28 Μαρτίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ (Τσίπρας): Οι αυταπάτες κι η κοροϊδία συνεχίζεται

Αναδημοσιευση απο Faros

Απτόητοι οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ, ενθαρρυμένοι προφανώς από τις οδηγίες της ΕΕ, συνεχίζουν να εκθέτουν εαυτούς και συμπαθούντες τους, σπέρνοντας δεξιά κι αριστερά αυταπάτες.

Συνεχίζουν να κοροϊδεύουν εαυτούς και αλλήλους !
Για του λόγου μου το αληθές, παραθέτω παρακάτω, αυτούσιες τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτές δημοσιεύονται σήμερα στην “Αυγή”.

- Καταγγελία δανειακής Σύμβασης και Μνημονίου
- Μορατόριουμ πληρωμών του δημόσιου χρέους
- Ανακατονομή πλούτου. Αντί για χαράτσια εισφορά 1% επί του τζίρου των μεγάλων επιχειρήσεων φορολογία στους εφοπλιστές εισφορά στην μεγάλη ακίνητη και κινητή περιουσία
- Αντιμετώπιση της σπατάλης του κράτους
- Τράπεζες υπό δημόσιο έλεγχο. Κούρεμα στα στεγαστικά δάνεια και την αγροτική παραγωγή, μεγάλες επενδυτικές πρωτοβουλίες για τις ΑΠΕ
- Μέτρα για τη στήριξη των αδυνάμων και ιδιαίτερα των ανέργων
Λέω να παραβλέψουμε το γεγονός ότι:
1. Οι παραπάνω προτάσεις κινούνται απόλυτα στα καπιταλιστικά πλαίσια της χώρας, στα πλαίσια της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών χειραγωγών μας.
2. Δεν γίνεται καμία αναφορά στην καπιταλιστική κρίση.
3. Τις παραπάνω προτάσεις, κάλλιστα μπορούν να τις διατυπώσουν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
4. Δεν λαμβάνεται υπόψη ότι όσο η χώρα μας βρίσκεται στα πλοκάμια της αστικής εξουσίας, τα περιθώρια των όποιων ελιγμών είναι ανύπαρκτα.
Και να δώσω μερικές απαντήσεις, ανά πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.



- Από τη στιγμή που κάποιος κινείται στα πλαίσια της ΕΕ και άρα και των Συμφωνιών με αυτήν (που από αυτήν προέρχεται και η σύνδεση της χώρας μας με την Τρόϊκα και το ΔΝΤ), πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχουν ρήτρες στα Μνημόνια και τις Δανειακές Συμβάσεις (πολλές είναι, κακώς χρησιμοποιείται ο ενικός), που απαγορεύουν τη μονομερή καταγγελία.
Μονομερή καταγγελία, μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ αν αποφασίσει ο λαός μας να απεγκλωβιστεί από τις δαγκάνες της ΕΕ και το ευρώ, να προχωρήσει στην αυτόνομη πορεία της χώρας μας.
- Το μορατόριουμ που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, απλά αναβάλλει την εκτέλεση του λαού μας. Αφήστε που αναγνωρίζει ότι υπάρχει δημόσιο χρέος !
Να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Το χρέος δεν είναι του λαού, είναι του μεγάλου κεφαλαίου, να το πληρώσουν αυτοί.
Για το λαό, η μοναδική απάντηση είναι η διαγραφή του. Η μονομερής διαγραφή του. Έχει γίνει παρόμοια κίνηση από δεκάδες χώρες στην Ιστορία της ανθρωπότητας.
- Ανακατανομή του πλούτου ! Αυτό κι αν είναι …
Όσοι θυμούνται, ήταν προεκλογικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ του … Αντρέα !
Η παραπάνω πρόταση, από τη μία επιβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Τσίπρας κινούνται στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος, δεν βάζει σε καμία περίπτωση αλλαγή τάξης στην εξουσία, απ΄την άλλη φυσικά αποδέχεται ότι ο πλούτος της χώρας δεν ανήκει σ΄αυτούς που τον παράγουν (που είναι οι εργαζόμενοι), αλλά στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες.
Αφήστε ότι είναι τελείως εξωπραγματικό, στην φαντασία τους στην κυριολεξία, ότι θα δεχτεί η πλουτοκρατία της χώρας να δώσει έστω και ένα ευρώ από τα κέρδη της με … διαπραγματεύσεις !!!
- Για τη σπατάλη του κράτους ! Μάλιστα ! Πλήρη προσχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στα τερτίπια των αστικών κυβερνήσεων, που για να δικαιολογήσουν τα … αδικαιολόγητα μιλάνε για κρατικές σπατάλες …
Και, ξέρετε τι εννούν σπατάλες ;
Τα κονδύλια για την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια κλπ. !
Τα λένε δε αυτά, για να κρύψουν τα τεράστια ποσά που καρπώνεται και ξοδεύει το μεγάλο κεφάλαιο, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες.
- Την επόμενη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ομολογώ ότι δεν την … κατάλαβα !
Τι εννοεί “τράπεζες υπό δημόσιο έλεγχο” ;
Υπό αστικό δημόσιο έλεγχο ;
Έτσι δεν ήταν πολλά χρόνια πριν ;
Είχε κανένα όφελος ο λαός ;
Αφήστε τα άλλα …
Ευχολόγια για … λαϊκή κατανάλωση.
- “Μέτρα για την στήριξη των αδυνάμων και των ανέργων”
Μάλιστα !
Όπως ;
Κανένα … επιδοματάκι ;
Κανένα … ελάχιστο εισόδημα ;
Κανένα επιδοτούμενο … σεμινάριο ;
Κανένα εργασιακό … 5μηνο κι αυτό ανασφάλιστο ;
Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, κύριε Τσίπρα.
Οι αδύναμοι και οι άνεργοι, γενικά ο εργαζόμενος λαός, δεν χρειάζονται ούτε ημίμετρα, ούτε ελεημοσύνες !
Εκείνο που τους ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ είναι να πάρουν στα χέρια τους ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον πλούτο που παράγουν. Να είναι αφεντικά στον τόπο τους, στην εργασία τους.
Όπως έχει κοινωνικοποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η εργασία και η παραγωγή, έτσι ΑΚΡΙΒΩΣ, μέσα από την κοινωνικοπίηση των Μέσων Παραγωγής, πρέπει και να αποδίδεται ΟΛΟΚΛΗΡΗ η παραγωγή, τα παραγόμενα αγαθά (υλικά και υπηρεσιών) στους πραγματικούς παραγωγούς.
Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, κύριε Τσίπρα,
Σταματείστε να κοροϊδεύεται τον κόσμο, σταματείστε να πουλάτε … φύκια γα μεταξωτές κορδέλλες, όλα έχουν και ένα όριο !
Που το έχετε ξεπεράσει προ πολλού !

14 σχόλια:

  1. Με αυτά και με αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα χρειαστεί "επικοινωνιολόγους" συνεχίστε είναι η καλύτερη θετική προπαγάνδα που μπορεί να προσφέρει κάποιος στον Τσίπρα και στο κόμμα του. Ρε κουκούτσι μυαλό δεν έχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες μου τώρα ότι σκοπεύεις να παλέψεις κι εσύ με κάθε τρόπο να μείνεις στην ΕΕ αρκεί να μας δώσει ένα πιάτο φαγητό...

      Διαγραφή
  2. Εγω δεν καταλαβαινω γιατι τοση πρεμουρα για συνεργασια με το ΚΚΕ. Τοσα κομματα υπαρχουν εκει εξω, και ο Καμμενος αντιμνημονιακος δηλωνει.
    Μιλανε για ενοτητα αυτοι που ειχαν Αλαβανο και Κουβελη και δεν ξερω κι εγω ποιον αλλο, οι πρωτοι διδαξαντες της πολυδιασπασης.
    Στην τελικη, ως φιλος του ΚΚΕ εχω να πω, καλοδεχουμενη η συνεργασια ενοψει εκλογων με σκοπο τη διακυβερνηση της χωρας. Ιδου οι προγραμματικες θεσεις του κομματος. Πειτε μας κυριοι του Συριζα που ειστε διατεθιμενοι να παρεκλινετε απο τις δικες σας προγραμματικες για να συγκλινετε με αυτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί ούτε με το ΝΑΡ δεν μπορούν να τα βρουν...
      http://www.rednotebook.gr/details.php?id=5206

      Διαγραφή
    2. Αλλά τι λέω... εδώ ούτε με τ' άντερά τους δε τα βρίσκουν...
      κι αλήθεια ποιο πρόγραμμα? της κάθε συνιστώσας ξεχωριστά? χαχαχαχα

      Διαγραφή
  3. Ενώ το Κόμμα, μιά γροθιά, ε;
    Και όποιος τολμήσει να αναρωτηθεί
    πού στην ευχή πήγε η λενινιστική πολιτική συμμαχιών (και πολιτικών),
    μαύρο φίδι που τον έφαγε...
    αν ο σεχταρισμός ήταν εργόχειρο, θα είχατε κάνει την προίκα σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διάβασε και το εξής απόσπασμα από το πρόγραμμα του ΚΚΕ:

    «Σε συνθήκες ταξικών αναμετρήσεων και μεγάλης φθοράς στην επιρροή των αστικών κομμάτων και των συμμάχων τους, μπορεί να προκύψει κυβέρνηση αντιιμπεριαλιστικών αντιμονοπωλιακών δυνάμεων με βάση το κοινοβούλιο χωρίς να έχουν διαμορφωθεί ακόμα οι όροι για το επαναστατικό πέρασμα.
    Η δρομολόγηση κυβερνητικών μέτρων που στοχεύουν στην ανακούφιση του λαού, ενάντια στο πολυεθνικό κεφάλαιο, στην εξάρτηση και τη συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, είναι δυνατόν να συσπειρώνει και να πείθει για την ανάγκη γενικότερης ρήξης.
    Το ΚΚΕ επιδιώκει μια τέτοια κυβέρνηση, με τη δράση της και τη γενικότερη λαϊκή παρέμβαση, να συμβάλει στην έναρξη της επαναστατικής διαδικασίας. Το διάστημα μέσα στο οποίο θα κριθεί αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει προς τα εμπρός δε θα είναι μακρόχρονο. Η πείρα δείχνει ότι θα είναι βραχύχρονο. Αν οι εξελίξεις δεν πάρουν θετική πορεία, τότε η κυβέρνηση θα ανατραπεί, κάτω από την αντίδραση της κυρίαρχης τάξης και την ιμπεριαλιστική παρέμβαση. Η ανατροπή της δε σημαίνει υποχρεωτικά συνολικό πισωγύρισμα. Μπορεί να γίνει παράγοντας για να κατανοηθεί βαθύτερα η ανάγκη ριζικής ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος.»

    Χα,χα,χα....η σέχτα που κυριαρχεί στην ηγεσία μάλλον το έχει διαβάσει, το εφαρμόζει άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ζητούμενο είναι ποιές είναι κατά τη γνώμη σου οι αντιϊμπεριαλιστικές δυνάμεις για σένα, οι αντιμνημονιακές; Είναι άλλο πράμα ο αντιιμπεριαλισμός και άλλο ο αντιμνημονιακός...

      Διαγραφή
    2. Μεταξύ των αντιιμπεριαλιστικών αντιμονοπωλιακών δυνάμεων, καταχωρείς τον ΣΥΡΙΖΑ ? Για να καταλάβω δηλαδή πως λειτουργεί ο εγκέφαλός σου ...

      Στο να απομονώνετε τμήματα του προγράμματος του ΚΚΕ για να ρίχνετε τις βρωμιές σας, είστε αστέρια. Στην κατανόηση όμως, τι γίνεται ? Τζίφος. Στην πολιτική αντιπαράθεση μήπως ? Μπααα ... Μήπως καμία απολογησούλα για τις υπογραφές που έχετε βάλει. Όχι βέβαια, αυτό προυποθέτει πολιτική σοβαρότητα. Ως γνωστόν οι τυχοδιώκτες μόνο σοβαρότητα δεν έχουν.

      Οι πολιτικοί απατεώνες του Συριζα πρέπει να χτυπηθούν ανελέητα. Ειδικά το επόμενο διάστημα, που θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν πολιτικά μέσω συνεργασιών με κομμουνιστικά ή αντικαπιταλιστικά κόμματα και σχήματα.

      Διαγραφή
    3. Λοιπόν αυτό που έχω παρατηρήσει στο συγκεκριμένο blog είναι ότι παρόλο που μπορεί κανείς να κάνει μια κουβέντα της προκοπής, η "άλλη άποψη" ή οι "άλλες απόψεις" ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να κάνουν μια κουβέντα της προκοπής. Απλά έρχονται κάποιοι για να ξεκαβλώσουν πετώντας μια βλακεία κι εξαφανίζονται.
      Το κλασσικό τρολάρισμα δηλαδή.

      Το απόσπασμα που έβαλες τρολανώνυμε το έχω βάλει πολύ πριν από εσένα σε κουβέντα εδώ. Δεν χρειάζεται να είσαι στην..."ηγετική σέχτα" για να το ξέρεις. Το θέμα όμως είναι ότι ακόμη κι αν θεωρητικά το ΚΚΕ έχει απομακρυνθεί από αυτή του την θέση (λάθος του για μένα) ΠΡΑΚΤΙΚΑ σήμερα δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ δύναμη που να μπορεί να χαρακτηριστεί αντιμπεριαλιστική/αντιμονοπωλιακή. Φαντάζομαι να ξέρεις τι είναι ιμπεριαλισμός και να καταλαβαίνεις ότι ο Καμένος, ο Δημαράς και ο Κουβέλης δεν είναι αντιμπεριαλιστές.

      Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τύπους που ζητάνε ένα πιάτο φαγητό από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ξέρεις η ζητιανιά δεν σηματοδοτεί ακριβώς την κορύφωση του αντιμπεριαλιστικού αγώνα...

      Διαγραφή
  5. ΦΙΛΕ 11:43 ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΥΜΜΑΧΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΑ ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ;ΜΕ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΟΥ "ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ" Η'ΜΕ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥ "ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΪ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ";ΑΕΙ ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΤΗ ΧΑΡΗ ΜΕ ΤΙΣ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΤΟ ΕΡΓΟΧΕΙΡΟ ΣΟΥ-ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ!-ΚΑΙ Σ' ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ!ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδάκια,επειδή πολη πλακίτσα κάνεται με τον Συριζα και τα ναρκωτικα,πάρτε αυτο : http://en.wikipedia.org/wiki/Drug_policy_of_the_Soviet_Union και ξεκολάτε με τις χαζομάρες που σας πρίζει το κομμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι και ?
      Μήπως πρέπει να σου θυμίσω πως βρισκόμαστε στην Ελλάδα, το έτος 2012, με το ΚΚΕ να έχει σαφή θέση για τα ναρκωτικά ?

      http://www.kke.gr/narkotika/gia_ta_narkotika?act=2&morf=1&tab=1

      http://www.kke.gr/narkotika/apospasma_anakoinoshs_toy_pg_ths_ke_toy_kke_gia_ta_metopa_palhs_enantia_sta_narkotika?act=2&morf=1&tab=1

      Διαγραφή
    2. μην παραθετεις μονο το wiki αν θες σοβαρη συζητηση. Ειναι καλο για μπουσουλας αλλα δεν προσδιδει αξιοπιστια. Μπορεις να δεις τι γραφει το wiki σε μια σειρα απο ζητηματα.

      Περαν τουτου εισαι εκτος θεματος.

      α) οχι βρισιες και χαρακτηρισμοι
      β) οχι σπαμ
      γ) οχι σχολια σχετα με την αναρτηση

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.