16 Μαΐου 2012

Ο Αρσένης, ο Ρούχλας και η Μούχλα


Αχ βρε Alexis...τα κατάφερες παλιόπαιδο. Συγκίνησες την σκληρή καρδιά μου. Με μία σου λέξη, με γύρισες πολλά χρόνια πίσω. Στις καταλήψεις του λυκείου. Σου είμαι ευγνώμων για την δεκαετία και βάλε, που έβγαλες από την καμπούρα μου. 

"ΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ ΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ ΓΕΡΑΣΙΜΕ" φωνάζαμε ως μαθητές Λυκείου τότε, απέναντι στην ταξική, ταξικότατη μεταρρύθμιση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που προωθούσε ο Αρσένης, ως Υπουργός Παιδείας του ΠΑΣΟΚ.

Τότε που ήμουν ακόμη μειράκιον, είχα λιώσει στο διάβασμα  λόγω πανελληνίων που πλησίαζαν, είχα πάθει αρκετά ψυχοσωματικά λόγω άγχους (και τώρα μουτζώνομαι, πολύ κακό για το τίποτα που λέει και ο Ποιητής-τι ποιος ποιητής, ένας είναι ο Ποιητής? Όπως ένα είναι και το κόμμα) ... είχα μπλοκάρει, αλλά στις μαθητικές κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις, συμμετείχα.

Βέβαια κατανοώ ότι δεν ήταν αυτή η πρόθεσή σου, να κάνεις δηλαδή τους απανταχού 30άρηδες να ριγήσουν από συγκίνηση, έστω και για μία στιγμή και να ξεχάσουν για λίγο το αγγούρι που τρώνε σήμερα. Αν ήταν αυτή η πρόθεση θα πρότεινες τον Ρούχλα, αλλά αυτόν τον πρόλαβε ο Καμμένος.

Δεν ήθελες φαντάζομαι να θυμίσεις σε μας, τον "μισητό" τότε Υπουργό Παιδείας, μιας και όπως συνεχώς ισχυρίζεσαι, βρίσκεσαι στο πλάι όλων των μαθητικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων.

Όχι, μάλλον ο σκοπός σου ήταν άλλος ...να θυμίσεις στους μεγαλύτερους ηλικιακά, το παλιό καλό ΠΑΣΟΚ, κάτι σαν το παλιό καλό κρασί. Τότε που "φάγανε ψωμάκι" με τον Αντρέα, σύμφωνα με την προσφιλή έκφραση. Γιατί πως να το κάνομε βρε, ο Γεράσιμος ήταν παρεάκι με τον στυλοβάτη και εμπνευστή της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, όρο τον οποίον έχεις ήδη ενστερνιστεί το τελευταίο καιρό Alexi ή κάνω λάθος ?
Πως αλλιώς να εξηγήσω αυτό το " έπρεπε στο πρόσωπο αυτό (σημ: Αρσένης) να αντανακλώνται και οι νέοι εκλογικοί συσχετισμοί " ή κάπως έτσι.
Εδώ έχει ένα σύντομο βιογραφικό του Αρσένη για τους νεότερους αναγνώστας.

Βέβαια υπάρχει και μια δεύτερη ανάγνωση, που κανονικά είναι πρώτη, αλλά θα μου χάλαγε την ροή του κειμένου. Ότι κλείνεις το ματάκι πονηρά στην Λούκα, σύζυγο Αρσένη, και τους ψηφοφόρους της μην ξεχνιόμαστε. Τελικά κοίτα να δεις που όλα είναι Πασόκ.
Νομίζω τελικά ότι πας ντουγρου για κυβέρνηση της Αριστεράς η οποία θα συνταράξει την Ευρώπη ... (όπως το 1981 που θα έφευγαν οι βάσεις και θα βγαίναμε απο την ΕΟΚ).

Αλλά κάπου στην διαδρομή, χάθηκε και ο σύνδεσμος στη Γαλλία, ο σύντροφος με το κωδικό όνομα "Ολάντ". Διαβάζουμε πως τελικά ο αέρας της αλλαγής στην Ευρώπη, όχι απλά είναι κοπανιστός, αλλά μυρίζει και μούχλα.
Στις νέες εκλογές, ανέφερε ο Ολάντ, οι Έλληνες «πρέπει να δείξουν πόσο τάσσονται υπέρ της Ευρώπης». «Έδωσε» μάλιστα και την ημερομηνία της κάλπης, μιλώντας για «τις εκλογές της 17 Ιουνίου».
Η Ευρώπη είναι έτοιμη να «υποστηρίξει την ανάπτυξη, αλλά οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρηθουν» σημείωσε.

7 σχόλια:

  1. και αυτός που κατήργησε την επετηρήδα των εκπαιδευτικών στην οποία χρεώθηκαν τα δεινά όλου του εκπαιδευτικού συστήματος και υποσχέθηκε ασεπ ως την λύση για όλα, λόγω του οτι θα διορίζονταν οι ικανοίμε αποτέλεσμα αναβάθμιση της παιδείας και περισσότεροι διορισμοί.Είδατε τ'ιποτα απο όλα αυτά;Ας βγάλουμε συμπεράσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται πως μετά το ΟΑΚΚΕ θα έχουμε και το ΟΑΠΑΣΟΚ του Αλέξη!! Άσε που είναι και εύκολο... γραφιστικά!! Βγάλε το αστέρι, βάλε τον ήλιο (σε ότι χρώμα θες) και είσαι έτοιμος!!!!!!!!


    fgk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κρίμα τα χημικά που τρώγαμε έξω από τα εξεταστικά κέντρα του ΑΣΕΠ και τα σταράκια που λυωσαμε στις πορείες με τα τύμπανα!
    Ξύπνιο το αγόρι, σου λέει (και συμφωνώ απολύτως με τον προλαλήσαντα)"ελάτε βρε παλιοί ΠΑΣΟΚτζήδες, κι εγώ δικός σας είμαι! Σοσιαλδημοκρατία του '80, λαϊκισμός και ξερό ψωμί!". Λέει και στην Λούκα (γλυκύτατη κυρία, έβγαλε το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να κάνουν άμεσα αναγκατική εκτέλεση στα σπίτια του κοσμάκη αν δεν τηρήσει το συμβιβασμό, χωρίς να χρειάζεται να βγάζουν ξεχωριστές αποφάσεις!)"καλέ κυρία, εγώ σας συμπαθώ, ελάτε σ' ένα χαρμάνι αριστερής (ΧΑΧΑ) κυβέρνησης!". Κι επειδή η πρόταση για τον Αρσένη δεν έγινε δεκτή, λέει και στους τριαντάρηδες "θυμηθήκατε τώρα τι κακό που είναι το ΠΑΣΟΚ; Εμείς, όμως, είμαστε καλοί..."
    Άντε, βρε και πρωθυπουργός! προβλέπεται ένας παρανοϊκός μήνας, όπου ο Αλέξης θα προσπαθεί να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα (άνοδος του επιπέδου ζωής του λαού σε περίοδο άγριας κρίσης του καπιταλισμού)και να συμμαζέψει τα ασυμάζευτα,αφού δεν ξέρει ο Λαφαζάνης του τί ποιεί ο Γλέζος του κι ο Σκουρλέτης του τί ποιεί ο Δραγασάκης του! Τώρα, για όποιον θέλει να παραμυθιάζεται, αυτό είναι βολικό αφού είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς μαζί τους, το χώρο σου θα τον βρεις εκεί μέσα. Αρκεί βέβαια να μην αμφισβητήσεις την παντοδυναμία του καπιταλσμού και την ευλογία της Εθρωπαϊκής Ένωσης!
    ΥΓ. Καλέ, για τον Ολάντ, πόσο λυπήθηκα... Στεναχωρήθηκε τ' αγόρι μας που έχασε το σύμμαχο, αλλά επειδή την έχει...16,8 δεν θα μασήσει και θα την τραντάξει την Ευρώπη, θέλουνε δε θέλουνε αυτοί οι κακοί... (η τελευταία φράση διαβάζεται με ύφος "θα σας δείξω εγώ, θα δείτε τι θα πάθετε!").

    Ανώνυμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλως τα τα παιδια. Ενδιαφερους επισημανσεις.

    Εχω την αισθηση οτι τοσα διχτυα που απλωνει ο Alexis δεξια και αριστερα θα καταφερει να ανασυρει τον (πασοκο)Τιτανικο μια ωρα αρχύτερα.

    Ο Βενιζελος ειναι μεγαλη μαϊμου και ηδη επανιδρυει το κομμα. Τωρα αν θα λεγεται ΟΑΠΑΣΟΚ ή καπως αλλιως, θα σας γελασω.

    Το ζητημα ειναι οτι ο συριζα προσπαθει να αντικαταστησει τη μεγαλη δημοκρατικη παραταξη με μια που της μοιαζει. Θα τα καταφερει ή θα αποτελεσει το μουσικο διαλειμμα μεταξυ των δυο πασοκ (παλιου και ανανεωμενου)? Η νεκροψια θα δειξει (και η συνδιαλλαγη με την αστικη ταξη). Οποιος προσφερει τις καλυτερες εγγυησεις για το μελλον (του καπιταλισμου), νικα.

    Εξαλλου η ουσια δεν ειναι θεμα προσωπων.
    Ο συριζα εγινε προεδρικος. Πιστευει στο προσωπο του Ολαντ. Λες και μια αλλαγη απο Σαρκοζι σε Ολαντ σημαινει κατι. Ετσι ομως αντιλαμβανεται τα πραματα. Δι αυτον και δεν εχει καμια σχεση με "αριστερα". Η αριστερα ομιλει ταξικα. Ο Ολαντ και το γαλλικο πασοκ υπηρετει την ιδια ακριβως ταξη με τον Σαρκοζι και τη γαλλικη Νδ. End of story.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου Manny, που έκανες το κλείσιμο! Έτσι έχουν τα πράγματα και τελικά, για να μη μας λένε και τετράγωνους σκληροπυρηνικούς που δεν μπορούμε να ελιχθούμε, όταν θα μπει το θέμα στη νέα βουλή για καταγγελία του μνημονίου, θα δούμε τί στάση θα κρατήσει ο καθένας και τι θα ψηφίσει... Διαόλια τους έβαλε η Αλέκα... Ήδη το συζητάνε οι ΣΥΡΙΖέοι...
    Πάντως δεν έχει και πολύ νόημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει προσωρινό ανάχωμα ή αν θα αντικαταστήσει ολοσχερώς το ΠΑΣΟΚ. Η ζημιά που κάνει ήδη στη συνείδηση του κόσμου, καλλιεργώντας την ηττοπάθεια και το συμβιβασμό, είναι ανυπολόγιστη. Κι εμείς τώρα πρέπει να σηκώσουμε απ' το χώμα τσακισμένους ανθρώπους, που δεν έχουν ελπίδες, παρά μόνο αυταπάτες...

    Ανώνυμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ανώνυμε 1:46 τα είπες όλα....Manny αγγιξες ευαίσθητες αναμνήσεις και των 30αρηδων παρά 2-3 χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ά ρε Manny τι μου θύμισες...Κάτσε καλά Γεράσιμε...Για χάρη του παρολίγον πρωθυπουργού σερνόμασταν στα δικαστήρια κάποτε...

    Το ΟΑΠΑΣΟΚ ήταν πολύ πετυχημένο, μόνο που δεν νομίζω ότι ο Τσίπρας είναι τόσο χαζός να επαναλάβει την ιστορία. Μπορεί προσωρινά να χαίρεται που είναι ο νέος Ανδρέας, αλλά νομίζω ότι δεν μπορεί να γίνει αναλογία μεταξύ των δύο, και επίσης πιστεύω οτι ο Τσίπρας θα καταλάβει και θα τραβηχτεί νωρίς.

    Πάντως σε επίπεδο τακτικής και επικοινωνίας του βγάζω το καπέλο. Παίζει τον Βενιζέλο μονότερμα...Θα μπορούσε βέβαια να προτείνει για πρωθυπουργό τον Κίμωνα, για να πιάσει εκτός απο τους πρώην πασοκους κι εμάς που εκτιμούμε το καλό χιούμορ, αλλα δεν πειράζει, κανείς δεν είναι τέλειος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.