15 Μαΐου 2012

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τις πολιτικές εξελίξεις & τις νέες εκλογές 15/5/2012.


Δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα , 15-5-2012


«Η κάλπη ήταν προαποφασισμένη, όπως έδειξε η υποκρισία των διερευνητικών εντολών. Μπροστά στον ελληνικό λαό τώρα στέκεται ένα καινούργιο δίλημμα, δηλαδή ένα παλιό δίλημμα με νέα μορφή: «κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά», που μπορεί να το διαμορφώσουν «δεξιά κυβέρνηση ή αριστερή κυβέρνηση». Οι μεν κινδυνολογούν κυριολεκτικά και εκβιάζουν, οι άλλοι εφησυχάζουν και αφοπλίζουν το λαό. Σπέρνουν όλοι στο λαό χάρτινες προσδοκίες κι αυτές θα μετατραπούν σίγουρα σε ένα μεγάλο ποτάμι λαϊκής οργής και απογοήτευσης.
Δεν φέρνουν αλλαγή πολιτικής και τα δύο σκέλη του διλήμματος. Μπορεί να έχουμε και αλλαγή χορωδίας, το τραγούδι όμως θα είναι στον ίδιο σκοπό και με τα ίδια λόγια: Ο «ευρωμονόδρομος», οι φοβερές δεσμεύσεις από τη συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και επίσης οι καταλυτικές δεσμεύσεις από τη στρατηγική συμφωνία με τις ΗΠΑ. 
Με τα σημερινά δεδομένα, όπως έχουν διαμορφωθεί, η μόνη ευκαιρία και ανάγκη που έχει ο λαός, πριν είναι αργά, για να μη σβήσει η ελπίδα, είναι να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ, το Κόμμα που δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι, που δεν μπορούν να το υποτάξουν, να το βάλουν στο μαντρί. Να είναι όμως ταυτόχρονα ο λαός πολύ δυνατός, πολύ μαχητικός στους τόπους δουλειάς, στη γειτονιά, στην ύπαιθρο. Το ΚΚΕ θα πρωταγωνιστήσει στη λαϊκή διακυβέρνηση, που ο λαός θα κατακτήσει, που ο λαός θα αναδείξει, τη διακυβέρνηση της λαϊκής εξουσίας».

7 σχόλια:

  1. "Το ΚΚΕ θα πρωταγωνιστήσει στη λαϊκή διακυβέρνηση..." Κατά τα άλλα, δεν τη θέλει την εξουσία! Υποκριτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, μπορώ να κατανοήσω τα κόμπλεξ κατωτερότητας του κάθε αριστερούλη, να αξιολογήσω το πασοκικό περιβάλλον στο οποίο ανέπτυξε τον βαθύτατο αντικομμουνισμό και "αντικουκουεδισμό" του, και να μελετήσω τους λόγους για τους οποίους στηρίζει σοσιαλδημοκρατικές και νεοφιλελέυθερες διαχειριστικές λύσεις εις βάρος της εργατικής τάξης ...

      αλλά ειλικρινά τώρα ... την παλεύετε ?

      Διαγραφή
    2. εμεις ειπαμε οτι δεν θελουμε τετοιου ειδους κυβερνηση διαχειρησης του συστηματος αλλα θελουμε την εξουσια της εργατικης ταξης, ποια υποκρισια;;;; οχι απλα δεν την παλευεις αλλα εχεις σοβαρο προβλημα κατανοησης
      modesto

      Διαγραφή
  2. Ούτε απο αντικομμουνισμό πάσχω, ούτε από όλες τις υπόλοιπες ασθένειες που ανέφερες. Απλά νομίζω πως το ΚΚΕ στην παρούσα χρονική περίοδο έχει ξεφύγει άσχημα. Θα έπρεπε να νοιάζεται περισσότερο για το λαό, και να το δείχνει έμπρτακτα, έτσι ώστε και ο λαός με τη σειρά του να πιστέψει στις δυνάμεις του. Αυτό που κάνει το ΚΚΕ αυτή τη χρονική περίοδο είναι να ενισχύει το κλίμα απαισιοδοξίας και αυτό δεν βοηθάει κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για πες μου και εμενα να μαθω τι θεωρεις εμπρακτη υποστηριξη? Γιατι απο αερολογιες και γενικοτητες χορτασαμε αδερφε.

      Διαγραφή
  3. ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 9:ΟΟ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ. ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ;;;;
    ΤΟ ΚΚΕ, ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΛΕΥΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.
    ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ, ΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΟΤΙ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΕΡΓΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΟΤΙ ΤΑ ΞΥΝΟΥΜΕ...
    ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΟΥΝ....
    ΑΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εσυ εχεις ξεφυγει οχι το ΚΚΕ! το ΚΚΕ και το ταξικο κινημα δειχνει εμπρακτα την συμπαρασταση του στην εργατικη ταξη με τους εξης τροπους:
    α) ειναι ο βασικος συμπαραστατης της ηρωικης μαχης που δινουν οι χαλυβουργοι για ολη την εργατικη ταξη 200 μερες αυριο,
    β) με σκληρη παλη εδω και καιρο υπογραφει συμβασεις με αηξησεις,σπαζοντας το μνημονιο στην πραξη στην ζωνη, στα ποτα στους οικοδομους και εχουμε συνεχεια και οχι υπογραφοντας μειωσεις οπως οι συριζαιοι.
    γ) ριζοσπαστικοποιει τον λαο με την συνεπη σταση για το χαρατσι της δεη με το σπασιμο στην πραξη και οχι με πιπες περι δικαστηριων εναποθετοντας τις ελπιδες εκει και οχι στην παλη.
    μερικα παραδειγματα για το πως οι ΚΚΕδες αντιλαμβανονται την ταξικη παλη και την ανακουφιση του λαου, για να πιστεψει ο λαος και στην δυναμη του και οχι ψηφιζοντας λακεδες και διαχειρηστες του συστηματος που κηρησουν την υγειη επιχειρηματικοτητα κρατικοποιοντας τις τραπεζες μπουκονοντας τες με λεφτα και μετα πουλωντας τες ξανα στους ιδιωτες (ακα δραγασακης)
    παρεπιπτωντος ενας εργαζομενος στα ποτα με 10 χρονια προυπηρεσια περναει ανετα τα 20000 μεικτα, θυμισε το στον μηλιο και στον δραγασακη να του παρει τα 100 τον μηνα για να δωσει δανεια στους μυτηλιναιους για την υγειη επιχειρηματικοτα.
    ΥΓ: αν θες να το παιξεις αντρεας ας αλλαξει λιγο τα λογια μην τα κανει κοπυ πειστ...ακου χρονοντουλαπο της ιστοριας, για μια στιγμη νομιζα οτι γυρισα στον χρονο και εγινα 15 χρονων
    modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.