16 Μαρτίου 2012

ΠΝΟ: 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα

ΕικόναΜε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις απαντάνε οι Έλληνες ναυτικοί στην κατάργηση ή συγχώνευση φορέων που καλύπτουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αφορούν στην πρόνοια τους.

Η απόφαση ελήφθη σε ειδική συνεδρίαση σήμερα Παρασκευή.

Zoom in (real dimensions: 640 x 428)
Η ΠΝΟ έχει ήδη αποστείλει εξώδικα στους αρμόδιους φορείς για την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων και ζητά να παραμείνει αυτοτελής ο Οίκος Ναύτου, μετά την ένταξή του στον ΕΟΠΠΥ, αλλά και να μην περικοπούν οι συντάξεις του ΝΑΤ.Σημειώνεται ότι φορείς και αγρότες από την Κρήτη αλλά και το Επιμελητήριο Κυκλάδων, με επιστολές τους προς την ΠΝΟ αλλά και στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Ανάπτυξης, ζητούν να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση και να μην παρεμποδιστεί η μεταφορά προϊόντων, καθώς κάτι τέτοιο θα επιφέρει αναπόφευκτα τεράστια οικονομική ζημιά.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, τα ναυτεργατικά σωματεία είναι αποφασισμένα να μην κάνουν πίσω εάν δεν γίνουν δεκτά αιτήματά τους.

Η ΠΝΟ "απορρίπτει και αντιτάσσεται σε οποιαδήποτε σκέψη να μη διατηρηθεί ο ΕΛΟΕΝ ως αυτοτελής λογαριασμός και φορέας ιδιωτικού δικαίου. Είναι κάθετα αντίθετη με οποιαδήποτε απόπειρα κατάργησης του Γραφείου Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας και την υπαγωγή του στον ΟΑΕΔ. Πάγια είναι η θέση της για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του Γραφείου και τη χωρίς άλλη καθυστέρηση ίδρυση Ειδικού Ταμείου Ανεργίας Ναυτεργατών", αναφέρει η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της.

Σε ότι αφορά το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ), η ΠΝΟ απαιτεί την αυτοτελή διατήρησή του και την άμεση επιχορήγησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό.

1 σχόλιο:

  1. Αέρας στα πανιά μας κι αγώνας μέχρι τέλος!
    Θα δεχθούμε πιέσεις,εκβιασμούς,κοινωνικούς αυτοματισμούς, μα και πολλές φουρτούνες περάσαμε και περνούμε στους ωκεανούς!Από ζόρια γνωρίζουμε και το δίκιο είναι δικό μας. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Αγώνας και μόνο αγώνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.