8 Μαΐου 2012

Ποιοι και γιατί φούσκωσαν τη «Χρυσή Αυγή».

Εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων, χτες, μετά τη δημοσιοποίηση των exit polls, αλλά και των πρώτων εκλογικών αποτελεσμάτων που έδειχναν τα ποσοστά της «Χρυσής Αυγής» και την είσοδό της στη Βουλή, μιλούσαν και κραύγαζαν για την ενίσχυση της ακροδεξιάς. Πρέπει να θυμίσουμε ότι το φασιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής» το ήθελαν και το θέλουν τα ίδια τα αστικά κόμματα και το ίδιο το αστικό πολιτικό σύστημα. Είναι ένα χρήσιμο χαρτί τους που ιστορικά το ρίχνουν στο τραπέζι για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Και μάλιστα, στη σημερινή συγκυρία, αυτό το μόρφωμα δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι εμφανίστηκε σε συνθήκες ακραίου και χυδαίου αντικομμουνισμού που έφτασε στο σημείο να βάζει ζήτημα νομιμότητας για το ΚΚΕ, ακόμα και εξίσωσης και ταύτισης φασισμού - κομμουνισμού. Θυμίζουμε μόνο δύο περιπτώσεις.
Εγραφαν τα ΝΕΑ την τελευταία βδομάδα: «...εξ όσων γνωρίζω ούτε ο Χίτλερ, ούτε ο Στάλιν, ούτε ο ναζισμός, ούτε ο κομμουνισμός έχουν καμία σχέση με το δημοκρατικό αίσθημα κανενός. Δεν ξέρω αν εξισώνονται απολύτως, αν ταυτίζονται εκ του αποτελέσματος ή αν προέρχονται από την ίδια μήτρα...». Ακόμα, έγραφε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Γιατί να είναι το ΚΚΕ στη Βουλή και όχι η Χρυσή Αυγή;». Τι λένε λοιπόν τα αστικά επιτελεία;

Είτε εντελώς ωμά είτε με έμμεσο τρόπο δείχνουν πόσο δικά τους παιδιά είναι οι της «Χρυσής Αυγής». Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα προηγούμενα χρόνια το ΠΑΣΟΚ έπαιξε το χαρτί του ΛΑ.Ο.Σ. Που όπως φαίνεται έκανε όση βρώμικη δουλειά έκανε για την αστική τάξη και το αστικό πολιτικό σύστημα και τώρα ψάχνουν άλλο μηχανισμό. Τέτοιου τύπου κολεγιές κάνουν για να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα. Μην ξεχνάμε ότι το ΠΑΣΟΚ δε δίστασε να συμπράξει στις τοπικές εκλογές με το ΛΑ.Ο.Σ., το οποίο εμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή με τα ίδια συνθήματα που τώρα αναπαράγει η «Χρυσή Αυγή». Και μάλιστα το ΠΑΣΟΚ ξεκάθαρα έβγαινε και μιλούσε για ενίσχυση του ΛΑ.Ο.Σ. στις νομαρχιακές εκλογές του 2002 για να μειώσει την επιρροή της ΝΔ. Το έργο έχει παιχτεί και στη Γαλλία, όπου το Σοσιαλιστικό Κόμμα την εποχή του Μιτεράν ενίσχυε τον Λεπέν, γιατί τάχα έκοβε ψήφους από τη «δεξιά». Μέχρι και συγκυβέρνηση έκαναν από κοινού ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., νομιμοποιώντας πλήρως τον αντικομμουνισμό, το σοβινισμό και το μίσος του Καρατζαφέρη για τους μετανάστες, στοιχεία που - αν και συγκαλυμμένα - συνθέτουν ταυτόχρονα τον πυρήνα της ιδεολογίας και της πολιτικής του αστικού συστήματος.

Βεβαίως, το ναζιστικό μόρφωμα το «φούσκωσαν» οι αστοί επιδιώκοντας την κοινοβουλευτική του έκφραση, όπως έκαναν με το ιστορικό προηγούμενο του Χίτλερ στη Γερμανία (η σοσιαλδημοκρατία με το Σύνταγμα της Βαϊμάρης και με κοινοβουλευτικές διαδικασίες τον ανέβασαν στην κυβέρνηση), φρόντισαν να εξισώσουν το ναζισμό με τον κομμουνισμό, να προπαγανδίζουν ότι το ΚΚΕ κινείται στα όρια της νομιμότητας, ενισχύοντας τη φασιστική δράση ενάντια στο οργανωμένο εργατικό κίνημα.

Αλλά πού πατά η δράση της φασιστικής «Χρυσής Αυγής»; Μήπως δεν πατά σε όλη την πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, για την ανάγκη να ξεμπερδεύουμε με τους μετανάστες γιατί είναι πληγή; Μήπως δεν πατά στα μέτρα για την ασφάλεια στη γειτονιά από την εγκληματικότητα, για την οποία έχουν θεσμοθετήσει τον εθελοντή αστυνομικό, που εφαρμόστηκε στο Δήμο Βύρωνα; Ετσι και η «Χρυσή Αυγή» σ' αυτά τα πλαίσια παίρνει το νόμο στα χέρια της και αυτοανακηρύσσεται ουσιαστικά επίσημος κατασταλτικός μηχανισμός με βάση και τη φασιστική της ιδεολογία και πολιτική. Είναι γέννημα των αστικών κομμάτων και δικό τους εργαλείο. Η σοσιαλδημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έχουν ξεχωριστή συμβολή στην εκκόλαψη και νομιμοποίηση της αντιδραστικής ιδεολογίας της.

Τέτοια μορφώματα, τέτοια δημιουργήματα του αστικού πολιτικού συστήματος που τροφοδοτούνται από τα αστικά κόμματα καταπώς τους βολεύει, αντιμετωπίζονται μόνο με ισχυρό εργατικό - λαϊκό κίνημα. Αλλωστε, η «Χρυσή Αυγή» είναι εργαλείο στα χέρια των αστών για να τσακίσουν το εργατικό κίνημα, τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Δική τους λοιπόν είναι η «Χρυσή Αυγή» και ο μόνος που μπορεί να της κόψει τη φόρα είναι ο λαός και το κίνημα που θα στοχοποιεί και θα παλεύει να ανατρέψει το αστικό σύστημα σε όλες του τις μεταμφιέσεις και εκφάνσεις.
Αλλά και η αντιμετώπιση και το τσάκισμα τέτοιων φαινομένων μόνο από το οργανωμένο μαζικό λαϊκό κίνημα μπορεί να έχει αποτελέσματα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

13 σχόλια:

  1. Μην ξεχνατε και τα "κινηματα" των πλατειων που βοηθησαν στην "νομιμοποιηση" των φασιστων.Οταν ουρλιαζαν διαφοροι χρησιμοι ηλιθιοι "αριστεροι" ,εξω τα κομματα απο την πλατεια στο Συνταγμα, οταν ωρυονταν να μην υπαρχουν αλλες σημαιες πλην των ελληνικων -το εκαναν μεν φοβουμενοι μην τους καπελλωσουν κομμουνιστες αλλα φορεσαν κανονικα το σομπρερο της ΧΑ.Οταν προπηλακιζαν τους κομμουνιστες ποιον ελπιζαν οτι θα πριμοδοτουσαν?

    http://www.youtube.com/watch?v=nragKC80f5Y

    Οταν διαστρεβλωναν την πραγματικοτητα οτι το ΚΚΕ απηχε απο τους αγωνες πιστευαν αληθεια πως μονο οι ιδιοι θα καρπωνονταν τους καρπους του ψεμματος?Ελπιζω στο λινκ που εδωσα να μην αναγνωριζουν το προσωπο τους "αριστεροι" γιατι τοτε θα τους λυθει η απορια πως πηρε 7% το ναζιστικο κομμα...

    Ε1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην νομίζετε ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην Βουλή θα αποτελούν μία γραφική ομάδα ατόμων με ξυρισμένα κεφάλια που θα κρατούν τον Αγώνα του Χίτλερ παραμάσχαλα. Αντιθέτως θα υιοθετήσουν τακτικές που ούτε καν έχουν φανταστεί οι διάφοροι ''εγκέφαλοι''των κομμάτων, επικοινωνιολόγοι της κακιάς ώρας και λοιπές παρλαπίπες. Έχω την εντύπωση ότι ο σκληρός πυρήν της Χρυσής Αυγής αποτελείται από μορφωμένα άτομα που γνωρίζουν ότι πρέπει να έχουν λαϊκά ερείσματα. Όταν οι βουλευτές της ΧΑ θα αρχίσουν να αλωνίζουν τις στρατιωτικές μονάδες της μεθορίου καταγγέλλοντας την Τουρκική προκλητικότητα ως βουλευτές πλέον ή όταν καταβάλουν την βουλευτική τους αποζημίωση υπέρ των πτωχών συμπολιτών μας ή όταν θα ζητήσουν επίσημα (ασχέτως αν δεν γίνεται) να διατεθούν οι αστυνομικοί τους συνοδοί υπέρ της φύλαξης των πολιτών στις μαστιζόμενες από την εγκληματικότητα συνοικίες των Αθηνών και λοιπών πόλεων θα γίνουν ακόμα πιο συμπαθείς στα λαικά στρώματα. Και έχω την εντύπωση ότι δεν θα πρόκειται για μία επανάληψη των ''λαϊκιστικών'' τακτικών Καρατζαφέρη. Όπως και να το κάνουμε ο νεοεκλεγείς Χρυσαυγίτης εκπέμπει κάτι άλλο από αυτό που εκπέμπει ο Αϊβαλιώτης. Θα παρακολουθήσατε την αμηχανία του Χρυσοχοίδη όταν πολίτης του είπε κατάμουτρα ότι η ΧΑ ''καθάρισε'' την πλατεία. Τώρα , με την νομιμοποίηση της κοινοβουλευτικής δύναμης θα τρίβουν τα μάτια τους.

    Και μία απορία μου: Δηλαδή , κανείς από το επιτελείο της ΝΔ που ήταν και αυτή με την μεγαλύτερη απώλεια ψηφοφόρων προς την ΧΑ δεν σκέφτηκε να διοργανώσει ένα debate με την συμμετοχή της ΧΑ, ώστε να θέσει ξεκάθαρα το Ναζιστικό υπόβαθρο της οργάνωσης; Εφοβούντο τόσο πολύ τον Μιχαλολιάκο;

    Νομίζω ότι αυτό που ελέχθη ότι υπάρχει σκανδαλώδης ανοχή στην άκρα αριστερά και επιλεκτική αντίθεση προς την άκρα δεξιά είναι πραγματικά μία μεγάλη αλήθεια. Ε όχι ρεπούστη μου και η Ρεπούση στην Βουλή. Ξυπνάει το Ναζιστικό θεριό μέσα σου.......

    Τις πραγματικά πταίει που η ΧΑ είναι στην Βουλή, αυτό πρέπει να είναι το ερώτημα. Κυρίως φταίνε όσοι είναι υπεύθυνοι για την μετεξέλιξη αυτού του κόμματος που λέγεται ΝΔ από ένα καθαρά δεξιό κόμμα σε δουλάκι του αριστερού χώρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να συμπληρωσω ότι, αν συσταθεί αυτή η Βουλή, θα έχουν 63 (21x3) επίσημες άδειες οπλοφορίας !!!!

      Διαγραφή
  3. Ε1 τα πήρες όλα σβάρα. Με την ίδια λογική επέκτασης της ευθύνης, μεγάλο μερίδιο αντιστοιχεί και στο ΚΚΕ. Με τέτοια λογική δεν πάμε πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά, πείτε στο χρυσαυγίτη από πάνω ότι ο "σκληρός πυρήν" της χρυσής αυγής δεν είναι και τόσο μορφωμένος όσο φαντάζεται: http://www.tovima.gr/society/article/?aid=456641

    Εναλλακτικά μπορείτε φυσικά και να τον κόψετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αστον ρε Yuri να μας διασκεδαζει. Ελπιζω να εμαθε ο Καιαδας πως ειναι η προστακτικη αοριστου.

      Διαγραφή
    2. Black metal o Καιάδας ε;
      :)))))))

      Διαγραφή
    3. χεχεχε υπαρχει ειδικη κατηγορια στο black metal που λεγεται nsbm (national socialist black metal) και ειναι ολοι φασιστες με τιτλους συγκροτημαων οπως aryan blood, flammentod (για οσους ομιλουν την γερμανικη) και δε συμμαζευεται. Αναλογη κατηγορια υπαρχει και στο αγαπημενο μουσικο ειδος των αναρχικων. Το πανκ. Οποτε δε φταιει η μουσικη.
      Σε αντιποινα εχουν βγει communist black metal συγκροτηματα (μια γευση πηρες τις προαλλες)

      Διαγραφή
    4. για να μην πουμε για τον φασιστα vikernes ψυχη ενος απο τα καλυτερα black metal group ολων των εποχων (τους burzum) που δολοφονησε των κιθαριστα των Mayhem (τοτε ηταν μαζι στην ιδια μπαντα) Euronymous, εκαψε μερικες ιστορικης αξιας και αρχιτεκτονικης ομορφιας εκκλησιες και μπηκε φυλακη (απ' οπου αποφυλακιστηκε περυσι, αμετανοητος, εβγαλε και δισκο)
      Να σημειωθει οτι ο Euronymous ηταν μελος κομμουνιστικης πργανωσης στην νορβηγια (τωρα ποσο κομμουνιστικη θα σε γελασω) αλλα μαλλον δεν το εφαγε για τα πιστευω του ο Varg, αλλα μαλλον λογω οικονομικων διαφορων

      Διαγραφή
    5. Ήμουν ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι θα μου μιλήσεις για το πανκ!!!!!!!

      Βέβαια το Black metal νομίζω ότι έχει λίγο διαφορετική ιστορία από το πανκ. Οι σατανισμοί κλπ. έδιναν κι έπαιρναν απ' την αρχή, σε αντίθεση με το "God save the queen"...

      Διαγραφή
    6. χεχεχε ειμαι προβλεψιμη : ]]]
      εχεις δικιο. Αλλα και τα δυο ως αντιδραση (με την καλη εννοια) εχουν ξεκινησει. Το Black εξεφραζε αντιδραση στην καταπιεση κοινωνικων θεσμων (οπως η εκκλησια, αλλα οχι μονο) ξεκινησε ως ενα απο τα πιο underground ειδη και αγκαλιασε τους καταπιεσμενους πιτσιρικαδες. Αν δεις και απο ποιες χωρες ξεπήδησε, ποιες κοινωνιες, βγαινουν πολλα ενδιαφεροντα συμπερασματα.
      Υπαρχουν ενδιαφερουσες υποκατηγοριες, οπως το avant garde, που εχουν αποτιναξει τις εφηβικες we-praise-satan μαλακιες, εχουν σταματησει να βαφονται σαν κλοουν και εκφραζουν πιο πολυ φυσιολατρεια και μελαγχολια.

      Τεσπα. Η σ αρεσει ή δε σ' αρεσει. Ως ειδος ειναι κατα βαση απολιτικ (πλην ελαχιστων φωτεινων εξαιρεσεων οπως οι wolves in the throne room που ειναι και πολυ καλοι και δικοι μας short of).

      Διαγραφή
    7. Α όχι δεν είπα αυτό (προβλέψιμη)

      Σίγουρα ξέρεις καλύτερα από εμένα το συγκεκριμένο. Εγώ περισσότερο αίσθηση έχω από τα...μικράτα μου :)

      Διαγραφή
  5. Ανωνυμε 1.35μμ τι εγινε?Αναγνωρισες το προσωπο σου σε καποιον απο αυτους που προπηλακιζαν τους ΚΝιτες απο την πλατεια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.