15 Μαΐου 2012

Ο αξιότιμος κύριος Αλέξης(Τσίπρας)



Γράφει ο Poexania

Ποιος έχασε την ηθική του για να την βρει ο Σύριζα και ο Τσίπρας, ο λόγος για το παρακάτω δημοσίευμα στο οποίο παραθέτονται κάποιες δηλώσεις του προαναφερθέντος κυρίου που στρέφονται κατά του ΚΚΕ. Τα ψέματα που λέει είναι μεν ιδιαίτερα χονδροειδή, όμως σε εκείνους που δεν ξέρουν τις θέσεις του ΚΚΕ(και είναι καμπόσοι) σίγουρα θα πιάσουν τόπο. Επειδή λοιπόν τέτοια πρόκειται να δούμε πολλά στο μέλλον,  θα καταπιαστώ με το να καταρρίψω στα γρήγορα τις διάφορες εκ του πονηρού ασυναρτησίες του Αλεξάκου.

Ολόκληρο το δημοσίευμα θα το βρείτε εκεί
http://alithinapsemata.gr/greece/greece-news/greece-politics/3227-2012-05-13-18-44-56.html 


««Το Κεφάλαιο μπορεί να είναι από τον Μπόμπολα, τον Βαρδινογιάννη και τον Λάτση, μέχρι τον μικρομεσαίο που έχει ένα μαγαζί. Και αυτόν «κεφάλαιο» τον θεωρούν! Δεν μπορεί να λες «το κεφάλαιο» χωρίς να λες ονόματα και διευθύνσεις. Και να αναλαμβάνεις βέβαια και το πολιτικό κόστος» σημειώνει.

«Δεν μπορείς να καταγγέλλεις αόριστα το «Κεφάλαιο», όπως κάνει η Παπαρήγα που λέει αόριστα «φταίει το Κεφάλαιο»» λέει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του, o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας»

Τι μας λέει εδώ ο Αλέξης;
Α) Ότι το ΚΚΕ δεν αποκαλύπτει ονόματα κεφαλαιοκρατών και τα αμαρτήματα τους παρά μιλά  αφηρημένα για το κεφάλαιο

Μεγάλο ψέμα, το ΚΚΕ όχι μόνο αναφέρει ονόματα(ένα μικρό ψάξιμο βάζοντας για λέξη κλειδί το όνομα κάποιου μεγαλοκαπιταλιστή στο search engine του ριζοσπάστη το επιβεβαιώνει αυτό) αλλά τα βάζει και μαζί τους ανοιχτά. Αν δεν με πιστεύετε ρωτήστε τον κύριο Μάνεση της χαλυβουργίας ή τους διάφορους εφοπλιστές που κατηγορούν το κόμμα ότι κλείνει τα λιμάνια και διώχνει τους τουρίστες. Αν πάλι δεν με πιστεύετε ρωτήστε τον ΣΕΒ, τον οποίο το ΠΑΜΕ επισκέφθηκε στα ιδιαίτερα του, όταν εκείνος συναντιόταν με τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές για να κατασφάξουν τις συλλογικές συμβάσεις.

Ο ίδιος ΣΕΒ ο οποίος για τον Σύριζα έχει την καλύτερη των εντυπώσεων(δείτε εδώ τις δηλώσεις του)
Β) Ότι το ΚΚΕ βάζει στο ίδιο καζάνι τους μικροεπιχειρηματίες, αυτούς που έχουν ένα μαγαζάκι, με εκείνους που έχουν εργοστάσια και κατασκευαστικές.

Αυτό είναι ακόμη μεγαλύτερο ψέμα και για του λόγου το αληθές:
«ΚΚΕ: Στο νέο φορολογικό αντιλαϊκό «ντου» κυβέρνησης – τρόικας η απάντηση του λαού πρέπει να είναι: Τέλος οι θυσίες μας για την κρίση, την Ευρωζώνη και την ΕΕ. Λαϊκή αντεπίθεση για να εμποδιστεί, να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική. ΠΑΜΕ: Να οργανωθεί η αλληλεγγύη στους ανέργους, στις οικογένειες, στους μικρομαγαζάτορες που δεν μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς, δάνεια και φόρους.» (πηγή Ριζοσπάστης)

Και τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τα λόγια του Αλέξη και τα πιστεύω του Σύριζα;
Για τον Σύριζα, ο οποίος είναι ένα αστικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, οι επιχειρηματίες χωρίζονται σε καλούς και κακούς και ο καπιταλισμός σε καλό και κακό αντίστοιχα. Έτσι τι προσπαθεί να μας πει εδώ ο κύριος Αλέξης; Ότι τους καλούς καπιταλιστές δεν πρέπει να τους πειράζουμε, πρέπει να πειράζουμε μόνο τους κακούς.

Την ξεκάθαρη λοιπόν θέση του ΚΚΕ ότι καπιταλισμός είναι ένας(με πολλά πρόσωπα) και ότι δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς την εκμετάλλευση των λαϊκών μαζών από τους κατόχους κεφαλαίου, ο Τσίπρας την παραφράζει όπως τον συμφέρει. Την άρνηση μας να διακρίνουμε τους καπιταλιστές σε καλούς και κακούς(όπως εκείνοι κάνουν) και την εναντίωση μας συνολικά στο σύστημα που λέγεται καπιταλισμός, και όχι επιλεκτικά και επιφανειακά μόνο σε κάποιους εκπροσώπους του(που και αυτό σε επίπεδο ανακοινώσεων και μόνο το κάνει ο Αλέξης), προσπαθεί να την παρουσιάσει σαν τσουβάλιασμα, από μέρους του ΚΚΕ, εκείνων που έχουν μια μικρή ιδιοκτησία και των μεγαλοκαρχαριών.

Δεν περιμέναμε φυσικά κάτι καλύτερο από το συγκεκριμένο κόμμα, όμως καλό θα ήταν να βρουν επιχειρήματα τα οποία να είναι πιο πειστικά και τα οποία δεν θα καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος στον παραμικρό αντίλογο. Να μου πείτε γιατί να το κάνει, αφού τη λέει αυτός την παρλαπίπα του και ύστερα αναλαμβάνουν τα ΜΜΕ να κάνουν την ανάλογη πλύση εγκεφάλου στο λαό προκειμένου να την καταπιεί αμασητή και αμαχητί.  Στο κάτω κάτω η ειδικότητα τους εκεί στον Σύριζα δεν είναι το να βρίσκουν επιχειρήματα αλλά το να τα βρίσκουν με τους επιχειρηματίες.

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

1 σχόλιο:

  1. Για τον ησχιρισμο του Τσιπρα οτι το ΚΚΕ θεορει κεφαλαιο και τα μικρα μαγαζια εχω να προσθεσω ενα επιχιριμα ακομα. Οτι η ΠΑΣΕΒΕ ειναι διμιουργιμα των κομουνιστων. Την δηλωση για το τι θεωρει κεφαλαιο το κκε την ειχα διαβασει σε ενα σαϊτ και μου φανικε τοσο κραυγαλεο ψεμα που μου περασε απο το μιαλο οτι μπορει να μην ειναι δικες του δηλωσεις. τα λογια που μου ερχοντε για να χαρακτιρισω αυτη την πολητικη αλιτια θα κανουν να κοκινισει και εναν αριπινιτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.