13 Μαρτίου 2012

Όλα είναι Πασόκ..

Πασοοοοοοκ....και άλλο Πασοοοοοκ....

Πόσα Πασοκ χωράει μία χώρα..ή μάλλον πόσα Πασοκ αντέχει?

Η Λούκα και ο Χάρης, δύο νέα παιδιά στην πολιτική, θα προχωρήσουν αύριο στην ίδρυση νέου κόμματος (με παλιά στελέχη και σάπια πολιτική πρόταση). Σήμερα η μέρα ήτο γρουσούζικη και ο αστρολόγος του νέου κόμματος (παράδοση του πασοκοχώρου) είπε να περιμένουν λίγο ακόμη.  Ή η Λούκα πάσχει από τρεισκαιδεκαφοβία (ναι, υπάρχει μια φοβία για κάθε πράγμα).

Θα είναι λέει και οι δύο πρόεδροι, ο ένας την Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ο άλλος του κόμματος. Δυαδικό σύστημα, Ο - 1 (ποιός είναι μηδενικό και ποιός το νούμερο?). Δυϊστές (η Λούκα είναι σαφέστατα η ύλη και ο Χάρης το πνεύμα).

Αναμένεται η ονομασία και το οικόσημο του νέου Σοσιαλιστικού Οίκου κάτω από το σκήπτρο του οποίου θα ενώσουν τις σοσιαλιστικές υπερδυνάμεις τους και άλλοι ξεχασμένοι ήρωες του πασοκοπαρελθόντος, οι οποίοι ακολουθούσαν σόλο καριέρα ή την τύχη του περιθωριακού-παρεξηγημένου-αλλά-με-καρδιά-μικρού παιδιού ήρωα, που περίμενε εναγωνίως, ασχέτως αν ήταν βουτηγμένος στον μηδενισμό, την κατάθλιψη και το αλκοολ, μια αχτίδα πράσινου φωτός που να υποδηλώνει ότι ο πράσινος ήλιος ανατέλει, ξανα μανα, πάνω από έναν καλύτερο κόσμο. Τον κόσμο της Λούκας και του Χάρη.



Από την άλλη το Πασοκ Β (πήρε αριθμό πρωτοκόλλου πρώτο) φαίνεται ότι κάνει και άλλες μεταγραφές από την πασοκοδεξαμενή στελεχών. Από ότι φαίνεται η πασοκοδεξαμενή στελεχών δεν έχει πάτο, είναι κάτι σαν το μαγικό ημίψηλο του μάγου, που αν χώσεις μέσα το χέρι σου όλο και κάποιο πράσινο πασοκολαγό θα βγάλεις (αφού πρώτα σου έχει κλέψει το ρολόι). Δεν εξηγείται διαφορετικά που έχουν βρεθεί τόσα πασοκοστελέχη προς μεταγραφή. Φήμες λεν ότι έχουμε αρχίσει να δανείζουμε και στο εξωτερικό και να ανταλλάζουμε τα διπλά με άλλους πολιτισμούς. Το πρώτο anal probing που έχει καταγραφεί στην ιστορία έγινε σε στέλεχος τομεακού γραφείου που απήχθει ενώ φόρτωνε νύχτα πατάτες σε κινηματικό φορτηγό στην Πελοπόννησο.


Δεν ξέρω αν αυτή η κινητικότητα στο πασοκοχωριό σημαίνει όντως εκλογές..αλλά έτσι φαίνεται.

21 σχόλια:

  1. Επιτέλους! Εμείς που λατρεύουμε να μισούμε το ΠΑΣΟΚ τώρα έχουμε 2-3 ΠΑΣΟΚ να ασχολούμαστε!

    Έρχονται υπερωρίες πάνω απο το pc...

    "Η Λούκα η ύλη και ο Χάρης το πνεύμα..." Μάγεψες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. xexexe περιμενε μπορει να προκυψουν κι αλλα.
      Ενα για καθε δελφινο.

      Διαγραφή
  2. Γιαννης
    Χθεσηνές πουτάνες σημερηνές παρθένες.

    Άλος για παρθενοραφήηηηη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως θα έλεγε και ο Τσε: Ένα,δύο, τρία, πολλά ΠΑΣΟΚ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως αυτό το σχήμα φαίνεται να τους κάνει μια χαρά:
    "Διαφωνούντες" πασόκοι που στήριξαν μέχρι τελευταίας στιγμής το καράβι, μια Κατσέλη που από την αρχή καλλιεργούσε το προφίλ του "αμφισβητία" που...εξαναγκάζεται από τα πράγματα να ψηφίσει, ένα σχήμα που μπορεί να στηριχθεί κι από άλλους βουλευτές που επιδιώκουν την πολιτική τους διάσωση και με κάθε δυνατότητα να κάνει μια πολύ καλή καριέρα στα ΜΜΕ, χωρίς να υπάρχει και το άγχος ότι μπορεί κάποια στιγμή να λοξοδρομήσει από τυχαίους παράγοντες όπως το ΔΗΜΑΡ ή κάτι αρχαιοελληνικά άρματα.

    χμμμ...δεν το βλέπω καλά το ΔΗΜΑΡ. Αποχαιρέτα το 17% που φεύγει Κουβέλη. Νέα πουλέν εμφανίζονται στον ορίζοντα. Επίσης δεν βλέπω καλά και όσους παρασύρονται εύκολα από τέτοιες (μικρο)αστικές κωλοτούμπες.

    Τα πράγματα πάντως σε γενικές γραμμές είναι σχετικά απλά: Ο λαός ή θα δείξει ωριμότητα και αποφασιστικότητα σε αυτές τις εκλογές ή θα εξαθλιωθεί με την υπογραφή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 17% ήταν ένα σχήμα λόγου έτσι;
      Μη παρεξηγούμαστε κιόλας...

      Διαγραφή
    2. πωωω ξεχασα το αρμα! Με τοσα πασοκ μπερδευτηκα!!
      Συμφωνω στις επισημανσεις σου. Υπαρχει πλεον συναγωνισμος μεγαλος και αν μασησει ο κοσμος και αποφασισει να διαλεξει το πασοκ της επιλογης του, ζητω που καηκαμε.

      Διαγραφή
    3. Νομίζω ότι αν όλα αυτά έχουν πραγματική σημασία για την αστική τάξη είναι στην βάση του τι ψήφους θα κόψουν και όχι τόσο στο τι ψήφους θα πάρουν Manny...

      Διαγραφή
    4. Συμφωνω.
      Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι αν χρειαζονται τοσα διαφορετικα αναχωματα. Πχ το καμμενο κομμα καλυπτει ενα κενο που αφησε ορφανο ο Σαμαρας, αυτο της αντιμνημονιακης λαϊκης δεξιας (εδω γελαμε, αλλα τελοσπαντων ετσι προβαλλονται)
      Τι εξυπηρετουν ολα αυτα τα Πασοκ? Δεν φτανει η δημαρ ας πουμε ή ενα απο τα αλλα? Δεν καταλαβαινω σε ποιο βαθμο παιζουν προσωπικες φιλοδοξιες, αστικες διενεξεις (δλδ το καθε πασοκο-αποκομμα εκπροσωπει και διαφορετικη ομαδα επιχειρηματιων) ή κατι αλλο? Τι λες?

      Διαγραφή
    5. Νομίζω ότι και το σύστημα πειραματίζεται με διάφορα που έτσι κι αλλιώς θα προκύψουν ή τα βοηθά να προκύψουν. Δεν είναι κι όλα προγραμματισμένα, οι προσωπικές φιλοδοξίες, οι αντιπαραθέσεις, η κινητικότητα γενικά αυξάνεται σε καιρούς κρίσης.

      Αυτό με την Κατσέλη π.χ. φαίνεται να τους αρέσει και το χτυπάνε, πιθανά να έχει (και θα έχει...) κάνει και τις συνεννοήσεις της, άλλα πάλι τα προωθούν χωρίς να τρελαίνονται κιόλας.
      Είναι και τι "τραβάει", τι θα πιάσει στον κόσμο, τι θα έχει την αποδοχή κάποιων κέντρων, τι θα αποκτήσει μια δυναμική και δεν θα σέρνεται στα πατώματα κλπ.
      Π.χ. αυτό της Κατσέλη μπορεί να αποκτήσει μια δυναμική από επαρχιώτες και μη πολιτικάντηδες που ψάχνουν σανίδα σωτηρίας, ξέροντας ότι με το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται ούτε απ' έξω απ' το κοινοβούλιο να ξαναπεράσουν κι από κάποιους μικροαστούς που ακόμη τσιμπάνε στον κοπανιστό αέρα της σοσιαλδημοκρατίας.

      Όμως το σύστημα σαν σύστημα νομίζω ότι νοιάζεται σε αυτή την φάση περισσότερο να ανακόψει μια αριστερή δυναμική, παρά να καρπωθεί πράγματα. Και 5 σχήματα από 1-2% να βγουν, μπορεί να μην μπει κανένα στην βουλή μεν, αλλά αμέσως-αμέσως ένα 10% δεν πήγε προς άσχημες ατραπούς, το "συμμάζεψαν".
      Κι αυτό νομίζω είναι σημαντικό σε αυτή την φάση, που το πρόβλημά τους έχει μετατραπεί από πολιτικό σε...μαθηματικό.

      Διαγραφή
    6. Μαλιστα. Λογικα ακουγονται ολα αυτα.
      Meanwhile
      http://www.iefimerida.gr/news/41351/%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-6-%CE%B1%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%B7%CF%81%CF%8D%CF%83%CF%83%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-%E2%80%93-%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%80%CE%B5%CF%82-29-%CE%B1%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%AE-6-%CE%BC%CE%B1%CE%90%CE%BF%CF%85

      Διαγραφή
    7. Δες π.χ. την δημοσκόπηση στο Ποντίκι, που δεν ξέρω την ποιότητά της αλλά κάπως φαίνεται αυτό που λέω:

      Τα διάφορα αποκόμματα μαζεύουν (χωρίς να μπαίνουν στην βουλή) ένα 7,5% (και παραπάνω). Βάλε κι ένα άθροισμα 29%(!) από Καμμένους, χρυσαυγίτες, Κουβέληδες (που μάλλον θα αντικατασταθούν από Κατσέλη, το βλέπω εγώ το όνειρο)...τσουπ...να το 36,5% σε μαλακίες γι αγρίους. Θα μου πεις οι χρυσαυγίτες θα πήγαιναν στο ΚΚΕ ή στο ΣΥΡΙΖΑ? Μην είσαι τόσο σίγουρη, γιατί τα χρυσαύγουλα απευθύνονται (και) σε κόσμο που πλήττεται από την κρίση και του δείχνουν την εύκολη και εκτονωτική λύση. Οπότε από στο 4,5% των (εν γένει) πρώην ταγματασφαλιτών και νυν απογοητευμένων του ΛΑΟΣ, μπορεί και να υπάρχει κι ένα 1% από κόσμο τρελαμένο που θα μπορούσε να πάει κι αριστερά. (Μπορώ να σου πω και μια ιστορία που μου είχε τύχει αν θέλεις, που κάτι δείχνει.)
      http://topontiki.gr/article/32060

      Έτσι κι αλλιώς οι αστικές εκλογές (ειδικά σήμερα) είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο:
      "Μπορώ εγώ να σε πάρω μαζί μου τα πέντε λεπτά που θα ψηφίσεις; Μιά χαρά! Μετά κόψε το λαιμό σου, πήγαινε με τους αναρχικούς και σπάστα, εγώ τα 5 λεπτά θέλω από εσένα για να σε πηδάω 4 χρόνια."
      Κι εναλλακτικά:
      "Δεν μπορώ να σε πάρω μαζί μου με τίποτε; Τα'χεις πάρει τόσο χοντρά που δεν τσιμπάς με φως στο τούνελ, Ανάπτυξη, Ήλιους που ανατέλουν, Χαρούμενα Παιδάκια ή ότι θα σου κάνω 5μηνη σύμβαση στην κόρη; Οκ...τουλάχιστον μη κάνεις μαλακίες...κάνε αποχή, πήγαινε να ψηφίσεις Καμμένους, Κυνηγούς, Χεβυμεταλάδες, Πειρατές, Οπαδούς του μαύρου, δεν μπορεί...κάποιο βάρεμα/χόμπι θα έχεις!"

      Υγ: Όμως όλα αυτά (αν ισχύουν) δεν οφείλονται μόνο σε παιχνίδια του συστήματος. Είναι και πολιτική ανωριμότητα του κόσμου, που είναι λογική: Μέχρι χθες οι περισσότεροι ασχολιόντουσαν με το να πάρουν δάνειο για την καινούρια 40άρα της Sony. Σήμερα πως να σκεφτούν ότι η λύση βρίσκεται σε κάτι πρώην "βαρεμένους παλαιοκομμουνιστές" που -εκτός των άλλων- μπορεί να τσαντίσουν και την Sony οριστικά;

      Για να δούμε, θα γίνει καμιά εκλογική ανατροπή ή μ' αυτά και μ' αυτά θα μας χώσουν όπως-όπως στο μαντρί για σφάξιμο;

      Διαγραφή
    8. Και μια διευκρίνηση: Το Ποντίκι το έβαλα ως κλιματάκι, δεν πιστεύω ότι θα είναι αυτά τα αποτελέσματα, όμως μπορεί να είναι αυτό το κλιματάκι...

      Διαγραφή
    9. την ειδα την δημοσκοπηση του ποντικιου σημερα το πρωι. Η πρωτη μου αντιδραση ηταν οτι αυτη ειναι κααααπως πιο κοντα στην πραγματικοτητα (αν και τοσο χαμηλα την πασοκαρα δεν την βλεπω με τιποτα).

      Συμφωνω με αυτο που λες για τον κοσμο που στρεφεται προς Χρυση Αυγη. Μπορω να σου πω οτι ξερω αρκετο κοσμο που ΔΕΝ ξερει τι πρεσβευει..
      πες την ιστορια : ]]]

      Οσο γι το υστερόγραφο...ειναι βαθιες οι ριζες του μικροαστισμου (μικροαστικης νοοτροπιας ειναι το πιο σωστο μαλλον) και οχι μονο στους μικροαστους αλλα και σε μεγαλα τμηματα της εργατικης ταξης.
      Σημερα το πρωι πηγα στο ΙΚΑ σε καποιο νησι του Ιονιου για δουλεια..
      ε σε πληροφορω οτι μετα απο οοοολα αυτα που εχουν γινει, υπαλληλος ακουγε στο πισι ομιλια του ΓΑΠ με τα πληθη να αλλαλαζουν απο κατω. Και κανεις φυσικα δεν διαμαρτυρηθηκε..............
      Μπορεις να φανταστεις το εμετο που μου ανεβηκε στο λαιμο.
      Φυσικα ουτε εγω διαμαρτυρηθηκα.

      Διαγραφή
    10. Θα ξεκινήσω από το τέλος:
      Είσαι σίγουρη για τις προθέσεις του υπαλλήλου; Γιατί εγώ το καλοκαίρι είδα ένα τύπο να βλέπει ομιλία ΓΑΠ πολύ δυνατά στην τηλεόραση και μετά από 3 λεπτά άρχισε να βρίζει σχεδόν αφρίζοντας...
      Παρόλα αυτά ο μικροαστισμός (και κατ' επέκταση η αστική ιδεολογία) σαφέστατα είναι κυρίαρχη και μάλιστα σε πολύ μεγάλο ακόμη βαθμό και μέσα στην εργατική τάξη.

      Όσο για την ιστορία δεν είναι κάτι περίπλοκο: Απλά μια μέρα περιμένοντας σε μια αναμονή έπιασα κουβέντα μ' ένα άγνωστο ο οποίος ήταν εργάτης σε αποθήκη κι έβριζε τους μετανάστες με τρόπο που μόνο ένας χρυσαυγίτης θα μπορούσε. Πραγματικά πίστευες ότι θέλει να τους εξολοθρεύσει. Όμως δεν είχε το χρυσαυγίτικο στυλάκι, οπότε συνέχισα την κουβέντα και να μην τα πολυλογώ στο τέλος ο τύπος με την ίδια "ζέση" έβριζε το κεφάλαιο κι έλεγε για τους μετανάστες "τι φταίνε κι αυτοί"...

      Τουλάχιστον εγώ όπως τον έκοψα, άνετα πήγαινε από την χρυσή αυγή στο ΚΚΕ (ή τις...ερυθρές ταξιαρχίες) και το ανάποδο. Ο άνθρωπος απλά ήταν πλήρως χαομένος και πιεσμένος και ήθελε με κάτι να τα βάλει. Το κακό είναι ότι το χρυσαύγουλο παρόλο προσφέρει άμεση κι εύκολη εκτόνωση σ' ένα τέτοιο κόσμο.
      Αυταααα....

      Διαγραφή
    11. 100% σιγουρη δεν μπορω να ειμαι για κανενα. Αλλα ετσι φαινοταν. Ημουν και πολυ ωρα εκει μεσα.

      Επειδη και εγω εχω πιασει αρκετες φορες κουβεντα και με αγνωστους 'η casual γνωστους, ισχυει αυτο που λες. Ειναι και αρκετα απογοητευτικο. Μπορει να ξοδευεις σαλιο, να συμφωνει σε ολα και μετα 20' λεπτα Πρετεντερης ειναι αρκετα για να γυρισει τουμπα. Θελει καθημερινη επαφη, δεν γινεται αλλιως.

      Διαγραφή
    12. χεχε διαβασε και την τελευταια αναρτηση του celin
      http://celinathens.blogspot.com/2012/03/blog-post_15.html
      λεει καποια απο αυτα που συζηταμε (και ειναι απο τους αγαπημενους μου blogger)

      Διαγραφή
  5. Σύντροφοι είναι απλά τα πράγματα όσο θα βλέπουν το ΚΚΕ να ανεβαίνει και τον λαό να ριζοσπαστικοποιείται όλο και περισσότερο θα επιστρατεύσουν κάθε μέσο δυνατό (δε μιλάω για θεμιτά και αθέμιτα γιατι ανήκει στα ευκόλως εννοούμενα πια) ακόμα και 1000 ΠΑΣΟΚ θα έκαναν αν ήταν να σταματήσει το κίνημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικα εχεις δικιο. Ξυραφι του Οκαμ απο εδω και μπρος
      : ]]]]

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.