ΚΚΕ) όρους. Να δούμε τότε που θα πήγαιναν οι όλου του είδους αντιμνημονιακοί , Συνασπισμοί κλπ.
      Tο ΚΚΕ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία μετά την αντιπολίτευση, Και όπως έλεγε και ο Χαρίλαος, “εμείς θα πάρουμε την απόφαση και θα μας κρίνουν οι ιστορικοί”

      Chris

      Διαγραφή
  2. Συντροφοι δουλεια γιατι το ενδεχομενο και αλλων εκλογων δεν εχει φυγει απο το τραπεζι και σε πραγματοποιηση του το Κομμα θα χασει και αλλους ψηφους λογω της τεραστιας ανοδου του ΣΥΡΙΖΑ πρεπει λοιπον να επαγρυπνουμε και ενημερωνουμε τον κοσμο.
    Λαμπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι σταδιακή απεμπλοκή, σταδιακή απαγκίστρωση λέει. Μη διαστρέφουμε τα λεγόμενα και χαλάμε το δόλωμα.

    Καλού κακού, ας ρωτήσουμε και τα ψάρια που ξαγκιστρώνονται, τί πιθανότητες ζωής έχουν.

    Β1-3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο :)
      Μου ξέφυγε και φυσικά για την ορθότητα του άρθρου το διορθώνω άμεσα.

      Διαγραφή
  4. παιδιά θέλω να κάνω μια τοποθέτηση περί της πρότασης του Αλέξη για αριστερό μέτωπο μαζί βεβαίως με το κκε..να πώ εξαρχής πώς έχω ρίξει κκε παρ΄ όλο που μπορεί να μην είμαι τόσο ''συνειδητοποιημένος΄΄ όπως ας πούμε κάποιοι απο το χώρο λένε, απλά συμφωνώ με αρκετές του θέσεις. πραγματικά με στεναχωρεί το γεγονός πως το κκε είναι έξω απο μια τέτοια συνεργασία. καταλαβαίνω και γνωρίζω ότι εφόσον δεν υποστηρίζει το παρόν σύστημα και ξεκινά απο διαφορετική βάση δεν μπορεί να έχει ουσιαστική συμβολή σε ένα τέτοιο σχήμα, σύμφωνα πάντα με τη σταθερή ιδεολογία που το διακατέχει. εν τούτοις πιστεύω πώς τουλάχιστον (αν και για ένα μικρό χρονικό διάστημα) θα μπορούσε να συνεργαστεί με δυνάμεις που έχουνε ένα κοινό σκοπό (τον πόλεμο του μνημονίου, κρατικοποίηση τραπεζών και διαφόρων εταιρειών, ψήφισμα απλής αναλογικής κτλ) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παραιτείται των βασικών θέσεών του.τουλάχιστο μετά τη λόγου χάρη επιτυχία σε θέματα σαν τα παραπάπω το πολύ πολύ να ξαναγίνονταν εκλογές και να ξαναμιλούσε ο λαός.πιστεύω πως οι θέσεις π έχει το κκε είναι ουσιαστικές και σε περίπτωση που διεκδικούσε εκ των έσω κάποιες σημαντικές αλλάγές και τις πετύχαινε θα είχε μετά ανέβει ακόμα πιο πολύ στο λαό και θα κέρδιζε την εμπιστοσύνη του, πράγμα που θα το ενίσχυε ακόμα πιο πολύ (και εκτός και εντός βουλής). πραγματικά θεωρώ ότι είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να επηρεάζει τέτοιες καταστάσεις αλλιώς βλέπω να περάσουνε πάλι οι θέσεις του 2κομματισμού και των μνημονιακών πολιτικών και να κάτσουμε όλοι για άλλη μια φορά στο αγγούρι.πραγματικά πιστεύω πως είναι μια τεράστια ευκαιρία να δείξει και απο θέση ισχύος το πρόσωπό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμμερίζομαι την ανησυχία σου αλλά πρέπει όλοι να καταλάβουν οτι η οποιαδήποτε κυβέρνηση σήμερα δε μπορεί παρά να είναι βαθιά αντιλαϊκή, είτε με μνημόνιο είτε χωρίς. Αυτό το ξέρουν πολύ καλά όσοι ζητάνε να συμμετέχει και το ΚΚΕ.
      Με δυο λόγια, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο φιλολαϊκών μέτρων, ακόμη και η κρατικοποίηση κάποιων τραπεζών που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα θα γίνει έτσι κι αλλιώς προκειμένου να φορτωθούν τα ανοίγματά τους στα κρατικά ταμεία από όποια κυβέρνηση κι αν σχηματιστεί.
      Σύντομα θα έχουμε κι επίσημα χρεωκοπία. Μια χαρά θα τους καθόταν να τη φορτωθεί κι αυτή το ΚΚΕ, τους πιάνει τρόμος που δε μπορούν να το κάνουν συνένοχο.
      Μακριά, εδώ θα είμαστε σύντομα και θα δούμε πάλι ποιός θα δικαιωθεί.

      Διαγραφή
    2. Λάθος το "συμμερίζομαι", αντιλαμβάνομαι είναι το σωστό

      Διαγραφή
  5. Ακούω αυτές τις μέρες φίλους και συντρόφους να μεμφονται το ΚΚΕ γιατί δεν μπήκε στο παιχνίδι των εντυπώσεων για συνεργασία στα λόγια ή και στην πράξη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πέρα από το συναισθηματικό μέρος της υπόθεσης παρακαλώ πάρτε υπόψη σας ορισμένες παραμέτρους.
    1.Τι περιθώρια βελτίωσης της ζωής του λαού , έστω και μικρής , έχει μια "αριστερή" κυβέρνηση μέσα σε αυτό το σύστημα; Φαντάζομαι έχετε ακούσει τι ακριβώς διατείνονται οι ευρωπαίοι "αξιωματούχοι".
    2.Πως εξηγείτε η τελευταία πρόταση της επιστολής που έστειλε ο Αλέξης στα αφεντικά; "Είναι βαθιά η πίστη μας ότι το πρόβλημα της κρίσης είναι ευρωπαϊκό, και άρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να βρεθεί η λύση"
    Φανταστείτε το ΚΚΕ να συνεργάζεται με αυτό τον τύπο που αλλάζει θέσεις πιο γρήγορα και από υαλοκαθαριστήρα το χειμώνα.
    3. Γιατί δεν παίρνετε υπόψη σας το γρήγορο βάθεμα της κρίσης στην ΕΕ με όλες τις συνέπειες που θα επιφέρει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα προσπαθήσω να σου δώσω εγώ μια απάντηση αγαπητέ.

      Στο πρώτο σου ερώτημα:
      Ο Ελληνικός λαός, όπως αποδείχθηκε και από τις εκλογές, δεν είναι έτοιμος να αλλάξει αυτό το σύστημα. Δυστυχώς, και το πιστεύω αυτό το "δυστυχώς", η συνείδηση δεν κάνει τόσα και τέτοιου μεγέθους άλματα μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Θα πρέπει ο άλλος να έρθει αντιμέτωπος με το πραγματικό πρόβλημα για να καταλάβει αυτά που κάποιοι είτε μέσα από την πείρα τους είτε μελετώντας (μόνοι ή συλλογικά) είτε μέσα από συνδυασμό των δύο, μπορούν να δουν πολύ φανερά μπροστά τους.

      Τα "προφανή" σ' εμάς δεν είναι προφανή για όλους κι αυτό είναι κομμάτι των αντικειμενικών συνθηκών, δεν είναι μια υποκειμενική δυσκολία που λύνεται πιθανά με αυτοκριτική ή αλλαγή πορείας κλπ. Θα πρέπει να απευθυνθείς σε αυτό τον κόσμο όχι διαχωριζόμενος, επιπλήττοντας την αδυναμία του και δίνοντας πατερναλιστικές οδηγίες του τύπου "να διορθώσεις την ψήφο σου", αλλά να σταθείς δίπλα του, να καταλάβεις που ακριβώς είναι το πρόβλημα και να βοηθήσεις όσο μπορείς στο επόμενο βήμα.

      Το ερώτημα λοιπόν είναι "πως συμβάλλεις" στο επόμενο βήμα, χωρίς να προσαρμοστείς στον μέσο όρο, χωρίς εσύ να κάνεις βήματα πίσω;
      Ο μόνος τρόπος για μένα αγαπητέ είναι να προτείνεις πράγματα που να δείχνουν το δρόμο κι όχι να του υποδεικνύεις που ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ αυτός ο δρόμος. Το να μιλήσω στον άλλο για κομμουνισμό απλά του δείχνω το τέλος, ένα τέλος μάλιστα που δεν έχει φτάσει ποτέ και κανένας μέχρι σήμερα! Ούτε η ΕΣΣΔ, ούτε η Κίνα, ούτε η Κούβα, ούτε κανείς δεν πέτυχε μέχρι σήμερα την αταξική κοινωνία, παρόλο που πέτυχαν ΤΕΡΑΣΤΙΑ επιτεύγματα. Ο δρόμος γι αυτήν δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και αυτό που θέλει ο άλλος από εσένα είναι να του πεις τι να κάνει στα αγκάθια, τις λακκούβες, τις κατολισθήσεις κλπ. που θα συναντήσει σ' αυτή την διαδρομή, όχι να τον επιπλήττεις σε κάθε στραβοπάτημα.

      Αν δεν μπορείς να τον βοηθήσεις να περάσει από τα βάτα και του λες "περίμενε, σίγουρα κάποια στιγμή θα ξεραθούν", τότε δεν του είσαι ιδιαίτερα χρήσιμος, αυτό το ξέρει κι ο ίδιος.
      Σήμερα όμως τι κάνεις;
      Δεν μιλάμε για μια οποιαδήποτε συγκυρία μιας καπιταλιστικής ολοκλήρωσης, ανασυγκρότησης, έστω και επίθεσης. Μιλάμε για μια γενική έφοδο του κεφαλαίου που απαιτεί εδώ και τώρα τις δουλειές μας, τις οικονομίες μας, την ζωή μας την ίδια κι αυτό δεν είναι μια από τις γνωστές "αριστερές υπερβολές". Είναι η πραγματικότητα! Δεν έχει σχέση η σημερινή κατάσταση με οποιαδήποτε κατάσταση από το 1974 και μετά, μη πω και παλιότερα.

      Διαγραφή
    2. Η ζωή μας όχι μόνο δεν θα καλυτερεύσει, αλλά θα χειροτερεύσει ραγδαία, κι αυτό θα γίνει σε ΚΑΘΕ περίπτωση, γιατί η χρεοκοπία του συστήματος έχει ΗΔΗ συντελεσθεί. Το θέμα είναι αν μέσα από αυτές τις συνθήκες θ' ανοίξει ένας άλλος δρόμος ή θα συνεχίσουμε να τραβάμε κουπί σε μια γαλέρα που μας οδηγεί στην κόλαση.
      Κι εδώ τα πράγματα είναι συγκεκριμένα:
      Μπορεί ο καπιταλισμός/ιμπεριαλισμός να ζήσει άνευ μνημονίων με οποιοδήποτε όνομα; Μπορεί να επιστρέψει σε μια Κεϋνσιανή πολιτική με ολίγον φιλελευθερισμό και δεν το κάνει γιατί είναι ΣΑΔΙΣΤΗΣ; Μπορεί να εμφανιστεί ένας Ανδρέας να παρασύρει τα πλήθη στην στην αποχαύνωση;
      Όχι δεν μπορεί κι αυτό το πιστεύετε κι εσείς αν έχω καταλάβει καλά.

      Γιατί λοιπόν δεν εκμεταλλεύεστε αυτή την κάθετη όπως έδειξαν οι εκλογές αντίθεση του κόσμου στην εξαθλίωση της ζωής του; Γιατί δεν του δείχνετε βήμα το βήμα ότι η ΕΕ όχι μόνο δεν θα τον..."βοηθήσει", αλλά θα προσπαθήσει να του κάνει την ζωή μαρτύριο σε κάθε απόπειρα αντίστασης/αντίδρασης; Τελικά ρε παιδιά έχουμε ή όχι εμπιστοσύνη, όχι στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε αυτά που πιστεύουμε για την ΕΕ ή μήπως φοβόμαστε ότι η ΕΕ μπορεί να γίνει ξαφνικά..."φιλολαϊκή" για να μας εξαπατήσει;

      Καταλαβαίνω απόλυτα την απέχθεια προς τον τυχοδιωκτισμό. Όμως είναι άλλο ο τυχοδιωκτισμός και άλλο η απόλυτη σιγουριά. ΣΙΓΟΥΡΟΣ δρόμος ΔΕΝ υπάρχει. Δρόμος χωρίς όξυνση, χωρίς μπέρδεμα, χωρίς κινδύνους δεν υπάρχει. Όπως είπα και πριν ΔΕΝ μας έχουν στρώσει ροδοπέταλα και φαντάζομαι να το γνωρίζουμε.
      Όταν λοιπόν ο άλλος σου λέει ότι θα το προσπαθήσει κι όταν γνωρίζεις ότι η ποινή -αν δεν το κάνει- είναι η εξαφάνισή του από τον πολιτικό χάρτη, εσύ κάνεις δίκη προθέσεων και του στρώνεις την αποτυχία από τα...αριστερά!?!??
      Το βλέπετε αυτό ως επαναστατική τακτική;

      Στο δεύτερο ερώτημα:
      Εγώ κοιτώ αγαπητέ συγκεκριμένα πράγματα στο λόγο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μ' ενδιαφέρουν τα πολιτικά τερτίπια ή οι αυταπάτες. Αλίμονο, αν είχα τις αυταπάτες του Τσίπρα δεν θα έλεγα "έξω από την ΕΕ"!!
      ΠΟΛΥ περισσότερο λοιπόν μ' ενδιαφέρει μια φράση "παλεύουμε ενάντια στις ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ του μνημονίου" (που δείχνει "μάζεμα") παρά παρλαπίπες ότι η λύση θα είναι Ευρωπαϊκή. Αν κριτικάρεις τα πάντα, απλά δείχνεις εμπάθεια. Ο Τσίπρας δεν λέει κάτι καινούριο. Τι περιμέναμε; Να τον δούμε να λέει ότι δεν πιστεύει, ότι σιχαίνεται την "Ευρώπη των εργαζομένων"; Αν τον άκουγες να κάνει μια τέτοια μεταστροφή θα τον πίστευες;

      Για το τρίτο ερώτημα:
      Το "γρήγορο" είναι κάτι σχετικό, όταν ΑΥΡΙΟ πρέπει να πληρώσεις 400-500 ευρώ δόση/ενοίκιο σπιτιού κι άλλα τόσα χαράτσι, όταν μεθαύριο σε διώχνουν από την δουλειά σου, σου κόβουν την ασφάλεια κλπ. κλπ. Δεύτερον ΠΟΙΟΣ μας είπε ότι η καπιταλιστική κρίση ή έστω και διάλυση της ΕΕ θα έχει θετικά αποτελέσματα για το λαό; Μέσα από φωτιά και μαχαίρι θα περάσει ο εργαζόμενος ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ αν θέλει να δει ένα καλύτερο αύριο. Η διάλυση της ΕΕ μπορεί να διώξει ένα βραχνά για το λαϊκό κίνημα, αλλά ο ιμπεριαλισμός δεν θα εξαφανιστεί! ΣΗΜΕΡΑ οι ΗΠΑ νομίζουμε ότι είναι άσχετες με την Ελληνική κρίση, επειδή ΔΗΘΕΝ στέκονται στην γωνία ή επειδή δεν ανήκουν στην ΕΕ;
      Νομίζω ότι κι εμείς έχουμε κάποιες αυταπάτες τελικά...

      Διαγραφή
  6. Όσο περνάνε οι μέρες αποδεικνύεται ότι αυτο που ενδιαφέρει τους περισσότερους ειναι η κομματική καταξίωση και όχι καποια βήματα σε πρακτικές λύσεις. Οπότε, πολύ καλα έκανε το κκε και έπαιξε αυτο το χαρτι από την αρχή. Οι υπόλοιπες μυγες τσακωνονται για το ποια έχει μεγαλύτερο και περηφανο κωλο για να τον δείξει στους ευρωπαίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφου το ΚΚΕ δεν σκοπευει να εκμεταλλευτει επικοινωνιακα το χαρτι της ψηφου ανοχης απαιτειται με επιθετικη προπαγανδα να αυξησει το χασμα αναμεσα στο ιδιο και τα υπολοιπα κομματα, να ξεκαθαρισει οτι αυτο ειναι ο μονος σοσιαλιστικος πολιτικος πολος στη χωρα απεναντι στα λοιπα -καπιταλιστικα- κομματα.
    Απο κει και περα, εστω ο ΣΥΡΙΖΑ βγαινει κυβερνηση. Απευθυνω ερωτηση στα μελη του, τι θα κανει με τη Χαλυβουργια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΔΥΝΑΤΟ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «Ρώτησαν τον Δημήτρη Στρατούλη αν θα αποκατασταθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. "Δεν είναι αυτονόητο αυτό;" απάντησε. "Με αυτόν τον προεκλογικό στόχο δεν εκλέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ;". Τον ρώτησαν επίσης αν θα επιστραφούν τα χρήματα από το χαράτσι της ΔΕΗ. "Ναι", απάντησε, "πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα" (...) Στα ίδια ερωτήματα κλήθηκε να απαντήσει ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Για τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, είπε: "Δεν υποσχεθήκαμε ποτέ πριν τις εκλογές ότι λεφτά υπάρχουν και αν εμείς έρθουμε στα πράγματα θα γυρίσουν οι μισθοί και οι συντάξεις, πατώντας ένα κουμπί, στο επίπεδο που ήταν το 2008 και το 2009". Για την επιστροφή των χρημάτων από το χαράτσι της ΔΕΗ είπε: "Δεν υπάρχει τέτοια εξαγγελία στο πρόγραμμά μας". Καταλαβαίνετε τώρα...» (καταγραφή και σχόλιο στο ΕΘΝΟΣ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://www.enikos.gr/ekloges-2012/42842,O_G_Dragasakhs_ston_N_Xatzhnikolaoy.html#a-comments-list

    "Στη σκέψη τη δική μας δεν υπάρχει η έννοια της μονομερούς πράξης"
    Δραγασάκης περίπου στο 15:20

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με τον "Yuri 11 Μαΐου 2012 11:07 π.μ."
      Ναι, ο στόχος μπορεί να είναι η έξοδος από την ΕΕ, αλλά μη ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή το ΚΚΕ απευθύνεται σ' ένα λαό που κατά 90% και βάλε είναι υπέρ της ΕΕ.
      Τι κάνουμε; Ξεχνάμε τα καθημερινά προβλήματα και περιμένουμε πότε θα πείσουμε το 90%;
      Νομίζω ότι δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά...

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.