11 Μαΐου 2012

Ρένα Δούρου : Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μιλήσει ποτέ για μονομερή κατάργηση του μνημονίου


Από το Newsbeast


Για ψέμματα κατηγόρησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μιλήσει ποτέ για μονομερή κατάργηση του μνημονίου.

«Μην τα μπερδεύουμε. Εμείς από το Μάρτη του 2010 λέμε για καταγγελία των όρων των δανειακών συμβάσεων. Δεν είμαστε ημίτρελοι να θεωρούμε ότι μια χώρα, που τη βγάλανε έξω από τις αγορές, δεν έχει την ανάγκη δανεισμού. Αντιθέτως, όταν λέγανε "λεφτά υπάρχουν" εμείς, τότε, σε κείνη την προεκλογική περίοδο λέγαμε προς τον κ. Παπανδρέου, "θα δανειστείτε, προσέξτε όμως με τι όρους θα δανειστείτε". Όταν λοιπόν, λέμε καταγγελία του Mνημονίου, λέμε καταγγελία των όρων με τους οποίους η χώρα προσέτρεξε να δανειστεί» είπε.

«Η έκπληξη ήταν πολύ μεγάλη. Δεν μπορείς μέσα σε σαράντα ώρες, ούτε καν σαράντα οκτώ, να ακούς ότι στηρίζω μια κυβέρνηση της Αριστεράς με πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα και την επόμενη μέρα, ν’ ακούς από τα ίδια χείλη ότι "πάμε τώρα όλοι μαζί" και μάλιστα με κόμματα, που δεν έχει περάσει πολύς καιρός, που τα θεωρούσες άλλοθι, είχες ασκήσει δριμεία κριτική απέναντί τους» σχολίασε για την πρόταση Κουβέλη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ.

Σχόλιο Redfly

Ψεύτες και απατεώνες του χειρίστου είδους, αποδεικνύονται τα πολιτικά ρετάλια του Συνασπισμού. Οι κωλοτούμπες των στελεχών και βουλευτών του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν τέλος, και τελικά ο ρόλος τους ως δούρειος ίππος των εργατικών συνειδήσεων, αποκαλύπτεται δια μαγείας λίγες μόλις μέρες μετά τις εκλογές .... ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, απλά θέλουν να το καταγγείλουν ! Και ξέρετε που θα την γράψουν την καταγγελία του Μνημονίου, η ευρωπαϊκή και ελληνική αστική τάξη ...

Όπως έχω ξαναγράψει στο παρελθόν : ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, πριν καταστρέψουν και τις τελευταίες αντιστάσεις των εργαζομένων.

21 σχόλια:

  1. Παρόμοια δήλωση σήμερα και από τον Δραγασάκη, η οποία αφορά το δημόσιο χρέος ...

    http://leninreloaded.blogspot.com/2012/05/blog-post_1830.html

    Δώθηκε όπως φαίνεται εντολή απο τα αφεντικά ... να ξεδιαλύνουν τα θολά σημεία ως προς την υποταγή τους στις "αγορές" και την ευρωπαϊκή ένωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μου έχεις πει μια γνώμη όμως για ό,τι έχω γράψει τις τελευταίες μέρες.
      Και δεν είναι και λίγα, δεν πιετεύω να έχεις παράπονο... :)

      Διαγραφή
    2. Όχι Yuri, δεν έχω παράπονο,
      αλλά να σου πω την αλήθεια επειδή τρέχω πάνω κάτω τις τελευταίες μέρες, δεν έχω πολυκαταλάβει τι λες ακριβώς ...

      Αν και θέλω να σε διορθώσω όσο αναφορά την άποψή σου πως διαφωνούμε στην αξιολόγηση της κατάστασης. Δεν διαφωνούμε. Όσα έγραψες δηλαδή στο θέμα "Ανακατατάξεις και αναστηλώσεις ... "

      Για να τσεκάρω εαν το κατάλαβα καλά ...
      έχοντας μπροστά σου αυτές τις δηλώσεις της Δούρου, τις κωλοτούμπες των τελευταίων ημερών εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζοντας το είδος των απατεώνων που εκπροσωπούν τον Συριζα, ... λες ότι πρέπει να δώσουμε ψήφο ανοχής εφόσον δώσει ο Συριζα "κάποιες εγγυήσεις ότι θέλει να δώσει αυτό τον αγώνα" (???), αντί να του "σκάβουμε τον λάκο" ?

      Yuri, δυστυχώς δεν μπορώ να σου μεταφέρω τις πληροφορίες και τις υποψίες μου αλλά σου λέω μονάχα αυτό : Το αποτέλεσμα των εκλογών, μπορει και να μην είναι και τόσο ... τυχαίο ή ... απρόσμενο, τελικά.

      Διαγραφή
    3. Α δεν υπάρχει θέμα: Για ό,τι χρειαστείς διευκρινήσεις με ρωτάς και στο ξεκαθαρίζω, αν φυσικά σ' ενδιαφέρει.

      -Αν η απορία σου είναι "ποιός αγώνας", νομίζω ότι το είπα: Αγώνας για την ανατροπή των πολιτικών τύπου μνημονίου.
      -Αν η απορία σου είναι οι "εγγυήσεις", αυτές μπορεί να είναι πάρα πολλών τύπων αν θελήσεις να ανοίξεις την κουβέντα. Φυσικά οι εγγυήσεις έχουν πάντα να κάνουν με το πολιτικό κόστος και όχι με την...φυλακή, φαντάζομαι να μην παρεξηγείς.
      -Αν η απορία σου έχει να κάνει με το "σκάβουμε το λάκκο", είναι ακόμη πιο φανερό: Προκαταβολικές καταγγελίες, αναπαραγωγή των "ιδεών" του ΣΕΒ, σημαίες χωρίς σφυροδρέπανα (λες και είναι άγνωστο τι παίζει με την ΚΟΕ), "αποκαλύψεις" της κλασσικής γραμμής ΣΥΝ κλπ. κλπ.

      Τέλος πάντων, δεν θα επιμείνω, πάντως όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα. Και νομίζω αυτό στο μέλλον θα γίνει πιο καθαρό. Προς το παρόν πάλι, καλό είναι να βλέπουμε ότι η προεκλογική εκστρατεία έχει ήδη ξεκινήσει πολύ δυναμικά στα κανάλια με εν χορώ δηλώσεις για έξοδο από το ευρώ.

      Αν λοιπόν δεν την σταματήσει ξαφνικά κανένας Κουβέλης, θα είναι πολύ πιο άγρια προεκλογική εκστρατεία από την προηγούμενη που ήταν απλά...οδοντόκρεμα μπροστά σ' αυτή.
      Για να δούμε, τι στάση θα έχει ο καθένας μας;

      Διαγραφή
    4. Yuri

      ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει μέσω των εκπροσώπων του (πάρε παράδειγμα από το συγκεκριμένο θέμα), ότι απλά θέλει να καταγγείλει το Μνημόνιο, άρα για ποιά "ανατροπή" του Μνημονίου μιλάμε και ποιές εγγυήσεις ?

      Από εκεί και ύστερα η αναφορά στην δήλωση του ΣΕΒ, αποτελεί πολιτική κριτική ενός χώρου που προσπαθεί να πάρει τον ηγεμονικό ρόλο στον πόλο της σοσιαλδημοκρατίας. Δεν θα αντιμετωπίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορισμούς, αλλά με πολιτική κριτική, ... και η στήριξή του απο την ένωση πλουτοκρατών της χώρας, αποτελεί μέγιστο πολιτικό θέμα, δεν νομίζεις ? Πίστεψέ με, ο ΣΕΒ απευθύνεται σε συγκεκριμένο κόσμο και δεν προβοκάρει ...

      Εαν δεν το έχεις αντιληφθεί αυτήν την στιγμή παρακολουθούμε έναν εσωκομματικό πόλεμο του ΠΑΣΟΚ, με συμπρωταγωνιστή και όχι πρωταγωνιστή, τον ΣΥΡΙΖΑ. Το φούσκωμα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει και άλλες υπόγειες προεκτάσεις τις οποίες ο κόσμος δεν τις αντιλαμβάνεται ... Το ίδιο συμβαίνει και με την Νέα Δημοκρατία.

      Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι τι λέω, διότι δεν μπορώ να επεκταθώ σε αυτήν την φάση.

      Διαγραφή
  2. Πρεπει επειγοντως να φτιαχτει ενα βιντεο που θα εχει τις αντιφατικες δηλωσεις των συριζαιων. Πχ τσιπρας στο cnbc οπου λεει δε θελω εξοδο απο ευρω και προεκλογικες που λεει καμμια θυσια για το ευρω, δηλωσεις δραγασακη απο τη μια δηλωσεις λαφαζανη απο την αλλη δηλωσεις δουρου κοντρα με δηλωσεις στρατουλη, τατσοπουλος με σταθη και παει λεγοντας. Δυστυχως δεν κατεχω τις τεχνικες γνωσεις να βοηθησω
    Salot sor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Ανώνυμος/salot sor

    Ακριβώς το ίδιο σκεφτόμουνα σήμερα. Βίντεο και κείμενα-ανθολόγια κωλοτούμπας-ψεμάτων-αντιφάσεων. Γιατί τα μέλη του ΣΥΝ δεν γνωρίζουν-δεν απαντούν. Πρόσφατα είχα μια κουβέντα με έναν και μου είπε ''Να σου πω κάτι? Όλα αυτά που λες δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Ο κόσμος θέλει αριστερή κυβέρνηση.''

    Πάντως το ρεύμα της αριστερούλικης κυβέρνησης δεν ανακόπτεται με τα συνήθη μέσα προπαγάνδας. Τελοσπάντων. Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω να δεις κουβεντα που ειχα με ΣΥΡΙΖΑκο.......χαχα

      Εχουν καβαλισει τοσο πολυ το καλαμι που δεν εχουν παρει χαμπαρι οτι πανε να τους σκασουν τη χωρα στα χερια τους.

      Ο Αλεξης το εχει καταλαβει αλλα οι ΣΥΡΙΖΑιοι πανω στο ψωνιο τους να γινουν ΠΑΣΟΚ στη θεση του ΠΑΣΟΚ κοιμουνται ορθιοι.

      Γιαννης απο Λαρισα

      Διαγραφή
    2. Τι πιστεύεις ότι θα γίνει αν του σκάσει η χώρα στα χέρια;

      Διαγραφή
    3. Ειλικρινα δεν ξερω.

      Διαγραφή
    4. Αυτό είναι ένα πρόβλημα αγαπητέ, γιατί μπορεί να συμβούν πολύ άσχημα πράγματα. Ή μάλλον αυτό είναι ένα από τα προβλήματα.

      Γενικά δεν είναι εποχή πανηγυρισμών, πλάκας ή κακιών. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για όλους μας, και για την αστική τάξη φυσικά, που έχει όμως ένα πλεονέκτημα:
      Κατέχει την εξουσία.

      Διαγραφή
    5. Δε την παίρνω σε καμία περίπτωση για αστεία τη στιγμή.

      Απλά λέω πως ένας απ τους παράγοντες που με κάνουν ν ανησυχώ ακόμα περισσότερο είναι το καλάμι που έχουν καβαλήσει οι ΣΥΡΙΖΑιοι για τις καρέκλες.

      Είναι μάλλον και αυτή μια φάση την οποία ο λαός μας πρέπει να τη γευτεί για να βγει ακόμα πιο έμπειρος.

      Διαγραφή
  4. Τι σου είναι όμως κι αυτός ο Σαμαράς να πριμοδοτεί το Σύριζα για αντίπαλο του και να αφήνει εμάς απ' έξω. Το καταγγέλω.

    Β1-3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ MEGA O ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.
    ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΣΤΑΣΙΔΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΘΕΣΗ. ΨΑΡΕΥΟΥΝ ΣΕ ΘΟΛΑ ΝΕΡΑ. ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΥΦΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΨΗΦΟ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΧΤΕΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΟΥΜΕ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.protothema.gr/ekloges/article/?aid=196809
    ΓΛΕΖΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παντως ο Αδωνης,το ΣΚΑΙ και τo MEGA δε χρειαζεται να κουραστουν πολυ για να ριξουν λασπη στο ΣΥΡΙΖΑ μεχρι τις εκλογες.Τη κανουν τα μπλογκ του ΚΚΕ μια χαρα τη δουλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου φαίνεται απο το πολύ ψέμα των στελεχων του ΣΥΡΙΖΑ, έχεις ξεχάσει πως είναι να αναπνέεις καθαρό αέρα.

      Α) Που είναι η λάσπη, συγκεκριμένα όμως τσογλανάκο. Πέρασαν οι εποχές που θα πετάτε ο καθένας την μαλακία σας εδώ μέσα. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΛΑΣΠΗ ?

      Β) Ποιός ο λόγος που θα ρίχναμε λάσπη στο ΣΥΡΙΖΑ ? Έλα ντε μιλήστε καθαρά ... Διότι πολύ έυκολα βάζεις στην ίδια πρόταση Αδωνης, Mega Σκαι και ΚΚΕ ! Ε, γιατί ?
      Λες να μας θάμπωσε όλους μαζί η αντισυστημική δράση των επαναστατών του Συνασπισμού ?

      Διαγραφή
    2. Εισαι φαιδρος. Αναπαραγουμε αυτουσια τα λεγομενα της κας Δουρου και αυτο ειναι λασπη?

      Θες να μιλησουμε για λασπη? Εχω προχειρα καμποσα λινκ της Αυγης.

      Διαγραφή
  8. Πάντως όπως και να έχει την πείνα και την ανέχεια που έχουμε υποστεί με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν νομίζω ότι θα την έχουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο δεν έχει γίνει αντιληπτόν τι προτείνεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι θα αλλάξει θεωρείς με τον ΣΥΡΙΖΑ ?
      Λες να αρχίσει να μοιράζει λεφτά στον κόσμο ?
      Λες τα μνημόνια να είναι πολιτική ΕΠΙΛΟΓΗ, μερικών "κακών" ανθρώπων, που προέρχονται απο το ΠΑΣΟΚ ή την ΝΔ ? Και θα έρθει τώρα ο "καλός" Αλέξης να διορθώσει τις αδικίες ?

      Φίλε μου, ο κόσμος μας δεν αποτελεί επεισόδιο ενός κόμικ, αλλά έχει οικονομικούς κανόνες, κοινωνικούς παράγοντες και μια λογική σειρά εξέλιξης. Δεν έχει καλούς και κακούς, αλλά έχει κοινωνικές τάξεις και συμφέροντα.

      Διαβασε αυτό να καταλάβεις τι εννοώ
      http://redflyplanet.blogspot.com/2012/05/blog-post_6580.html

      Διαγραφή
  9. Προτείνουμε φίλε μου, μαζικά, οργανωμένα, ταξικά συνδικάτα & δυνατό ΚΚΕ για να αντιμετωπίσει ο λαός όσα μπορεί απο αυτά που θα έρθουν με οποιαδήποτε κυβέρνηση.Κίνημα ταξικό & δυνατό που θα μπαίνει τροχοπέδη & θα ετοιμάζει αγωνιστικά την εργατική τάξη για την τελική ανατροπή.Ένα μικρό σημάδι δείχνει η ταξική Ομοσπονδία στα ποτα-αναψυκτικά-νερά που υπέγραψε σύμβαση για ένα χρόνο,χωρίς καμμία μείωση ούτε για παλιούς, ούτε για νέους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.