17 Μαΐου 2012

Συντονισμένη αντιΚΚΕ προβοκάτσια στο διαδίκτυο


Ξεπερνάει κάθε όριο η αθλιότητα των προβοκατόρων που εμφανίζονται στο διαδίκτυο να εκπροσωπούν τάχα επίσημα το ΚΚΕ στις λεγόμενες ιστοσελίδες «κοινωνικής δικτύωσης», όπως το «Twitter» και το «Facebook». Μόλις προχτές, ο «Ριζοσπάστης» κατήγγειλε ότι στο «Twitter» επανεμφανίστηκε λογαριασμός με το όνομα «Κ.Κ.Ελλάδας», ο δημιουργός του οποίου υποστηρίζει ότι είναι «επίσημος λογαριασμός της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας».
Οπως για πολλοστή φορά έγραψε την Τρίτη ο «Ριζοσπάστης»,
«το ΚΚΕ δεν είχε και δεν έχει λογαριασμό ούτε στο Twitter ούτε στο Facebook».


Απτόητοι όμως οι προβοκάτορες, όχι μόνο συνέχισαν τη λειτουργία του πλαστού λογαριασμού, αλλά προσπάθησαν χτες να στήσουν στο διαδίκτυο μια ακόμα βρωμιά σε βάρος του ΚΚΕ. Από την πλαστή σελίδα τους στο «Twitter», ανήγγειλαν ότι το ΚΚΕ έβγαλε ανακοίνωση για το θέμα της προβοκάτσιας στο διαδίκτυο και παρέπεμπαν για την ανάγνωσή της σε μια κατασκευασμένη ανάρτηση, στο blog του -γνωστού και μη εξαιρετέου για τέτοιες δουλειές- Zougla.gr!

Η ανακοίνωση βέβαια δεν είναι αυτή που δημοσιεύει σήμερα ο «Ριζοσπάστης» στην πρώτη σελίδα, αλλά μια κατασκευασμένη από την αρχή μέχρι το τέλος, που έλεγε: «Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ - Σχετικά με τον νέο μας λογαριασμό στο Twitter. Το ΚΚΕ σας ενημερώνει ότι πλέον διαθέτει λογαριασμό στο Twitter και σύντομα θα έχει την επίσημή του σελίδα στο Facebook. Οι λογαριασμοί αυτοί θα έχουν ενημερωτικό ρόλο σχετικά με τη δράση του ΚΚΕ, όπως και άλλων επίσημών του οργάνων. Μπορείτε να μας παρακολουθήσετε στην παρακάτω διεύθυνση: www.twitter.com/kkegr».
Οπως κάνει πάντα, αφού πρώτα παίξει το ρόλο της στη συκοφάντηση του ΚΚΕ, με το πρόσχημα ότι δεν μπορεί τάχα να ελέγξει τις αναρτήσεις στο blog της, η «Zougla.gr» ανακοίνωσε χτες βράδυ ότι «στο μπλογκ της zougla.gr αναρτήθηκε από άγνωστο ψευδής είδηση ως δήθεν ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. Λυπούμεθα διότι δημιουργήθηκε πρόβλημα και αμέσως παραθέτουμε την επίσημη ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. σχετικά με το θέμα». Στο μεταξύ, η προβοκάτσια εξελισσόταν κανονικά, αφού πολλές άλλες ιστοσελίδες αναπαρήγαγαν την ψευδή ανακοίνωση σαν πραγματική, προτού την αποσύρει το zougla.gr.
Προκειμένου να ενισχύσουν την προβοκάτσια, ενημερωτικοί (;) ιστότοποι, όπως το «tvkosmos.gr», αναπαρήγαγαν χτες ανάρτηση που πρωτοδημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα «proho.gr» (νέα από το χώρο της πληροφορικής), όπου, αφού αναφέρεται η διάψευση του «Ριζοσπάστη» της Τρίτης και αποσπάσματα από παλιότερη κριτική της εφημερίδας στα κοινωνικά δίκτυα, προτείνεται στους χρήστες του «Twitter» να συνεχίσουν να ακολουθούν τον ψεύτικο λογαριασμό του ΚΚΕ στο «Twitter»!
Η προτροπή που αναπαράγεται στο διαδίκτυο λέει συγκεκριμένα: «Σε κάθε περίπτωση, παρόλο που ο λογαριασμός δεν είναι επίσημος, οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ δεν χάνουν τίποτε αν τον ακολουθήσουν. Ολα τα tweets που έχει αναρτήσει, μέχρι τώρα τουλάχιστον, είναι στο πνεύμα των ανακοινώσεων της παράταξης. Οπότε με αυτό ως δεδομένο, μάλλον ενδιαφέροντα θα τον βρουν».

3 σχόλια:

  1. Απ ότι έχω διαβάσει ίσως να μπορούσαμε να παρέμβουμε στο Twitter και στο Facebook για να κλείσουν αυτοι οι λογαριασμοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοίτα ειδικά στο twitter δεν έγραφε κάτι "εκτός γραμμής"... δε λέω μαλακία που το έπαιζε επίσημος λογαριασμός...

    Το ζήτημα δεν είναι να κλείσει ο τάδε, μπορεί να πετάγονται κάθε Τετάρτη νέοι λογαριασμοί... το θέμα είναι το κόμμα να επανεξετάση τη στάση του στο πως εκμεταλλεύεται την επικοινωνία με τους εκτός κόμματος.

    Κλάιν τώρα να είχε ένα Twitter...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.