4 Μαΐου 2012

Γιατί οι γυναίκες πρέπει να ψηφίσουν ΚΚΕ


Της Μαρίας Χατζηγιάννη
 υποψήφιας Βουλευτή του ΚΚΕ

Γιατί της στέρησαν την μόνιμη και σταθερή εργασία με τα 4ωρα και τα 3ρα, τα 3ήμερα και τα 4ημερα, εκμεταλλευόμενοι τις ιδιαίτερες ανάγκες της γυναίκας ως μητέρας, για να αυξήσουν τα κέρδη τους οι μεγαλοεργοδότες και οι πολυεθνικές. Το 54% των εργαζόμενων γυναικών αναγκάστηκαν να εργαστούν κατά το 2011 σε καθεστώς μερικής απασχόλησης.
Γιατί της λένε ότι ο προορισμός της είναι το νοικοκυριό για να καλύψουν το γεγονός της ανεργίας που ρίχνει τις γυναίκες η καπιταλιστική εκμετάλλευση, (21% ανεργία στις γυναίκες το Γ΄ τρίμηνο του 2011).
Γιατί στο όνομα της δήθεν «ισότητας» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί με το ΛΑ.ΟΣ όρισαν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης της γυναίκας το 65ο και την αναγκάζουν να δουλεύει πλέον 50 χρόνια για να μπορέσει να πάρει μια σύνταξη.
Γιατί στο όνομα της αύξησης των κερδών των μεγαλοξενοδόχων κατάργησαν μια σειρά σκληρά επαγγέλματα από τα βαρέα και ανθυγιεινά έτσι ώστε η Καμαριέρα, η Λαντζιέρισσα, η καθαρίστρια, η μαγείρισσα, η σερβιτόρα, θα δουλεύουν μέχρι τον
τάφο για μια μικρή σύνταξη, αν ποτέ φτάσουν μέχρι τα 65 ή τα 50 χρόνια δουλειάς να αντέξουν.
Γιατί την στέλνουν στα δουλεμπορικά γραφεία για μισή δουλειά ως καθαρίστριες χωρίς κανένα δικαίωμα, τις περισσότερες φορές χωρίς ένσημα.
Γιατί της στερούν το δικαίωμα της μητρότητας ως «ενοικιαζόμενης», της κόβουν τα επιδόματα , τις άδειες τοκετού, λοχείας, ξένων γλωσσών Η/Υ, την αφήνουν μήνες απλήρωτη τρομοκρατώντας την με το φόβο της απόλυσης.
Γιατί με τα μνημόνια μείωσαν τους μισθούς 30-40%.
Για τις χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο μέσα στο 2012 που θα αγγίξουν σε μεγάλο βαθμό τις γυναίκες.
Για την κατάργηση των μισθολογικών κλιμακίων με το νέο μνημόνιο που έρχεται μέσα στον Ιούνιο, την νέα μείωση των μισθών (22% και 32% για νέους κάτω των 25).
Για την αναθεώρηση της ΕΓΣΣΕ μέχρι τα τέλη Ιουλίου και την διαμόρφωση μιάς νέας που δεν θα ξεπερνα τα 500 ευρώ μικτά ανεξάρτητα την προϋπηρεσία, Για το πάγωμα των τριετιών, για την έμμεση κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων.
Για την παραπέρα υποβάθμιση των παιδικών σταθμών, την κατάργηση προληπτικών εξετάσεων π.χ προγεννητικός έλεγχος, της υποβοηθούμενης αναπαραγωγικής διαδικασίας, των απαραίτητων παροχών υγείας, πρόνοιας.
Για την βαρβαρότητα που θα επιβάλλει η κατάργηση των ΣΣΕ με τις οποίες καταργούνται κεκτημένα δικαιώματα όπως η μητρότητα, το μειωμένο ωράριο για τις νέες μητέρες,, η απαγόρευση της νυχτερινής εργασίας εγκύων, τα εργασιακά δικαιώματα της γυναίκας. Με τις ατομικές συμβάσεις πλέον οι εργοδότες μπορούν και καταργούν τα πάντα όσον αφορά την γυναίκα.
 Για όλα αυτά το ΚΚΕ πάλεψε από τότε που όλα αυτά προβλέφτηκαν στην συνθήκη του Μάαστριχτ με την οποία εντάθηκε ο βαθμός εκμετάλλευσης των εργαζομένων και φυσικά η ανισοτιμία στα δικαιώματα της γυναίκας. Τότε μόνο το ΚΚΕ αγωνίστηκε.
Γιατί Μόνο το ΚΚΕ εναντιώθηκε στην ΟΝΕ και στις συνθήκες που έβαλαν ταφόπλακα στα εργασιακά δικαιώματα των γυναικών, δηλαδή στην συνθήκη της Λισαβόνας, στην Ευρώπη 2020» κ.α. όταν τα Κόμματα του Ευρωμονόδρομου μιλούσαν για «χρυσά κουτάλια».
Γιατί Μόνο το ΚΚΕ μέσα από το ταξικό εργατικό κίνημα , το ΠΑΜΕ προέβαλλε αντίσταση στις χιλιάδες απολύσεις, την απλήρωτη εργασία των γυναικών.
Γιατί μόνο το ΚΚΕ εναντιώθηκε στην μερική και την ελαστική απασχόληση, στα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης, όταν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ συμφωνούσαν στην επιβολή τους.
Γιατί πριν αποφασιστούν τα μνημόνια το ΚΚΕ προειδοποιούσε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα «έρχεται θύελλα» και άλλοι όπως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ καλούσαν υποκριτικά το ΠΑΣΟΚ να εφαρμόσει το πρόγραμμα του μέσα στο οποίο προβλέπονταν οι ρυθμίσεις των μνημονίων!!.
Γιατί το ΚΚΕ δεν σπέρνει αυταπάτες στο λαό ότι μέσα από αυτό το σύστημα που επιβάλλουν η ΟΝΕ, η Ε.Ε και οι συνθήκες που απορρέουν από αυτές, θα υπάρξει καλυτέρευση της ζωής των γυναικών και της λαϊκής οικογένειας.
Για αυτό και το ΚΚΕ προβάλλει την έξοδο από αυτή τη «λυκοσυμμαχία», την μονομερή διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία, ώστε ο λαός να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του.
Γιατί το ΚΚΕ ξέρει ότι την επόμενη των εκλογών, όταν οι υπόλοιποι θα παζαρεύουν τις υπουργικές καρέκλες, ο λαός χρειάζεται ένα πανίσχυρο ΚΚΕ να αντιμετωπίσει τη νέα θύελλα που έρχεται, να βάλει τα θεμέλια για την δημιουργία της λαϊκής εκείνης πλειοψηφίας που θα επιβάλλει τις λύσεις για την λαϊκή εξουσία και οικονομία.
Αυτή την εγγύηση δίνει το ΚΚΕ την επόμενη των εκλογών και όταν το ΚΚΕ εγγυάται στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα το υποστηρίζει με θυσίες, όπως πάντα έκανε.

5 σχόλια:

  1. Χωρίς την εικόνα έχει περισσότερες πιθανότητες να πείσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι ειστε ρατσιστες βρε? Τι εχουν οι γυναικες στην εικονα?

      Διαγραφή
  2. Δεν αναφερεται σε αυτην την εικονα...αλλα στην προηγουμενη !! :)
    Tην αλλαξα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο βρε Γιοκ-Γιοκ που δημοσίευσες άρθρο υποψήφιας που δεν είναι τόσο γνωστή, αλλά τα λέει πολυ καλά. Δεν είδα όμως απόψεις γυναικών για το άρθρο αυτό.
    Τι γίνεται, δεν μπαινουν εδω οι γυναίκες? :-)))

    Ο δε πρώτος "ανώνυμος" ήθελε την Τζενιφερ Λόπεζ φωτογραφία για να πεισθεί...!!
    Συγχαρητήρια για το άρθρο στη συντρόφισσα και μακάρι να εκλεγεί Βουλευτίνα.
    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.