2 Μαΐου 2012

Άτιτλο


Παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες με αποτροπιασμό την άτυπη συμμετοχή του Κεελπνο και του υπουργείου (καλά δεν είναι το μόνο) στον "προεκλογικό αγώνα". Δείτε ένα άρθρο σχετικά εδώ αν και σίγουρα έχετε ήδη διαβάσει αντίστοιχα άρθρα και ίσως και να έχετε δει τις φωτογραφίες των ιερόδουλων στα κανάλια ή αλλού.

Οι δραματικές περικοπές στην υγεία, το ριφιφί στα ασφαλιστικά ταμεία, ο εοπυ και μία σειρά άλλα μέτρα, μνημονιακά και μη, έχουν ως άμεσο αποτέλεσμα την καταβαράθρωση του συστήματος υγείας. Και αν αυτό δεν έχει γίνει ακόμη απόλυτα εμφανές στο κοινό, θα γίνει σίγουρα το επόμενο διάστημα.
Αλλά αυτά δεν είναι ζητήματα που πρέπει να αναδειχθούν προεκλογικά. Αντιθέτως πρέπει να παρουσιαστεί το θεάρεστο έργο του υπουργείου (μέσω του κεελπνο) το οποίο προσπαθεί να εντοπίσει άτομα που ενδεχομένως έχουν μολυνθεί, από τα "ανθρώπινα μιάσματα", για να αντισταθμίσει όλα τα προηγούμενα από την μία και να δώσει την εικόνα ότι "καθαρίζει" το κέντρο της Αθήνας, από την άλλη (αυτό το τελευταίο σε συνδυασμό και με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών στην επαρχία).  Και το κάνει αυτό προβάλλοντας τα πρόσωπά τους σε όλα τα ΜΜΕ (λες και όσοι συνευρέθηκαν με τις εν λόγω ιερόδουλες είναι σίγουρο ότι θυμούνται και τις φάτσες τους..)



Πολλοί επικεντρώνονται στο ζήτημα ότι η πρώτη ιερόδουλη είναι αλλοδαπή, για να αρχίσουν να λένε τα δικά τους για τους ξένους.  Ελπίζω να αναφέρουν στην συνέχεια ότι από τις 11 οροθετικές που βρήκε το κεελπνο οι 10 είναι Ελληνίδες. Το θέμα είναι πολύ πιο σύνθετο από έναν φυλετικό διαχωρισμό, από τους ξένους "που έχουν αρρώστιες" κτλ

Το ζήτημα της παράνομης εισόδου στην χώρα ανθρώπων από χώρες κατεστραμμένες (είτε οικονομικά είτε και κυριολεκτικά), για την τύχη των οποίων φέρουν άμεση ευθύνη οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί και κατ επέκταση και η χώρα μας που συμμετέχει και στηρίζει αυτούς, τα κυκλώματα λαθρεμπόρων -σε μία σειρά από χώρες - που θησαυρίζουν από την ανθρώπινη δυστυχία και το εμπόριο ελπίδας για μια καλύτερη ζωή,  οι συνθήκες τύπου Δουβλίνο 2, που "παγιδεύουν" τους ανθρώπους αυτούς στη χώρα μας, που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι ο προορισμός των κατατρεγμένων αλλά ενδιάμεσος σταθμός, τα ντόπια μικρο-και-μεγαλο συμφέροντα (από τον ιδιοκτήτη σάπιας πολυκατοικίας που νοικιάζει άθλια διαμερίσματα τρώγλες και εισπράττει μπόλικα ευρώ το κεφάλι, μέχρι τον μεγαλοεργολάβο που έχει άμεσο συμφέρον από την υποβάθμιση του αστικού κέντρου για να αγοράσει γη  για ένα κομμάτι ψωμί)...τα ναρκωτικά και το εμπόριο σάρκας (συμπτώματα μίας κοινωνίας σε αποσύνθεση), όλα τα παραπάνω συνθέτουν το παζλ της "υγειονομικής βόμβας" στο κέντρο της Αθήνας. Και προφανώς είναι τέτοια. Διότι αν σωρεύσεις ανθρώπους σε καταλύματα που δεν πληρούν ούτε τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής, αν όντας παράνομοι δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας (είτε επειδή δεν τους παρέχονται είτε επειδή οι ίδιοι φοβούνται να τις ζητήσουν, είτε επειδή δεν ξέρουν οτι πρέπει να τις ζητήσουν και που να απευθυνθούν) και αν βάλεις και στην εξίσωση ότι όλοι αυτοί για να επιβιώσουν κάτω από αντίξοες συνθήκες θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους (θα κλέψουν, θα διακινήσουν ναρκωτικά, θα είναι θύτες αλλά ταυτόχρονα και θύματα εκμετάλλευσης) έχεις μία εικόνα της κατάστασης. Πολλά θα μπορούσε να πει κανείς συμπληρωματικά πάνω στο θέμα, αλλά θα έπρεπε να γράφει για ώρες

Ο συνδετικός κρίκος Ελληνίδων και ξένων ιερόδουλων, είναι η φτώχεια και η ανάγκη.
Η πορνεία δεν είναι επιλογή.
Είναι το χειρότερο είδος βίας που εξασκεί το σύστημα πάνω σε ανήμπορες γυναίκες (άντρες και παιδιά σε άλλες περιπτώσεις).
Και αντί να συζητάμε πως κατέληξαν αυτές οι γυναίκες σε αυτό το τέλμα, συζητάμε για την καταγωγή τους. Αντί να λέμε ποιο είναι το σύστημα όπου τα πάντα πωλούνται και αγοράζονται, κανιβαλίζουμε τα θύματα. Γιατί οι ιερόδουλες είναι θύματα.

Το ότι συνέχισαν, οι συγκεκριμένες, να πηγαίνουν με πελάτες ενώ ήξεραν ότι είναι φορείς μου εγείρει ερωτήματα. Είχαν άλλη επιλογή? Είχαν δυνατότητα επιλογής? Είχαν διαύγεια? Πολλές φορές η πορνεία συνδυάζεται με χρήση ναρκωτικών ουσιών. Δεν ξέρω αν ισχύει σε αυτήν την περίπτωση. Απλά το αναφέρω.

Το χυδαίο σε όλη αυτή την υπόθεση είναι η καταστρατήγηση του ιατρικού απόρρητου. Είναι απαράδεκτο να δίνονται ονόματα και φωτογραφίες στη δημοσιότητα!  Απαράδεκτο! Δεν προστατεύουν κανέναν έτσι. Το μόνο πράγμα που κάνουν είναι ότι προσπαθούν να δείξουν στο πανελλήνιο ότι "κάνουν κάτι" για να απενεργοποιήσουν την υγειονομική βόμβα. Το θυμήθηκαν προεκλογικά βέβαια, γιατί τώρα ξαφνικά γιγαντώθηκε το πρόβλημα....

Αντί να δείχνετε με το δάκτυλο το "διεστραμμένο και ανθρωπόμορφο τέρας" που είχε προφανώς σκοπό και όνειρο ζωής, από τη στιγμή που γεννήθηκε να γίνει παράνομη πόρνη σε υποβαθμισμένη γειτονιά της Αθήνας, ξεκινήστε με μερικά απλά πράγματα.

--Το πως και γιατί έφτασε να κάνει αυτή την δουλειά. Είτε είναι Ελληνίδα είτε είναι ξένη (αλλά αυτά τα είπαμε μέσες άκρες πριν).

--Γιατί ο γενικός πληθυσμός είναι τόσο αδιάφορος απέναντι στα ΣΜΝ (Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα)? Εν έτι 2012? Από που ξεκινάει η ζημιά?
Και δεν είναι μόνο ο HIV. Υπάρχουν ένα σωρό ΣΜΝ. Δεν μεταδίδονται με τον αέρα. Υπάρχει τρόπος να τα αποφύγει κανείς χωρίς να γίνει υποχόνδριος, φοβισμένος ή καλόγερος.

Πως θωρακίζεται ο πληθυσμός, πως μαθαίνει να προσέχει και να σέβεται το σώμα του αλλά και τους άλλους? Τι δουλειά γίνεται στα σχολεία? Αν είναι ακόμη έτσι όπως τα θυμάμαι εγώ από τα μαθητικά μου χρόνια, χέσε μέσα. Φτάσαμε Γ' λυκείου για να μας μαζέψουν 60 άτομα σε μία τάξη και να μας δείξουν το "μπαλαντερ" ανάμεσα σε χάχανα και αστειάκια. Για να μην πούμε για πιο απλά ζητήματα, όπως η περίοδος, η σωματική υγιεινή, οι αλλαγές στο σώμα κατά τη διάρκεια της εφηβείας κτλ
Και μην γελιόμαστε -κρίνοντας από τον περίγυρό μου- οι περισσότεροι γονείς δεν μιλούν στα παιδιά τους για όλα αυτά, με αποτέλεσμα και εκείνα να τα αντιμετωπίζουν ως ταμπού, ως πράγματα που πρέπει να μένουν κρυφά, είναι μη φυσιολογικά, βρώμικα κτλ κτλ.
Η αντιμετώπιση της σεξουαλικής δραστηριότητας, κυρίως των εφήβων, όχι μόνο στην ελληνική κοινωνία, είναι του στυλ "κάνω πως δεν υπάρχει μπας και σταματήσει". Μου θυμίζει τις μπούρδες των αμερικάνων, που βγάζουν και πρότυπα σεξουαλικής αποχής για τη νεολαία και προτάσσουν την αποχή αντί της ενημέρωσης.

Φυσικά πλέον υπάρχει και το ιντερνετ, αλλά τα μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης πρέπει να ξεκινούν από νηπιακή ηλικία, έτσι ώστε όταν ξεκινήσει τη σεξουαλική δραστηριότητα το άτομο να ξέρει πως να προστατευθεί.
Ναι Manny, κοτζαμ μαντράχαλοι έχουν επαφές με ιερόδουλες (για τους δικούς τους λόγους ο καθείς) και ξεχνάν να βάλουν προφυλακτικό. Δεν ξέρουν πάνω κάτω τους κινδύνους ή το πως μεταδίδεται το έιτζ? Το λέει και το τραγούδι. Είναι άλλο πράγμα να ξέρεις γενικά και αόριστα ότι κάτι είναι "επικίνδυνο" και άλλο να έχεις συνειδητοποιήσει, να σου έχει εντυπωθεί με πύρινα γράμματα στον εγκέφαλο το πόσο πολύ σε αφορά.
Και φυσικά η οροθετική ιερόδουλος από κάπου το έχει κολλήσει και αυτή. Είτε από σεξουαλική επαφή είτε από σύριγγα. Άλλο μεγάλο ζήτημα. Ναρκωτικά. Μία σύριγγα πολλά άτομα.

--Γιατί ανακαλύψατε τώρα την παράνομη πορνεία (τη διαχωρίζω από τη νόμιμη, όχι επειδή συμφωνώ με την ύπαρξη της, αλλά επειδή οι νόμιμοι οίκοι ανοχής παρακολουθούνται από κλιμάκια και οι ιερόδουλες εξετάζονται για ΣΜΝ ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όλα αυτά βέβαια με την παραδοχή ότι το σύστημα λειτουργεί σωστά). Μία βόλτα στο κέντρο όταν νυχτώνει αρκεί.

--Εν τέλει γιατί επιτρέπεται η πορνεία? Ποια είναι η επίσημη δικαιολογία. Την ανεπίσημη την ξέρω (κέρδος, προσφορά και ζήτηση), όπως επίσης γνωρίζω ότι ακόμη και αν απαγορευθεί δια νόμου, πάλι θα υπάρχει. Ο τζίρος ο μεγάλος πάντα θα είναι από την παράνομη.
Αλλά μάλλον ζητάω πολλά από ένα σύστημα που κρατάει την ανθρωπότητα σε πρωτόγονο επίπεδο.

small world and it smells bad
i'd buy another one if i had

14 σχόλια:

  1. Μπραβο ρε redfly!ειχα και εγω με τους δικους μου τισ προαλλες μια παρομοια συζητηση και τους ελεγα οτι πρεπει να υπαρχει σεξουαλικη διαπαιδαγωγηση και επεσαν να με φανε!μπραβο!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά τα λες Manny. Καμία διαπαιδαγώγηση, καμία ενημέρωση για την σεξουαλική συμπεριφορά.

    Προφανώς υπάρχει ο διπλός στόχος, να περάσουν οι πόρνες ως ξένες που ήρθαν να μας φέρουν ξένες ασθένειες κι απο την άλλη να αρχίσουμε να συμβιβαζόμαστε με την ιδέα της δημοσιοποίησης κάθε προσωπικού δεδομένου.

    Η ιστορία ξεκίνησε απο το γήπεδο και τα επεισόδια στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, όπου η Ελ.ΑΣ. έβγαλε στη φόρα κάποια πρόσωπα "ταραξιών". Τώρα αυτό. Σε λίγο θα υπάρχει δημόσια διαπόμπευση για κάθε πιθανό "παραβάτη", καταργώντας ακόμα και το τεκμήριο της αθωότητας.

    Και κάτι τελευταίο. Ένα μήνυμα προς τις φεμινίστριες. Επειδή διαβάζω πολλά σχόλια του τύπου να ευνουχήσουν τα γουρούνια που πήγαν μαζί της, και διάφορα τέτοια, θέλω να τονίσω ότι το ζήτημα δεν είναι αμιγώς φεμινιστικό, δεν αγγίζει την γυναίκα ως γυναίκα. Άλλωστε η θέση της γυναίκας μέχρι τώρα σε κάθε στιγμή της εξέλιξης του καπιταλισμού ηταν κατώτερη απο αυτή του άνδρα.

    Δεν είναι φεμινιστική μαγκιά να πιστεύεις ότι πρέπει να πεθάνει κάποιος ή να αρρωστήσει επειδή επισκέφθηκε μια πόρνη. Μαγκιά είναι να αμφισβητήσεις το σύστημα που εξωθεί την γυναίκα (συνήθως τη γυναίκα, σπανιότερα τους άνδερς και τα παιδιά) στο να πουλήσει όχι μόνο το κορμί αλλά και την αξιοπρέπειά της για να επιβιώσει. Άρα, ο φεμινισμός αν δεν είναι αντικαπιταλισμός είναι μισή δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο με τα γηπεδα δεν το ειχα παρει χαμπαρι. Μαλιστα.

      Πολυ πιθανο. Εξαλλου αν κοιταξουμε προς αμερικη μερια, εκει δεν χρειαζεται η συγκαταθεση σου για να σου παρουν αιμα (νομιζω ετσι ειναι, βαριεμαι να ξανατσεκαρω τωρα).

      Ευχτυχως δεν εχω δει σχολια σαν και αυτα που λες. Βεβαια μετα τα ενα δυο σχολια που διαβασα χτες εδω και εκει, απεφυγα να διαβασω τα υπολοιπα. Υπηρχε pattern.

      Σκεφτομαι επισης, οτι ολες αυτες οι γυναικες, ελληνιδες και ξενες, ειναι πολυ πιθανο να μην γνωριζουν τα δικαιωματα τους. Οτι αυτο που γινεται ειναι παρανομο (το οτι δημοσιοποιουν τα στοιχεια τους και ενδεχομενως τις εξεταζουν χωρις τη θεληση τους) και θα μπορουσαν ακομη και με τους αστικους κουρελο-νομους να τους αλλαξουν τα φωτα...αν ειχαν φυσικα τα χρηματα..

      Διαγραφή
  3. Μόλις είδα για πρώτη φορά τις φωτογραφίες των γυναικών

    Είναι πράγματι απαράδεκτο
    Επρόκειτο για άρρωστες γυναίκες

    Αν ήθελαν να διαπομπεύσουν κάποιον, στην τελική ας έβαζαν τις φωτογραφίες αυτών που πήγαν μαζί τους
    Αλλά είναι πιο εύκολο πάντα να τα βάζουμε με τους αδυνάτους


    (Τον Τσοχατζόπουλο τον έβαζαν στην φυλακή, κύριο χωρίς ΄χειροπέδες. Αυτές τις έσερναν λες και ήταν ζώα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τις ειδα και εγω, αφου εγραψα την αναρτηση. Οι περισσοτερες πρεπει να ειναι τοξικομανεις.

      Κανενος η φωτο δεν πρεπει να δημοσιευεται. Το ιατρικο απο ρρητο ισχυει για ολους.
      Οσο γι αυτους που πηγαν μαζι τους, τους λυπαμαι για ευνοητους λογους. Ειναι πολυ πιθανο να εχουν κολλησει. Δεν ειναι αυτοι το προβλημα παντως

      Διαγραφή
  4. Εν τω μεταξύ μια που είπε ο Ανώνυμος για τον Τσοχατζόπουλο, όταν συνελλήφθη η γυναίκα του, την οοποία όλοι έχουμε δει και γνωρίζουμε, και η οποία ήταν μπλεγμένη σε σκάνδαλο που αφορούσε δημόσιο χρήμα, τα κανάλια είχαν θολωμένη τη φάτσα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1ον) Οι 10 από τις 11 που βρήκαν θετικές στο aids χθες, ήταν Ελληνίδες και όχι αλλοδαπές.
    2ον) Ήταν πρεζόνια όλες τους και όπως και να το κάνεις, όταν ένα πρεζόνι ψάχνει την πρέζα του κάνει τα πάντα, όλα. Εσύ πατάξεις/δεν πατάξεις την πορνεία, αυτές θα ψάχνουν τρόπο να βγάλουν λεφτά για να εξασφαλίσουν την δόση τους και guess what, δεν θα γίνουν καθαρίστριες για να το πετύχουν αυτό.
    3ον) Ανήκω κι εγώ στις φεμινίστριες που απαιτώ να κοπεί η γενετήσια ορμή όσων μετέφεραν τον ιό στις οικογένειές τους.
    4ον) Αλλά όχι, δεν συμφωνώ να δημοσιευτούν οι φωτογραφίες των παραπάνω, γιατί αν και είναι ζώα, δεν έχουν το σεξ για επάγγελμα.
    5ον) Νομίζω ότι η σεξουαλική συμπεριφορά δεν είναι θέμα παιδείας αλλά θέμα συνείδησης. Αν ο άλλος ζει με το σκεπτικό ότι όλα όσα βλέπω/ακούω συμβαίνουν πάντα στους άλλους και ποτέ σ' εμένα, ε θα 'ρθει και η σειρά του. Είναι αδιανόητο να μην ξέρει κάποιος το 2012 ότι το aids θερίζει εκτός και αν είναι άνθρωπος του Νεάντερταλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όντως, ένα πρεζόνι όταν ψάχνει την πρέζα κάνει κυριολεκτικά τα πάντα (συνήθως φυσικά, γιατί πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις). Εγώ αναρρωτιέμαι περισσότερο για τους "οικογενειάρχες": Πόσο κατ' ουσίαν λούμπεν πρέπει να είσαι ρε φίλε για να μπορείς να ερεθίζεσαι βλέποντας ένα άνθρωπο που η μισή ζωή έχει φύγει από μέσα του απ' την πρέζα;

    Κι εντάξει μπορείς να το κάνεις γιατί οι ορμές σου δεν κρατιούνται με τίποτε. Πόσο βλάκας είσαι να μην παίρνεις καμία προφύλαξη πηγαίνοντας με ένα πρεζάκι που κάνει αυτό το επάγγελμα για να ζήσει -όσο μπορέσει; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την ανησυχία αυτών των ανθρώπων μη τυχόν κι έχουν κολλήσει κάτι. Κανονικά θα έπρεπε να είναι ανήσυχοι αν κάποιος τους έλεγε ότι όλα είχαν πάει καλά.

    Υγ: Πάντως να ξέρουμε ότι κάποιοι δεν είναι ακριβώς ανενημέρωτοι. Έχουν "απλά" τις δικές τους απόψεις...: tvxs.gr/node/91364

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπαρχουν και οι σεξουαλικες παρεκκλισεις, αλλα δεν ηθελα να ανοιξω τετοιο θεμα.
      Ενα καλο ποσοστο μπορει να εμπιπτει σε αυτην την κατηγορια.

      Εχω υποψιν για αντιστοιχα περιστατικα στην αμερικη (εκει που ανθει καθε ειδος συνομοσιολογια, απο το μας ψεκαζουν μεχρι το ριχνουν χημικα μεσα στο γαλα για να γινουμε ολοι mutants). Δεν θελω να χαρακτηρισω τετοιες περιπτωσεις. Παντως το επαγγελμα του ψυχιατρου ειναι περεξηγημενο.

      Διαγραφή
    2. Η ας πουμε περαν των παρεκκλισεων, ενα καλο ποσοστο μπορει να ηταν υπο την επιρρεια ουσιων.

      Οταν λεω διαπαιδαγωγιση δεν εννοω απλα ενημερωση. Γενικα και αοριστα ολοι ξερουν.
      Περνω παραδειγμα απο ανθρωπους που ξερω, μορφωμενους, εξυπνους κτλ και ποσο ανευθυνοι και απροσεχτοι ειναι. Θεωρουν απλα οτι δεν τους αφορα

      Διαγραφή
    3. Μα γι αυτό μίλησα για "οικογενειάρχες", χρησιμοποιώντας τον όρο που βγάζουν τα ΜΜΕ, υπονοώντας μια συγκεκριμένη κοινωνική κατηγορία, αυτή των "νοικοκυραίων". Υποτίθεται ότι αυτοί δεν ζουν μέσα σε ένα εξαθλιωμένο περιβάλλον, δεν έχουν γίνει ένα μ' αυτό και τέλος πάντων έχουν την άνεση να αξιολογήσουν και να βάλουν κάποιες προτεραιότητες στην ζωή τους.

      Υγ: Δεν το αντιμετωπίζω ως σεξουαλική επιλογή, μάλλον ως ψυχολογικό/συναισθηματικό πρόβλημα το αντιμετωπίζω. Αλλά τουλάχιστον ας μην είναι και ανήσυχοι για την υγεία τους...είναι δύσκολο να μην έχουν ξανακούσει για το aids! Παιδεία ναι, αυτό είναι άλλο πράγμα και μπαίνει θέμα σίγουρα.

      Διαγραφή
    4. Α..και κάτι τελευταίο, αν το δεις: Προφανώς και η διαπόμπευση με τις φωτογραφίες είναι κομμάτι της προσπάθειας φασιστικοποίησης της κοινωνίας και όχι φυσικά προστασίας του πληθυσμού...

      Διαγραφή
    5. οι σεξουαλικες παρεκκλισεις ξεκινουν απο ψυχολογικα/ συναισθηματικα ζητηματα. αρα ειναι αυτο που λες.
      Οσο για το τελευταιο, αυτο ειναι το μονο σιγουρο

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.