7 Μαΐου 2012

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα για τα αποτελέσματα των εκλογών 6/5/2012.


Τα εκλογικά αποτελέσματα δείχνουν οπωσδήποτε ανατροπή του γνωστού μας πολιτικού σκηνικού, διακοπή του συστήματος της εναλλαγής των δύο κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οδεύουμε σε μία μεταβατική φάση όπου θα επιχειρηθεί η δημιουργία ενός νέου πολιτικού σκηνικού με νέα σχήματα, με νέα πρόσωπα κεντροδεξιάς κατεύθυνσης ή με επίκεντρο μια νέα σοσιαλδημοκρατία με πυρήνα το ΣΥΡΙΖΑ για να προληφθεί ο ανερχόμενος λαϊκός ριζοσπαστισμός που θα οδηγήσει τα πράγματα προς μία πραγματική ανατροπή προς όφελος του λαού. Θα επιχειρηθεί να σχηματιστεί μία κυβέρνηση είτε από αυτές τις εκλογές είτε από τις επόμενες είτε οικουμενική είτε εθνικής ενότητας είτε συνεργασίας, με στόχο ακριβώς να προλάβουν για να μην δημιουργηθεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα αλλαγής.
Απευθυνόμαστε στα μέλη του Κόμματος, στα μέλη της ΚΝΕ, τους φίλους, τους οπαδούς, τους ψηφοφόρους, τους συνεργαζόμενους, όλοι μαζί που είμαστε πρωτοπόροι αγωνιστές και στο κίνημα και στην εκλογική μάχη, να βρεθούμε τις επόμενες μέρες στην πρώτη γραμμή των αγώνων γιατί επείγουν, τρέχουν σοβαρά ζητήματα, όπως είναι οι συλλογικές συμβάσεις, η προστασία των ανέργων, η χρεοκοπία των ασφαλιστικών ταμείων, τα νέα μέτρα που έρχονται ύψους 11,5 - 14,5 εκατ. € που πρέπει να αφαιρεθούν από τις τσέπες του λαού. Δεν μπορούμε να χάσουμε χρόνο. Ο λαός δεν πρέπει να χάσει χρόνο.
Καλούμε ιδιαίτερα τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αυτούς που ανήκουν στην εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα να πρωτοστατήσουν κι αυτοί, μαζί μας και με άλλους αγωνιστές στους αγώνες, στους τόπους δουλειάς, στους χώρους της μάθησης, στις λαϊκές γειτονιές. Είναι αυτοί που πρέπει να δώσουν μία νέα ορμή και μαζικότητα στον αγώνα. Καλούμε το λαό να μην παραπλανηθεί από την μεταμφίεση του πολιτικού συστήματος που θα επιχειρηθεί τις επόμενες μέρες, τους επόμενους μήνες. Το εκλογικό αποτέλεσμα όμως, παρά το γεγονός ότι διασκορπίστηκαν οι ψήφοι δεξιά και αριστερά δείχνει και μία θετική τάση, αντικειμενικά: Ότι ωριμάζουν ή θα ωριμάσουν στην πορεία ανατροπές στη λαϊκή συνείδηση, θα ωριμάσει το κίνημα της πραγματικής ανατροπής και αυτό το κίνημα δεν θα απέχει, δεν θα βρίσκεται μακριά, πολύ περισσότερο σε αντίθεση με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για τα άμεσα προβλήματα, για την εργατική λαϊκή εξουσία.
Θεωρούμε σημαντικό και θετικό, μεγάλη παρακαταθήκη για το επόμενο διάστημα το γεγονός ότι μόνοι μας απέναντι σε ένα σύνολο φιλοευρωπαϊκών, φιλοενωσιακών δυνάμεων, ανεξάρτητα από τη θέση που πήρε για το μνημόνιο, δώσαμε τη μάχη της προβολής της δικής μας εναλλακτικής πολιτικής πρότασης που πατάει και ικανοποιεί τα λαϊκά συμφέροντα. Θεωρούμε ότι αυτή η πρόταση αποτελεί μία σημαντική παρακαταθήκη για το λαό και βεβαίως θα προσδώσει μία νέα δυναμική στους λαϊκούς αγώνες. Αισθανόμαστε ότι η ευθύνη μας και ο ρόλος μας απέναντι στο λαό και τα προβλήματά του μεγαλώνει και πιστεύουμε, είμαστε βέβαιοι, ότι θα συνεχίσουμε να παραμείνουμε η αναντικατάστατη δύναμη για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.
Όσον αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΚΕ, βεβαίως ολοκληρωμένη εκτίμηση πρέπει να δώσει η Κεντρική Επιτροπή με το σύνολο των αποτελεσμάτων και με την μελέτη των τάσεων του εκλογικού σώματος και κατά περιοχή έτσι που να είναι πιο ολοκληρωμένα τα αποτελέσματα. Μπορούμε όμως αυτή τη στιγμή να πούμε ότι το ΚΚΕ πέρασε κυριολεκτικά μέσα από συμπληγάδες πέτρες. Από τη μία μεριά ήτανε η οργή, η διαμαρτυρία, η αγανάκτηση, απολύτως δικαιολογημένα, όμως η τυφλή κυρίως αγανάκτηση και από την άλλη η χίμαιρα των αυταπατών. Όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα το ΚΚΕ έχει μία μικρή άνοδο, σαφώς και θα θέλαμε μεγαλύτερη άνοδο, ωστόσο πρέπει να πω ότι η Κεντρική Επιτροπή, όλο το Κόμμα, δεν είχαμε αυταπάτες ότι είναι δυνατόν οι ψήφοι και το εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ να φτάσουν σε ύψη, γιατί η εκλογική απόδοση του ΚΚΕ είναι συνάρτηση πριν απ' όλα της διαμόρφωσης ενός, όχι απλώς μαχητικού λαϊκού κινήματος, αλλά ενός ισχυρού πλειοψηφικού ρεύματος, χειραφετημένου από τα γνωστά διλήμματα, αλλά και τις αναγεννημένες αυταπάτες.
Το ΚΚΕ έχει γνωστοποιήσει έγκαιρα προεκλογικά και δεν δίστασε να το κάνει βεβαίως αυτό, τη θέση του για το ποια στάση θα κρατήσει απέναντι σε όποια κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές, είτε κυβέρνηση κεντροδεξιά, είτε κυβέρνηση κεντροαριστερά, είτε αριστερά όπως πλασαρίστηκε, είτε εθνικής ενότητας και οικουμενικής όπως ακούμε αυτή τη στιγμή να γίνεται συζήτηση. Ξεκαθαρίζουμε: Βεβαίως είμαστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να μας απευθύνει πρόταση συνεργασίας ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ. Ξέρουν πάρα πολύ καλά τις βαθιές διαφορές μας, θέλουμε όμως για άλλη μια φορά να απαντήσουμε στην πρόταση που επανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά για μια κυβέρνηση της αριστεράς και θα απαντήσουμε καθαρά, χωρίς να επικαλεστούμε αυτό που όλοι βλέπουν ότι δεν φτάνουν οι αριθμοί και οι έδρες. Πιθανόν ο ΣΥΡΙΖΑ να πιστεύει ότι φτάνουν, θα φτάσουν και οι αριθμοί, από τη στιγμή που θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει στήριξη και να αγρεύσει ψήφους από βουλευτές όλων των άλλων κομμάτων. Ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας: Παραμένουμε στο όχι στη συνεργασία γιατί εμείς στο κάτω - κάτω δεν διαμορφώσαμε το όχι ούτε με βάση υψηλές ούτε χαμηλές προσδοκίες στην κάλπη.
Ακούσαμε ότι θα ζητήσει συνάντηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επιθυμούν να γίνουν ιδιωτικές συζητήσεις όπου θα γνωστοποιηθεί ποιο θα είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα συνεργασίας. Λογικά, όποιος έκανε πρόταση κυβερνητικής συνεργασίας, έπρεπε προεκλογικά να μιλήσει αναλυτικά, τον Ιούνη εκείνο, τον Ιούλη το άλλο, τέλος του χρόνου εκείνο, σε συγκεκριμένα ζητήματα και όχι με γενικά συνθήματα και γενικές καταγγελίες του μνημονίου. Αλλά αν θέλετε και τώρα θα έπρεπε να ήταν έτοιμος. Τι ακριβώς θέλει; Ακούσαμε μόνο για κάτι επιδόματα που μπορούν να εξασφαλιστούν ή κάποια τέτοια.
Όμως μια κυβέρνηση, οποιασδήποτε σύνθεσης κι αν είναι, έχει να αντιμετωπίσει εφ' όλης της ύλης προβλήματα. Πρώτα πρώτα όχι την καταγγελία του μνημονίου απλά, αλλά την επιστροφή στο λαό των κατακτήσεων που χάθηκαν πριν το μνημόνιο - γιατί οι περισσότερες κατακτήσεις πάρθηκαν πίσω πριν - και βέβαια πληθώρα άλλων μετά το μνημόνιο. Μια κυβέρνηση έχει να διαχειριστεί τα πάντα και όχι πχ μόνο το επίδομα ανεργίας, όπως αναφέρθηκε. Έχει να χειριστεί θέματα οικονομίας, έχει να χειριστεί τη στάση των επιχειρηματικών ομίλων απέναντι στους εργαζόμενους, τη λίστα των ιδιωτικοποιήσεων που έχει υιοθετηθεί από τα προηγούμενα χρόνια. Έχει να χειριστεί προβλήματα εξωτερικής πολιτικής, όπως τις συνολικές δεσμεύσεις που προκύπτουν από την ΕΕ, από το ΝΑΤΟ, από τη στρατηγική συμμαχία με τις ΗΠΑ. Δεν υπάρχει κυβέρνηση που σκίζει σελίδες, κόβει την πολιτική και προβάλλει μόνο το πακέτο της επόμενης μέρας.
Το ΚΚΕ, για να συμφωνήσει σε μια τέτοια κυβέρνηση, δεν πρέπει απλώς να κάνει απλώς μια μικρή υποχώρηση, μια μικρή στροφή. Πρέπει να κάνει μια ριζική στροφή. Να κάνει μια ολόκληρη τούμπα. Και το κυριότερο να κάνει απαράδεκτους συμβιβασμούς που έχουν να κάνουν με τα λαϊκά συμφέροντα. Ενδεχομένως ο λαός δεν ενδιαφέρεται για την ιδεολογική καθαρότητα του ενός ή του άλλου κόμματος. Ενδιαφέρεται όμως, ένα κόμμα που όλα αυτά τα χρόνια ήταν πάντα από τη στιγμή της ίδρυσής του στην πρώτη γραμμή της πάλης, να μην εγκαταλείψει αυτό το μετερίζι για να κερδίσει κάποιες υπουργικές θέσεις. Τέτοιο ΚΚΕ δεν το χρειάζεται ο λαός.

10 σχόλια:

  1. http://www.xekinima.org/arthra/view/article/xrysi-aygi-mia-symmoria-dolofonon-liston-nonon-tis-n/
    ανεβάστε το και να ξυπνήσει το κόμμα να βγάλει αφίσες και να προπαγανδίσει το τι είναι η χρυσή αυγη το μεγαλύτερο ποσοστό δεν ξέρει ότι είναι νεο-ναζί..ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΞΑΝΕΙ ΝΕΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟ ΚΚΕ ΑΜΕΣΑ..ΚΑΙ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ...να δείξει μια αλλαγή πνοής στον κόσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://seisaxthia.wordpress.com/2012/05/06/%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%B7-2%CE%BF%CF%82-%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%BF/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εχει δικιο ο φιλος.
    καιρος ειναι το κομμα να παρει μπρος κ να δειξει την δυναμικη του.
    να ξυπνησει ο κοσμος πριν ειναι αργα...
    επισης νεο γραμματεα. η παπαρηγα οσο τιμια κ καλη κ αν ειναι στο τελος θα κανει πιο πολλη ζημια παρα καλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και εγω ρε συντροφοι προβληματιστηκα,κατι φταιει!και δεν ειναι μονο τα μμε και το αστικο κρατος!μπορουμε να παμε μπροστα αλλα ισως χρειαζεται μια αλλαγη σε προσωπο γεννικου γραμματτεα,δεν λεω καλη και αγια η παπαρηγα αλλα η προβολη της τοσα χρονια την "εκαψε" πολιτικα!και φανηκε !ελπιζω να τα σκεφτει αυτα η κε και να κανει κατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. παίξαμε αμυντικά και δεν μπορέσαμε να βάλουμε γκολ, τουλάχιστον δεν φάγαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΟΛΑΛΙΣΑΝΤΕΣ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ.ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΙΝΕΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΩΛΟΜΠΑΡΑΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. παιδες οι ψηφοφοροι μας ειναι μπετον αρμε.αυξησαμε τα ποσοστα.πειτε τωρα εσεις ποσοι πασοξηδες απογοητευμενοι να ερθουν σε μας??ποσοι νεοδημοκρατες απογοητευμενοι να ερθουν σε μας??αν τα βαλετε κατω τα ποσοστα ειναι λογικα,απλα ολοι μας περιμεναμε,λογικα σκεπτομενοι,κατι καλυτερο.το να αλλαξεις γ.γ σε δυσκολη εποχη ειναι ρισκο για μενα.θα συμφωνουσα σε οτι αφορα μαιλη μεντρεκα που απορω πως βγαινουν στο γυαλι,χωρις να εχω κατι προσωπικο,ειναι εντελως αντιμιντιακες φατσες.αν πλαισιωθει η αλεκα με νεα παιδια πχ πρωτουλη-μπογιοπουλο τοτε ισως να μη χρειαστει αλλαγη ηγεσιας

    νικολακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το κομμα δεν εχει την πολυτελεια να παραγνωριζει και επιδεκτικα αγνοει
    βασικους επικοινωνιακους κανονες.

    Οι εκλογες αναμεσα στα αλλα ειναι και αφορμη πλατιας προπαγανδισης των θεσεων σου.

    Να διεξαγεις αυτον τον αγωνα με "αρνηση" ειναι εκτως καθε λογικης και επιστημης.

    Το ΚΚΕ ειναι κομμα που στηριζεται στην επιστημη.
    Αυτο πρεπει να ισχυει και στο θεμα της επικοινωνιας.

    Κατα τη γνωμη μου θα πρεπει να αναλυθει ολη η επικοινωνιακη σταση του κομματος και του ΠΑΜΕ απο τις 6 του Μαη 2010 και μετα.

    AntonXXXX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. υπομονή και πολύ μαρξιστική μελέτη. Αν ξαφνικά το κκε κάνει στροφή στην επικοινωνιακή πολιτική θα χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Κάθε ψήφο που κερδίζει είναι για καλό μόνο αν είναι πλήρως συνειδητοποιημένη. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. Τώρα γκρινιάζετε αλλά ας εκτεθεί και ο σύριζα στις καπιταλιστικές αγορές που δημαγωγεί ότι θα τις αναμορφώσει προς όφελος του λαού και μετά τα λέμε. ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΕ 2,3 4, χρόνια μπορεί να είναι ανάποδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημερα.Θα ηθελα να διαβαστω προσεκτηκα,οι δυναμεις και οι φιλοδοξιες της Κυριας Αλεκας ηταν ως εδω.Κρατησε την σκυταλη σταθερη να την παραδωσει στον επομενο,που θα μπορεσει να δωσει αμεση λυση στα οικονομικα της Ελλαδος και των Ελληνων.Το να γινουμαι κουμουνιστηκο κρατος σε αυτη την χρονικη στιγμη με την πτωχευση πανω στους ωμους μας αδυνατο,δεν το θελει ο λαος ακομα.Αν θελεται μεγαλητερο και ισχυροτερο κομμα ζητηστετο απο τον λαο θα το εχεται,αλλα χρειαζωνται νεες ιδεες γιατι οι Ευρωπαιοι ειναι εξυπνοι και μας εχουν βαλει τα δυο ποδια σε ενα παπουτσι,Αφου οι Αλεκα για της επομενες μερες δεν εχει κατι να προτηνει ,να σας κανω εγω μια προταση,θα την δεχοσασταν αν ηταν σωστη ?η ο εγωισμος σας δεν θα την διαβαζε καν? Εχει ειδη ξεκινησει στην χωρα ενεργειακος πανικος χωρις οργανοση και τα περισσοτερα χρηματα τα περνουν οι εταιριες και οι τραπεζες που εμπλεκονται,στους ανθρωπους που βαζουν τον χωρο ελαχιστα κερδιζουν οπως και η χωρα δεν εχει καποιο συμαντικο οφελος ,το φυσικο αεριο νοτιος της Κρητης φτανει για τους τοκους και το χρεος αν το εκμεταλευτουναι Ελληνες για Ελληνικη χρηση.το πετρελαιο στην Ζακυνθο δεν ειναι παρα πολυ καληπτη ομως της αναγκες για μερικα χρονια σε φτηνο καυσημο.και θα δωσει και δουλεια σε κοσμο αν γινει με Ελληνικες εταιριες,στην Συρο να νοικιασουμαι το Ναυπηγιο στην Ρωσια ,μπορω μερες να μηλαω με ακουται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.