31 Μαρτίου 2012

ΕΕΔΔΑ - Χαλυβουργοί


Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου για τη δράση αλληλεγγύης της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και του Secours Populaire Francais – Λαϊκή Μέριμνα Γαλλίας (SPF) για τη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία». Σας προσκαλούμε σε Συνέντευξη Τύπου στις 4 Απριλίου και ώρα 12:30 στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) όπου θα παρουσιαστεί η δράση αλληλεγγύης που οργανώνεται στην Ελλάδα από την Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης και τη Λαϊκή Μέριμνα Γαλλίας για τη στήριξη της ηρωικής απεργίας των εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία».


Θα μιλήσουν:
  • Μάρη Λαυρεντιάδου, πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης.
  • Julien Laupretre, πρόεδρος της Λαϊκής Μέριμνας Γαλλίας
  • Εκπρόσωπος του σωματείου των εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία»
Βασικός τομέας δράσης της ΕΕΔΔΑ εδώ και 30 χρόνια είναι η με κάθε τρόπο έκφραση πολιτικής, οικονομικής, υλικής και ηθικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους αγώνες των λαών που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ελληνικού λαού για τα προβλήματα των λαών αυτών. Σήμερα που ο Ελληνικός λαός χτυπιέται από την ανελέητη επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών κομμάτων που το στηρίζουν, κρίνουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να εκφράσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε και με όσες δυνάμεις έχουμε την αλληλεγγύη μας σε αυτούς που αγωνίζονται στη πρώτη γραμμή, αλλά και σε αυτούς που θα το έχουν πραγματική ανάγκη.

Η Λαϊκή Μέριμνα Γαλλίας από το 1945 δραστηριοποιείται και προσφέρει επισιτιστική βοήθεια σε αυτούς που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο για να απαντήσει σε αυτή τη ζωτική τους ανάγκη. Το δικαίωμα στη διατροφή έχει αναγνωρισθεί από την Παγκόσμια Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ήδη από το 1948, αλλά στην πράξη δεν ικανοποιείται. Ενδεικτικά το 2009 1.329.006 άτομα στη Γαλλία έλαβαν τουλάχιστον μία φορά διατροφική βοήθεια από τη Λαϊκή Μέριμνα Γαλλίας.

Οι δύο οργανώσεις ενώνουμε τις δυνάμεις μας και μεταφέρουμε για πρώτη φορά από τη Γαλλία 27 τόνους επισιτιστικής βοήθειας με είδη πρώτης ανάγκης στο χώρο του εργοστασίου της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο. Οι απεργοί πρέπει να νικήσουν. Νικητής θα είναι όλος ο Ελληνικός λαός, αλλά και όλοι οι αλληλέγγυοι λαοί της Ευρώπης.

Για περισσότερες πληροφορίες: 210 3813052
ΕΕΔΔΑ: www.eedda.gr
Secours Populaire Francaise: www.secourspopulaire.fr

Από Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας-Ρέντη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.