11 Μαΐου 2012

"Μίλησε κανείς για αναδιαπραγμάτευση;"


Από το Lenin Reloaded

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ πίεσε κι άλλο την Αθήνα προειδοποιώντας ευθέως πως δεν θα χορηγηθούν άλλα χρήματα προτού επισκεφθεί ξανά η τρόικα τη χώρα μας, εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να υπάρξει κυβέρνηση με ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Νέα παρέμβαση με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις έκανε και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που είπε ότι η Ελλάδα μπορεί μεν να βασίζεται στην υποστήριξη των Ευρωπαίων, αλλά «δεν μπορεί να γίνει τίποτε αν η χώρα δεν βοηθήσει τον εαυτό της».

Το Reuters ανέφερε επίσης ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ είχαν επικοινωνία τις προηγούμενες ημέρες με ηγέτες πολιτικών κομμάτων που δεν κατονομάζονται, προειδοποιώντας τους ότι αν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ευρώ πρέπει να τηρήσει τους όρους του προγράμματος βοήθειας από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
«Ασφαλώς έχουμε πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης και παραδίδουμε το μήνυμά μας με αυστηρούς όρους. Δεν είμαστε οι μόνοι. Το ίδιο μήνυμα έρχεται από παντού», είπε στο Reuters ευρωπαίος αξιωματούχος που συμμετείχε στον συντονισμό των τηλεφωνημάτων. «Δώσαμε στους Ελληνες αρκετά χρήματα, τα 4,2 δισ. ευρώ που χορηγήθηκαν χθες, αλλά το ποσό αυτό είναι το ελάχιστο που μπορεί να χορηγηθεί ώστε να αποθαρρύνουμε κόμματα που λένε πως "μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε και εκείνοι θα εξακολουθούν να μας σώζουν επειδή είναι προς το συμφέρον της ΕΕ"», συνέχισε. Εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει θα χαθούν χρήματα των ευρωπαίων φορολογουμένων. «Νομίζω ότι συνολικά έχουμε αποδεχθεί πως δεν θα πάρουμε πίσω το 100%» των χρημάτων, είπε άλλος αξιωματούχος στο Reuters αναγνωρίζοντας κατά κάποιο τρόπο ότι μπορεί να χρειαστεί στο μέλλον διαγραφή μέρους των επίσημων δανείων στην Ελλάδα, καταλήγει το πρακτορείο.

Η ΔΟΣΗ. «Εν ευθέτω χρόνω» θα εκταμιευτεί το 1 δισ. ευρώ που απομένει από τα 5,2 δισ. ευρώ της δόσης του Μαΐου προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΕΕ Ολιβιέ Μπαγί. Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας έχουν καλυφθεί μέχρι τον Ιούνιο και η χώρα μπορεί να λειτουργήσει με τα 4,2 δισ. ευρώ που δόθηκαν χθες, είπε ο κ. Μπαγί.

Η γερμανίδα Καγκελάριος απέρριψε τις εκκλήσεις της Κεντροαριστεράς στη Γερμανία να δοθούν κρατικά κεφάλαια για την τόνωση της ανάπτυξης. Η Ανγκελα Μέρκελ επανέλαβε από το γερμανικό Κοινοβούλιο ότι αν δοθούν αναπτυξιακά κεφάλαια που θα οδηγήσουν σε νέα αύξηση των χρεών των χωρών, τότε η Ευρώπη θα βυθιστεί ακόμη περισσότερο στην κρίση. Η κ. Μέρκελ θέλει ανάπτυξη μόνο μέσω διαρθρωτικών αλλαγών.
Τα Νέα


«Η ευρωζώνη θα μπορούσε να αντέξει την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ», υποστήριξε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα «Rheinische Post».

Αναφερόμενος στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας, ο Σόιμπλε σχολίασε πως «είναι επικίνδυνο να παραπλανάς τους πολίτες λέγοντάς τους ότι υπάρχει άλλος, πιο εύκολος δρόμος, μέσω του οποίου η Ελλάδα θα μπορούσε να εξυγιανθεί, αποφεύγοντας κάθε σκληρό μέτρο. Είναι παράλογο».

Στην ερώτηση «η ζώνη του ευρώ μπορεί άραγε να αντέξει μια έξοδο της Ελλάδας», ο κ. Σόιμπλε απαντά πως «η Ευρώπη δεν βυθίζεται τόσο εύκολα» σημειώνει, και παράλληλα διευκρινίζει πως «θέλουμε να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ. Όμως, πρέπει να το θέλει κι εκείνη και να εκπληρώσει τα καθήκοντά της. Δεν μπορούμε να αναγκάσουμε κανέναν».

[...]

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε έθεσε ως προϋπόθεση για την καταβολή των νέων δόσεων της βοήθειας προς την Ελλάδα την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της.

[...]

Απευθυνόμενος στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, χωρίς να τον αναφέρει, ο Βέστερβέλε τάχθηκε κατά του ενδεχόμενου επαναδιαπραγμάτευσης του ευρωπαϊκού συμφώνου δημοσιονομικής πειθαρχίας.
Τα Νέα

Συνέχιση του προγράμματος λιτότητας ή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη» επιθυμεί το 73% των Γερμανών αφού αυτή ήταν η απάντησή τους στο ερώτημα που έθεσε η εταιρεία ερευνών Toluna und Thoering Heer & Partner. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτής της δημοσκόπηςης το 73% των ερωτηθέντων ...έδειξε στην Ελλάδα την πόρτα εξόδου από το ευρώ εφόσον δεν συνεχιστεί το πρόγραμμα λιτότητας.
Τα Νέα


Μπαρόζο: Η Ελλάδα ίσως αποχωρήσει από το ευρώ

H Ελλάδα ίσως αναγκαστεί να αποχωρήσει από το ευρώ, εάν δεν μείνει πιστή στις δεσμεύσεις της, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο. «Έχω μεγάλο σεβασμό για την ελληνική δημοκρατία και βεβαίως το ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά έχω σεβασμό επίσης για τα άλλα 16 κοινοβούλια που ενέκριναν το πρόγραμμα», τόνισε.

«Συνεπώς, οι συμφωνίες πρέπει να γίνονται σεβαστές. Αν δεν γίνουν σεβαστές, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να συνεχίσουμε με μία χώρα που δεν σέβεται τις συμφωνίες», πρόσθεσε, σε συνέντευξή του στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι SkyTG24.

Κληθείς να διευκρινίσει αν αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να οδηγηθεί εκτός ευρωζώνης, ο κ. Μπαρόζο απάντησε ότι κανένα μέλος μιας οργάνωσης δεν μπορεί να συνεχίσει αν δεν σεβαστεί τους συμφωνηθέντες κανόνες.

«Κοιτάξτε, αν ένα μέλος ενός κλαμπ, δεν θέλω να αναφερθώ σε κάποια συγκεκριμένη χώρα, αλλά αν ένα μέλος ενός κλαμπ δε σέβεται τους κανόνες, τότε είναι καλύτερα να φύγει από το κλαμπ και αυτό ισχύει για κάθε οργάνωση, θεσμό ή έργο» συμπλήρωσε.

3 σχόλια:

  1. ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 8:30μμ, ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ


    Η ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

    Λαέ της Αττικής, εργαζόμενοι, νέοι και νέες, γυναίκες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι

    Καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη, καμιά υποταγή! Να ματαιώσουμε και να ανατρέψουμε σχέδια παγίδευσης του λαού στους μονόδρομους της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων!

    ΤΗΝ ΩΡΑ που στο όνομα της διακυβέρνησης της χώρας προετοιμάζουν τη νέα κυβέρνηση τσακίσματος του λαού, επιχειρείται από το κατεστημένο με τη συμμετοχή κυρίως Σαμαρά – Τσίπρα – Βενιζέλου – Κουβέλη μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία υποκρισίας, αποπροσανατολισμού, εκβιασμών, αναπαραγωγής και δημιουργίας νέων κάλπικων διλημμάτων, προκειμένου να αξιοποιηθούν για την υποταγή του λαϊκού ριζοσπαστισμού.

    ΤΗΝ ΩΡΑ που Ευρωπαϊκή Ένωση, βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές «ψήνουν» τις σημερινές ή αυριανές κυβερνήσεις συνεργασίας, που θα αντικαταστήσουν τη χρεοκοπημένη και με την ψήφο του λαού εναλλαγή των δύο κλασσικών κομμάτων στην εξουσία, δουλεύοντας τη διαμόρφωση του νέου δίπολου κεντροδεξιάς με πυρήνα τη ΝΔ και κεντροαριστεράς με πυρήνα ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ.

    ΤΗΝ ΩΡΑ που το πολιτικό προσωπικό των μονοπωλίων και της ΕΕ στην Ελλάδα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με την αποφασιστική συμβολή των ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ διαβουλεύονται για το ποια θα είναι η σύνθεση της κυβέρνησης «συνεργασίας» στη βάση των ψεύτικων διλημμάτων: ευρώ – δραχμή, μνημόνιο – αντιμνημόνιο, ήπια διαπραγμάτευση – σκληρή διαπραγμάτευση για ορισμένα ίδια ψίχουλα κοροϊδίας στους πιο εξαθλιωμένους.

    Το ΚΚΕ απευθύνει σάλπισμα εγρήγορσης, ετοιμότητας, ασυμβίβαστης πάλης για ρήξη και ανατροπή του σάπιου συστήματος.

    ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ (ΣΕΒ – ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ) ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΡΙΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

    ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΣΥΖΗΤΑΜΕ – ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ – ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ – ΜΟΡΦΩΣΗΣ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ.

    ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΡΓΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6ης ΜΑΗ, ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΨΗΦΟΣ Η ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ: ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ!

    ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 8:30μμ, ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ ΤΗΝ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. MANNY ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ :)

      Διαγραφή
    2. χεχεχε συγγνωμη συντροφε για την δυσπιστια. Περιμεναμε να το δουμε απο επισημο οργανο ή καποια ανακοινωση. Οι καιροι ειναι πονηροι και τις τελευταιες μερες ακομη περισσοτερο.

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.