24 Μαρτίου 2012

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο.


«Δεν μπορώ να δεσμευτώ, ο πρωθυπουργός δεν μου έδωσε συγκεκριμένη μέρα εκλογών. Πιθανότητες. Εμείς ζητήσαμε όσο γίνεται πιο γρήγορα να γίνουν οι εκλογές, όσο γίνεται πιο γρήγορα, να μη χαθεί άλλος χρόνος. Το κυριότερο όμως είναι άλλο: Ώσπου να γίνουν οι εκλογές θα υπάρχουν νομοσχέδια αντιλαϊκά - αντεργατικά που θα ψηφίζονται απ' τη Βουλή και επιπλέον τρέχουν σοβαρά προβλήματα, που εμείς δεν πρόκειται να μείνουμε μόνο στη μάχη για την ψήφο, αλλά μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες θα προσπαθούμε να στηρίζουμε και να οργανώνουμε τους αγώνες. 
70% μειώθηκαν τα αποθεματικά των νοσοκομείων εξαιτίας του κουρέματος των ομολόγων. Και αυτό ισχύει για όλα τα νοσοκομεία. Ξέρετε τι σημαίνει 70%; 70% κουρεύτηκαν τα αποθεματικά του ΟΕΚ που τον πήγαν βέβαια στον ΟΑΕΔ αλλά τα αποθεματικά κουρεύτηκαν. Αποθεματικά τα οποία δεν είχε γίνει γνωστό, εμείς το λέγαμε, ότι θα κουρευτούν. 70% μείον γιατί όλα τα νοσοκομεία είχαν πάρει κρατικά ομόλογα, αντί για ζεστό χρήμα και μετά η Τράπεζα της Ελλάδας τα παρέδωσε και έφτασαν εκεί που έφτασαν».

Οι πιθανές ημερομηνίες που σας έδωσε ο πρωθυπουργός ποιες είναι;
«Ε, περίπου ξέρετε τις ημερομηνίες, δεν μπορώ να δεσμευτώ εγώ και να ερμηνεύσω. Αυτές που γράφουν όλες οι εφημερίδες. Έχει τόσο μεγάλη σημασία αν θα είναι 29 Απριλίου ή αν θα είναι 6 Μαΐου; Εμείς θέλουμε όσο γίνεται (νωρίτερα) - και 29 Απριλίου να γίνουν - αλλά τελικά δεν μπορώ εγώ να ερμηνεύσω τα πράγματα, τις διαδικασίες της Βουλής και πότε θα γίνουν».

Ποια είναι η γνώμη σας για το θέμα της παρέλασης της 25ης Μαρτίου; Σας φοβίζουν ενδεχόμενες προβοκάτσιες;
«Χαίρομαι πάρα πολύ, γιατί όταν πριν χρόνια μιλάγαμε για το ότι το ανεβασμένο λαϊκό κίνημα αντιμετωπίζεται και με προβοκάτσιες, όλοι μας έλεγαν ότι βλέπουμε συνωμοσίες μπροστά μας. Βεβαίως υπάρχουν και προβοκάτορες και προβοκάτσιες, αλλά να το ξεκαθαρίσουμε: Δεν είναι και το κράτος ή τμήματα του κράτους έξω απ' αυτές τις προβοκάτσιες. Υπάρχει μια μερίδα που χρησιμοποιεί την προβοκάτσια για να χτυπηθεί το κίνημα. Εμείς λοιπόν παλεύουμε το κίνημα να μεγαλώσει, να χρησιμοποιεί όλες τις μορφές πάλης και ταυτόχρονα να βγάζει απ' έξω τους προβοκάτορες και να μην κινδυνεύει απ' τις προβοκάτσιες».

Πολλοί λένε ότι θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη αστυνομοκρατία, μπορεί να γίνει έτσι παρέλαση;
«Λοιπόν κοιτάξτε, εδώ είναι - πως το λένε - νύχι κρέας πάει το πράγμα: Και η κυβέρνηση βολεύεται με την ένταση της καταστολής και οι προβοκάτορες της έδωσαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί την κρατική καταστολή, όχι μόνο για τους προβοκάτορες, αλλά κατά του κινήματος. Να ξεκαθαρίσουμε κι ένα άλλο πράγμα: Η 25η Μαρτίου ως εθνική εορτή έχει αλλοιωθεί προ πολλού. Διότι συνδέεται πάντα με την πολιτική κατάσταση του σήμερα, αλλοιώνοντας τον πραγματικό χαρακτήρα του αγώνα του 1821. Περνάει η δήθεν εθνική ομοψυχία. Υπήρχε τότε και ο Κολοκοτρώνης με το "φωτιά και τσεκούρι", υπήρχαν και οι κοτζαμπάσηδες. Και σήμερα εθνική ομοψυχία δεν μπορεί να υπάρχει ούτε γύρω απ' το α' ή το β' νόημα της 25ης Μαρτίου. Η πάλη είναι ταξική, τα στρατόπεδα είναι διαμορφωμένα και επομένως κάθε καπηλεία της 25ης Μαρτίου και απ' την κυβέρνηση και απ' τα κόμματα που τη συναπαρτίζουν και άλλους, είναι αποδοκιμαστέα. Είναι άλλο πράγμα εμείς να αποδοκιμάζουμε την αλλοίωση του νοήματος της παρέλασης, δεν εγκρίνουμε όμως τις προβοκάτσιες. Όποιος θέλει να τιμήσει την παρέλαση πρέπει να την τιμήσει σωστά και να αποκλείσει τις προβοκάτσιες. Μπορείς να διαφωνείς με το α' ή β' νόημα, εμείς σεβόμαστε αυτούς που διαδηλώνουν, αλλά ας πάρουν υπόψη ότι μερικοί θέλουν όξυνση, προβοκάτσια και ενδεχόμενα να βρεθούν και προσχήματα για να αναβληθούν και οι εκλογές».

7 σχόλια:

  1. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με μόνο 35% και οι δύο μαζί και λόγω καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου που δίνει πριμ 50 έδρες στο πρώτο κόμμα θα βγάλουν 170 βουλευτές!!! Βλέπουμε να επαναλαμβάνεται η ιστορία σαν φάρσα!! Μια κοινωνική πλειοψηφία όπως το 45-46 ή το ‘61 να μετατρέπεται σε κοινοβουλευτική μειοψηφία. Σήμερα το 80% του λαού είναι κατά του μνημονίου, κι όμως τις εκλογές φαίνεται να τις κερδίζει η μειοψηφία! Το ΚΚΕ αν και έχει την "ηγεμονία" στην αριστερά δεν την καλεί σε ενιαίο μέτωπο αλλά θέτει ως στόχο μια “αδύναμη αστική κυβέρνηση” κι όχι μια λαϊκή κυβέρνηση, μην πιστεύοντας ούτε στον εαυτό του, διεκδικώντας την παγκόσμια πρωτοτυπία της ομάδας που μπαίνει στο γήπεδο για να χάσει! Όταν λοιπόν θα μας κάτσουν στον σβέρκο μια "νομιμοποιημένη" μέσα από εκλογές μνημονιακή συγκυβέρνηση, μην τα βάλετε με το 30-35% των φοβισμένων, ανενημέρωτων ή εξαγορασμένων συμπολιτών μας που την ψήφισαν. Αυτοί πάντα θα υπάρχουν. Βάλτε τα με την ανιστόρητη και χρεωκοπημένη αριστερά που θα έχει αποτύχει να συσπειρώσει και να οδηγήσει στη νίκη μια ευρεία κοινωνική πλειοψηφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Αριστερά ας κάνει μέτωπο για να αποκτήσετε και εσείς την κυβέρνηση Αριστεράς που ονειρεύεστε. Το ΚΚΕ δεν ηγεμονεύει στην Αριστερά σας, καθώς δεν είναι μέρος της Αριστεράς σας. Και αυτό, διότι στην Αριστερά που τοποθετείτε τον Συριζα, κάλλιστα χωράει το ΠΑΣΟΚ, ο Καμμένος και η Νέα Δημοκρατία. Περισσότερα κοινά έχει με αυτούς, παρά με το ΚΚΕ ...

      Δεν λέει τίποτα το ότι ο λαός είναι ενάντια στο Μνημόνιο. Θα ήταν ιδιαιτέρως περίεργο να ήταν υπερ του Μνημονίου !
      Το ζητούμενο όμως είναι πως χωρίς Μνημόνιο, δεν υπάρχει ευρωπαϊκό μέλλον για την Ελλάδα ... και όχι μόνο. Ο Συριζα τι λέει ? Και Ευρωπαϊκή Ένωση και απαλλαγή απο το Μνημόνιο ... Αυτό δεν γίνεται ούτε σε παράλληλο σύμπαν !

      Άρα οι άνθρωποι είτε είναι απατεώνες, είτε είναι πανηλίθιοι. Και στις δυο περιπτώσεις, είναι επικίνδυνοι ...

      Διαγραφή
    2. Επειδή οι θέσεις του ΚΚΕ επηρεάζουν την πορεία του κινήματος με θετικό ή αρνητικό τρόπο. Θα πρέπει το ζήτημα της εξόδου από την ΕΕ να αποσαφηνιστεί με ποιό τρόπο τοποθετείται η ηγεσία του κόμματος. Ελπίζω πως σύντομα θα υπάρχει μια διάφανη θέση που θα βοηθά το λα'ι'κο κίνημα να προσανατολιστεί σωστά. Το ΚΚΕ όταν μίλαγε για έξοδο από την ΕΟΚ/ΕΕ δεν έθετε ως προ'υ'πόθεση την λα'ι'κή εξουσία που σύμφωνα με το ΚΚΕ σημαίνει "δικτατορία του προλεταριάτου". Θεωρούσε πως η έξοδος από την ΕΟΚ/ΕΕ θα συνοδευόταν από ένα αντιιμπεριαλιστικό-αντιμονοπωλιακό πρόγραμμα που θα αποτελούσε την πρώτη φάση μιας ενιαίας επαναστατικής διαδικασίας που τελικός στόχος θα ήταν η ανατροπή του καπιταλισμού. Μπορείς να με βοηθήσεις εμένα τον πανηλίθιο και τον απατεώνα τι συμβαίνει και τροποποιήθηκε ξαφνικά αυτή η θέση;

      Διαγραφή
  2. Εμένα τώρα μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει το λόγο που η Γραμματέας του Κόμματός μου έπρεπε να πάει στη συνάντηση που την προσκάλεσε ο δοτός (ανδρείκελο του διεθνούς κεφαλαίου) "πρωθυπουργός" ?
    ...και είναι η δεύτερη φορά που γίνεται τούτο.
    Ποιό το όφελος ...να καταλάβω !
    Αδυνατώ να κατανοήσω τη γραμμή του Κόμματος ?
    Χαρακτηρίζομαι "αριστεριστής", "οπορτουνιστής" κλπ ?
    _______________
    Ψηλαλωνίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιά είναι η διαφορά του σημερινού πρωθυπουργού απο τους προηγούμενους, ώστε να πράττουμε διαφορετικά απο παλαιότερα ? Εκπρόσωποι της ντόπιας και διαθνούς αστικής τάξης δεν ήταν και οι προηγούμενοι ?

      Διότι με αυτήν την λογική, η ΓΓ δεν θα έπρεπε γενικά να συναντιέται με πρωθυπουργούς ή προέδρους αστικών κομμάτων ... ή μάλλον δεν θα έπρεπε καν να συμμετάσχει στο Κοινοβούλιο ...

      ή μήπως απλά, πίσω απο την συγκεκριμένη συνάντηση, υπάρχει η ίδια ακριβώς λογική που συνοδεύει όλες τις προγενέστερες συναντήσεις ?

      Διαγραφή
    2. Το ερώτημά μου ήταν πολύ συγκεκριμένο !
      Εσύ απαντάς γενικά !
      ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ !
      ΕΙΠΑ ΕΙΝΑΙ "ΔΟΤΟΣ", "ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ" ΜΗ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΣ, ΑΠΟ ΕΣΤΩ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΨΗΦΟ !
      Και τελοσπάντον ποια είναι αυτή η λογική που επικαλείσαι ότι επιβάλει τούτη τη συνάντηση ?
      Έχει ποτέ αναλυθεί στον απλό εργαζόμενο, που πιστεύει ή είναι έτοιμος να πιστέψει στην κοινή υπόθεσή μας, αυτή η λογική ανταπόκρισης σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ είδους όπως αυτή προσκλήσεις ?
      Η ερώτησή μου δεν απευθύνεται, προσωπικά, μόνο σε σένα !
      _____________
      Ψηλαλωνίτης

      Διαγραφή
    3. Έξοδος από ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία. Έχει κανεις αντίρηση με αυτό; όλα τ' άλλα τα ακούω βερεσέ. (Προφάσεις εν αμαρτίαις) Πάνος

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.