12 Μαΐου 2012

ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟ ΚΚΕ;

Aναδημοσίευση από τo Αριστερά και Πολιτική 

Βαρέθηκα να ακούω διάφορα φούμαρα κυρίως ότι το ΚΚΕ είναι κατά των συνεργασιών, δεν θέλει καμιά κυβέρνηση, δεν έχει πρόγραμμα κλπ

Συνεχώς ακούω απίστευτα πράγματα ότι το ΚΚΕ δεν μιλάει για βελτιώσεις στο σήμερα αλλά ότι όλα τα φορτώνει να λυθούν στον… σοσιαλισμό! Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ….

Ομοίως ακούω και άλλα φοβερά όπως ότι δεν θα υπάρχουν άλλα κόμματα στον σοσιαλισμό και ότι θα γίνουμε… Β. Κορέα! 

ΩΣΤΕ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΤΣΙ;

Αν δεν αγωνιζόταν για το σήμερα γιατί στηρίζει μαχητικά τις απεργίες και ειδικά με νύχια και δόντια την απεργία των χαλυβουργών 193 μέρες τώρα; Γιατί αυτοί που μας λένε ότι ενδιαφέρονται δήθεν για το σήμερα του εργάτη είναι παντελώς απόντες από αυτή και άλλες απεργίες; Με μαγικά θα λύσουν το πρόβλημα των εργατών;

Ξέρουν την απεργία αλλά κάνουν πως δεν την είδαν! Κάποιο στέλεχος δήθεν αριστερός μάλιστα είπε ότι τους δημιουργεί πρόβλημα(!) η απεργία αυτή γιατί την κάνει τάχα το… ΠΑΜΕ και όχι το σωματείο χαλυβουργών με πλειοψηφία 99%!!! Λες και δεν την κάνουν εργάτες!  
 
Είναι φανερό ότι οι πραγματικά ταξικές απεργίες είναι ενοχλητικές για μικροαστούς που θέλουν να παριστάνουν τον φίλο των εργαζομένων αλλά μόνο για να τους εγκλωβίζουν.
 
Αυτοί είναι που ενδιαφέρονται για το σήμερα και συκοφαντούν το ΚΚΕ; 
 
Δυστυχώς έχουν τα μέσα ενημέρωσης και διαδίδουν κάθε συκοφαντία ενώ κανένας δεν κάνει τον κόπο να ακούσει το ΚΚΕ και πολύ περισσότερο να ελέγξει αυτά που λένε για το ΚΚΕ και να διαβάσει έστω λίγα από το πρόγραμμα. Το ακούς και από «επιστήμονες» στην τηλεόραση και το μόνο που καταλαβαίνεις είναι ή ότι είναι ηλίθιοι και όχι επιστήμονες ή ότι είναι πληρωμένοι αντικομουνιστές και λένε εντελώς συνειδητά ψέματα. 
 
Καταλήγουν στο τέλος να λένε ψέματα και να ισχυρίζονται ότι ξέρουν καλά τι λέει τα ΚΚΕ!!! Έτσι για μικρή απάντηση έβγαλα από το πρόγραμμα του ΚΚΕ μερικά αποσπάσματα για εκείνους που κάνουν ότι δεν το ξέρουν, δεν το άκουσαν και δεν υπάρχει!!! Δεν αναφέρομαι βέβαια σε γνωστά μεγάλα θέματα όπως οι ρητές θέσεις για έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ, μονομερή διαγραφή του χρέους κλπ που είναι γνωστά αλλά σε θέματα που συνεχώς κάποιοι ή διαστρέφουν ή κάνουν πως αναρωτιούνται αν υπάρχουν θέσεις από το ΚΚΕ.
 
ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟ ΚΚΕ; 
 
Το ΚΚΕ πρωτοστατεί ώστε το Μέτωπο να οργανώνει την πάλη, να ιεραρχεί τις κατευθύνσεις και τα αιτήματα με βάση ένα προγραμματικό πλαίσιο κατευθύνσεων και στόχων που εναντιώνονται και συγκρούονται με τις βασικές επιλογές του μονοπωλιακού κεφαλαίου
 
ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ;
 
Οι προγραμματικές κατευθύνσεις και στόχοι πάλης του Μετώπου έχουν εσωτερική συνοχή και ιεράρχηση. Αναπροσαρμόζονται στην πορεία του αγώνα ανάλογα με τις εξελίξεις στο εσωτερικό του Μετώπου και το συσχετισμό δυνάμεων στο κοινωνικό και πολιτικό πεδίο.  
 
ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ;;;
(απόσπασμα από το πρόγραμμα του ΚΚΕ)
Δράση που έχει στόχο να αντιμετωπιστεί το εκρηκτικό πρόβλημα της ανεργίας, η προστασία και πραγματική αύξηση του λαϊκού εισοδήματος. Η αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή στους μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Η πάλη κατά της επιβολής των νέων εργασιακών σχέσεων. Η μείωση των ωρών εργασίας με πλήρη διασφάλιση των οικονομικών, κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, Ελλήνων και αλλοδαπών. Η κατάργηση των υπερωριών και η λήψη μέτρων που αντιπαλεύουν και καταργούν τις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών και των νέων. H ανάπτυξη και χρήση των νέων τεχνολογιών σε όφελος των εργαζομένων. 
 
Μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια στους εργασιακούς χώρους. Θεσμοί εργατικού και λαϊκού ελέγχου. Ιση αμοιβή για ίση δουλειά ανδρών και γυναικών, νέων και αλλοδαπών εργαζομένων. Επιδότηση αόριστης διαρκείας στους ανέργους, επιδόματα στο 80% του βασικού μεροκάματου. Διασφάλιση των κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των ανέργων στη διάρκεια της ανεργίας. Ειδική προστασία στα άτομα με ειδικές ανάγκες και στην τρίτη ηλικία. Υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων γενικότερα. Δημοκρατική, αντιμονοπωλιακή μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος υπέρ των λαϊκών στρωμάτων. Αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και των φοροαπαλλαγών του μεγάλου κεφαλαίου. Μηδενικός φορολογικός συντελεστής σε είδη και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης. Έλεγχος τιμών στις πηγές και μέτρα αντιμετώπισης της κερδοσκοπίας. Φθηνές τιμές σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
Υπαγωγή όλων των βασικών υπηρεσιών κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας στο δημόσιο τομέα.

Πάλη για τον περιορισμό, με τελικό στόχο την κατάργηση, των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων στο τομέα της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης.

Δράση ενάντια στην εμπορευματοποίηση της γνώσης.

Η πάλη για τον εκδημοκρατισμό της Δημόσιας Διοίκησης.

Πολιτιστική δράση που να εξυψώνει την κοινωνική διάσταση της ανθρώπινης προσωπικότητας.

Απόκρουση της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού.

Πάλη για την προστασία του περιβάλλοντος.

Μέτρα για την ισοτιμία της γυναίκας στην οικογένεια, στην εργασία, για τη συμμετοχή της στην κοινωνική και πολιτική δράση, στον πολιτισμό.

Μέτρα για την προστασία της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΙΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ. ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ.
 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟ ΚΚΕ; 
(απόσπασμα από το πρόγραμμα του ΚΚΕ)
Σε συνθήκες ταξικών αναμετρήσεων και μεγάλης φθοράς στην επιρροή των αστικών κομμάτων και των συμμάχων τους, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ χωρίς να έχουν διαμορφωθεί ακόμα οι όροι για το επαναστατικό πέρασμα.

Η δρομολόγηση κυβερνητικών μέτρων που στοχεύουν στην ανακούφιση του λαού, ενάντια στο πολυεθνικό κεφάλαιο, στην εξάρτηση και τη συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, είναι δυνατόν να συσπειρώνει και να πείθει για την ανάγκη γενικότερης ρήξης.

ΤΟ ΚΚΕ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, με τη δράση της και τη γενικότερη λαϊκή παρέμβαση, να συμβάλει στην έναρξη της επαναστατικής διαδικασίας.  
 
ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ; 
 
Η σοσιαλιστική δημοκρατία θα κατοχυρώσει την ύπαρξη των κομμάτων που δρουν μέσα στα πλαίσια του σοσιαλιστικού συντάγματος. ΜΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΗ για τους ανεγκέφαλους που νομίζουν ότι είναι πολύ μπροστά αυτοί και πολύ πίσω το ΚΚΕ. Τα παραπάνω αποσπάσματα που σε πολλά σημεία είναι άμεσες απαντήσεις στο σήμερα δεν είναι από το προεκλογικό πρόγραμμα του ΚΚΕ το 2012. Είναι από το Πρόγραμμα που αποφασίστηκε το 1996! Και μόνο αυτό είναι αρκετό να δείξει πόσο μπροστά είναι το ΚΚΕ!
Ολόκληρο το πρόγραμμα εδώ:
www.kke.gr/15o_synedrio/to_programma_toy_kke

32 σχόλια:

  1. ''Η δρομολόγηση κυβερνητικών μέτρων που στοχεύουν στην ανακούφιση του λαού, ενάντια στο πολυεθνικό κεφάλαιο, στην εξάρτηση και τη συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, είναι δυνατόν να συσπειρώνει και να πείθει για την ανάγκη γενικότερης ρήξης.''
    Πολύ χρήσιμη η δημοσίευση για τα επίμαχα σημεία του προγράμματος του κόμματος, ειδικά όταν με αυτό το πρόγραμμα πρέπει να συμφωνείς για να γίνεις μέλος του ΚΚΕ. Παρακαλώ για μια σύγκριση των στόχων πάλης, για την δυνατότητα κυβερνητικού συνασπισμού στη βάση των 10 σημείων του Συριζα-ΕΚΜ και την δυνατότητα σύγκλισης του με το α/α μέτωπο.
    Το τι ακούγεται αυτές τις μέρες ακόμη και από χρόνια ψηφοφόρους του κόμματος δεν περιγράφεται, αγγίζει τα όρια του παραλογισμού. Βοηθήστε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη χάνουμε την ψυχραιμία μας! Μην απογοητευόμαστε! Αυτά που βλέπουμε σήμερα δεν είναι τίποτα! Τα πράγματα θα γίνουν πολύ δυσκολότερα και δυστυχώς (ή μάλλον ευτυχώς;) πολύ σύντομα! Πρέπει να εξασκηθούμε στη διατήρηση ψυχικών αποθεμάτων! Ποιο είναι το πρόβλημα; Το ΚΚΕ έχει μόνο μια δυνατότητα από τη φύση της ιδεολογίας του Μαρξισμού-Λενινισμού. Να απευθύνεται στη Λογική (ναι καλά διαβάσατε με Κεφαλαίο γράμμα) ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα δεν απευθύνονται στη Λογική αλλά στο συναίσθημα. Υπό αυτήν την προϋπόθεση δεν γίνεται να έχει, για την ώρα, μεγάλη απήχηση λόγω του ότι οι μάζες που μετακινούνται προς τα "αριστερά" δεν έχουν ακόμη την απαραίτητη πολιτική πείρα ούτε μετακινούνται στη βάση της Λογικής αλλά της ανάγκης. Κατά βάση είναι μάζες που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και που επί τρεις και πάνω δεκαετίες είχαν προειδοποιηθεί από το ΚΚΕ για τη συνέπεια των επιλογών τους. Το άκουσαν; Καθόλου, ούτε κατά διάνοια! Αντίθετα χρειάστηκε να υποστούν τρομερές μειώσεις εισοδήματος και ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών ζωής τους για να μετακινηθούν επιτέλους! Χώρια που με την ψήφος τους για τρεις δεκαετίες εξέτρεφαν και επιβράβευαν αγύρτες, απατεώνες και κοινούς κλέφτες του δημοσίου χρήματος. Πρακτικά και σε απόλυτους αριθμούς στις εκλογές αυτές οι μάζες ΔΕΝ κινήθηκαν προς το ΚΚΕ. Ούτε και τώρα θα κινηθούν προς το ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές επειδή το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα και απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα. Κάθε άλλο! Όπως έγραψε και ο Ριζοσπάστης (09/05/2012 σ.28, Το επίπεδο του κινήματος και το εκλογικό αποτέλεσμα) μετακινήθηκαν 3.282.678 ψηφοφόροι ενώ έλαβαν μέρος σε απεργίες το τελευταίο διάστημα 250.000 άνθρωποι. Εν ολίγοις το επίπεδο της ταξικής πάλης από την πλευρά της εργατικής τάξης είναι χαμηλό και είναι ανοικτό το ερώτημα σε τι βαθμό ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ συνειδητότητας διεξάγεται. Αν η εργατική τάξη έχει ακόμη ηγεσίες σε δημόσιο (ΑΔΕΔΥ) και ιδιωτικό τομέα (ΓΣΕΕ) υπό τη επιρροή ΠΑΣΚΕ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σκεφτείτε τι συμβαίνει με τα μικροαστικά στρώματα της πόλης και του χωριού. Φυσικά πρέπει να προβάλλονται οι θέσεις δεν χωρά συζήτηση. Αλλά μη χάνουμε το θάρρος μας, θα είναι δύσκολο να πεισθούν και πολλοί δεν θα πεισθούν χωρίς να δουν με τα μάτια τους και τις ... τσέπες τους ότι δε γίνεται σοσιαλισμός στα πλαίσια της καπιταλιστικής ΕΕ. Δεν απορρίπτουμε το λαό και τις μάζες. Αλλά δε σερνόμαστε και πίσω τους. Αν ήταν έτσι έπρεπε να είχαμε δεχθεί να γίνουμε ουρά του ΠΑΣΟΚ από τη δεκαετία του 80. Αυτό το τελευταίο το απευθύνω σε όσους λένε ότι το ΚΚΕ απορρίπτει το λαό. Είχε δίκιο ο λαός που ψήφιζε ΠΑΣΟΚ; Νομίζω ότι η ερώτηση είναι εσφαλμένη. Δεν υπάρχει δίκιο ή άδικο του λαού. Ο λαός έχει το αστικό-δημοκρατικό δικαίωμα να προτείνει. Το ΚΚΕ είχε το δίκιο και τότε και τώρα. Έτσι και στις εκλογές που έρχονται ο λαός έχει το δικαίωμα να πάει προς τα εκεί που νομίζει ότι θα λύσει το πρόβλημα και από ότι φαίνεται θα πάει. Το ΚΚΕ έχει δίκιο και ΔΙΚΑΙΩΜΑ (κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ) να εξηγεί γιατί αυτή επιλογή δεν είναι η καλύτερη. Αν εξηγεί τη θέση του πάντοτε και κατανοητά είναι ένα ζήτημα αλλά αυτές τις στιγμές όχι το κύριο. Χωρίς άμεση πολιτική εμπειρία του αποτελέσματος της επιλογής του ο λαός πολύ δύσκολα θα πεισθεί. Βρίσκω πάντως ότι η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από πριν. Ο λαός με την πολυδιάσπαση των επιλογών του έβαλε τέλος στην ίδια τη δικιά του διανοητική αδράνεια, για την ώρα βέβαια. Αυτό είναι πολύ ευχάριστο κι ας μην έχει το ΚΚΕ άμεσα πολιτικά οφέλη.
    Σταθείτε λοιπόν όρθιοι! Έχετε υπομονή! Μελετάτε! Ο δρόμος είναι πολύ μακρύς και πολύ δύσκολος!
    ΧιΟμικρον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γιατι να μην απευθυνθει ΚΑΙ στην Λογικη ΚΑΙ στο συναοσθημα ;

      Διαγραφή
    2. Γιατί με την συντελούμενη εξαθλίωση, το συναίσθημα οδηγεί σε γρήγορες "λύσεις".
      Άλλωστε, αν ήσουν σε συγκεντρώσεις του ΚΚΕ θα έβλεπες ότι απευθύνεται ΚΑΙ εκεί.
      Τώρα, τηλεοπτικά.... αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα που μα απασχολεί και μένα, αλλά δεν είναι ικανό να με απομακρύνει από την Λογική

      Διαγραφή
    3. Δεν ειπα πουθενα να απομακρυνθει απο την Λογικη.
      Ειπα ΚΑΙ...Ισοτιμα.
      Η Λογικη ποιος εγγυαται οτι θα οδηγησει σε μακρυνη/καποια στιγμη λυση ;
      Προς το παρον δεν υπαρχουν ενδειξεις οτι αυτο θα συμβει.Αντιθετα και μετα τις επομενεςοπως εκτιμω,,θα υπαρχει πισωγυρισμα.Θα μειωθει το ποσσοτο του ΚΚΕ..πισωγυρισμα.Και οπως παραθετει ποιο πανω ο φιλος ,ουτε και το κινημα δειχνει να ενισχυεται,για να πεις οτι θα γινει κατι.

      Διαγραφή
    4. Θα υπάρξει πισωγύρισμα. Μεγάλα τμήματα του λαού επέλεξαν να δοκιμάσουν τέτοιες πολιτικές. Άρα θα τις δοκιμάσουν, και θα δοκιμαστούν. Και μαζί μ' αυτούς κι εμείς.
      Το κίνημα ενισχύεται εκεί που έχει ιδία εμπειρία. Όπου δεν έχει τολμήσει μέχρι τώρα, τα πράγματα θα δυσκολέψουν. Η αυτογνωσία είναι μεγάλο πράμα.

      Διαγραφή
    5. Η εξέληξη της κοινονίας, γνωρίζουμε καλά, πως δεν είναι μία γραμική εξέληξη και εμπεριέχει προσορινά πησογιρήσματα. Ενας συναγονιστής, εργαζόμενος σε συνεργίο αυτοκινήτων, μου είπε " η υπομονή και η επιμονή είναι επαναστατηκές αρετές" και αυτό έλαμψε μέσα στο μιαλό μου, κάθε στιγμή μαθένουμε. Συνηπογράφω την απάντηση του ανόνημου στης 12:02.
      Συγνόμη για τα ορθογραφικά.
      Γιαννης Γιαννοπουλος

      Διαγραφή
    6. ΟΚ ! Το πιασα.Εχετε αποδεκτει ηδη μοιρολατρικα την ηττα και ετοιμαζεται τις δικαιολογιες.Και μετα αναρωτιεστε γιατι ο κοσμος εχει σχηματισει την εικονα οτι το ΚΚΕ δεν θελει να κυβερνησει και αυτα που προτεινει ειναι για την Δευτερα παρουσια....

      Διαγραφή
    7. Από που συμπέρανες αυτό το πράγμα ?

      Εαν σου πω πως αντίθετα, όλοι οι σύντροφοι τα έχουν "πάρει", και θα βγούν με διπλή και τριπλή διάθεση στην νέα προεκλογική περίοδο, καλύτερα προετοιμασμένοι και με μεγαλύτερη σιγουριά,
      θα με πιστέψεις ?

      Διαγραφή
    8. Να βγει στους δρόμους πιο σίγουρος γιατί πράμα; ότι αφού άλλα πέντε η δέκα χρόνια υποφέρει τα πάντα οι προτάσεις και το πρόγραμμα του ΚΚΕ είναι σωστό και θα έπρεπε οι άλλες κυβερνήσεις να το είχαν ακολουθήσει;
      Η λογική λέει ότι για να πείσεις τον άλλο πρέπει να έχεις πείσει και τον εαυτό σου πρώτα.
      Ας τελειώνουμε με τις δικαιολογίες και ότι για όλα φταίνε οι άλλοι.

      Διαγραφή
    9. ΚΑΙ ?????
      Το αποτελεσμα μετραει !...και η δικαιολογηση του αποτελεσματος ειναι ΕΤΟΙΜΗ...ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ !!!

      Διαγραφή
    10. η 6:56 για τον 6:13

      Διαγραφή
    11. Άρα τι ? Να αρχίσουμε και εμείς τις πιρουέτες ώστε να υφαρπάξουμε ψήφους ? Δεν νομίζω φίλε μου ...

      Το εκλογικό αποτέλεσμα, είναι κατα κάποιον τρόπο η αποτύπωση του επιπέδου της ταξικής συνειδητοποίησης.

      Φυσικά και στην διαμόρφωση αυτής, επεμβαίνουν 2 συγκρουόμενες ιδεολογίες οι οποίες εκφράζουν τα συμφέροντα της αστικής απο την μία και της εργατικής τάξης από την άλλη. Δεν πάιζουμε μόνοι μας παιχνίδι, τι να κάνουμε δηλαδή ?
      Αλλά μην ξεχνάμε και την καταλυτική παράμετρο, που είναι η προσπάθεια του ίδιου του εργαζόμενου να κατανοήσει την ταξική του θέση !

      Άρα, εμείς, πεπεισμένοι για το ορθόν της ανάλυσής μας, για το ορθόν των θέσεών μας, για το ορθόν της στρατηγικής μας, με μερικές αλλαγές στην τακτική μας και την εικόνα μας, βγαίνουμε ξανά στον κόσμο, έχοντας υπόψιν μας τις αυξημένες υποχρεώσεις μας.

      Εαν αυτό δεν σου αρκεί, τότε δεν ξέρω ακριβώς τι θέλεις, ούτε βεβαίως εαν μπορούμε να σου το δώσουμε ...

      Διαγραφή
    12. Ισως να μην κανετε σωστα την δουλεια σας !!!

      Διαγραφή
    13. Την δουλειά "μας" ?
      Για εμας κάνουμε, ότι κάνουμε δηλαδή ...
      Για εμάς τρέχουμε ?

      Και εσύ τι θα κάνεις εαν επιτρέπεται ?
      Θα κοιτάς απο μακριά ?
      Θα αλλάζεις κανάλια με το τηλεκοντρόλ ?

      Εαν νομίζεις λοιπόν, πως εμείς δεν κάνουμε καλά την δουλειά "μας", έλα να μας δείξεις πως γίνεται βρε μάστορα, να μάθουμε πως γίνεται ...
      Ή μήπως προτιμάς να κάνεις κριτική από το PC ?

      Διαγραφή
    14. Πριν 6:54
      Το ΠΑΜΕ έκανε πάντα το καλύτερο, αλλά η ηγεσία του κόμματος απέτυχε να ξεκαθαρίσει τις θέσεις του και το πρόγραμμα και αυτό είναι το πρόβλημα που πρέπει να αλλάξει, όχι θέσεις όχι πρόγραμμα τίποτα . Επικοινωνιακά υστερούμε γιατί ;
      Δεν υπάρχουν λύσεις στο πρόγραμμα του ΚΚ για όλα αυτά που απασχολούν τον κόσμο;ΥΠΑΡΧΟΥΝ, τότε γιατί δε γίνονται κατανοητές από τον λαό;

      Διαγραφή
    15. Η άποψη για τα πισογυρίσματα της ιστοριας δεν ανακαλήφθικε τωρα, αλα έχει εκφραστεί και αποδιχθεί πολή πρην ακόμα υπάρξη η πρώτη προλεταριακή επανάσταση.

      Ο ισχιριζόμενος πρέπει να αποδικνήει και τον ισχιρισμό του. Θα παρακαλούσα να μας αποδίξει με επιχιρηματα ο φήλος που λέει οτι φτέει το ΚΚΕ που δεν πίθει τον κόσμο. Πολή πιθανό να φτέει αλα πρέπει να το αποδίξουμε και απόδιξη δεν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα γιατι με αυτή τι λογική θα έπρεπε το εκλογικό αποτελεσμα που μέχρι πρώτινος έδινε αυτοδιναμία στο δυκοματισμό να μας αποδίκνιε οτι ο δυκοματισμό είναι μία χαρά και κάνει καλά τι δουλιά του. Βλέπουμε οτι αυτή η λογική μας φέρνει σε τρλή συνχιση και αντίφαση.

      Οσο για το αν μετράει το αποτέλεσμα είμαστε απολήτος συμφωνη. Αλα μάλον έχουμε θέσει σε διαφορετική χρονική στιγμή το αποτέλεσμα. Εσυ θες αποτελεσμα όταν δεν αντέχεις άλο ενώ οι κομουνιστές προσπαθούν για το αποτέλεσμα γνωρίζοντας οτι υπάρχουν και αντικιμενικές συνθίκες αλλα και αντίπαλοι. Ο περισότερος κόσμος μέχρι χτες δεν έπερνε χαμπάρι και τώρα "άντρα θέλη τώρα τον θέλει και μάληστε με ένα τηλεφώνημα"

      Όσο για το επικινονιακό κομάτι είναι ένα επιχιριμα προκιμένου να δικεολογίσουμε την αδιναμία μας να παλέψουμε. Όταν για τέσερεις μέρες στα κανάλια είχαν περάσει καμιά 40αρια εκπρόσωποι των κομάτων και 2 του ΚΚΕ φτέει το ΚΚΕ γιατι το επικινονιακό παιχνίδι;

      Αφου εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε ασχολιθεί ποτέ με τα κινά, δεν έχουμε διαβάσει ούτε μία γραμή απο τα προγράματα των κομάτων, δεν έχουμε πάει ποτέ στο σοματίο μας, μας φτέει το κκε που δεν το επικινονεί σωστά.

      Τα πράγματα είναι απλά. Μέχρι "χτές" οι περισώτεροι τα κουτσοβολεύαμε και ας μας έκλεβαν ότι παράγαμε, τώρα που το σίστημα έφτασε στα όρια του θέλουμε άμεσα λίση και απεγκλοβισμό. Το ΚΚΕ μας έλεγε οτι θα ερθουμε εδω αλα δεν το ακούγαμε γιατι δεν το διαφίμιζε σωστά, λες και αμα το διαφίμιζε σωστά θα βγέναμε στους δρόμους. Τώρα που η επίθεση του καιφαλέου είναι ανελέητη είχαμε δύο πρωτάσεις. Η μία έλεγε οργανοθήτε στους χώρουυς δουλιάς και μαζί με τους κομουνιστές αγωνιστήτε. Η άλη έλεγε εκλέξτε εμένα να σας λίσω τα πρωβλίματα. Και εγώ, αν δεν ίξερα, το δεύτερο θα διάλεγα, μαλάκας είμαι να τρέχω; Απλά ο κόσμος δεν έχει ξεδιαλίνει ακόμα οτι η δευτερει λίση είναι ψεύτικη. Δεν το έχει ξεδιαλίνει όχι γιατι δεν το εξιγεί ένα μικρό αποκλισμένο κόμα σαν το ΚΚΕ ( που ενδέχετε να ισχίει και αυτό μεχρι ένα σιμίο αλλα πρέπει να το αποδίξουμε) αλλα κατα βάσει γιατι η κιρίαρχει πολητική, διμαγωγεί, εκβιαζει, παραχαράσει την ιστορία, εξαγοράζει και πουλά εύκολες λίσεις. Αλλα όταν βιάζεσε και είσαι σε αναμένα κάρβουνα σου φτέει αυτός που πραγματικά πρωτίνει λίσεις αλα δεν τα έχει καταφέρει την ακριβή ώρα που θέλεις εσυ.

      Τον απρήλη του 1917 στις θέσεις του απρίλη ο Λενιν, μέσα στα πολλά είχε πεί στους μπολσεβίκους, ήταν και το πως όσο σωστες θέσεις και αν έχουμε είμαστε μια πολή μικρή μιοψιφία και αν δεν κατακτίσουμε τις λαικές μάζες δεν πρόκιτε να κάνουμε τίποτε. Σε 6 μήνες τα είχαν καταφέρει. Διστιχώς ακριβείς προβλέψεις στην ιστορία δεν ιπάρχουν.
      Συγνόμη για τα πολλά ορθογραφιθκά αλλα είμαι δυσλεξηκός
      Γιαννης γιαννόπουλος.

      Διαγραφή
  3. Αυτό με προβληματίζει και δεν έχω καταφέρει να βγάλω ένα τελικό συμπέρασμα πρώτα απ''ολα για τον ίδιο μου τον εαυτό ώστε μετά να το μεταφέρω και στις συζητήσεις με τον κόσμο.

    ***ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ***

    αν το ΚΚΕ έθετε το πρόγραμμα του μπροστά και έλεγε όποιος συμφωνεί έρχεται μαζί μας χωρίς να κάνει καμία έκπτωση, θα ήταν σύμφωνω με το πρόγραμμα ή η κυβέρνηση προκύπτει μόνο από ένα ΑΑΔΜ με βάση τα ήδη υπάρχοντα προγράμματα των κομμάτων.
    Στην δεύτερη περίπτωση μόνο η ανταρσύα μου φαίνεται να έχει "τέτοιο" πρόγραμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ;;; Για δες και ψάξε λίγο τί θέσεις είχε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την ιδιωτικοποίηση της Δωδώνης..Όχι τώρα,που την ιδιωτικοποιούν, πριν 2-3,4 χρόνια...Μετοχοποιήση προς τους φυσικούς φορείς σου λεεί κάτι...ΈΜΜΕΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ...Άντε και ξύστε τον κώλο σας στην ταξική πάλη και μετά ελάτε και μιλήστε για προγράμματα κομμάτων!!!
      ΥΓ.:Γαμώ τους προβοκάτορες του Indernet.........

      Διαγραφή
  4. Πολύ τρομερό το αρθράκι. Τι έκανε; Ξεπέταξε κάμποσες γενικές φράσεις από το συνέδριο του 1996 και "βούλωσε" στόματα. ΕΤΣΙ σκοπεύετε να κινηθείτε απο δώ και πέρα σύντροφοι, με κρυφτούλι πίσω από γενικές φράσεις και αποστομωτικά τσιτάτα πού όντως θα διακόπτουν και την οποιαδήποτε παραπέρα κουβέντα; Όταν αναπτύσσεται συζήτηση και αμφισβήτηση σχετικά με το πρόγραμμα του ΚΚΕ, αυτό πιστεύετε εννοούν οι πιο πολλοί; Ότι το ΚΚΕ *ΔΕΝ* έχει πρόγραμμα, ούτε υποτυπώδες;

    Όχι. Το ΚΚΕ είναι γνωστό ότι έχει "πρόγραμμα", ένα πρόγραμμα όμως κατευθύνσεων στις οποίες θα κινηθεί η υλοποίηση του πλήρους προγράμματος (το οποίο παραμένει άγνωστο και θα το εξηγήσω παρακάτω τι εννοώ με το 'άγνωστο'). Ένα πρόγραμμα ΓΕΝΙΚΩΝ κατευθύνσεων, που με συγχωρείτε κιόλας, αν δε διαβάσει κάποιος 10 βιβλία ή δεν τα φέρει η ζωή του να βιώσει την εξαθλίωση ΚΑΙ συνάμα να περιβάλλεται και από κομμουνιστές ώστε να βρεί το δρόμο μέσα απο κεί, δεν πρόκειται να καταλάβει τι λέει και ακόμα χειρότερα, πολλά σημεία του θα τα μπλέξει με τις "φιλολαϊκές" διατυπώσεις των αστικών κομμάτων. Μπορεί ίσως να τα καταλάβει μετά από χρόνια τριβής και αναζήτησης που προσωπικά θα επιλέξει να κάνει είτε λόγω πνευματικού επιπέδου είτε λόγου ακαθόριστων εσωτερικών ηθικών παραινέσεων. Όχι όμως όταν έχει τα σκατά στο κεφάλι του σήμερα και καμία επαφή πιο πριν.

    Όλες οι καλοπροαίρετες ερωτήσεις επι αυτού (αφήνω εντελώς έξω τις κακοπροαίρετες), καταλήγουν μαγικά σε μια απάντηση: "οργάνωση και πάλη στους χώρους δουλειάς". Ναι απόλυτα σωστό, χωρίς αυτό δεν πάμε πουθενά και ναι, είναι αναγκαία αρχική συνθήκη. Δυνητικά σε βάθος χρόνου, ανεξάρτητα με τις εξελίξεις, είναι η μοναδική λειτουργική πρόταση πάλης.

    Σε στιγμές όμως όπως τώρα, όπου έχει εκφραστεί η αμφισβήτηση, έστω στα μνημόνια, έστω στο δικομματισμό, έστω στην "εξαθλίωση" γενικά και αόριστα όπως την ερμηνεύει ο καθένας, θέλετε να πείτε παραμένουμε με την παραδοσιακή και σίγουρη γραμμή που λέει "αγώνα στους χώρους δουλειάς με σκοπό... (και εδώ μπαίνουν οι "φράσεις" του προγράμματος...)";
    Θέλετε να πείτε ότι δεν είναι καιρός ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να ξεδιαλύνουμε (το εμείς πάει γενικά σε όσους πιστεύουν στους στόχους του κομμουνιστικού κινήματος):
    - τι σημαίνει εργατικός έλεγχος, ποια είναι η πιθανή μορφή που θα τον δούμε στην ελληνική κοινωνία
    - τι σημαίνει κρατικοποιηση των τραπεζών
    - ποιό είναι το όραμα για την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό , σε αντιπαραβολή με τις σημερινές συνθήκες.
    - πως η χρηση της τεχνολογίας με διαφορετικό τρόπο από το σημερινό, θα υποβοηθά την παραγωγή, την έρευνα,τη διοίκηση και ένα σωρό άλλο κλάδους και θα ελευθερώσει ώρες που θα μπορεί να αφιερώσει ο άνθρωπος στην εξέλιξη του πνεύματός του.

    Να συνδεθούν οι στόχοι με τις συνθήκες του σήμερα αντιπαραθετικά.

    Θα γίνει πιο κατανοητό έτσι γιατί πρέπει να αποχωρήσουμε από την ΕΕ, θα γίνει πιο κατανοητό γιατί ένα 20% δε φτάνει ούτε για "ζήτω", παρά μόνο χρειάζεται καθολική λαϊκή βούληση. Θα γίνει πιο κατανοητό γιατί όλες οι ερωτήσεις καταληγουν στον "αγώνα στους χώρους δουλειάς". Θα καταλάβουν γιατί οι ερωτήσεις/κριτικές των πανελ και των λαοπλάνων είναι σάπιες και δνε επιδέχονται άλλης πραγματικής απάντησης εκτός της προτροπής για αγώνα κ άλλο αγώνα. Με λίγα λόγια, θα δουν καταρχην, τη μπανανόφλουδα, που σας αρέσει να λέτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (συνέχεια απο πάνω)


      Θα μου πείτε:
      - "το ότι εμείς τα λέγαμε και τα λέμε ασταματητα αυτά σε χω΄ρους δουλειάς, σε πανεπιστήμια, σε κατ ιδίαν συζητήσεις, δεν έκανε τίποτα και θα κάνει μια μπροσούρα με πιο ανεπτυγμένα τα bullets;".
      ΟΧΙ.

      Θεωρώ όμως ότι είναι κάτι που ΠΡΕΠΕΙ να γίνει γιατί το ζητάει ο λαός. Το ζητάει ίσως με τη λογική να στο αναθέσει να το κάνεις, στο χέρι σου είναι να αναδείξεις ότι η συμμετοχή του μόνο το καθιστά δυνατό. Με τρόπο άμεσο χωρίς πολύ ιδεολογική ανάλυση.

      - "Δεχόμαστε που δεχόμαστε πόλεμο με προβοκατόρικες ερωτήσεις που εγκλωβίζουν τη συζήτηση με όρους στο σήμερα, τώρα θα τους δώσουμε και εκατό επιπλέον πιασίματα να λασπολογούν;"

      Μπορούν να βρούν κι άλλα 100 μόνοι τους αν θέλουν. Για τον κόσμο ομως, αυτές θα είναι εκατό επιπλέον λύσεις που προτείνουμε και εκατό λιγότερες αμφιβολίες στις συζητήσεις.

      Συγνώμη αν κούρασα και αν τσάτισα μερικούς για το λόγο ότι μπορεί να χουν λιώσει να κάνουν τα παραπάνω πράγματα, αλλά παιδιά κανείς δεν μπορεί να να αμφισβητήσει το γεγονός ότι κάτι έχει πάει στραβά με τα παραπάνω μέχρι σήμερα και δεν φταίνε μόνο οι συνθήκες και η αβεβαιότητα και οι αμφιβολίες που καλλιεργεί στον κόσμο. Προσπάθησα να εστιάσω σε κάτι που να μοιάζει με πρόταση, παρά να γκρινιάζω.

      thanasis

      Διαγραφή
    2. Καθόλου δεν μας τσαντίζεις.
      Ίσα ίσα που συμφωνούμε φίλε μου ...

      http://redflyplanet.blogspot.com/2012/05/blog-post_3795.html

      Διαγραφή
    3. Εχουμε ξεδιαλήνει όλλα αυτά που ζητάς. Εχω διαβάσει πάμπολες φορες τι είναι εργατικός έλεγχος, βέβαι σε αυτά που διάβασα δεν έλεγε τον ακριβή αριθμό των ημερών που θα γίνετε η εκλογή των εργατικών αντιπροσώπων, ούτε των ακριβή αριθμό των αντιπροσώπων σε αναλογία με τους εγργαζόμενους απο το χόρο δουλιάς, αυτό ενοείς; φοβάμε πως όχι. Εχω διαβάσει παμπολες φορές το όραμα για την παιδία την υγείς κλπ κλπ και συγκρίσεις.

      Και ενω τα χώνεις για το τι θα έπρεπε να κάνουμε λες οτι κάποιο έχουν λιώσει να τα κάνουν. Δεν είναι λίγο αντιφατικό; Και αφου ζητάς κάτι που ο ίδιος ομολογείς οτι το έχουμε κάνει, λες οτι κάτι πάει στραβά αλα δεν μας λες τι πάει στραβα, άλη μία αντήφαση.

      Μόνο σαν ανηπομονησία μπορώ να εκλάβω τα λεγόμενα σου. Αν ήταν μόνο ανθρώπηνη θέληση ο μετασχηματησμός της κοινονίας τότε τα πάντα θα ήταν εώνια. Και τελος αμα θεορείς οτι έπρεπε να έχουμε μετασχιματήσει την κοινονία σε σοσιαλησμό - κομουνησμό πες τι πάει στραβά μη λες οτι ΚΑΤΙ παει στραβά. ΠΟΙΟ EINAI ΑΥΤΟ TO ΚΑΤΙ;
      Αν δεν ξέρεις αυτο το κάτι σκέψου το ενδεχόμενο να είσαι απλός ανηπόμονος.
      Γιαννης Γιαννόπουλος

      Διαγραφή
    4. είμαι μέλος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να μπώ στη διαδικασία να σημειώνω "ποια" είναι τα στραβά μέχρι τώρα γιατί καταρχην πρέπει πρώτα να τα στοιχειοθετήσω ολοκληρωμένα και να τα ενσωματώσω στην αυτοκριτική μου και στην κριτική εκεί μέσα και ύστερα να τα προσάψω και σε σας (ή όχι). Για κάτι τέτοιο δεν είμαι έτοιμος και γι' αυτό ότι έγραψα ήταν ένα διαισθητικό συμπέρασμα προς συζήτηση (η οποία γίνεται) με κάποια γενικόλογη πρόταση για υλοποίηση (ένα πιο εκτενές σε λεπτομέρειες πρόγραμμα).

      Γενικά νομίζω δεν έπιασες το ύφος του κειμένου, μάλλον φταίω εγώ σε κάποια σημεία. Πάντως:

      - Δεν είπα ότι οι κομμουνιστές,οι φίλοι του κόμματος (οι περισσότεροι), πολύς κόσμος στα σωματεία, στην αντικαπιταλιστική αριστερά κλπ δεν έχουν ξεδιαλύνει αυτά που προτείνω προς ξεδιάλυνση. Είπα ότι υπάρχουν εκατομύρια κόσμου εκεί έξω που δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνουν αυτές οι προτάσεις.
      - Αναγνώρισα ότι πολλοί έχουν τρέξει για αυτή τη συνειδητοποίηση από πλευράς κόσμου, όπως και αναγνώρισα ότι αυτό δεν ευοδώθηκε κατ' αντιστοιχία με την προσπάθεια και για αυτό κάτι φταίει και το ψάχνω κι εγώ. Πέρα από τις συνθήκες,θες η εμμονη στη θεωρία, ή καλύτερα το αγχος να αναλυθεί όλη η θεωρία πρώτα, θές η κατευθείαν παραπομπή στο αρχικό στάδιο πάλης (στους χώρους δουλειάς) μετά από ερωτήματα του τύπου (πως,πότε); Με μηδενική παρουσίαση ενδιάμεσων σταδίων μετά από αυτό (ναι με αριθμούς αν χρειαστεί); Τα επεξεργάζομαι κι εγώ και για τίποτα δεν είμαι σίγουρος.
      - Επειδή ακριβώς δεν είχα κανένα σκοπό να τα χώσω, προσπάθησα να περιγράψω ένα τέτοιο πλάνο και να αποκομίσω κριτική πάνω στη λογική αυτή (είναι ξεκάθαρη ανάγκη πλέον; θα είναι παραπλανητικό; δεν θα έχει εν τέλει το ζητούμενο αποτέλεσμα που πιστεύω;).
      - Νομίζω πως η ανυπομονησία σήμερα, έχει όνομα και ποσοστό του εκλογικού σώματος. Το ίδιο και η υπομονή και η νηφαλιότητα.

      σχετικά με το: "Αν ήταν μόνο ανθρώπηνη θέληση ο μετασχηματησμός της κοινονίας τότε τα πάντα θα ήταν εώνια. "
      Συμφωνώ απολυτως. Κι από δω μπορούν να ξεκινήσει μεγάλη συζήτηση αλλά δεν είναι επί του παρόντος.

      Διαγραφή
    5. είμαι μέλος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να μπώ στη διαδικασία να σημειώνω "ποια" είναι τα στραβά μέχρι τώρα γιατί καταρχην πρέπει πρώτα να τα στοιχειοθετήσω ολοκληρωμένα και να τα ενσωματώσω στην αυτοκριτική μου και στην κριτική εκεί μέσα και ύστερα να τα προσάψω και σε σας (ή όχι). Για κάτι τέτοιο δεν είμαι έτοιμος και γι' αυτό ότι έγραψα ήταν ένα διαισθητικό συμπέρασμα προς συζήτηση (η οποία γίνεται) με κάποια γενικόλογη πρόταση για υλοποίηση (ένα πιο εκτενές σε λεπτομέρειες πρόγραμμα).

      Γενικά νομίζω δεν έπιασες το ύφος του κειμένου, μάλλον φταίω εγώ σε κάποια σημεία. Πάντως:

      - Δεν είπα ότι οι κομμουνιστές,οι φίλοι του κόμματος (οι περισσότεροι), πολύς κόσμος στα σωματεία, στην αντικαπιταλιστική αριστερά κλπ δεν έχουν ξεδιαλύνει αυτά που προτείνω προς ξεδιάλυνση. Είπα ότι υπάρχουν εκατομύρια κόσμου εκεί έξω που δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνουν αυτές οι προτάσεις.
      - Αναγνώρισα ότι πολλοί έχουν τρέξει για αυτή τη συνειδητοποίηση από πλευράς κόσμου, όπως και αναγνώρισα ότι αυτό δεν ευοδώθηκε κατ' αντιστοιχία με την προσπάθεια και για αυτό κάτι φταίει και το ψάχνω κι εγώ. Πέρα από τις συνθήκες,θες η εμμονη στη θεωρία, ή καλύτερα το αγχος να αναλυθεί όλη η θεωρία πρώτα, θές η κατευθείαν παραπομπή στο αρχικό στάδιο πάλης (στους χώρους δουλειάς) μετά από ερωτήματα του τύπου (πως,πότε); Με μηδενική παρουσίαση ενδιάμεσων σταδίων μετά από αυτό (ναι με αριθμούς αν χρειαστεί); Τα επεξεργάζομαι κι εγώ και για τίποτα δεν είμαι σίγουρος.
      - Επειδή ακριβώς δεν είχα κανένα σκοπό να τα χώσω, προσπάθησα να περιγράψω ένα τέτοιο πλάνο και να αποκομίσω κριτική πάνω στη λογική αυτή (είναι ξεκάθαρη ανάγκη πλέον; θα είναι παραπλανητικό; δεν θα έχει εν τέλει το ζητούμενο αποτέλεσμα που πιστεύω;).
      - Νομίζω πως η ανυπομονησία σήμερα, έχει όνομα και ποσοστό του εκλογικού σώματος. Το ίδιο και η υπομονή και η νηφαλιότητα.

      σχετικά με το: "Αν ήταν μόνο ανθρώπηνη θέληση ο μετασχηματησμός της κοινονίας τότε τα πάντα θα ήταν εώνια. "
      Συμφωνώ απολυτως. Κι από δω μπορούν να ξεκινήσει μεγάλη συζήτηση αλλά δεν είναι επί του παρόντος.

      Διαγραφή
    6. Για να καταλάβω ... εξηγησε μου σε παρακαλώ με λίγα λόγια τα παρακάτω:

      "... η εμμονη στη θεωρία, ή καλύτερα το αγχος να αναλυθεί όλη η θεωρία..."
      Δηλαδή τθεωρείς λάθος για ένα Κομμουνιστικό Κόμμα να αναλύει την μαρξιστική-λενινιστική θεωρεία (στην οποία και βασίζεται);

      "η κατευθείαν παραπομπή στο αρχικό στάδιο πάλης (στους χώρους δουλειάς)"
      Διόρθωσε με αν κάνω λάθος αλλά αν όχι εκεί που θα βρεις τον εργάτη, τον καταπιεσμένο , αυτόν που έχει κέρδος από μια άλλη κοινωνία και οχι τον καπιταλισμο;

      Διαγραφή
    7. - όχι δεν το θεωρώ λάθος, δεν θίγω καν το ζητημα της αναγκαιότητας να αναλυθεί κι ΟΛΗ η θεωρία. Θεωρώ όμως πως η διαδικασία πρέπει να εμπλουτιστεί με σημεία αναφοράς σε ένα επεκταμένο πρόγραμμα τα οποία επιταχύνουν την κατανόηση (και της θεωρίας και των υλικών στόχων).

      - ναι τον εργάτη, τον καταπιεσμένο δεν θα τον βρείς πουθενά αλλού εκτός από τους χώρους δουλειάς. Επίσης μπορεί να μην είμαι ένθερμος θιασώτης του συνθήματος "στο δρόμο γεννιούνται συνειδήσεις", πιστεύω όμως πως με 1+ εκατομύριο ανέργους και με άπειρους εργασιακούς χώρους όπου δεν υφίσταται κατα διάνοια σωματείο ή υπάρχουν κάποια υποτυπώδη κλαδικά, οφείλεις να παρέμβεις κάπως έστω και "απομακρυσμένα" αν όχι στο χώρο δουλειάς. Μπορεί να το κάνει το ΠΑΜΕ συνολικά, μπορεί να είναι και το ΣΜΤ συγκεκριμένα ή οτιδήποτε, πάντως αυτό που συζητάω αντιπαραθετικά με αυτά δεν πάει.

      η κριτική σας είναι αποδεκτή και σωστή όμως,
      για αυτό που λέω πάντως, ένα επεκταμένο πρόγραμμα με ενδιάμεσα άτυπα στάδια συνδεδεμένα με τις μορφές πάλης και κατα πλήρη αντιστοιχία στο θεωρητικό μοντέλο μετάβασης, δεν σχολιάζετε.

      Διαγραφή
  5. Photo quiz Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις ....... Τι λείπει ρε σύντροφοι στις σημαίες πίσω από τον Σιφωνιό ;;;;;;;;;; Για ρίξτε μια ματιά και ψάξτε ρε σύντροφοι εσείς που είστε πιο ψαγμένοι από εμένα ίσως αξίζει απο το blog ένας σχολιασμός .
    http://www.tsantiri.gr/blog/asferes-i-apiles-gia-exodo-apo-tin-evrozoni-i-anatropi-ton-mnimonion-ine-efikti.html/comment-page-1#comment-42066

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.youtube.com/watch?v=OoGbbsw-uMc&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αγνωστος γνωστος(phorum.gr)13 Μαΐου 2012 στις 1:34 μ.μ.

    το γεγονος οτι λετε οτι δεν μπορουν να εφαρμοστουν ουσιαστικα φιλολαικα μετρα εντος καπιταλισμου και εε(και συμφωνω σε αυτο),το θεωρειτε θεμα πολιτικης βουλησης ή αντικειμενικων νομοτελειων του καπιταλιστικου συστηματος?

    το λεω αυτο,γιατι στο μερος ''ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ;;;'',αναφερονται διαφορα ''ανακουφιστικα'' μετρα που μου φαινεται ουτοπικο να εφαρμοστουν ακομα και απο μια κυβερνηση κκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λόγω αντικειμενικών "νομοτελειών" όπως λες, του καπιταλιστικού συστήματος. Ή όπως θα έλεγα εγώ, λόγω των ριζικών αντιθέσεων και αντιφάσεων του καπιταλιστικού συστήματος ...

      Ακόμα και οι "διαχειριστικές" προτάσεις του ΚΚΕ, στην πλειοψηφία τους χρειάζονται σύγκρουση με τα συμφέροντα της αστικής τάξης και τα μονοπώλια ώστε να πραγματοποιηθούν. Φυσικά και δεν περιμένουμε να εφαρμοστούν απο κυβερνήσεις που δεν έχουν σκοπό να δυσαρεστήσουν το χέρι που τους ταϊζει ...

      Διαγραφή
    2. αγνωστος γνωστος13 Μαΐου 2012 στις 9:54 μ.μ.

      αρα μιλαμε για προτασεις εντος του σοσιαλισμου,οχι για προτασεις που μπορει να διεκδικησει το εργατικο κινημα εντος της υπαρχουσας ταξης πραγματων.

      αρα ποσο στεκει η εκτιμηση του κκε για αντιιμπεριαλιστικη κυβερνηση που θα προωθησει φιλολαικα μετρα?αφου προκειται για αντικειμενικες δυσκολιες οχι για υποκειμενικους λογους.

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.