19 Μαρτίου 2012

Gangs of Pasok

Shave the beards off boys and send them back to vote again..!!
Για καλπονοθείες και μεθοδεύσεις στην εκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο ο Στέφανος Τζουμάκας, μέσω δήλωσης που ανέβασε στο προσωπικό του ιστολόγιο.
...yada yada...
Πρωτοφανής και εκτεταμένη ήταν η νοθεία σε πανελλήνια κλίμακα με κύριες κατευθύνσεις την παραβίαση της αρχής της μυστικότητας και την αλλοίωση του αποτελέσματος. Σε πολλά εκλογικά τμήματα δεν παρέχονταν λευκά ψηφοδέλτια. Το 2007 δίνονταν λευκά ψηφοδέλτια. Επίσης, δεν παρέχονταν φάκελοι γεγονός που συνιστά ευθεία παραβίαση της αρχής μυστικότητας -πολύ περισσότερο τώρα που μόνο το ένα εκ των δύο ψηφοδελτίων ήταν τυπωμένο- Το 2007 δίνονταν φάκελοι. 
.....
Μεθόδευση προκειμένου να προστεθούν ψηφοδέλτια ανεξέλεγκτα αποτέλεσε και η μη τήρηση ονομαστικών καταλόγων των ψηφισάντων.

και άλλα πολλά εδώ.

Από ότι φαίνεται ο Μπένυ - the butcher - Βενιζέλος ήταν αποφασισμένος να κερδίσει με ποσοστό που δεν θα άφηνε αμφισβήτηση για την αποδοχή του από τη βάση του κόμματος. Το γεγονός ότι δεν είχε αντίπαλο δεν φαινόταν να είναι αρκετά καθησυχαστικό από μόνο του. Φοβόταν εκείνον τον άτιμο τον κ. Λευκό 
Δεν ξέρω αν οι κάλπες έφτασαν γεμάτες στα εκλογικά τμήματα και απλά οι ψηφοφόροι της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης πέρναγαν να αφήσουν το 2ευρω τους. Όλα είναι πιθανά. Το κίνημα έχει έξοδα και τα 480.000 περίπου χιλιάρικα που μαζεύτηκαν φτάνουν σίγουρα για να καλύψουν τις ανάγκες του κινήματος σε χαρτί τουαλέτας.

Βλέποντας χτες ειδήσεις σε τοπικό κανάλι, είχε πλάνα από τις ουρές που έκαναν τα μέλη του κινήματος για να αφήσουν τον οβολό τους και να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα. Ομολογουμένως οι ουρές ήτο κωλοβές.  

Τώρα ο Τζουμάκας γιατί γκρινιάζει? Φοβάται ότι δεν εκφράστηκε η βούληση της βάσης?
Αν ρίξει κανείς μία ματιά του πόσοι ψήφισαν στις προηγούμενες πανηγύρεις της δημοκρατίας του Πασοκ, θα δει ότι το 2004 ήταν 1.020.000 περίπου, το 2007 ήταν 769.000 και φτάνουμε σήμερα στους 236.151.
Άρα η πασοκοβάση μπορεί και να συνέρχεται σιγά σιγά. 

Ωστόσο, θα συνεχίσω να απορώ με αυτούς που πήγαν να ψηφίσουν. Φαίνεται ότι έχουν είτε λυμένα όλα τους τα προβλήματα (ή είδαν τις εκλογές ως λίστα αναμονής εκδούλευσης) οπότε συνεχίζουν να στηρίζουν ακάθεκτοι την ΠΑΣΟΚΑΡΑ, είτε έχουν την τύχη να διαβιούν σε παράλληλη πραγματικότητα και δεν έχουν πάρει πρέφα τι γίνεται γύρω τους. Ή υπάρχει και ένα τρίτο σενάριο, ότι έπεσε πολύ πίεση και φοβέρα σε πολλούς για να παν να πάρουν μέρος στη συμμετοχική δημοκρατία
Όχι ότι αποτελεί δικαιολογία κάτι από τα παραπάνω ή μειώνει την ξεφτίλα, απλά καλό είναι να τα έχουμε κατά νου.

Αν ο Βενιζέλος είναι το εποικοδόμημα, τον αντέχει η προαναφερθείσα βάση?  Δεν θα μπω στη διαδικασία να βγάλω συμπεράσματα από τις εσωκομματικές του Πασοκ. Στις κάλτσες θα κριθεί το αποτέλεσμα. Και μέχρι τότε έχουμε πολύ δρόμο και τρομοκρατία από τα Μέσα Μαζικού Εκφοβισμού. Ήδη έχουν αρχίσει τα όργανα.

7 σχόλια:

  1. A γι αυτό μπερδεύτηκα! Δεν θυμόμουν καθόλου ότι είχαν γίνει 2 "εκλογές"!

    χμμμ...οπότε με τα τελευταία -επικαιροποιημένα από την Manny- δεδομένα....μουμπλε...μούμπλε...το ΠΑΣΟΚ βγάζει 13,51%.
    Δεν είναι κι άσχημα.

    Υγ: Το φοβερό δεν είναι ότι βγάζει τόσο, δεν θα βγάλει τόσο γιατί οι εκλογές δεν θα γίνουν χαλαρά σ' ένα στυλάκι "νέο ξεκίνημα". Το φοβερό είναι ότι με τέτοια "επιτυχία" πανηγυρίζουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουτε εγω το θυμομουν. Απο την αλλη ειμαι σιγουρη οτι τα περι 1 εκατ. συμμετεχοντων τα διαβαζα πιο προσφατα και οχι το 2004!
      Εψαξα στις σελιδες των φυλλαδων, αλλα δεν ειναι και τοσο ευκολο να βρεις παλια αρθρα.

      Διαγραφή
    2. Δε βαριέσαι Manny, έτσι κι αλλιώς αυτά για πλάκα είναι. Απλά εμείς το έχουμε συνειδητό, ενώ οι πασόκοι που έχουν ενθουσιαστεί από την συμμετοχή λειτουργούν με τον εγκέφαλο του ερπετού.

      Σήμερα έμαθα ότι "και καλά" περίμεναν καμιά 50αριά χιλιάδες. Μας έχουν για εντελώς ηλίθιους! Αν σκόπευαν να παρουσιάσουν νούμερο κοντά στις 50.000 (με το προηγούμενο μάλιστα των...760.000), δηλαδή αν ήταν να αυτοκτονήσει πολιτικά το ΠΑΣΟΚ παραδεχόμενο ότι πλέον δεν περνά ούτε πουλί πετάμενο από εκεί, απλά δεν θα γίνονταν οι "εκλογές".
      Είναι τόσο απλό.

      Όσο για τις εκλογές, είναι ένα στοίχημα: Γνώμη μου είναι ότι αν πιάσουν ένα 25% θα κάνουν κωλοτούμπες. Το θέμα είναι όμως ότι αν αυτοί κάνουν κωλοτούμπες, εμείς σερνόμαστε στην εξαθλίωση μια ώρα αρχίτερα. Ελπίζω αυτό να το σκεφτεί ο κόσμος πριν πάει και κάνει για άλλη μια φορά μαλακίες.

      Διαγραφή
    3. Μαζι σου εγω. Για πλακα και εσωτερικη καταναλώση ειναι ολα αυτα, αλλα πρεπει να κανουμε αντιπαραβολη στις φυλλαδες, τι ελεγαν τοτε και τι λενε σημερα.

      Σε ολα τα υπολοιπα συμφωνω και επαυξανω.

      Διαγραφή
  2. Γαμάτο το βίντεο! Αλλά δεν νομίζω να γίνονται τέτοια πράγματα στο ΠΑΣΟΚ της καρδιάς μας.

    Όσο για τα νούμερα που ψήφισαν (τη λέξη νούμερα μπορεί να την καταλάβει κανείς όπως θέλει) δεν ανταποκρίνονται ποτέ στην πραγματικότητα. Το 2004 τους βάζανε σε βανάκια και πούλμαν και ψηφίζανε τον ΓΑΠ 20-30 φορές ο καθένας. Οπότε αξιόπουστα νούμερα δεν θα έχουμε ποτε. Άρα η βλακεία και η πασοκίλα θα αιωρούνται στον αερα της χώρας χωρίς να μπορούμε να την μετρήσουμε. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ είναι ιδέα, και οι ιδέες δεν μετριούνται.

    ΥΓ. Το σχόλιο για την βάση και το εποικοδόμημα ήταν μοναδικό..

    Τα χαιρετίσματά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα αξιοπουστα χεχεχε
      Το πασοκ ειναι ιδεα ή μηπως..μαγκια?

      (ελπιζω να μην εχεις φαει...)
      http://www.youtube.com/watch?v=JSsDXdfO6Xk

      Ελπιζω το 04 να τους ξυριζαν τις γενιαδες οπως στο gangs of new york..μην μας πουν και βλαχους!

      Διαγραφή
  3. ".....το ΠΑΣΟΚ της καρδιάς μας....." Σαν καρδιοπάθεια ακούγετε :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.