16 Μαρτίου 2012

Ποιά ΥΕΝΕΔ, εδώ έχουμε ΝΕΤ ...


Η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε και οι πολιτικές εκπομπές των ιδιωτικών αστικών ΜΜΕ όπως και των κρατικών εξάλλου, άρχισαν να διεκπεραιώνουν τον σκοπό της ύπαρξής τους. Παραπλάνηση, εκφοβισμός και διλήμματα χωρίς ουσία και νόημα. Πάνω απ'ολα η προστασία του κεφαλαιοκρατικού συστήματος, της αστική κυριαρχίας και των θεσμών τους.

Χθες το βράδυ, σειρά είχε η κρατική τηλεόραση μέσα απο το σήμα της ΝΕΤ και συγκεκριμένα η εκπομπή Πέμπτη βράδυ x2 με τον Γιάννη Πολίτη και την Πηνελόπη Γαβρά. Καλεσμένοι ήταν ο Πέτρος Ευθυμίου του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Τασούλας της ΝΔ, ο Μάκης Παπαδόπουλος του ΚΚΕ (για πρώτη φορά σε αυτήν την εκπομπή έβλεπα εκπρόσωπο του ΚΚΕ), ο Δημήτρης Μαύρος της MRB και στην απέναντι εξέδρα σε στύλ ανακριτών, ο δεξιός δημοσιογράφος Αντώνης Δελατόλας απο το Ποντίκι, η δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη (μέλος της ΝΔ), ενώ υπήρχαν και διάφοροι "τυχαίοι" πολίτες και επαγγελματίες, όπως ο επιχειρηματίας Μενέλαος Κουλούρης, ο οποίος είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα γραμματέας των ΕΒΕ ...


Στόχος της εκπομπής είναι να καλυφθεί ο τηλεοπτικός χρόνος, όσο γίνεται δυνατόν περισσότερο, απο τις φωνές που οδηγούν στον μονόδρομο της κυρίαρχης αστικής ιδεολογίας. Να αντιμετωπιστεί δηλαδή, η φωνή του κομμουνιστή στο πάνελ, ο μόνος που θα μιλήσει πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά, απο μια "δημοκρατική" συστημική, πολλαπλή μονοφωνία.

Καταγράφοντας τον τηλεοπτικό χρόνο που δόθηκε στους εκπροσώπους των κομμάτων και στους τυχαίους μας πολίτες, έχουμε το εξής αποτέλεσμα (το δείγμα αναφέρεται στο δεύτερο μισό της εκπομπής).

Πέτρος Ευθυμίου (00:15 - 00:32) 17 λεπτά ασταμάτητης αερολογίας περι ευθύνης απέναντι στην πατρίδα, περι αναγκαίων μέτρων, περι ενός νέου κεντροαριστερού ΠΑΣΟΚ που θα αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες των μνημονίων, περι ενός ΠΑΣΟΚ που έκανε και λάθη, που δεν τόλμησε νωρίτερα .... μπλα μπλα μπλα ... Η μόνη διακοπή, ήταν μια ερώτηση 20 δευτερολέπτων του Αν. Δελατόλα, ώστε να του την πει ευγενικά πως το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αναγεννηθεί τώρα, αλλά μόνο εφόσον ολοκληρωθούν τα μνημόνια.

Κώστας Τασούλας (00:32- 00:48) 16 λεπτά (που φάνηκαν σαν αιώνας) επαναλαμβανόμενης αοριστολογίας, περι ευθύνης, σοβαρότητας και πατριωτισμού, μερικές παραδοσιακές μπηχτές για το ΠΑΣΟΚ ότι δεν πήρε τα μέτρα όταν έπρεπε, μια υποκριτική αυτοκριτική ότι και η Νέα Δημοκρατία δεν έκοψε τους μισθούς απο το 2009 επειδή φοβόταν τις λαϊκές αντιδράσεις ... μπλα μπλα μπλα ...
Καμία διακοπή, καμία ερώτηση ... και στο τέλος ο Τασούλας άφησε και την βρωμιά του για το ΚΚΕ και την Βόρεια Κορέα ...

Και εκεί που όλοι περίμεναν πως τώρα θα ακούσουμε και ένα πραγματικά πολιτικό λόγο, γυρνάει ο Γιάννης Πολίτης βλοσυρός στον Μάκη Παπαδόπουλο, ο οποίος ήδη είχε διαμαρτυρηθεί, πως "τωρα θα ακούσουμε τι λέει ο κόσμος" ... και δίνει τον λόγο στον επιχειρηματία Μενέλαο Κουλούρη (τυχαία ξέχασαν να αναφέρουν, πως ο συγκεκριμένος είναι εκτός απο επιχειρηματίας και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στους ΕΒΕ).

Μενέλαος Κουλούρης (00:49 - 00:54) 5 λεπτά αναφοράς στον κέντρο της Αθήνας, τις διαδηλώσεις, τις καταστροφές και τους επιχειρηματίες που προβληματίζονται για την κατάσταση.

Ύστερα μίλησε κάποιος κρασοπαραγωγός (δυστυχώς δεν συγκράτησα το όνομά του, αλλά είμαι σίγουρος πως και αυτός θα ήταν μέλος ή συνδικαλιστής της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ) για περίπου 6 λεπτά από τις 00:54 έως τις 01:00 που πήγαν σε διαφημίσεις, μέσα σε αστεϊσμούς για το κρασί ...

Σημειωτέον, όλοι έχουν μιλήσει μέχρι τώρα χωρίς ουσιαστικές διακοπές και έχουν αφεθεί να απλώσουν την όποια σκέψη τους.

(01:00 - 01:04) 4 λεπτά ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Μάκης Παπαδόπουλος (01:04-01:10) 6 λεπτά γεμάτα διακοπές, μετά τις μια το βράδυ και αφού οι τηλεθεατές ακόμα ψάχνονται στο ζάπινγκ ... Δεν τόλμησε όμως να ξεκινήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος για τα αίτια της κρίσης και τον δρόμο ανάπτυξης της Λαικής Οικονομίας, και ο Γιάννης Πολίτης σε συνδυασμό με την Πηνελόπη Γαβρά, άρχισαν να τον χτυπούν με διάφορες ερωτήσεις απο το κοινό του διαδικτύου !!! Και τι ερωτήσεις έχει το κοινό ? Μα φυσικά, το μέγα πολιτικό ερώτημα, εαν το ΚΚΕ θα συνεργαστεί με την ΔΗΜΑΡ και το ΣΥΡΙΖΑ ... Απο κοντά άρχισε να διακόπτει και ο Π. Ευθυμίου με τον Κ. Τασούλα, ενώ ο Μάκης Παπαδόπουλος, ανεβάζοντας τον τόνο της φωνής του, άρχισε να αγνοεί τις διακοπές και συνέχισε να απλώνει τον πολιτικό του λόγο. Ξαφνικά ο Δελατόλας θυμήθηκε ότι πρέπει να κάνει και μια ερώτηση, και η ερώτηση αφορούσε το γιατί ο κόσμος του θεσσαλικού κάμπου, δεν έχει πειστεί τα τελευταία 30 χρόνια απο τον λόγο του ΚΚΕ ! Με αυτά και αυτά ολοκληρώθηκαν τα 6 λεπτά και ο Γιάννης Πολίτης πέρασε γρήγορα ξανά στον Κ. Τασούλα της ΝΔ.

Κώστας Τασούλας (01:10 - 01:16) 6 λεπτά στα οποία προσπάθησε να μας πείσει ο κύριος Τασούλας πως απο την μια η χώρα πνιγόταν απο τον υπερβολικό κρατισμό (σε στυλ απάντησης των πολιτικών θέσεων του ΚΚΕ που ακούστηκαν), ενώ απο την άλλη δεν υπήρχε κράτος για να λύσει τα προβλήματα !! Φυσικά και ο Μάκης Παπαδόπουλος αυτήν την αρλούμπα δεν την άφησε ασχολίαστη. Ο Τασούλας όμως δεν ήθελε διάλογο με κάποιον που μπορεί να τον ξεβρακώσει, οπότε προχώρησε χωρίς να απαντήσει ...

Μαριάννα Πυργιώτη (01:16 - 01:19) 3 λεπτά, τοποθέτηση και ερώτηση προς τον Ευθυμίου, για τις ακροδεξιές οργανώσεις ... δηλαδή την Χρυσή Αυγή.

Πέτρος Ευθυμίου (01:19 - 01:26) 7 λεπτά αρλουμπολογίας περι ακραίων ομάδων, και της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστεράς, έτσι για να τα ανακατέψουμε όλα μαζί ... Και φυσικά ο Μάκης Παπαδόπουλος, ξανά δεν άφησε ασχολίαστες τις αστειότητες του Ευθυμίου, αναφέροντας την σημασία της σοσιαλδημοκρατικής βοήθειας στην άνοδο του ναζισμού της προπολεμικής Γερμανίας, πράγμα που έκανε τον Ευθυμίου να αντιδράσει λιγουλάκι ... ώστε να πει πως και "Σοσιαλιστές", εκτελέστηκαν απο τον Χίτλερ ... Η δήλωση της ημέρας απο τον Πέτρο Ευθυμίου, ήταν πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τυχαίοι πολίτες, δηλαδή ο πράσινος Κουλούρης & μια νεαρά φοιτήτρια της ΔΑΠ ή της ΠΑΣΠ (01:26 - 01:29) 3 λεπτά κλείσιμο με μπλα μπλα ... και μια ερώτηση της φοιτήτριας για την ανεργία η οποία όμως απευθυνόταν μόνο στους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καθώς το ΚΚΕ είναι κάθετο ... όπως η ίδια είπε. Κάθετο σε τι άραγε ?

Και η εκπομπή έκλεισε με μια 2λεπτη αναφορά (01:29-01:31) του Πέτρου Ευθυμίου στην ερώτηση της φοιτήτριας.

Σύνολο : 76 λεπτά
Πέτρος Ευθυμίου : 26 λεπτά χωρίς διακοπές
Κώστας Τασούλας : 23 λεπτά χωρίς διακοπές
Τυχαίοι πράσινοι και γαλάζιοι πολίτες/δημοσιογράφοι : 17 λεπτά
Μάκης Παπαδόπουλος : 6 λεπτά με 3-4 διακοπές
Διαφημίσεις : 4 λεπτά

ή με άλλα λόγια

Συστημικές φωνές και κυρίαρχη αστική προπαγάνδα 70 λεπτά
Αντισυστημικές φωνές και λαϊκή προπαγάνδα 6 λεπτά

Βλέπετε, σήμερα δεν χρειαζόμαστε μια ΥΕΝΕΔ, απο την στιγμή που η ΝΕΤ και η πολλαπλή μονοφωνία (συντομογραφία: πολυφωνία) της, όπως είχε πει και ο Αντώνης σε παλαιότερο άρθρο, αντιμετωπίζει καλύτερα και πιο "δημοκρατικά", την λαϊκή αντιπολίτευση του ΚΚΕ.

Αντί επιλόγου, ένα απόσπασμα απο δελτίο ειδήσεων του MEGA, κατα την προεκλεογική περίοδο του 2009, στην οποία ξανά ο Μάκης Παπαδόπουλος τα βάζει με όλους στο πάνελ ώστε να πει την άποψή του. Δείτε το, έχει ενδιαφέρον ...

33 σχόλια:

  1. Φίλτατοι γνωστά,αυτά και στα μπλογκ μας τα στυλιτεύουμε,το κόμμα μπορεί να αντιδράσει?
    Μάλλον δύσκολο,ξέχωρα απο τις εσωτερικές μας παθογένειες(τις συζητούμε κατ'ιδιαν και φτάνει)θα δεχθούμε την πιο ωμη και σκληρή επίθεση απο όλο το σύστημα!!!
    Αυτές οι εκλογές θα ειναι μετά απο δεκαετίες οι πιο τρομοκρατικές για το λαό!!!
    Θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο αντικομμουνιστικής προπαγάνδας,θα θέσουν διλλήματα που συστυχώς θα προβληθούν ώς μονοδρομοι μα πάνω απο όλα δεν θα μας δοθεί η δυνατότητα να αρθρώσουμε πολιτικό λόγο(με τους παραπάνω τρόπους και χίλιους δυο άλλους)!!!
    Ο λαός που δεν έχει μάθει να ψηφίζει με πολιτικούς και ιδεολογικούς όρους φοβάμαι οτι θα τσιμπήσει!!!
    Τι κάνουμε σύντροφοι εμείς και θέτω απο σήμερα το πρόβλημα?Μπορούμε να κάνουμε τον λαό να παρακάμψει τις κασσάνδρες,μπορούμε να επιτύχουμε δικαιους όρους παιχνιδιού ή θα υπομείνουμε για αλλη μια φορά τους ανισους όρους ενός εκλογικού παιχνιδιού στημένου?
    Προβληματίζομαι....

    Υ.γ πολυ καλός και δυνατός ομιλητής ο Μάκης Παπαδόπουλος

    Γιοζεφ Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ χρήσιμη η καταγραφή των χρόνων που ξεσκεπάζει την άνιση αντιμετώπιση του ΚΚΕ από τα ΜΜΕ...Μήπως υπάρχει πουθενά το βίντεο?

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς δεν το έχω βρει πουθενά, αλλιώς θα το είχα αναρτήσει.

      Διαγραφή
    2. http://www.youtube.com/watch?v=hom7F5y_2RI
      Νομίζω ότι λες γι' αυτό το βίντεο.

      Διαγραφή
    3. Όχι, αυτό το βίντεο είναι από το πρώτο μισό της εκπομπής.

      Διαγραφή
  3. Βρε Γιάννη Πολίτη πήγαινε κι εσύ αγόρι μου στο Σκάϊ να ξεδιπλώσεις το ταλέντο σου σαν τον Λυριτζή και τον Οικονόμου. Γίνε κι εσύ ένα γιαπάκι που σε βλέπω έτσι υπαλληλάκο και σε λυπάται η ψυχή μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Redfly
    Πολύ ωραία η ανάρτηση. Απλή αριθμητική απλή αλλά αναγκαία και πολύ χρήσιμη, η οποία μπορεί να γενικευτεί γιατί έτσι είναι και έτσι ισχύει σε όλα τα ΜΜΕ. Είναι ένα έργο που το έχουμε δει ξανά και ξανά...
    Μόνο που κάποιου δεν είναι δημοσιογράφοι είναι απλά αστοί και ακροδεξιοί και έχει αρκετά τέτοια φρούτα η ΝΔ. Έχουν μόνιμο στασίδι στα τέτοιου είδους κουκλοθέατρα.
    Το καλό για μας είναι ότι ο κόσμος πλέον αρχίζει να αντιδρά. Τους έχει πάρει χαμπάρι. Αντιλαμβάνεται το κουκλοθέατρο που του στήνουν κάθε μέρα. Να το δούμε και στις κάλπες όμως.

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα είμαι σκληρός: ΑΛΗΤΕΣ, ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ. Και αν κάποιος πει ότι δεν είναι η πλειοψηφία των δημοσιογράφων τέτοια, τότε να βγουν και να τους καταγγείλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολυ χρησιμη η αναρτηση, αλλα ηρθε η ωρα να πει το Κομμα,
    μεχρι εδω και μη παρεκει.

    AntonXXXX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το βιντεάκι όλα τα λεφτά! Τέτοιο ξεβράκωμα και τόσα απανωτά ταψιά στην κουραδομηχανή δεν έχουν ξαναπέσει. Εύγε για την ανάρτηση και εύγε και στον Μάκη που του τα 'χωσε στη ψύχρα για την επιλεκτική του ευαισθησία στο θέμα του Οτσαλάν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά αυτός ο Κουλούρης ήταν πολύ αστείος. Ο άνθρωπος, αν τον ρωτούσες τί ώρα είναι, αντί να σου πει 8,30 έλεγε: Τούτη την στιγμή η πεποίθηση μου είναι ,πως ανεξαρτήτως με τις υποκειμενικές και αντικειμενικές αντιθέσεις, λόγω των προκαθορισμένων χρονικών ζωνών ανά την υφήλιο, πρέπει να αναδείξουμε με βεβαιότητα πως στον τόπο μας η χρονική στιγμή, λαμβάνοντας πάντοτε υπ όψιν τις τυχών αποκλίσεις του χρονομέτρη μου είναι μισή ώρα μετά τις 8. Έλεος…!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιαυτό και εμείς στις εκλογές θα τους "ξυρίσουμε" ΣΥΡΙΖΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα...επιστημονική προβοκάτσια!!!

      Διαγραφή
    2. Θα τους "ξυριζουμε" συριζα με το ΚΚΕ, λεω εγω!!!
      kage

      Διαγραφή
    3. Μια ενωτική αριστερή "κόντρα ξούρα" τώρα που βλέπω τις διαθέσεις σας δεν θα ήταν καθόλου άσχημα!

      Διαγραφή
    4. Εγω οταν ψηφιζω θελω να ψηφιζω εξω απο την Ε.Ε.
      kage

      Διαγραφή
    5. Με αλλα λογια: Δεν μιλησα για καμια ενοτητα της αριστερας. Για ταξικη ενοτητα μιλησα.
      kage

      Διαγραφή
  10. red1917 . οταν ψοφησει ο πανκαλος και ο ανδρουλακης θα κανω γλεντι και θα καλεσω τα μμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "...πολλαπλή μονοφωνία...."

    Red,Δικη σου ορολογια η καπου το ακουσες ?

    Με 2 λεξεις καταριπτεται η αστικη προπαγανδα.

    Νομιζω θα πρεπε να αξιοποιηθει απο το κομμα επικοινωνιακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω βάλει ήδη το λινκ απο το θέμα του Αντώνη, στο οποίο το συνάντησα για πρώτη φορά.

      Διαγραφή
  12. Δεν το δα το λινκ ..... !!!



    «Βροχή» οι τραπεζικές χορηγίες για γνωστό μεγαλοδημοσιογράφο...

    http://www.tempo.gr/texnes-theamata/media/20015-trapezikes-xorigies

    Την ώρα που κάμποσα ΜΜΕ έχουν βάλει ήδη «λουκέτο» και εκατοντάδες άλλα φυτοζωούν, αντιμετωπίζοντας τεράστια οικονομικά προβλήματα, η νέα ιστοσελίδα γνωστού μεγαλοδημοσιογράφου προσελκύει τις τραπεζικές χορηγίες σαν… μαγνήτης.

    Συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψή μας στον εν λόγω ιστότοπο αντικρίσαμε διαφημιστικά banners της Alpha Bank, της Eurobank, της Τράπεζας Κύπρου και της Marfin. Και όπως είναι γνωστό, οι τράπεζες πληρώνουν όχι απλά καλά, αλλά πάρα πολύ καλά!

    Κάπως έτσι λοιπόν μετατρέπεται σε «χρυσορυχείο» μια απλή ενημερωτική ιστοσελίδα. Και φυσικά με αυτόν ακριβώς τον τρόπο οι τραπεζίτες ανταμείβουν εκείνους που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Για να καταλάβετε, δηλαδή, ποιοι στηρίζουν ποιους και πως παίζεται το παιχνίδι στο χώρο της ενημέρωσης…


    Πηγή: www.tempo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε παιδιά αυτοί(οι αστοί) έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι και το καρπούζι και τη πίτα και το σκύλο, αυτό που θέλουν θα κάνουν. Και αν αύριο το θελήσουν, όχι προσκεκλημένος στις εκπομπές , ούτε από έξω από το ράδιο μέγαρο της ΕΡΤ ή τα άλλα μέσα που ελέγχουν δε θα μπορεί να περάσει εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Στη τελική δικά τους είναι τα περισσότερα ΜΜΕ (ακόμη) αυτοί αποφασίζουν και το τι και πως θα παίξει. Δεν ανακαλύπτω την Αμερική…
    Η απάντηση μπορεί να είναι μονάχα μια (δυο): ριζοσπάστης & 902 , ριζοσπάστης & 902, ριζοσπάστης & 902, ριζοσπάστης & 902, ριζοσπάστης & 902, ριζοσπάστης & 902, ριζοσπάστης & 902, ριζοσπάστης & 902, ριζοσπάστης & 902 και τέλος ριζοσπάστης & 902.


    Φαμφάρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο 902 Ραδιόφωνο - ΤV (ο Ριζοσπάστης να παραμείνει όργανο της ΚΕ), μήπως θα πρέπει αυτά τα δύο ΜΜΕ να γίνουν πιο πλουραλιστικά! Ποιό ανοιχτά στα ιδεολογικά ρεύματα. Αλήθεια τι ΜΜΕ θα έχουμε στην Λα'ι'κή εξουσία! Θα υπάρχουν άλλα εργατικά κόμματα; π.χ ο ΣΥΡΙΖΑ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Αναρχικοί, θα επιτρέπετε να έχουν τα δικά τους ΜΜΕ;

      Διαγραφή
    2. Καλά το ξεκίνησες χθες, αλλά τώρα τα σκάτωσες ελαφρώς.

      Δεν μου λες βρε Ν.Σ., το βασικό σου πρόβλημα σήμερα είναι αν θα εκφράζονται οι αναρχικοί σε μια σοσιαλιστική κοινωνία;
      Αλήθεια, για πες μου και κάτι άλλο αθώε μου ΣΥΡΙΖαίε:
      Σε μια αναρχική κοινωνία θα εκφράζεται το κομμουνιστικό κόμμα ή μήπως θα τους τρώνε έναν έναν ως...εξουσιαστές;
      Τρίτη ερώτηση: Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείς ότι είναι εργατικό κόμμα; Πρόσεξε: Όχι αριστερό, είναι εργατικό κόμμα;
      Τέταρτη ερώτηση, κάπως σουρεαλιστική: Σε μια σοσιαλιστική κοινωνία ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ως αίτημα την επιστροφή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση;

      Όπως βλέπεις πολλές απορίες μπορεί να έχει κανείς για τις εναλλακτικές άλλες κοινωνίες και όχι μόνο. Το θέμα είναι σήμερα έχεις επιλέξει την βάρκα που θα κάτσεις ή εξακολουθείς να πατάς και στις δύο; Γιατί ο ΣΥΝ πατά και στις δυό...

      Διαγραφή
    3. Εγώ απολαμβάνω τις σουρεαλιστικές σου ερωτήσεις Yuri ... χεχε

      Διαγραφή
    4. Μη σας διαφύγει να διαβάστε το άρθρο του μεγάλου διανοητή Μα'ί'λη στην ΚΟΜΕΠ του Φλεβάρη: Η στρατηγική του ΚΚΕ στα 1941-1948 για να στανιάρεται! http://youtu.be/qNYCfmWIWV0 Καλό βράδυ και πιστεύω να μη συναντηθούμε στα γουναράδικα! Τέλος

      Διαγραφή
    5. Καταρχάς αυτά τα "τέλος" δεν μου ακούγονται και τόσο καλά στο αυτί, ειδικά όταν προέρχονται από ένα δημοκράτη του μεγέθους σου, που αγωνιάς μη τυχόν και δεν μπορούν να εκφράζονται οι αναρχικοί επί σοσιαλισμού.

      Δεύτερον οι Έλληνες αναρχικοί ουδεμία (απολύτως καμία) σχέση δεν έχουν με τους Ισπανούς αναρχοσυνδικαλιστές της CNT. Στους δικούς μας αρκεί να τους δώσεις ένα παρκάκι στην Ναυαρίνου και 5 ΕΚΑΜίτες απέναντι να παίζουν.
      Τρίτον, φαντάζομαι να ξέρεις για την βοήθεια που έδωσε η Σοβιετική Ένωση (ξέρεις...αυτή του Στάλιν) στον αγώνα των Ισπανών δημοκρατών, τόσο σε ομάδες εθελοντών, όσο και σε υλικό.
      Τέταρτον το ντοκυμαντέρ που έβαλες είναι γνωστό, δεν μας άνοιξες τα μάτια ακριβώς. Απλά να σου θυμίσω ότι οι Ισπανοί αναρχικοί κατηγορούνται για μαζικές διώξεις και εκτελέσεις (το λέει και το ντοκυμαντέρ που έβαλες), όπως ακριβώς ποιός άλλος; Μα...ο Στάλιν!
      Πέμπτον αυτός ο συνδυασμός αναρχίας-ΣΥΡΙΖΑ με τρελαίνει όποτε τον βλέπω. Άϊντε πρώτα να ξεκαθαρίσεις αν μετά την επανάσταση θα διοργανώσεις ευρωεκλογές και μετά μας μιλάς και για το Μαΐλη.

      Αυτά προς το παρόν.
      Καλημέρα.

      Διαγραφή
    6. "...Φτάσατε στο ακραίο σημείο να μη βρίσκεται ούτε το παραμικρό αρνητικό ψεγάδι εναντίον του «πατερούλη των λαών», ενώ ταυτόχρονα χαρακτηρίζεται αντικομουνιστής όποιος του ασκεί την όποια κριτική. «…...Αυτή η απόλυτη συνταύτιση με την αντικομμουνιστική προπαγάνδα, δηλαδή η συνταύτιση του σοσιαλισμού με τον σταλινισμό, αντικειμενικά λειτουργεί σαν «νερό στο μύλο της μαύρης αντίδρασης», για να χρησιμοποιήσω μια φράση από το ένδοξο κομμουνιστικό μας παρελθόν, διότι πρόκειται για την καλύτερη επιβεβαίωση της αντικομμουνιστικής προπαγάνδας, στο βαθμό που διευκολύνει ακόμη και τους πιο ακραίους αντικομμουνιστές να πατάνε πάνω της για να πλάθουν τα αντικομμουνιστικά τους επιχειρήματα. Και αν δεχτούμε, όπως θέλω ακόμη να πιστεύω, ότι αυτό δεν γίνεται συνειδητά, αλλά από ορισμένους από άγνοια, από άλλους επειδή πράγματι, και αλίμονο, επικροτούν τα σταλινικά εγκλήματα, οπότε και καλούνται να ερμηνεύσουν πώς το κόμμα μετατράπηκε σε Φράνκεσταϊν παραγωγό τεράτων, και από άλλους στη βάση της επικράτησης του απλοϊκού σκεπτικού ότι, στο βαθμό που η αντίδραση επιτίθεται στον Στάλιν, εμείς πρέπει να τον υπερασπιζόμαστε με νύχια και με δόντια, το αποτέλεσμα είναι πάλι το ίδιο: Η δυσφήμηση του σοσιαλισμού και η μετατροπή του από την πιο ελκτική προοπτική για το μέλλον της ανθρωπότητας στην πιο αποκρουστική. [Γ. Ρούσης]

      Διαγραφή
    7. Αυτό κατά την γνώμη σου φαντάζομαι ότι είναι "διάλογος".

      Διαγραφή
  14. εγω αντιθετα περιμενω να συναντηθουμε......και ιδιαιτερα την κρισιμη ωρα, εκει να δεις πλακα
    modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν η εργατες περιμένουν τους αστους να προβάλλουν την πολιτική τους πρωτοπορεία, τοτε..ή, δεν ειναι πλέον εργατες, ή, δεν εχουν συνειδητοποίησει την ταξικη τους αποστολή.

    Σπίτι το Σπίτι, εργατη τον εργατη, γειτονια τη γειτονια, παλη μεσα στα σωματεια, ανυποχώρητη, πάλη για το ψωμι , για το βιβλίο, για το φάρμακο τη συνταξη... ΠΑΛΗ... εκει...!!

    κάτω απ τη σημαια της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ διαμορφωνεται η συνειδηση..
    ..και οχι από τις τηλεοπτικές καρικατουρες..!!
    ΔΡΑΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ...
    ΚΙ' ΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.
    Αν εμεις κάνουμε τη δουλειά μας, τοτε οι εργατες δεν θα τους ακούνε..!!
    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "ΟΙ" εργατες φυσικά, το "η" παράμεινε από το πρότερο (η εργατική ταξη) που ειχα γραψει και στην διόρθωση ..ξέμεινε το "η".. από βιασυνη :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.