19 Μαρτίου 2012

Επεισόδια τυφλής βίας

Σήμερα το πρωί, ένας 72χρονος άνδρας μπήκε αποφασισμένος σε εφορία στην Αγ. Παρασκευή ώστε να εξασφαλίσει συμβιβασμό με το δημόσιο και να γλιτώσει την κατάσχεση του σπιτιού του. Αφού διαπραγματεύτηκε για καμια ώρα με τους υπαλλήλους της ΔΟΥ, ο 72χρονος αντιλήφθηκε πως η κατάσχεση του σπιτιού του είναι αναπόφευκτη, έβγαλε το όπλο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως ενάντια στους υπαλλήλους. Στην εφορία επικράτησε πανικός, αλλά απ'ότι διαβάζουμε δεν τραυματίστηκε κανείς. Λίγη ώρα αργότερα, περίπου στις 12 επενέβη η Αστυνομία, η οποία τον αφόπλισε και τον συνέλαβε.

Χθες το βράδυ ταραχές στο Ολυμπιακό Στάδιο μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και ... των ΜΑΤ. Εντάξει, επεισόδια σε αγώνες ποδοσφαίρου έχουμε δει εδώ στην Ελλάδα αρκετές φορές και σε μεγαλύτερη έκταση απ'οτι τα χθεσινοβραδινά, αλλά επίσης είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε συμπλοκές σε αγώνες όπου υπήρχαν οπαδοί και των δυο ομάδων, και όχι μόνο της μιας !


Δείγματα τυφλής βίας. Αποτέλεσμα των απότομων κοινωνικών αλλαγών, της απότομης μείωσης του βιοτικού επιπέδου απο την μια, και της απότομης αύξησης των μέτρων καταστολής απο την άλλη. Ο πρώτος απάντησε στην βια της πολιτείας που του παίρνει το σπίτι, πυροβολώντας δημοσίους υπαλλήλους ... οι δεύτεροι πήγαν αποφασισμένοι στο γήπεδο ώστε να ξεσπάσουν απέναντι στα καθίσματα και τα ΜΑΤ.

Είμαστε μόνο στην αρχή μιας διαδρομής που την έχει επιλέξει συνειδητά η ντόπια και ξένη αστική τάξη ενώ την δέχονται μέχρι στιγμής παθητικά και οι λαοί. Όπως είδατε, δεν συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα.

Στην γαλλική πόλη της Τουλούζ, σήμερα το πρωί, ένοπλος πυροβόλησε και σκότωσε έναν δάσκαλο και 3 παιδιά σε εβραϊκό σχολείο. Εδώ κάποιος στοχοποιεί την εβραϊκή κοινότητα. Δεν ξέρουμε εαν τα κίνητρά του ήταν αμιγώς οικονομικά, αλλά σίγουρα η πράξη του συνδέεται με την γενικευμένη ταξική επίθεση του κεφαλαίου σε ολόκληρη την Ευρώπη, η οποία δίνει πατήματα σε ακροδεξιές και ναζιστικές ομάδες να στοχοποιούν μειονότητες και ειδικά τους Εβραίους.

4 σχόλια:

  1. Ατυχής η σύνδεση του απεγνωσμένου παππού της εφορίας με τα 100 καλοθρεμμένα vip χούλιγκαν κωλόπαιδα του ΠΑΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι σίγουρος πως αυτά τα δυο δεν συνδέονται στο βάθος ?

      Και θα μπορούσε κάποιος να προσθέσει το ερώτημα,
      χούλιγκαν γεννιέσαι ή γίνεσαι ?

      Διαγραφή
    2. Εντάξυ δεν θα χαλάσουμε και τις καρδιές μας για να το λες εσύ έτσι θα είναι συνδέονται και μάλιστα απόλυτα. Αλλωστε ο γιατρός μας συνέστησε να μη σας λέμε ποτέ ΟΧΙ!

      Διαγραφή
  2. ρε μπαζο ανωνυμε. στο οακκα γινανε ολα για την μπαλα ε; λαθος μου δεν εισαι μπαζο, λοβοτομημενος εισαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.