25 Μαρτίου 2012

Δημοκρατία χωρίς νεράντζια δεν γίνεται

Από το 2310net


Οι άνθρωποι είναι αστείοι. Είναι γελοίοι. Είναι τόσο χαζοί που έχουν το ακαταλόγιστο. Θα ήθελα να ξέρω ποιος εγκέφαλος της πολιτικής, ποιός μετρ της στρατηγικής του ανταρτοπόλεμου, ποιός διάδοχος του Σουν Τζου πήρε αυτή την απόφαση. Γιατί φαντάζομαι ότι δεν το σκέφτηκε ο Καμίνης. Ο Καμίνης το πολύ πολύ να ζήτησε να συλληφθούν οι νερατζιές γιατί είναι ωραίες και γίνονται πορείες στο κέντρο και κλείνουν τα μαγαζιά και μετά έρχεται η ύφεση και μετα θα πρέπει να βγει ο στρατός να μαζεψει τα σκουπίδια και μετά να συλληφθούν καμιά δεκαριά άστεγοι, για χάρη των οποίων ξηλώσαμε τα παγκάκια.

Κάποιος το πρότεινε στον Καμίνη και αυτός το δέχθηκε. Άλλωστε ο συγκεκριμένος δήμαρχος είναι πιο ηλίθιος κι απο τον Χατζηδάκη της ΝΔ οπότε δεν θα ήταν δύσκολο να τον παρασύρεις σε μια τέτοια απόφαση.

Ίσως βέβαια να μπήκε κάποιος στο γραφείο του Δημάρχου και να τον ρώτησε: “Δήμαρχε τι να κάνουμε με τα νεράντζια;” και εκείνος απο συνήθεια να απάντησε να τα κόψουμε όλα, μισθούς, επιδόματα τα πάντα. Ίσως να νόμιζε ότι τα νεράντζια ήταν κάτι συνθηματικό που παρέπεμπε σε μισθούς ή επιδόματα. Ποιός ξέρει; Η λογική έχει εκπαραθυρωθεί προπολλού….


Άραγε σκέφτηκαν οι φωστήρες να αξιοποιήσουν τα κομμένα νεράντζια κάνοντας τα γλυκό και πουλώντας τα; Ή ακόμα καλύτερα μετά το κίνημα της πατάτας να εμφανιστεί το κίνημα των νερατζιών! Φτηνά νεράτζια στο λαό για να φτιάξει γλυκό νερατζάκι να το τρώει μετά τις πατάτες.

Να μια καλή ιδέα για τους αγρότες: όταν είναι καιρός να μαζέψετε τους καρπούς σας οργανώστε μια παρέλαση στο χωριό. Θα κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός για να μαζέψει τη σοδειά σας όσο εσείς θα βρίσκεστε στο καφενείο.

Διαβάζω για ελεύθερους σκοπευτές και γελάω. Όπως κάθε φορά πριν απο μια μεγάλη συγκέντρωση εμφανίζονται στρατός απο Ιταλία, αστυνομικοί απο Γερμανία που πάντα κάποιος στο facebook ή στο twitter έχει έναν γνωστό που έχει έναν φίλο του οποίου ο κουμπάρος έχει έναν γιο που είχε υπηρετήσει στην αεροπορία όπου τώρα υπηρετεί ένας φίλος του που του είπε ότι ένας φίλος του είδε με τα μάτια του να προσγειώνεται το αεροπλάνο που μετέφερε τους συγκεκριμένους που ήταν αγριεμένοι και είχαν άγριες διαθέσεις. Έτσι και τώρα με τους ελεύθερους σκοπευτές.

Αλλά δεν καταλαβαίνετε οτι οι ελεύθεροι σκοπευτές δεν θα στρέψουν τα όπλα τους προς το πλήθος. Θα κοιτάνε μήπως έχει μείνει άκοπο κανένα νεράντζι και θα προσπαθούν να το πετύχουν όπως ο Γουλιέλμος Τέλλος έκανε με τα μήλα. Μάλιστα όποιος πετύχει τα πιο πολλά νεράτζια θα πάρει δώρο ένα λούτρινο γουρουνάκι.

Τι κάνει η Αριστερά; Γιατί δεν ενώνεται στον αγώνα για τα νεράτζια; “Οι νερατζιές ανήκουν στο λαό, και όχι στο κεφάλαιο το ευρωπαϊκό”. “Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά- Νεράτζι μπορείς χωρίς τη νερατζιά” “Μπάτσοι-Γουρούνια-Νεράτζοκτόνοι” 

Τα νεράτζια είναι σαν το λαό: Όμορφαίνουν την ατμόσφαιρα, αλλά αν πρόκειται  να γίνουν επικίνδυνα πρέπει να κόβονται….

1 σχόλιο:

  1. Πάντως όλες, μα ΟΛΕΣ αυτές οι γελοιότητες δείχνουν ότι από την αρχή ένα πράγμα φοβόντουσαν: Τον κόσμο και την αντίδρασή του.

    Διότι ΠΟΙΟΣ προβοκάτορας θα ψάχνει να βρει την τελευταία στιγμή κανένα...νεράτζι να πετάξει; Τι σόι "προβοκάτορας" και "ακραίος" είναι αυτός που κάνει το έργο του με νεράτζια που βρίσκει μάλιστα...επί τόπου;;
    ΠΟΙΟΣ έμπειρος προβοκάτορας θα φοβηθεί τους...ελεύθερους σκοπευτές, λες και είμαστε στα Δεκεμβριανά; Αλήθεια οι ελεύθεροι σκοπευτές θα ρίξουν στους νερατζοφέροντες;;

    Είναι φανερό: Στοχεύουν στην μαζική τρομοκράτηση του κόσμου. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ γι αυτό λένε όλα αυτά με τα..."άκρα" που θα κάνουν και θα ράνουν, με τους ελεύθερους σκοπευτές που θα ρίχνουν δεξιά κι αριστερά, με τους παραστρατιωτικούς που θα επέμβουν (Για να κάνουν ΤΙ αλήθεια; Πραξικόπημα; Από πότε τα πραξικοπήματα γίνονται από...έφεδρους καταδρομείς που ορμάνε στις παρελάσεις;) Και φυσικά η απειλή που σκοτώνει: Θα αναβάλουμε τις εκλογές! Λες κι αν ήθελαν αναβολή των εκλογών δεν μπορούσαν να τις αναβάλλουν με 100 δικαιολογίες του κώλου -όπως μέχρι τώρα- χρειαζόντουσαν μια τεχνητή σφαγή. Λες κι ακόμη κι έτσι να ήταν δεν μπορούσαν να κάνουν μια οποιαδήποτε προβοκάτσια (μέχρι και βόμβες σε κινηματογράφους έβαζαν παλιότερα για όποιον έχει απορίες...) και να γίνει χαμός;

    Έχουν ΧΕΣΤΕΙ πάνω τους από τις εκδηλώσεις του προηγούμενου Οκτώβρη, γι αυτό και είναι πιθανότερο από ποτέ οι παρελάσεις κάποια στιγμή να καταργηθούν κιόλας, στα πλαίσια του..."αντιεθνικισμού" (μουαχαχαχαχαχα)

    Και μεταξύ μας ας καταργηθούν:
    Ποιές άλλωστε ένοπλες δυνάμεις θα προστατεύσουν τον λαό; Αυτές που εκπαιδεύονται να κάνουν τον μπάτσο του ΝΑΤΟ στο Κόσσοβο και το Αφγανιστάν; Αυτές που θα προστατεύουν τους "επενδυτές" στο διεθνές ξεπούλημα της χώρας; Ή μήπως αυτές που θα βρίσκονται έξω από τα στρατόπεδα των μεταναστών και γύρω από τις "ειδικές οικονομικές ζώνες" εξαθλίωσης του ντόπιου πληθυσμού;

    Όμως χρειάζεται μια προσοχή:
    Αν όποτε το κράτος απειλεί με προβοκάτσιες εμείς κλεινόμαστε στα σπίτια μας ή κάνουμε βόλτες γύρω από το δημαρχείο, τότε η προβοκάτσια έχει ήδη γίνει και μάλιστα με την υπογραφή μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.