13 Μαΐου 2012

Παπαρήγα: Θα φέρουμε νόμο που θα καταργεί το Μνημόνιο




Αυτή τη δήλωση έκανε μόλις τώρα βγαίνοντας από το προεδρικό μέγαρο η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.


«Η χώρα θα πάει σε εκλογές όπως όλα δείχνουν» τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, αμέσως μετά τη συνάντηση της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και γνωστοποίησε την πρόθεσή της να καταθέσει στην επόμενη Βουλή «σχέδιο νόμου που θα καταργεί το Μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις της χώρα»
Η Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τόνισε ότι, «όποια κυβέρνηση και να προκύψει, δεν θα καταργήσει ούτε το μνημόνιο, ούτε τη δανειακή σύμβαση, αλλά κυρίως , ούτε τα αποτελέσματα τους».

Η κυρία Παπαρήγα, υποστήριξε ότι το ΚΚΕ θα καταθέσει σχέδιο νόμου στην επόμενη βουλή, που θα προβλέπει την κατάργηση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, και όπως χαρακτηριστικά τόνισε, εκεί θα τοποθετηθούν όλοι.

Η Παπαρήγα όμως συμπλήρωσε ότι με αυτό το σχέδιο νόμου θα προκύψει μια απόφαση της βουλής που θα τάσσεται υπέρ ή κατά του μνημονίου, που την θεωρεί πιο έγκυρη από τις επιστολές των πολιτικών αρχηγών.


Υ.Γ.Το ΚΚΕ έχει κάνει ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους οτι το Μνημόνιο είναι απλά ένα φαινόμενο και όχι η αιτία του προβλήματος, αλλά προσωπικά χαίρομαι πολύ που θα το κάνει αυτό, μπας και ξεκαθαρίσει η ήρα απο το στάρι. Γιατί πολύ έγινε ζήτημα το δίλλημα αυτό και η κοροϊδία πάει σύννεφο.

41 σχόλια:

  1. Η πρόταση νόμου για την κατάργηση του Μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων αποτελεί πολιτική κίνηση ξεκαθαρίσματος εκ μέρους του ΚΚΕ εαν δεν το καταλάβατε. Και μάλιστα προεκλογικά ...

    151 ψήφοι υπέρ χρειάζεται και υποτίθεται πως οι αντιμνημονιακοί σε αυτήν την Βουλή, είναι ακριβώς 151 ! Στην επόμενη αναμένεται να είναι και περισσότεροι ...

    Για να δούμε τι θα πουν σε αυτην την πρόταση νόμου, οι αντιμνημονιακοί !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει και η περίπτωση να πουν "...όταν τα προτείναμε εμείς, εσείς κτλ κτλ...".Νομίζω οτι πρέπει να δούμε πως θα ανταποκριθεί ο λαός στα νέα "αγγούρια" που έρχονται...

      Διαγραφή
    2. δε λέω οτι πρότειναν κάτι σε σχέση ή και απόλυτα μ αυτό, κατάλαβες. Π.χ προεκλογικά πάρε πόσες κωλοτούμπες κάναν, μετεκλογικά και απο "θέσεις ισχύος" θα γαμηθούν στις κωλοτούμπες, το άσπρο μαύρο θα παρουσιάζουν,κατάλαβες;;

      Διαγραφή
    3. o "Ανώνυμος13 Μαΐου 2012 10:44 μ.μ." είμαι ο greg οκ;;

      Διαγραφή
  2. Καποιος αερας αλλαζει στην Ευρωπη, αλλα προς το παρον ειναι πολυ κοπανιστος

    χεχεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (το λεει στην αρχη η Αλεκα αλλα δεν ακουγεται καλα, λογω κακου ηχου)

      : ]]]

      Διαγραφή
    2. Manny ..εσυ το ακουσες η εβαλες....MEGA ;;;; ¨))))

      Διαγραφή
    3. ναι ρε , ακούγεται, κι εγώ γέλασα όταν το είπε :Ρ

      Διαγραφή
    4. Δεν ακουγεται καθαρα σε αυτο το βιντεο....
      και δεν το προσεξα οταν το πρωτοακουσα.
      Και αισθανομουν περηφανος ,μεχρι τωρα,...για τα αυτια μου ! :)))
      Πληγωθηκε ο εγωισμος μου........:))))

      Διαγραφή
    5. yiok δεν ακουγεται ευκολα
      (εγω ειμαι οντως περηφανη στα αυτια)

      Διαγραφή
  3. Τρελή ντρίπλα η Αλέκα! Ελπίζουμε σε θεαματικό γκολ...
    -Ω-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνάω με "Manny Calavera13 Μαΐου 2012 10:41 μ.μ." ΦΟΒΕΡΗ ατάκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μονο ατάκα πολύ καλή παρατήρηση γιατί είναι και αλήθεια............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι αν ψηφιστεί και βγούμε από το ευρώ, χωρίς ο λαός ακόμα να είναι έτοιμος για τη λαϊκή εργατική εξουσία, δεν θα είναι καταστροφή (όπως είχε δηλωθεί παλιότερα); Το αγώγι ξυπνάει τον αγωγιάτη, κάλλιο αργά παρά ποτέ. Και πιο πολύ προσοχή στο αντίθετο ρεύμα, τα ομόρροπα των πιο μικρών διαδρομών, με λίγη κατανόηση.

    Β1-3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα, θεωρείς πως είναι τόσο ευκολο ?
      Εγώ γιατί πιστεύω πως την ύστατη στιγμή πολλοί θα λακίσουν ?

      Είπαμε τόσες προτάσεις νόμου έχει καταθέσει το τελευταίο διάστημα το ΚΚΕ και καμία φυσικά δεν υπερψηφίστηκε.

      Το νομοσχέδιο αυτό, θα είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε, τι θα πράξουν οι αντιμνημονιακοί ... όχι ότι δεν ξέρουμε δηλαδή, αλλά θα το δει και ο κόσμος, εφόσον μας το επιτρέψουν οι πολιτικοί συσχετισμοί !

      Διαγραφή
    2. Mην το βλέπεις μόνο σαν τεστ μνημ. Το ζητούμενο(;) είναι πάνω στη δυναμική που έχει δημιουργηθεί να μπουν οι ταξικές ορίζουσες που θα δώσουν προοπτική στο εργατικό κίνημα, εντός και εκτός Ελλάδας.

      Β1-3

      Διαγραφή
    3. Καθόλου. Τεστ αποτελεί για τις "αντιμνημονιακές" πολιτικές δυνάμεις.
      Η συζήτηση και η τρομοκρατία που θα υπάρξει εκείνες τις ημέρες, θα είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα ... ώστε να βγάλει ο λαός τα απαραίτητα συμπεράσματα.

      Εφόσον ξαναλέω, μας το επιτρέψουν οι πολιτικοί συσχετισμοί ...

      Διαγραφή
    4. Ελπίζω να μη γίνεται απλά για να το επιτρέψουν οι συσχετισμοί...

      Β1-3

      Διαγραφή
    5. Όχι, αυτό είναι προνόμιο των αστικών κομμάτων.
      Εμείς δεν παίζουμε.

      Αλλά μάλλον δεν κατάλαβες τι εννοώ ...
      Αυτό που εννοώ είναι, πως και στην επόμενη Βουλή, πρέπει να την πλειοψηφία να την έχουν τα "αντιμνημονιακά" κόμματα, εαν γίνεται με πάνω απο 180 βουλευτές, ώστε να υπερβούμε και τα ζητήματα "απόλυτης πλειοψηφίας".

      Εκεί θα έχει πιθανότητες υπερψήφισης η πρόταση νόμου, εφόσον δηλαδή διατηρήσουν την θέση τους οι "αντιμνημονιακοί" ...

      Διαγραφή
  7. Δεν πάει να κατεβάσει 200 νομοσχέδια το Κόμμα , ο βολεψάκιας , παρτάκιας ,ανιστόρητος, ημιμαθής , Ελληνάρας που παπαγαλίζει την κάθε μα κάθε λακα-μία που ακούει από τα ΜΜΕ και το παίζει σου το παίζει και εξυπνάκιας θυμηθείτε τους γελοίους με την ειρωνεία τους στην συνέντευξη της Αλέκας και της Λιάνας (στον Ενικό) που διάλεγαν και υπουργεία .Θα «θυμηθεί» ξανά ότι η κόρη της Αλέκας σπούδασε σε Αμερικάνικο κολέγιο , ότι ο μαύρος φασισμός είναι ίσος με τον κόκκινο , ότι τα «άκρα» είναι το ίδιο και άλλα πολλά χαριτωμένα που βαρέθηκα εγώ να ακούω χρόνια , μάλιστα θα παρομοίαζα την όλη κατάσταση με το ανέκδοτο «γιατί δεν φοράς το καπέλο σου».
    Ο Μαρξ έλεγε ότι το μόνο που έχουν να χάσουν είναι τις αλυσίδες τους , τώρα φαντάσου ότι ακόμα υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλές εξοχικές κατοικίες . Όσο ο Έλληνας έχει κάρβουνα για να ψήνει (άσχετα αν το κρέας γίνεται λαχανικό για την σιλουέτα λόγο αφραγκίας) δεν θα ξεσηκώνεται.

    Αργά και βασανιστικά θα ανεβαίνουμε ,
    Υπομονή και γερό στομάχι. Είναι μακρύς ο δρόμος για την Βλαχάλα του Σοσιαλισμού .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι εννοεις βλαχαλα??? μηπως Βαλχάλα? και ρε μαν κανε ενα προφιλ! αντε να αρχισουμε να μιλαμε και με τα μικρα μας!

      Διαγραφή
  8. Τι μου λέτε εσείς δε ξέρω, οκ τι ποιο λογικό κάποιοι ‘φίλοι’ του λαού να το πουλήσουν το θεματάκι, που πάει να πει ξεβράκωνα στα μάτια του λαού και ‘δημόσια διαπόμπευση’, για να πάψου να κοροϊδεύουν…

    Εγώ απλά δυο πράγματα με την άδεια σας, θέλω να φωνάξω με βαθύ και απόλυτο σεβασμό, άσχετα αν δώσω την εντύπωση για το αντίθετο:

    ΤΕΛΕΙΑΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑΑΑΑ,
    ΑΛΕΕΚΑ ΕΙΣΑΙ
    ΓΚΑΒΛΑΑΑΑΑΑΑΑ !!!!

    ΚΑΠΑ ΚΑΠΑ ΕΕΕΕ
    ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ
    ΛΑΕΕΕΕΕ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΩΡΑΙΑ Η ΤΡΙΠΛΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΞΕΙ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΞΕΝΑ ΓΗΠΕΔΑ.ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΜΑΤΑ,ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ.ΝΟΜΙΖΩ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Η ΑΛΕΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ.ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ Η Γ.Γ,ΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ καλή κίνηση. Ένα ωραίο παράδειγμα για το πώς μπορεί να ασκηθεί επαναστατική και έξυπνη πολιτική μέσα από το κοινοβούλιο.

    Η απάντηση μάλλον θα είναι ότι το ΚΚΕ απλά αρνείται καταστροφικά, και δεν μπορεί να προτείνει λύσεις. Πχ δεν θα μπορούσε ο Συνασπισμός να πει ότι με την υπάρχουσα πολιτική εξουσία, δεν μπορεί να καταργηθεί το Μνημόνιο? Όπως για παράδειγμα, δεν θέλουμε να βγούμε από το ευρώ και την Ε.Ε, αν η εξουσία είναι αστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το ΚΚΕ μπορεί και μόνο του, δεν έχει στο πρόγραμμα μέση λύση για τίποτα, απλώς δεν πιστεύω πως ο λαός έχει η θα αποκτήσει εμπειρία ποτέ ώστε να είναι σε θέση να εμπιστευτεί την δύναμη του. Η θεωρία πέτυχε αν εφαρμοστεί και στην πράξη και τα πρώτα βήματα θα πρέπει να γίνουν πολιτικά από το κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Δαίμον του πληκτρολογίου , Βαλχάλα ήθελα να γράψω μα τον Οντιν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σπέρνουν αυταπάτες

    https://lh3.googleusercontent.com/-wXroMXq45O0/T7CqnVIt-iI/AAAAAAAAAAg/S3mXgzdRCVI/s491/%25CE%25BB%25CE%25B9%25CE%25BF%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25B1%25CF%2581%25CE%25B9.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θεωρώ φοβερή κίνηση του ΚΚΕ αυτήν, έστω και αν σε επίπεδο δηλώσεων δεν έχει σχολιαστεί ακόμα από τις άλλες δυνάμεις και το έκαναν λίγο γαργάρα. Βέβαια, πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση πρώτα και μετά να φέρει το σχέδιο νόμου το ΚΚΕ, ώστε να δούμε το τι και πως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. φτάσαμε τα αυτονόητα να τα πανηγυρίζουμε. δεν πειράζει, αρκει που γίνονται μερικά πράμματα.

    κι αντί να αναμένουμε το "σοκ" και τις κωλοτούμπες των "αντιμνημονιακών", δεν κοιτάμε πέρα από το ξεμπρόστιασμα, να αντλήσουμε και κάθε εμπειρία μέσα από αυτό στην κατεύθυνση μήπως και μας δώσει μπούσουλα για περιταίρω παρεμβάσεις στο σήμερα, έστω και από το κοινοβούλιο, έστω και σε μινιμουμ επίπεδο στην κοινωνία;

    thanasis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απαντήσεις
    1. θανασης ανταρσυα... εκτος κ εννοεις κατι αλλο

      Διαγραφή
  17. Οι πανηγυρισμοί δεν χωράνε εδώ. Κάθε τέτοια κίνηση εκ μέρους του ΚΚΕ μπορεί για όλους μας να είναι ένα εργαλείο τόσο για την ζύμωση, την αντιπαράθεση και περαιτέρω παρεμβάσεις στην κοινωνία, όσο και παράλληλα παρακαταθήκη (έστω και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο), για να τραβήξει το βαρόμετρο στα αριστερά αλλά και να δείξει την αποφασιστικότητα για υλοποίηση εκ μέρους μιας πολιτικής δύναμης με ξεκάθαρες θέσεις.

    Το "ξεμπρόστιασμα" ίσως και να συντελεστεί ως "side effect" , ίσως και να μην γίνει και καθόλου, το πολιτικό σύστημα και τα ΜΜΕ έχουν τις δυνατότητες να το κουκουλώσουν. Μην ξεχνάμε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς, και το ΚΚΕ δεν παίζει με τηλεοπτικούς όρους αλλά με όρους κοινωνίας και συσχετισμών. Ας περιμένουμε να κατατεθεί πρώτα η πρόταση νόμου, δηλαδή να γίνουν και ΟΛΑ τα υπόλοιπα πριν και βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δική μου και δική σου δαυλιά να μη το πνίξουν, το MEGA ήδη το έχει κάνει γαργάρα… πρέπει να σηκωθεί σα θέμα και από το net

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Επειδή ........ και παληκάρια γιναμε μαλλια κουβάρια πολύ καλή 'τρίπλα'.Οχι τιποτε αλλο,αλλά γιατί μέχρι τώρα ξέραμε ποιοί ειναι οι αντίπαλοι και δεν ξέραμε ποιοί ειναι οι φίλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. με αυτη την "κινηση" ματ το ΚΚΕ δεν αφησε περιθωρια κινησεων στους λεγομενους "αντιμνημονιακους", βεβαια τα αστικα ΜΜΕ το γυρισαν στο "επιθεση του ΚΚΕ στο ΣΥΡΙΖΑ"(Εθνος), η το αποσιωπησαν, ομως αποτελει το 10αρι το καλο για το Κομμα και πρεπει να βρει υποστηριχτες κιαλλες δυναμεις του κουμμουνιστογεννους χωρου, πχ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενα πραγματικα λαικο μετωπο για την καταργηση του μνημονιου θα φερει ανακαταξεις και θα ταρακουνησει συνειδησεις ακριβως για τον λογομ οτι η καταργηση του μνημονιου θα φερει συγκρουση με την ΕΕ και αναγκαστικα διαδοχικες εξελιξεις σε επιπεδο πολιτικο και οικονομιας που μπορει να κινησουν προς τα μπρος τα πραγματα.Για μενα η προταση νομου του ΚΚΕ πρεπι να γινει και προταση του λαικου κινηματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για την ώρα προσπαθούν να τη θάψουν, δε θα τα καταφέρουν βέβαια απλά θα κερδίσουν λύγο χρόνο για να σκεφτούν πως θα το αντιμετωπίσουν, για να στρέψουν τα φωτά αλλού ή δε ξέρω τι άλλο. Να τους χαλάσουμε τα σχέδια . Από τη συγκέντρωση σήμερα στο πεδίο του Άρεως και μετά να μη τους αφήσουμε να πάρουν ανάσα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνΩ απολυτα και ελπιζω αποψε η Αλεκα να το πει live, μετα χρεος μας να το κανουμε "βουκινο" παντου, το στριμωγμα που θα φανε τα "αντιμνημονια" θαναι μεγαλο, ειδη ειδα μειδιασματα στο χωρο μου απο ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ

      Διαγραφή
  22. Πολυ καλη κινηση απο την αλεκα.Νομιζω οτι πιο πολυ ειναι θεση ξεκαθαρισματος.Και ειμαι πολυ περιργος να δω το ΣΥΡΙΖΑ τι θα κανει.Δεν ειναι δυνατον να πιστευει οτι μπορει να υπαρξουν ωφελει για τον λαο εντος ευρωζωνης.Ειναι κοροιδια.Η σοσιαλδημοκρατια στην ευρωπη ειδικα οχι μονο πεθανε αλλα μολις βρωμισε κιολας.Η σοσιαλδημοκρατια του 70-80 διαχειρηστηκε αναπτηξη και οχι κριση.Απλα πραγματα ειναι.Το ζητημα ειναι δικο μας. Καλα το παει η Αλεκα θα το παρει το ματσακι στο τελος σαν τον ΠΡΙΝΤΕΖΗ να γουσταρουμε και πιο πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΣ ΣΗΚΩΘΗΚΕ...
      ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΡΕ.
      ΘΕΟΔΩΡΟΣ

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.