7 Μαΐου 2012

Εκλογες 2012


ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ - ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΕ!




Ψήφος διαμαρτυρίας και οργής για ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
"Χαλίφης στη θέση του χαλίφη" ο ΣΥΡΙΖΑ, αντικαθιστά το ΠΑΣΟΚ ως γνήσιος εκφραστής της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας.
Αποδοκιμασία για τη μνημονιακή κωλοτούμπα Σαμαρά μέσω της ενίσχυσης του δεξιού κόμματος Καμμένου - Καθίζηση για Καραντζαφέρη, Ντόρα και Οικολόγους.
... Στη Βουλή "το αβγό του φιδιού", με την ψήφο των "δημοκρατών" ψηφοφόρων.
Άνοδος για το ΚΚΕ, με σαφείς θέσεις σύγκρουσης (και όχι διαπραγμάτευσης) με την πολιτική της ΕΕ.

27 σχόλια:

  1. Θα επιχειρήσω μία δική μου εκτίμηση των αποτελεσμάτων, μιας και για πρώτη φορά υπάρχουν κάποια πραγματικά νούμερα πάνω στα οποία μπορεί κανείς να τοποθετηθεί. Και μιλώ για "πραγματικά νούμερα" γιατί για μένα είναι άλλο το 8,5 κι άλλο το 11% για το ΚΚΕ π.χ. Είναι άλλο το 18,9 κι άλλο το 23% για την ΝΔ, δεν μιλώ καν για το ΠΑΣΟΚ που κατάφερε το "αδύνατο" και μπράβο του, με τις ευχές μου.

    Λοιπόν το αποτέλεσμα έχει θετικά και αρνητικά στοιχεία.
    Είναι θετικό που η Ελληνική κοινωνία αντιδρά. Είναι ακόμη ένας ζωντανός οργανισμός που αντιδρά στον πόνο και δεν είναι ένας κλινικά νεκρός που έχει αποδεχθεί την μοίρα του και προχωρά σαν ζόμπι στον γκρεμό. Αντέδρασε και αντέδρασε πιο βίαια απ' ότι όλοι περιμέναμε πιστεύω κι αυτό εγώ το θεωρώ θετικό. Όμως η βία εμπεριέχει και αρνητικά φαινόμενα κι ένα από αυτά είναι φυσικά τα χρυσαύγουλα, που ειλικρινά δεν μπορούσα να πιστέψω ότι μπορούν να κάνουν αυτό που έκαναν, παρόλο που είχα κι εγώ περίεργα "μηνύματα".

    Από εκεί και πέρα θα πρέπει να δούμε ποιά είναι η Ελληνική κοινωνία, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία 30-35 χρόνια. Η κοινωνία λοιπόν αυτή ήταν έντονα μικροαστικοποιημένη (ως νοοτροπία μιλώ) και σε μεγάλο βαθμό (ειδικά η νέα γενιά) απολίτικη. Σε μια τέτοια φάση την βρήκε το νεοφιλελεύθερο τσουνάμι. Η αντίδρασή της λοιπόν εμπεριείχε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, που είναι χαρακτηριστικά πολύ πιο βαθιά από μια ψήφο στο ένα ή το άλλο κόμμα. Δεν φεύγουν από την μια μέρα στην άλλη και αυτό το ξέραμε. Απλά η γνώση μας αυτή οδήγησε σε ένα στρεβλό συμπέρασμα: Ότι δεν θα μπορέσει να αντιδράσει, ότι έστω και με δυσκολία και γκρίνια θα δώσει ένα προσωρινό "οκ" στους "μονοδρόμους".
    Όμως δεν το έδωσε κι αυτό αποτελεί μια ευχάριστη και δυσάρεστη έκπληξη ταυτόχρονα: Ευχάριστη γι αυτό που ήδη έχω πει, δυσάρεστη γιατί δεν στράφηκε αυτή η αντίδραση εκεί που θα θέλαμε.

    Όπως έδειξαν και τα αποτελέσματα, "αντίδραση" δεν σημαίνει αυτόματα και ριζοσπαστικοποίηση. Κι αυτό δεν το λέω από το αποτέλεσμα του ΚΚΕ, το λέω κοιτώντας όλα τα αποτελέσματα της λεγόμενης κομμουνιστικής αριστεράς, είτε αυτή ήταν ¨"σκληροπυρηνική", είτε πιο χαλαρή, είτε ήταν ενωτική είτε...διχαστική. Η χρυσή αυγή από το 0.29% πήγε στο 7%. Δεν συνέβη όμως κάτι ανάλογο με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή με τα (μ-λ) ή με άλλες οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής που κυριολεκτικά καταποντίστηκαν κατά το σύνηθες, όπως π.χ. η ΟΚΔΕ. Δεν ήταν λοιπόν ένας ριζοσπαστισμός που δεν κατάφερε να εκφράσει το ΚΚΕ και τον εξέφρασε κάποιος άλλος. Για το ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσω μετά, γιατί δεν ανήκει στην κομμουνιστική αριστερά.
    Απλά λοιπόν ακόμη δεν έχει ριζοσπαστικοποιηθεί η Ελληνική κοινωνία κι αυτό είναι ένα μάθημα για όλους μας σε πολλά επίπεδα. Όχι μάθημα συντηρητικοποίησης, αλλά μάθημα ότι η πραγματική ριζοσπαστικοποίηση και θέλει το χρόνο της και θέλει να ματώσεις στην ταξική πάλη. Δεν είναι κάτι που έρχεται από μόνο του λόγω συνθηκών και καπιταλιστικής κρίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε με τον καθαρά πασόκικο (ειδικά προς το τέλος είχε ξεσαλώσει ο Τσίπρας!) λόγο του να εκφράσει αυτή την αναταραχή κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Μια από τις μεγάλες μου απορίες προεκλογικά ήταν αν το όλο σκηνικό με το ΣΥΡΙΖΑ ήταν απλά μια παγίδα διάλυσης αυτού του χώρου ή το ρεύμα ήταν υπαρκτό. Τελικά αποδείχθηκε το δεύτερο: Ο Τσίπρας με τον Παπανδρεϊκό του λόγο μπόρεσε να απορροφήσει μεγάλο μέρος των συστημικών κραδασμών, δείχνοντας όχι τόσο τάση ριζοσπαστικοποίησης, αλλά την θέληση μεγάλου κομματιού του κόσμου για ένα "ανθρώπινο" και "αξιοπρεπή" καπιταλισμό. Δεν ξέρουν αν υπάρχει κάτι τέτοιο, όμως το θέλουν και το θέλουν πολύ ακόμη. Δεν έχουν καμία όρεξη να εμπλακούν σε μια συνολική ρήξη, όμως πλέον βάζουν όρους, δεν είναι λευκή επιταγή κι αυτό είναι θετικό για μένα. Αυτό λοιπόν το κομμάτι ΔΕΝ έχει ριζοσπαστικοποιηθεί ακόμη, αλλά μπορεί πολύ πιο εύκολα να το κάνει κι αυτό δεν είναι για πέταμα, κάτω από τον όρο "οπορτουνισμός". Ναι οπορτουνισμός, αλλά οπορτουνισμός της κοινωνίας κι όχι κάποιων καρεκλοκένταυρων κι αυτό είναι άλλο πράγμα.

    Για τα χρυσαύγουλα:
    Πιστεύω ότι υπάρχουν 2 σημαντικά στοιχεία που τα ενίσχυσαν τόσο πολύ, πέρα φυσικά από την απροκάλυπτη αβάντα κρατικών-παρακρατικών μηχανισμών που τους ανάδειξαν ως "καθαριστές" δρόμων, πολυκατοικιών, περιοχών κλπ.:
    1. Η απόλυτη σε συνθήκες κρίσης έχθρα κάποιου κόσμου προς τους μετανάστες, του στυλ "δεν μπορούμε να ζήσουμε εμείς, θα έχουμε κι εσάς από πάνω;" και
    2. Η λούμπεν σχεδόν (αυτο)καταστροφική διάθεση στρωμάτων που περιθωριοποιούνται βίαια: "Θα σας βάλω εγώ μέσα στην βουλή τα πιτμπουλ να τα κάνουν γης μαδιάμ. Θα τρώτε ξύλο πρωί-μεσημέρι-βράδυ κωλόπαιδα".
    Τα πράγματα είναι σοβαρά, όχι με την έννοια ότι οι ναζίδες στην Ελλάδα είναι στο 7% (που μπορεί να το χάσουν σχετικά εύκολα), αλλά με την έννοια ότι σήμερα έχουν την ευκαιρία να χτίσουν κόμμα, κι όχι να περιφέρονται ως αλητοσυμμορίες. Κι αυτό δεν είναι καθόλου αστείο για το κομμουνιστικό (και όχι μόνο) κίνημα, δεν είναι καθόλου αστείο για μια κοινωνία/οικονομία σε κρίση.

    Τέλος για το ΚΚΕ: Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ ήλπιζα, ακόμη και χθες το βράδυ, το μπαλάκι να κάτσει στο 11%. Δεν έκατσε. Υπήρξε απλά μια συγκράτηση δυνάμεων μέσα στο γενικό ορυμαγδό, που φυσικά δεν ικανοποιεί κανένα, ωστόσο θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στον χειρισμό του αποτελέσματος, γιατί αυτό σημαίνει κάποια πράγματα (δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο) κι απ' την άλλη δεν σημαίνει κάποια άλλα πράγματα. Δεν σημαίνει π.χ. ότι έπρεπε να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ. Σημαίνει όμως ότι δεν εξήγησε επαρκώς και σε κατανοητή γλώσσα το γιατί. Δεν σημαίνει ότι θα έπρεπε να είναι μετέωρο στο θέμα της ΕΕ. Σημαίνει όμως ότι δεν τρίφτηκε (και το εννοώ το "τρίφτηκε", γιατί είναι άλλο ο μονόλογος κι άλλο η τριβή) στους κοινωνικούς χώρους αυτή η άποψη με τις άλλες απόψεις. Δεν σημαίνει ότι έπρεπε να μετέχει στο "κίνημα" των αγανακτισμένων ή της...πατάτας. Σημαίνει όμως ότι έπρεπε πιθανά σε σωματεία να είναι πιο ευέλικτο με στόχο την αποτελεσματικότητα και την αντίσταση.

    Σας έπρηξα λίγο, αλλά αυτές είναι κάποιες πρώτες σκέψεις.
    Α ναι: Η απογοήτευση απαγορεύεται και επιμένω σε αυτό. Βρισκόμαστε σε ένα κοινωνικό πόλεμο, δεν υπάρχουν περιθώρια για απογοητεύσεις και θριάμβους. Και οι δύο διαδρομές οδηγούν στην ήττα και την διάλυση και μια τέτοια ήττα δεν θα ήθελε κανείς μας να βιώσει, πιστέψτε με.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Yuri αν και παλαιότερα έχουμε διαφωνήσει έντονα σε σχόλια κειμένων κ λοιπά πρέπει να παραδεχτώ οτι τα 2 παραπάνω σχόλια είναι πολύ καλά και συμφωνώ σε ένα ποσοστό 97% τουλάχιστον. Ειλικρινά Μπράβο!

      Διαγραφή
    2. Χαίρομαι που συμφωνούμε, όμως η χαρά είναι μισή, γιατί ενώ εσύ ξέρεις ακριβώς που έχουμε διαφωνήσει και συμφωνήσει, εμένα μ' αφήνεις στα σκοτάδια μ' αυτό το "ανώνυμος". :)

      Διαγραφή
  3. με την σοσιαλδημοικρατία αλώβητη και τον φασισμό να επελαύνει, ας ετοιμαστούμε για τα πολύ χειρότερα.
    Γερά στομάχια και νεύρα συρματόσχοινα σύντροφοι, θα μας χρειαστούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχεδον σε ολη την Ελλαδα το ΚΚΕ ανεβηκε ...λιγο αλλα σταθερα.Υπαρχει λογικη σε αυτο το φαινομενο,δεδομενης της πολιτικης καταστασης της στιγμης.Το ακατανοητο ειναι ....τα αποτελεσματα σε Αθηνα (οχι στο υπολοιπο Αττικης) και Θεσσαλονικη!!!!! Παντου ΚΑΤΩ και ποσοστικα και σε απολυτο αριθμο ψηφων. Η περιφερεια καλυψε την χασουρα των αστικων κεντρων...και προσφερε και μια μικρη ,ισχνη ανοδο.Παραξενη συμπεριφορα για κομματια του λαου ...οπου το ΚΚΕ επρεπε να γαζωνει!!!
    Διατυπωστε αποψεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΠΟΥ ΤΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΛΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΚΟΛΕΣ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ΛΥΣΕΙΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ.
      Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ ΚΟΛΥΜΠΩΝΤΑΣ.
      ΘΕΟΔΩΡΟΣ

      Διαγραφή
    2. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη,αναπτύχθηκε ενα κινημα αντιμνημονιακο που αντιμετωπιστηκε με αγρια καταστολη,το ΚΚΕ ανεπτυξε το δικο του κινημα σε αποσταση ικανη, κατα τη γνωμη του να το διαφυλαξει απο τις προβοκατσιες, εδωσε ομως ετσι τη δυνατοτητα να φουντωσει η προπαγανδα,της απομονωσης του κομματος απο το λαο.Δεν πλησιασε το λαικο ξεσπασμα,καποιες φορες το σνομπαρισε,ο ΣΥΡΙΖΑ το προσεγγισε,το στηριξε και αυτο φανηκε στο αποτελεσμα. Ο λαος ζητουσε ενα νεο ΕΑΜ ,να βρει στεγη και προστασια,το κομμα αναδειξε ολα τα αρνητικα του ΕΑΜ ,χωρις να σταθει στα θετικα.ΤΟ ΕΑΜ ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ ΑΠ' ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ,αυτο εχει γραφτει στα κυταρα του λαου.Αυτο ζητα αυτη τη στιγμη ,αυτο εχει αναγκη.ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΑΝΩ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΊΚΟ ΑΙΤΗΜΑ.ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ,ΚΑΙ ΑΝ ΑΓΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΘΑ ΜΑΣ ΜΕΙΝΕΙ Η ΠΡΩΤΟΠΟΠΟΡΙΑ ΑΜΑΝΑΤΙ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥ " ΑΓΙΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΑΝΗΜΕΡΑ"

      Διαγραφή
  5. Aκβριβως εκει που γαζωνει η ΧΑ και ο ΣΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτοκριτική τώρα ! Έχω βαρεθεί να ακούω για τους άλλους....Φοβερά απογοητευμένος με το αποτέλεσμα δεν είναι δυνατόν ένα αγωνιστικό κόμμα να έχει 8 % !!!!!!!Και τα χειρότερα έρχονται και θα με θυμηθείτε.Όσο κρατάει η μπλόφα σύριζα για ενότητα το ΚΚΕ θα χάνει...Θυμηθείτε το αυτό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατι χανει ΜΟΝΟ στην Αθηνα και Θεσσαλονικη?????Καθολου τυχαιο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θεωρώ πως η απάντηση στην μπλόφα του ΣΥΡΙΖΑ για ενότητα "εμείς δεν είμαστε αριστεροί" εδιώξε κόσμο που ψήφιζε παραδοσιακά ΚΚΕ προς το ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για μένα το εκλογικό αποτέλεσμα πρέπει να διαβαστεί σωστά από το κόμμα και αυστηρά...
    Αρκετοί σύντροφοι εξέφρασαν την δυσφορία τους και την ανησυχία τους για το μέλλον του κόμματος.Δεν δικαιολογείται το κόμμα να έχει σχεδόν μηδενική άνοδο.
    Δηλαδή αν δεν κερδίσεις τώρα τον κόσμο πότε θα τον κερδίσεις?τι πάει να πει άνοδο σε όλη την Ελλάδα αλλά στα αστικά κέντρα πτώση??δηλαδή αν δεν κερδίσεις την καρδιά του προβλήματος ποιόν θα κερδίσεις?
    Λάθη λάθη λάθη....
    επικοινωνιακά πήραμε κάτω από την βάση...
    Ξαναλέω ασχοληθήκαμε ή μας έκαναν να ασχοληθούμε με τον τσίπρα και τον σύριζα.
    μιλήσαμε για ψεύτες και πολλά άλλα και αυτό έκανε κακή εντύπωση σε ανθρώπους που ήθελαν να ψηφίσουν το κόμμα....
    Μήπως ήρθε η ώρα να αφουγκραστούμε λίγο τους ψηφοφόρους?μήπως ήρθε η ώρα να πάμε με τα νερά τους χωρίς ν αλλάξουμε τις θέσεις μας.
    Να το πω ευθέως μήπως ήρθε η ώρα αλλαγής ηγεσίας??
    Μήπως το ταβάνι της Αλέκας είναι το 8-9%???
    Θέλουμε το παραπάνω?
    περιμένουμε να κερδίσουμε ψήφους μόνο με την ιδεολογική ωρίμανση??
    έχουμε χρόνο γι αυτήν ή θα πεθάνουμε της πείνας?
    Τελικά διαφωνεί κανείς ότι μας σκότωσε η Τσαπανίδου?????
    Δεν είμαι μέλος του κόμματος και περιμένω κάποιες απαντήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η μπλοφα του Τσιπρα σχεδον δεν περασε στην επαρχια.Περασε εντονα στα αστικα κεντρα.Η οι μαζες αντιδρασανε διαφορετικα στα αστικα κεντρα...η οι οργανωσεις του ΚΚΕ αντιδρασανε διαφορετικα ...η και τα δυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε θα με τρελάνετε? Ποια Αλέκα φταίει ? με τον κάθε ΓΓ του ΚΚΕ γίνεται αυτό το παραμύθι και με τον Χαρίλαο τα ίδια έλεγαν ότι είναι βλάχος χωριάτης; δεν ξέρει να μιλάει καλά Ελληνικά , έχει κότερα,βίλες κτλ και μόλις πέθανε έγινε ο Λαϊκός ηγέτης με σοφές παροιμίες που έβλεπε μπροστά και διάφορα τέτοια , τα ίδια θα λένε και για την Αλέκα μετά από χρόνια, Είναι πάγια τακτική αυτή . Είναι αυτό που έλεγε η Αλέκα στον Τρυανταφυλόπουλο όταν πήγε να πουλήσει τρέλα για τον νεκρό οικοδόμο αν θυμάμαι καλά , τους νεκρούς Κομουνιστές όλοι τους αγαπάνε με τους ζωντανούς έχουν πρόβλημα.
    Το θέμα είναι απλό , το θέμα δεν είναι ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί να πείσει , απλά ο Έλληνας δεν γουστάρει να ζορίζεται και ψάχνει την εύκολη και ξεκούραστη λύση . Ο Έλληνας ψήφισε όποιον του χάιδευε τα αυτιά και του έλεγε ότι θέλει να ακούσει . Τι έλεγε ο ΣΥΝ? Όχι στο μνημόνιο και ότι θα το καταγγείλει , θα διαπραγματευτή την δανειακή σύμβαση , και ότι θα μείνει στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη, και δεν θα μας διώξουν από την ΕΕ γιατί θα διαλυθεί . Δηλαδή ότι θέλει να ακούσει ο Τσομπάνης Έλληνας και την πίτα ολόκληρη και τον Σκύλο χορτάτο θα συνεχείσω εγώ να πηγαίνω στο εξοχικό στην χαλκιδική και θα ανέβουν οι μισθοί και δεν θα μας διώξουν από το δημόσιο , ενώ συγχρόνως οι συνδικαλιστές του υπογράφουν συμβάσεις με τους Εργοδότες με μειωμένες αποδοχές , μια χαρά για τον χέστη έλληνα που θέλει να του τα λύνουν όλα οι άλλοι. Ο δε καμένος τι είπε ?? μια από τα ίδια , όχι στο μνημόνιο , Ελληνική σημαία ανεξάρτητος και άγιος ο Θεός μια χαρά πάει ο ΝΔτης εκεί χωρίς ιδεολογικές τύψεις . Και για αυτούς που θέλουν ξύλο στα λαμόγια πολιτικούς υπάρχει η Χρυσή Αυγή , απλά τα πράγματα.
    Και σε τελική ανάλυση όποτε έβαλε «νερό» στο κρασί του το ΚΚΕ και έφευγε από την Ταξική «γραμμή» την πλήρωσε χοντρά , στο όνομα της εθνικής ενότητας παρέδωσε τα όπλα , τις διάφορε Καζέρτες , Λιβάνους κτλ τις πλήρωσε με εμφύλιο και εξορία και πήγε σαν πρόβατο στην σφαγή . Για θυμηθείτε την ΕΔΑ ,την διάλυση των κομματικών οργανώσεως και ποιες οι συνέπειες της στην συνέχεια,. Και τέλος ο ενίεος ΣΥΝ έφερε το κόμμα ένα βήμα πριν από την διάλυση . Καλή είναι η θεωρία άλλα η πράξη την διαψεύδει .
    Και σας το λέω από τώρα στης 17 Ιούνη πρώτο κόμμα θα είναι ο Συριζα στο όνομα της Αριστερής κυβέρνησης που δεν βγήκε για λίγο και θα αρχίσει το ξεβράκωμα μετά .

    Σώσε στο α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν διαφωνώ σε αυτά που γράφεις αλλά θα μου πεις τι γίνετε με το αύριο..
      κόσμος πεθαίνει πεινάει...
      έρχεται και σε ρωτάει φίλε εμείς πεινάμε σαν λαός τι θα κάνουμε αύριο
      μεθαυριο????
      τι του λες?
      οι εκλογές αυτές για αρκετούς ήταν επιβίωσης...
      δεν τους νοιάζει σε δέκα χρόνια τι θα γίνει και δεν έχουν υπομονή..
      στα παπάκια μας τι κάνει και τι θα γίνει ο συριζα και εκεί κ το λάθος του κόμματος ασχολήθηκε πολύ με τον συριζα...
      κανείς δεν ζήτησε να αλλάξει γραμμή το κόμμα αλλά κάπως πρέπει να εμπνεύσουμε τον κόσμο.
      Στην Ελλάδα ζεις αδερφέ 10% ήμαστε οι κομμουνιστές...
      όσο για τον συνασπισμο διέψευσε με αλλά όσοι την έκαναν ήταν μέλη του κόμματος......

      Διαγραφή
    2. Και ποιά είναι η χειροπιαστή λύση για αυτον που πεινάει?Η άμεση όπως λες,και όχι η πραγματοποιήσιμη σε 10 χρόνια?Η επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου,γιατί εμείς είμαστε πιο τσίφτηδες διαπραγματευτές?Η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με μειώσεις 10 15 και 35%,έτσι απλά,για "τη διατήρηση του θεσμού ρε γαμώτο"?Το "κοινωνικό παντοπωλείο" και η φιλανθρωπία-μόνο-,και κάτσε εσύ σπίτι στον καναπέ σου,και θα σου φέρω εγώ το φαί της μέρας,με την ευγενική χορηγία του Σκλαβενίτη? Ειναί αυτά λοιπόν,και όχι το να σε πάρω από το γαμ@%μενο κουλό σου χέρι,να σε τραβήξω στον δρόμο,στο σωματείο σου, να διεκδικήσουμε παρέα σταθερή δουλειά και αξιοπρεπή μισθό/επίδομα ανεργίας?Όχι το να σε φέρω σε επαφή με τη λαϊκη επιτροπή της γειτονιάς σου,να το παλέψουμε για να συνδέσουμε ρεύματα,νερά,και παράλληλα με όλα τα παραπάνω,να προσφέρουμε και την υλική συμπαράσταση μας όπου και όσο έχουμε τη δυνατότητα???
      Δεν καταλαβαίνω,πέσαμε απο τα σύννεφα επειδή ξαφνικά ανακαλύψαμε με τί κριτήρια ψηφίζουν οι Έλληνες,και καταλήγουμε να μας φταίει το οτι η Αλέκα δεν είναι επικοινωνιακή?Είδαμε και τους επικοινωνιακούς του ενιαιου συνασπισμού που κατέληξαν,και πώς κατέληξε μαζί τους και το κόμμα.
      Η γνώμη μου? Το δίκιο και η αναγκαιότητα του αγώνα, είναι το μόνο που μπορεί να εμπνεύσει τον κόσμο,και αυτή τη στιγμη-πώς να το κάνουμε-ο λαός ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ανατροπή ρε παιδί μου.Εκόμα ελπίζει στην νεκρανάσταση της μεσαίας τάξης και θα συνεχίσει να ελπίζει,μέχρι να σπάσει μόνος του τα μούτρα του.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  12. μπράβο σου, ωραία ανάλυση. δύσκολα θα την περάσουμε στον κόσμο αλλά... θα προσπαθήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. http://www.youtube.com/watch?v=8G1bwt3czkg

    μια ζωη ΒΟΔΙΑ μια τους πανε οικολογους πρασηνους μια τους πανε στους καμενους και τωρα χρυση αυγη

    φτου σας ΒΟΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η μεγαλύτερη απόδειξη στον όσων έγραψα (ότι ψηφίζουν όποιος τους χαϊδεύει τα αυτιά ) είναι η Πρωτομαγιά , δεν γίνεται ρε φίλε να είσαι τόσο «αγανακτισμένος» σε 5 μέρες πας για εκλογές και αντί να κατέβεις στην πρωτομαγιάτικη πορεία να δείξεις την «αγανάκτηση» σου (σε όποια συγκέντρωση θέλεις ) έχεις μποτιλιάρει όλο το δρόμο για την Χαλκιδική και δεν κουνιέται τίποτα , και το ίδιο στην έξοδο για Πελοπόννησο και λίγες μέρες πριν έχεις πλακωθεί πάλι σαν το ζώο στα ψητά.
    Επιτέλους ας σταματήσουμε να χαϊδεύουμε τον κόσμο. Και η ουσία είναι ότι σε πραγματικούς ψήφους έπεσες απλά ανέβηκες σε ποσοστό λόγο αποχής (από τον πίνακα που αναρτήθηκε στο side) μην τρελαθούμε κιόλας . Ο Έλληνας ψήφισε όποιος δεν του έδειξε την «πραγματικότητα» από την σκοπιά του καθενός .
    Το ΠΑΣΟΚ που του έκατσε η μπίλια να είναι κυβέρνηση αυτήν την περίοδο «αναγκαστικέ» να πάρει μέτρα γιατί έπρεπε να παρθούν και προσπάθησε να τα δικαιολογήσει στο όνομα του «ρεαλισμού» .
    Και το ΚΚΕ που είπε απλά την αλήθεια για το τι φταίει και ότι έρχονται δύσκολες ημέρες και ότι αν δεν κουνήσει τον κόλο του και ο Λαός δεν θα γίνει τίποτα.
    Δηλαδή επειδή δεν «τραβάει» η Αλέκα το έριξαν οι άλλοι στις ψησταριές και την εξοχή ?? Αντί να βγουν στο δρόμο την Πρωτομαγιά? Η Αλέκα είναι τόσο ακατανόητη στον κόσμο που παρόλη την πείνα του είπε αφού δεν καταλαβαίνω την ξύλινη γλώσσα της Αλέκας δεν πάω στην Απεργία άλλα στα κάρβουνα ?
    Βρε ούστ από εδώ μη χεσ.... ...στην εξοχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ενώ το Κόμμα μας λέει συνεχώς να έχουμε εμπιστοσύνη στο λαό μπορώ να πω πως πλέον τούτος ο λαός έχει αρχίσει και με απογοητεύει. Από τη μία έβαλε τους ναζί κι από την άλλη έστειλε αξιωματική αντιπολίτευση αυτούς τους "μεσσίες" που του χαιδεύουν τα αυτιά.
    Είμαι θυμωμένος αλλά όχι με τη λογική της γκρίνιας με το Κόμμα. Ένα κόμμα τόσο ικανό από το 91' και μετά να προβλέπει πολύ σημαντικά γεγονότα όπως πόλεμος, κρίση, συγκυβερνήσεις, να μην μπορεί να προβλέψει κάτι τόσο ασήμαντο όπως αυτά τα αποτελέσματα. Κριτική πρέπει να γίνει όχι σαν αυτή που κάνουν οι αστοί αλλά κριτική από τη μαρξιστική/λενινιστική σκοπιά. Νομίζω δεν απαντήσαμε κατανοητά στο γιατί δεν συνεργαζόμαστε με τους μούλους.
    Υ.Γ. Οι κομμουνιστές τσάκισαν και τους ναζί και τους αντεπαναστάτες οπορτουνιστές. ΔΥΝΑΜΗ και Εμπιστοσύνη στο Κόμμα μας θα τη χρειαστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέρα απο τα κομματα και τους μηχανισμους τους,υπαρχει και η λαικη βουληση.Μαρξιστίκη/Λενινιστικη κριτικη, δεν μπορεις να κανεις ,οταν απαξιωνεις το αποτελεσμα των εκλογων και μιλας για μουλους.Το συστημα ,αναβαθμισε τη χρυση αυγη ,για να την εχει για τα δυσκολα.Εμεις που προβλεπουμε τα παντα, γιατι δεν προβλεψαμε το 'ασημαντο'?Γιατι ξεχασαμε το ΛΕΝΙΝ, τι ελεγε για τη ρημαδα τη συνηθεια.Το βολεμα δηλ. εντος συστηματος, που ολοι αναζηταμε,λαος και κομματα,ετσι που ο λαος να ψαχνει την ευκολη λυση και τα κομματα να βολευονται στην αδρανεια.

      Διαγραφή
    2. Υ.Γ. Επειδη κυκλοφορουν, πολλες κατηγοριες για τη γραμματεα ,ας σκεφτουμε ποιος κρατησε το κομμα ορθιο οταν ολα γυρω γρεμιζονταν,αν διαφωνουν καποιοι σε ζητηματα τακτικης, αυτο ειναι θεμα που λυνεται, αλωστε το δικιο ,ειναι κατι που το συνανταμε παντα σε χρονο μελλοντα.

      Διαγραφή
  16. Αφού εξαθλιωθεί πλήρως ο λαός,αφού εξαφανιστεί θέλω να δω ποιον λαό θα βρούμε να πάρει την λαική εξουσία.Έλεος 70 χρόνια τα ίδια και το ποσοστό κάτω από 10...Οχι δεν χρειάζεται να αναθεωρηθεί τίποτα και αν σάυτή την απόλυτη φρίκη που βιώνουμε 2 χρόνια τώρα το ΚΚΕ δεν μπορεί να πεισει,να τραβήξει κόσμο φταίει απλώς ο λαός.Ε να πάμε να αγοράσουμε άλλον ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. κατα την γνωμη μου όποιος ενδιαφέρεται να κατανοήσει τις εκλογικές προτιμήσεις του κόσμου [μάζας] πρέπει να διαβάσει το βιβλίο του Γκυστάβ λε Μπον ΄΄η ψυχολογία των μάζών΄΄ Εκεί ξεκάθαρα ο συγγραφέας λέει πως δεν μπορείς να πείσεις την μάζα με λογικά επιχειρήματα παρά μόνο με ψέματα και μάλιστα όσο πιο χοντρά ψέματα πεις τόσο πιο επιτυχία θα έχεις, αρκεί να έχεις γίνει δεκτός και αναγνωρίσιμος ως ταγός. Αυτό το καταραμένο βιβλίο είναι βίβλος για τα αστικά κόμματα και σε αυτά συμπεριλαμβάνω και το σύριζα. Φυσικά ο φασισμός το έχει ως κοράνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για τους "απογοητευμενους" σφους νθελω να πω δυο λογια μια και στο νομο μου-Ηρακλειου-ειχαμε ανοδο 40% και βγαλαμε πρωτη φορα βουλευτη.Νομιζω οτι ψαχνουμε δικαιολογιες και μας φταινε και τα ρουχα μας, αλλος αναφερετι στην "κοινωνικοτητα" του λογου μας η της Αλεκας ειδικα, αλλος στο αν καταλαβαινει ο λαος την προταση μας, αλλος στο αν μπορουσαμε η οχι να προβλεψουμε το εκλογικο αποτελεσμα ωστε να κανουμε κουμαντο, αλλος λεει οτι οτ δεν εξηγησαμε επαρκως γιατι δεν θελουμε συνεργασια με τους Τσιπραιους.Ξεχναμε καποια βασικη παραμετρο, οτι η ανοδος του ΚΚΕ εκλογικα-που ναι μεν εμπεριεχει το στοιχειο του συμβολισμου αλλα δεν ειναι για μας και το κυριαρχο πεδιο παλης οι εκλογες εντος του αστικου συστηματος-εξαρταται απολυτα απο την γενικοτερη ανοδο του λαικου κινηματος που εξαντληθηκε τα δυο τελευται χρονια στις "αγανακτισμενες πλατειες" και τις φτηνες πατατες.Ας ψαχτουμε λοιπον σφοι λιγο η και περισσοτερο πανω σαυτο, λεγαμε προεκλογιακ οτι πρεπει να παμε στις εκλογες με ορους κινηματος. πηγαμε?Νομιζω πως οχι αφου αν εξαιρεσουμε την Χαλυβουργια, παντου ακρα του ταφου σιωπη.Σε καθε εργασιακο χωρο οι εργοδοτες καναν πανηγυρι μειωνοντας μισθους, εφαρμοζοντας εκ περιτροπης εργαισιας, ασκωντας τρομοκρατια.
    Πως εκεμταλευτηκαμε το κυρος του ΠΑΜΕ?Πως το βαλαμε στην προεκλογικη εκστρατει να δουλεψει για μας?Πως ζητησαμε απο τον κοσμο που συμμετειχε στις κινητοποιησεις κατω απο τη σημαια του να στηριξει τωρα ΚΚΕ?
    Αφησαμε απλα 15000000 ανεργους και 2 εκατομ εργαζομενους των 500 ευρω να ακουν τον Τσιπρα να τους λεει οτι θα επαναφερει τους μισθους χωρις να λεει το πως, αφησαμε ολο αυτον τον κοσμο να "χαιδολογιεται" με τα Χρυσα Αυγα-αληθεια που ηταν η αντιπαραθεση με την ΧΑ προεκλογικα?Νομιζω ανυπαρκτη η εστω αδυναμη εως ανυπαρκτη, και εννοω την αντιπαραθεση με πολιτικους ορους και οχι του στυλ "θα τους σκισω οπου τους βρω", θεωρω λαθος να επιτραπει στην ΧΑ να παει στη Χαλυβουργια και να την χειροκροτουν οι εργατες-ακομη και ο Σιφωνιος-λογω τακτ η βλακειας?
    Εξηγησαμε επαρκως οτι προταση το ΚΚΕ για την αλλη μερα εχει?Μα καναμε προτασεις νομου για τα υπερχρρεωμανε νοικοκυρια προεκλογια, για τους ανεργους, ειπαμε για την παιδεια και πολλα αλλα, καταλαβε ο λαος τι προτεινουμε?Να το πω αλλιως, οπου το πετυχαμε αυτο-εδω το πετυχαμε στο νομο μου-ειχαμε ανοδο, οπου δεν καναμε το κερμα ταλληρα την πατησαμε λιγο.
    Υπαρχει βεβαια και το θεμα των ετεροδημοτων, πολλοι δεν πηγαν να ψηφισουν-πολλοι δικοι μας αναμεσα τους-γιατι δεν υπηρχαν φτηνα εισητηρια και επαρκης αριθμος, αλλος ενας λογος για καποια μειωση μας σε ορισμενα αστικα κεντρα, αλλα και το γεγονος οτι σαυτα "επαιξε" η ΧΑ πατωντας στο θεμα των μεταναστων.Χαραχτηριστικο οτι ανθρωποι που εβλεπαν με συμπαθεια το ΠΑΜΕ, ελεγαν οτι θα ψηφιζαν την ΧΑ γιατι τα λεει "καλα" για τους μεταναστες και νομιζω οτι εδω το θεμα δεν το χειριστικαμε καλα επικοινωνιακα και προεκλογικα αφηνοντας χωρο σε ΧΑ και αλλους μηχανισμους να επισειουν το μπαμπυλα του μεταναστευτικου και να αρπαζουν ψηφους των ανωριμων πολιτικα στρωματων που δειχνουν να προτιμουν ποτε το ΚΚΕ αλλα και καποιες φορες πιο "ευκολοπεπτες" λυσεις.
    Συμπερασματα σφοι θα βγουν και τις επομενες μερες, χρειαζεται νηφαλιοτητα και προσεκτικη μελετη πολλων παραγοντων.Ας μην ειμαστε βιαστικοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.