26 Μαΐου 2012

Η "Δευτέρα Παρουσία" της Σοσιαλδημοκρατίας



Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες για τη δυναμική πορεία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ προς την Αστική Εξουσία, για εκλογική πανωλεθρία του ΚΚΕ, για την ανάγκη - του αστικού συστήματος - ν’αντικατασταθεί η Αλέκα από την θέση της Γ.Γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και πολλά άλλα, τα οποία ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ονομάζω ανοησίες. Και θα εξηγήσω γιατί.

Το ΚΚΕ είναι κόμμα αρχών, με ιδεολογία μαρξιστική-λενινιστική, με πρόγραμμα το οποίο στηρίζεται στην ιδεολογία του κα ψηφίζεται από τα Συνέδρια, τα οποία αποτελούν το κυρίαρχο καθοδηγητικό όργανο. Στο Κ.Κ. της Ελλάδας μπορούν να προσχωρήσουν ως μέλη του, ή να συνεργαστούν με τις μετωπικές οργανώσεις του, όσοι πιστεύουν – όχι στην Αλέκα ή τον Σπύρο τον Χαλβατζή - στον κοσμοϊστορικό ρόλο της εργατικής τάξης, η οποία σε συμμαχία με τα άλλα κοινωνικά στρώματα θα καταλάβει την Εξουσία των αστών, θα τη μετατρέψει σε Λαϊκή Εξουσία και θα καταργήσει –μέσα από την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και τον κεντρικό σχεδιασμό της Οικονομίας-την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτό ευαγγελίζεται το ΚΚΕ, γι αυτό τον σκοπό παλεύει, αυτόν τον σκοπό προπαγανδίζει, πάνω σ’ αυτόν τον σκοπό συσπειρώνει τον κόσμο.

Ο βαθμός συσπείρωσης-αριθμητικά ή σε εκλογικά ποσοστά- ποικίλει ανάλογα με τις γενικότερες συνθήκες, αλλά και τις υποκειμενικές δυνατότητες των μελών και οπαδών του, να αφομοιώσουν την πολιτική αυτή, να συνειδητοποιήσουν τις γενικότερες συνθήκες μέσα στις οποίες καλούμαστε ΟΛΟΙ να δώσουμε την κάθε φορά αντίστοιχη μάχη. Εδώ να σημειώσω, ότι ο αριθμητικός βαθμός αποδοχής της πολιτικής του ΚΚΕ είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από τον –κάθε φορά- καταγραφόμενο. Το να είσαι ΣΗΜΕΡΑ κομμουνιστής και να παρεμβαίνεις ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ στην ταξική πάλη , είναι κάτι το οποίο απαιτεί θυσίες-πράγμα το οποίο ουδέποτε έκρυψε το Κόμμα.


Τη μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζω στην προπαγανδιστική μου δουλειά, δεν είναι η απλοποίηση των θέσεων του Κόμματος , η διάχυσή τους στην κοινωνία. Είναι το να πείσω το συνομιλητή μου, ότι δεν πρέπει να κρίνει το ΚΚΕ, όπως κρίνει τα υπόλοιπα αστικά και μικροαστικά κόμματα. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΡΥΨΑ από τους συνομιλητές μου ότι ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ-κομμένες και ραμμένες στα ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ,δεν μπορεί να χωρέσει η ΟΓΚΩΔΗΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ της Εργατικής Τάξης.

Σκίτσο του Ιάκωβου Βάη

Αυτή η δυσκολία μου σημαίνει ότι στο παιχνίδι δεν παίζουμε μόνοι μας. Ότι το παιχνίδι δεν παίζεται με ίσους όρους-και δεν παίζεται με ίσους όρους επειδή η αστική τάξη εκτός από τα ρόπαλα και τα χημικά, διαθέτει και το ρόπαλο που απονεκρώνει τα εγκεφαλικά κύτταρα, τα υπεύθυνα για το ακόνισμα της κρίσης. Δεν παίζεται το παιχνίδι με ίσους όρους επειδή ο πανίσχυρος αστικός τύπος-δεν τον ονόμασαν τυχαία τέταρτη εξουσία-έχει τη δυνατότητα της πλαστογράφησης, της παραποίησης, της αποσιώπησης, της ΨΕΥΔΟΥΣ παρουσίασης ανύπαρκτων γεγονότων. Και τα παρουσιάζει με τρόπο ο οποίος στο τέλος καταντάει ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ παρέμβαση. 

Τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης δεν είναι αυτά που καθαγίαζαν τις αποφάσεις του δικομματισμού, συμβάλλοντας στη διόγκωσή του; Τα Μ.Μ. Εξαπάτησης δεν έχουν υλοποιήσει τα σχέδια της αστικής τάξης, να τρομοκρατήσουν σε εικοσιτετράωρη βάση τον άνεργο, το συνταξιούχο, τον ανασφάλιστο, το νέο , ότι τάχαμου αν βγούμε από το ευρώ θα ζήσουμε χειρότερα απ’ ότι οι αφρικάνοι; Η αποσιώπηση του άλλου δρόμου ανάπτυξης την οποία υποστηρίζει το ΚΚΕ δεν εφαρμόζεται ΑΠΟ ΟΛΑ τα ΑΣΤΙΚΑ Μ. Μ. Ε.; Πως λοιπόν να προωθήσεις τις θέσεις σου-εκτός των κομματικών εντύπων, σε ταξικές συνθήκες αναμέτρησης με την αστική δημοσιογραφία;

Τα Μ.Μ. Εξαπάτησης δεν είναι αυτά τα οποία-ενώ τώρα σιγοντάρουν την εκλογική άνοδο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ-δυόμιση χρόνια νωρίτερα τον κατηγορούσαν ότι υποθάλπει τους κουκουλοφόρους. Δεν είναι τα ίδια μέσα εκείνα τα οποία συκοφαντούσαν το ΚΚΕ λέγοντας ότι "έσωσε" το αστικό κοινοβούλιο, ενώ το ΚΚΕ υπερασπίστηκε το αυτονόητο δικαίωμά του να περιφρουρήσει την πορεία του; Τι άλλαξε από τότε και μετέβαλε την στάση των ΜΜΕ απέναντι στον Τσίπρα; Τότε ήταν στην εξουσία το ασύδοτο ΠΑΣΟΚ και δεν είχε συντελεστεί το μεγαλύτερο πολιτικό έγκλημα στη νεότερη πολιτική Ιστορία της Ελλάδας, η παράδοση των εργαζομένων στις διαθέσεις του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ, με ταυτόχρονη υποθήκευση κάθε στοιχείου του υπόγειου, επίγειου, θαλάσσιου πλούτου της χώρας. Το έγκλημα συντελέστηκε, αλλά τώρα πρέπει ν’ αλλάξουν οι ηθοποιοί. Στο ρόλο του ηγέτη της Σοσιαλδημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας αρχηγός "σοσιαλιστικού" κόμματος καλείται είτε να διαχειριστεί είτε να συνδιαχειριστεί την αστική εξουσία. Αυτό συνέβη στη Γαλλία στις αρχές της δεκαετίας του 80-αλλά και στα τέλη της δεκαετίας του 90 με τον Μιτεράν και αργότερα τον Ζοσπέν, αυτό συνέβη και στην Ιταλία με τις κυβερνήσεις Πρόντι το 1996 και Ντ’Αλέμα το 1999, τις οποίες στήριξαν τα κόμματα τα οποία προέκυψαν από τη διάλυση του PCI. 

Στη μεν Γαλλία ουδεμία κατάκτηση για το εργατικό κίνημα. Τότε ήταν που ιδιωτικοποιήθηκε η FRANCE-TELECOM, ΤΌΤΕ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΝ ΤΑ ΚΟΥΦΑ ΑΥΤΙΑ της Κεντρο-αριστερής κυβέρνησης. Το δήθεν 35ωρο στην ουσία σήμανε την κατάργηση των διαλειμμάτων, τη γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης με ταυτόχρονη εισροή στις τσέπες των βιομηχάνων "ζεστού χρήματος" από την κρατική επιδότηση για την εφαρμογή επί 5ετία του κατ’ ευφημισμό 35ωρου. Χέρι-χέρι με τη δεξιά και τους σοσιαλιστές για να μην εκλεγεί ο Λεπέν. Όμως ο Λεπέν και η κάθε Χρυσή Αυγή δεν βγαίνουν μόνοι τους. Τους φέρνουν οι μεσοβέζικες, αδιέξοδες αντεργατικές πολιτικές.

Στην Ιταλία η κέντρο-αριστερή κυβέρνηση αύξησε κατά δυο χρόνια τα όρια συνταξιοδότησης, διατήρησε στο Αφγανιστάν τα ιταλικά στρατεύματα, τα οποία προεκλογικά είχε υποσχεθεί πως θα απέσυρε. Γάλλοι και Ιταλοί κέντρο-αριστεροί διαχειριστές δεν ευλόγησαν και συμμετείχαν ΕΝΕΡΓΑ στο βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας;

Στην Ελλάδα ο, μέχρι πριν δυο μήνες, επίσημος διαχειριστής της σοσιαλδημοκρατίας τραυματίστηκε σοβαρά-έως θανάσιμα-από τη μεγάλη αρπαχτή της Τρόικας, την οποία συνυπέγραψε κι ο Σαμαράς. Συμβαίνουν σοβαρές ανακατατάξεις στο πολιτικό προσωπικό της άρχουσας τάξης. Το ΠΑΣΟΚ τελείωσε κυβερνητικά, ο Σαμαράς φρόντισε να παντρευτεί την Ντόρα, με την οποία μέχρι πριν τις 6 Μαΐου αντάλλασαν βαρείς πολιτικούς χαρακτηρισμούς.

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ωθείται προς την εξουσία. Θα (επανα)διαπραγματευτεί το Μνημόνιο, το χρέος, θα ταπεινώσει τη Μέρκελ, με συμμάχους-κατά δήλωση Δραγασάκη στον ΑΝΤ1 στις 24 Μαΐου 2012-τον Ομπάμα, τη Ρωσία, την Κίνα και μεγάλο μέρος των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εν ολίγοις με όλους αυτούς τους "ηγέτες" του δυτικού κόσμου οι οποίοι έχουν δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την εργατική τάξη. Σ’ όλες αυτές τις χώρες με τις οποίες θα συμμαχήσει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για να ταπεινώσει την Κάγκελα, οι εργαζόμενοι βιώνουν, όπως ακριβώς οι μουσουλμάνοι στον Παράδεισο.. Συνεπικουρείται ΑΠΟ ΟΛΑ τα Μ. Μ. Εξαπάτησης, επειδή ΟΜΝΥΕΙ πίστη στον Ευρωμονόδρομο.

Ενώ το ΚΚΕ, το κυβερνητικό πρόγραμμα του οποίου βασίζεται στην αποχώρηση από την λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και κεντρικό σχεδιασμό Οικονομίας- εγκαλείται γιατί δεν δέχτηκε πρόταση για διαχείριση της αστικής εξουσίας με εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα απ’ αυτό που το ίδιο έχει στην προμετωπίδα των συνθημάτων του. 

Το ΚΚΕ προειδοποιεί ότι μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, υπό την επίβλεψη του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και των άλλων μηχανισμών κερδοφορίας-μέσω καταλήστευσης του πλούτου κρατών και λαών- δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο να βρεθεί φιλολαϊκή διέξοδος. Τυχόν αυταπάτες θα μετατραπούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς η ‘αριστερά’ θα έχει χρεωθεί την αποτυχία του εγχειρήματος.

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ πατάει σε δυο βάρκες. Αριστερά του είναι η βάρκα του συναισθήματος των "αριστερών"-όλων όσων απογοητεύτηκαν και νοιώθουν προδομένοι από το ΠΑΣΟΚ- των ανυπόμονων μικροαστών-οι οποίοι τρέφουν την ψευδαίσθηση ότι μια νίκη σε μια εκλογική αναμέτρηση είναι αρκετή για να ταπεινώσεις τους δανειστές της ελληνικής ολιγαρχίας. Δεξιά του είναι η βάρκα πού χει ρίξει άγκυρα στο λιμάνι των Βρυξελλών και τα μέλη του πληρώματος της βάρκας αυτής γίνονται ολοένα και πιο απαιτητικοί. Ο καπετάνιος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ένα είναι μαθηματικά σίγουρο. Θα σπείρει απελπισία κι απογοήτευση, μόλις το καράβι χτυπήσει στον ύφαλο του κεφαλαίου. Θα συμβεί ότι συνέβη στη Γαλλία και την Ιταλία. Θα χρεωθεί η "αριστερά" την αντιλαϊκή πολιτική , θα ταυτιστεί με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα κι η απογοήτευση κι η μη συμμετοχή θα λύσουν τα χέρια της αστικής τάξης για ακόμη πιο αντιλαϊκές πολιτικές.

 
Το σύνθημα-χωρίς αυταπάτες, δύσκολο στην πραγμάτωσή του, αλλ’ αξίζει τον κόπο να το προσπαθήσεις-είναι γνωστό:

"Η ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ή ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ" 

Είτε σε πολεμάει η τηλεόραση, είτε αποκρύπτει τις θέσεις σου είτε θέλει να μειώνει τα ποσοστά σου, είτε σε παροτρύνει ν’ αλλάξεις την Αλέκα, ένας είναι ο στόχος σου. ΚΚΕ δαγκωτό.

Με τον εργάτη, κόντρα στην τρομοκρατία των Μ. Μ. Εξαπάτησης-και των άλλων εμφανών τε και αφανών αριστεροδέξιων κυβερνητικών πειραματισμών.

Σταθερά στην πορεία για τον ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ Ανάπτυξης, αυτόν που το άκουσμά του και μόνο βγάζει σπυριά στους Αλαφούζους, τους Πρετεντέρηδες, τις Τρέμουλες.

Κείμενο του Ρωμύλου Αβδή

13 σχόλια:

  1. Για πρώτη φορά επισκέπτης, το βρίσκω πάρα πολύ καλό σε θεματολογία και σχεδιασμό σελίδας. "Τρέχει" γρήγορα και τα πάντα λειτουργούν τέλεις (ετικέτες, αναζήτηση κλπ.). Μπράβο στους διαχειριστές! Το δικό μου, δεν είναι ειδησεογραφικό, κινείται κυρίως στη μουσική, τη φωτογραφία χωρίς να λείπουν κοινωνικά αφιερώματα σε κοινωνικά θέματα και ανθρώπους της πολιτικής (Φλωράκης, Λαμπράκης κ.ά.) και της Τέχνης (Λόρκα, Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Λόρκα, Καμπανέλλης, Ρώτας κ.ά). Δείτε εδω. http://goodmusipresszita.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστουμε για τα καλα σας λογια : ]

      θα περιηγηθω και στο δικο σας με την ησυχια μου αυριο, γιατι απο ο,τι ειδα με μια γρηγορη ματια εχει πολυ ενδιαφεροντα πραγματα

      πολυ καλο το αρθρο Ρωμυλε. Ενδιαφερουσα η ιστορικη αναδρομη

      Διαγραφή
  2. ρε μάγκες γιατί δε δοκιμάζετε να πείτε "συμφωνω σε 1,2,3,4 με το σύριζα ΑΛΛΑ σε αυτά τα βασικά 1,2,3 κάνει λάθος και άρα δε μπορούμε να συνεργαστούμε και πιστεύουμε οτι η λεγόμενη αριστερή κυβέρνηση δε θα μας βγαλει σε καλό"
    Ο κόσμος δε σας απορρίπτει κυρίως λόγω θέσεων αλλά για όλα τα υπόλοιπα που συνθέτουν τη φυσιογνωμία του κόμματος.
    1) αυτιστική επικοινωνιακή πολιτική (ούτε μέχρι τη βουλή δε πήγε η Αλέκα να δει το Τσίπρα έστω για να έχει ακόμα μια ευκαιρία να βάλει την ΔΙΚΙΑ της ατζέντα στο τραπέζι) (να μη σχολιάσουμε τα "διορθώστε τη ψήφο" και "δεν είμαστε σαν τα μούτρα σας")
    2) εντάξει γαμάει το ΠΑΜΕ αλλά ρε μάγκες όταν κατεβαίνει ο άλλος στο δρόμο μετά από 20 χρόνια που ήταν φοιτητής δε θα πάει σε κομματικό μπλοκ. Θα πάει στην άλλη πορεία. Δε κατεβαίνει στη πορεία γιατι γουστάρει ΓΣΕΕ, κατεβαίνει γιατί δε γουστάρει μνημόνιο και σκληρά μέτρα. Ξενερώνει με τις δύο πορείες. Δε σας εμποδίζει τίποτα να είστε πάντα κεφαλή όλων των πορειών με διακριτική απόσταση από τους υπόλοιπους.
    3) είναι ΚΑΙ ο σύριζα εχθρός σας. Δεν είναι ο μοναδικός. και δεν είναι ο βασικός. Είναι αρκετά ξενερωτικό να τσουβαλιάζετε τα πάντα και τους πάντες. Εντάξει ναι ο συριζα αποπροσανατολίζει το κόσμο και είναι η νεα σοσιαλδημοκρατία. Δεν κυβέρνησε. Δεν εγκλημάτισε. Δεν είναι ο νο 1 εχθρός του λαού.
    4) το συνέδριο είναι το ανώτερο καθοδηγητικό όργανο μπλα μπλα. Ναι πολύ δημοκρατία έπεσε. Πότε διετύπωσε άνθρωπος στο κόμμα διαφορετική άποψη και δε διαγράφηκε ή θάφτηκε? διάβαζα άρθρο στον οικοδόμο και και λέει του στέλναν μηνύματα "δε τα λέμε αυτά δημόσια"

    Το κκε μπορεί (δε ξέρω αν ακόμα μπορεί σίγουρα μπορούσε πάντως) να κέρδισει την ηγεμονία και μέσα στον "αριστερό" χώρο αλλά και να ριζοσπαστικοποιήσει την κοινωνία με ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ θέσεις που έχει και τώρα.
    Χρειάζεται ολικό facelift και εκδημοκρατισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ανώνυμε 01.58 καλη προσπαθεια η επιθεση φιλιας αλλα εχουμε χορτασει και δεν θα παρουμε. Εγω ως οπαδος του ΚΚΕ θα προτεινω στο κομμα στην επομενη οικονομικη εξορμηση να διαθεσει ενα μικρο ποσο και να παει να σας ψωνισει μια κουτα αλοιφουλα counterpain (τη θερμαντικη)την οποια και θα σας στειλει εκει στην κουμουνδουρου για τις κωλοτουμπες και οτι συνεπαγονται (αυχενικο, σπονδυλολισθηση κ.α. Εσυ΅συγκεκριμενα πρέπει να θελεις εμπλαστρακι ΛΕΟΝΤΟΣ γατακι ε γατακι... ΜΙΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "αγαπητε" ανωνυμε των 1:58
    αρχιζω απο το 4: ενασ κομμουνιστικο κομμα λειτουργει με συγκεκριμενο τροπο που λεγετε δημοκρατικος συγκεντρωτισμος. ειναι βασικο για να εισαι μελος του να αποδεχεσαι αυτο. αν δεν το δεχεσαι δεν εισαι, πολυ απλα. στα πλαισια αυτα λοιπον, ψηφιζουμε τις θεσεις μας και τις εφαρμοζουμε ΟΛΟΙ. το αν καποιος εχει διαφωνιες τις λεει εκει που πρεπει. στο κομμα του και οχι στην ελευθεροτυπια. αν διαφωνεις φευγεις δεν σε κραταει κανενας. ετσι λοιπον καποια πραγματα τα συζηταμε εσωτερικα. αν δεν το καταλαβαινεις αυτο δικαιωμα σου, αλλα ετσι ειναι και κοψε την παπατζα.

    3: ειναι εξισου εχθροι ΟΛΟΙ. ο συριζα κανει διαβρωτικη δουλια στο εργατικο κινημα.κανεις λαθος εδω, εχει κυβερνησει σε σωματεια σε δημους κτλ και τα εχει κανει χειροτερα απο ολους και οχι μονο, αλλα απογοητευει, σπερνει αυταπατες. την ιδια επιθεση θα κανω στην ΝΔ που στο κατω κατω ειναι ξεκαθαρος υπερασπιστης των καπιταλιστων και την ιδια στους πεμπτοφαλαγγιτες του κινηματος;;;;

    2: τι λε ρε μεγαλε σοβαρα; θα παμε μαζι με τα πουλημενα τομαρια της γσεε; με ξεχωριστα μπλοκ; γιατι; να τους κανουμε μπουγιο; το κανετε εσεις αυτο. οποιος ηταν 20 χρονια στον καναπε ειναι συνηπευθυνος για την κατασταση. για αυτο λοιπον εχει υποχρεωση να μαθει και να διαλεξει στρατοπεδο. ή με το κεφαλαιο ή με την εργατικη ταξη.
    1:επειση πολλα απο τα παιδια αυτα ειναι πραγματικοι ηρωες και μαχονται για να ειναι μεσα στο κοινωκικο συνολο ως ισοτιμοι, ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΛΗΤΕΙΑ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ.
    να συναντηθει με τον τσιπρα γιατι; χρειαζεται να συναντηθουμε στις 10/5 για να ξερουμε τι πολιτικη εχει ο καθενας; εσεις υπογραφετε μειωσεις μισθων και αυξηση στην εργασιμη μερα και μεις αυξησεις στους μισθους. εμεις μιλαμε για λαικη εξουσια και σεις για ιδιωτικα και δημοσια σχολια/νοσοκομεια κτλ.
    ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΕΙΤΕ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΕΙΤΕ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ, ΕΧΟΥΜΕ. ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
    ΡΕ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΙΣ 7/5 ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
    και ναι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ οσο αναφορα τον υπολοιπο πολιτικο κοσμο και ναι διορθωστε την ψηφο σας λεμε στον λαο γιατι στις 18 ειτε με κεντροαριστερα ειτε με κεντροδεξια θα σας παρουν τα σωβρακα και μονο με ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ υπαρχει ελπιδα.
    αν αριστερο χωρο λες το πασοκ την δημαρ και το συνοθυλευμα του συριζα, τοτε σιγουρα δεν θελουμε να εχουμε καμια σχεση με αυτο το πραγμα.
    facelift θες εσυ και τα ορφανα του πασοκ που εχετε μαζεψει εκει μεσα.
    οσο να μιλας εσυ για εκδημοκρατισμο που το κοκκινο ουρλιαζε στις 20/10 διωξτες τους απο το συνταγμα και απο τα μπλοκ σας "καφτε τους" ειναι τουλαχιστον ΝΤΡΟΠΗ.
    Modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι απαντάτε σε αυτούς που λένε ότι η κεντρική επιτροπή του ΚΚΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ την επανεκλογή της με πλάγιες μεθόδους?

    Μπορεί κανείς να μου δείξει πως αυτό γίνετε δημοκρατικά?

    Και αν είναι έτσι, και δεν είναι κόμμα προσωπικοτήτων, γιατί αυτή η εμμονή στην επανεκλογή των ίδιων και των ίδιων?
    Τόσα χρόνια δε βρέθηκε κανείς ικανότερος?

    Είναι δυνατόν να έχει δημιουργηθεί μια κλίκα (γραφειοκρατία) εντός του κόμματος που αναπαράγει τον εαυτό της αρνούμενη να επιστρέψει εκεί απ’ όπου ξεκίνησε πριν μπει στο κόμμα, στην παραγωγή? (Οι περισσότεροι ήταν εργάτες) λύνοντας με αυτό τον τρόπο την επιβίωσή της?

    Δεν υπονοώ ότι είναι τίποτα διεφθαρμένοι πολιτικάντηδες, μην παρεξηγηθώ. Μιλάω για απλή μηχανική του τρόπου με τον οποίο δουλεύει το κόμμα και η οποία «υπαγορεύει» κατά κάποιο τρόπο στρεβλώσεις δημοκρατικές που παγιδεύουν τα μέλη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλο πάλι τούτο ... χαχαχα
      Να τους πεις να βάλουν περισσότερη φαντασία στα σενάρια που κατασκευάζουν !

      Αλλά βέβαια, ορισμένοι έχουν λυσσάξει που αυτή η ΚΕ, αποτελεί μια απο τις θεωρητικά και επιστημονικά αρτιότερες που είχε και έχει το ΚΚΕ, σε όλη την ιστορική διαδρομή του.

      Αλλά από την άλλη βρε Θάνο, τι σε ενδιαφέρουν τα εσωτερικά του ΚΚΕ, απο την στιγμή που είσαι δηλωμένος "αντάρσυος", δεν συμμερίζεσαι το πρόγραμμα του κόμματος και ούτε αγωνίζεσαι στο πλάι του ? Να μας ρωτούσε ένας φίλος ή ψηφοφόρος του κόμματος να το καταλάβω, αλλά εσύ γιατί ρωτάς ?

      Διαγραφή
  6. Αν μπορούσα να σου στείλω ένα pm θα σου εξηγούσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θανουλη πιανεσαι αδιαβαστος. τραβα δες την συνθεση των ΚΕ, ειναι δημοσιευμενες μετα απο καθε συνεδριο και θα δεις οτι η παπαρα που πεταξες περι των ιδιων και των ιδιων ειναι αυτο ακριβως ΠΑΠΑΡΑ.
    φυσικα και δεν μπορεις να ανανεωνεις το 100% πρεπει να υπαρχει συνεχεια. το ΚΚΕ εχει την μεγαλυτερη συχνοτητα ανανεωσης των οργανων του απο ολα τα υπολοιπα κομματα, και τω νεξωκοινοβουλευτικων μεσα.
    καθε μελος της ΚΕ ανηκει σε μια ΚΟΒ. αν δεν εκλεγει ως αντιπροσωπος απο την ΚΟΒ απλα δεν παει συνεδριο. να εισαι απολυτα σιγουρος οτι σκληροτερος κριτης απο τα μελη τηςΚΟΒ δεν υπαρχει.
    για να δεις ποσο μακρια νυχτωμενος εισαι η συντριπτικη πλειοψηφια της ΚΕ ειναι στην παραγωγη. υπαρχει και ενα αλλο ζητημα ομως. το στελεχος σου που ειναι ολη την ημερα στους δρομους πως θα ειναι στην παραγωγη; ο παφιλης μπορει αυτη την στιγμη με την χρεωση που εχει απο το κομμα να δουλευεει 9-5 στο γραφειο ή 7-3 οικοδομη; εισαι σοβαρος;;;;;
    οσο για τις πιπες του ανωνυμου. εσυ προσβαλεις βαναυσα τα μελη του ΚΚΕ που πιστευεις οτι ειναι αβουλα οντα και 40 ατομα τους κανουν οτι θελουν, αληθεια ποσο ομοια ειναι η θεση σου με κατι προβοκατορικα που κυκλοφορουν αυτες τις μερες, στο ΚΚΕ μπαινεις εθελεοντικα, αν δεν σου αρεσει περνεις το καπελακι σου και φευγεις. τετοιες πουστικες θεσεις μονο συριζαιοι που εχουν στο αιμα τους αυτες τις λογικες τις βαζουν.
    εσεις δεν ησασταν ρε λαμογια που σκουζατε οταν αποσυρθηκε απο την πρωτη γραμμη ο κορακας και ο χαλβατζης; ο σπυρος ειχε προβλημα υγειας, αν εμενε εκει που ηταν παλι εσυ θα ησουνα που θα απλωνες τον εμετο σου για γεροντια νομεκλατουρες κτλ.
    οσο για την ειρωνια για το ποσο καταρτισμενη ειναι, τι να σου πω. αν αυτη η αμορφωτη μπειξε δειξε ΚΕ καθοδηγει το κομμα και #$^%$# οπορτουνιστες σκεψου τι ειστε εσεις. γιατι ακομα και σε προσωπικο επιπεδο στα καναλια που σας αρεσουν σας %$#%#, αλλα και στα σωματεια δεν εχετε μερος να χωθειτε. που να ειμασταν και καλοι δλδ.
    ποιες ειναι αυτες οι πλαγιες μεθοδοι θανουλη; που εισαι μικρος και αβγαλτος αλλα οτι σου πουν το αναμασας σαν μυρικαστικο χωρις να το ψαξεις;

    οσο για το περιουσιολογιο, εμεις εχουμε καταθασει απειρες φορες αιτημα για ονομαστικοποιηση ΟΛΩΝ των μετοχων, δημοσιευση των καταλογων των μετοχων των επιχειρησεων και των καταστατικων, να δουμε ποσα απιδια βαζει ο σακος.
    αληθεια δεν ντρεπεστε καθολου που αναμασαγατε ττην παγκαλιαδα για τον γερμανο με πρωτοσελιδο της αυγης; για τα Non paper για το ΠΓ (το 15μελες βρε, στοκοι που ουτε μια προβοκατσια δεν ξερετε να στησετε) που στελνατε στις 4/5 το βραδυ;
    λαμογια που θα κανετε και κριτικη στο κομμα, ριψασπιδες και νενεκοι
    Modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ..μην απορείτε με τον Θάνο και τον κάθε Θάνο..εκει στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σπάνια αντιπαρατίθενται πολιτικά..ιδίω στο ΚΚΕ. Πλήρως ενσωματωμένοι κατα βάθος στον καπιταλισμό, αναμασάνε διάφορες συκοφαντιές του ενάντια στο ΚΚΕ και τις πετάνε αντι επιχειρημάτων, όπως τώρα καλή ώρα. Για να σου απαντήσω ανάλογα (μιας κι απο πάνω κάποιος άντεξε να σου απαντήσει σοβαρά) γιατί δεν κοιτάς πρώτα κάθε πόσο ενας βασικός πυλώνας του ΑΝΤΑΡΣΥΑ,το ΝΑΡ, κάνει συνέδριο? Αν ήμουν στην θέση αυτό θα έψαχνα πρωτίστως γιατί θα είχα απαιτήσεις απο αυτό που υποστηρίζω,όχι απο τους άλλους..
    Αυτό που δείχνουν πάντως και τα χρόνια της κρίσης είναι ότι το ΚΚΕ είναι το Κόμμα της εργατικής τάξης, το μόνο που λεει ότι όταν αυτή θα οικοδομήσει την δική της εξουσία και δική της οικονομία, θα λύσει τα προβλήματα της (αλλά και των μικρομεσσαίων) και θα αναπτύξει τις δυνατότητες της χώρας και της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων της. Θα μπορούσε να το πει καλύτερα? Ναι! Πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες του? Ναι! Μπορεί να το κάνει μόνο του? Όχι,μόνο όταν οι εργαζόμενοι πιστέψουμε στην τάξη μας και ξεχάσουμε τον μικροαστισμό μας θα γίνουν όλα αυτά! ΔΕν μας φταίει το ΚΚΕ, αλλά κυρίως εμείς οι ίδιοι και όλοι αυτοί βέβαια που το λασπολογούν για να μην το ακούσουμε ποτέ και σηκωθούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συντροφοι καμμια φορα μπορει να πουμε τα ιδια πραγματα με διαφορετικα λογια ,ειναι αλλο πραγμα η ουτε βημα πισω απο αρχες και αλλο ο τροπος που πλησιαζουμε τον κοσμο . Ακομα και "βαλτος" να ειναι καποιος ,δικαιουνται ολοι οι υπολοιποι ,που τον διαβαζουν μια ολοκληρωμενη ,τεκμηριωμενη,ενωτικη απαντηση απο τον κομμουνιστη ,που ακριβως επειδη ειμαστε σιγουροι για την πολιτικη μας ,δεν χρειαζομαστε χαρακτηρισμους ,ειρωνιες και χλευασμους στην συμπεριφορα μας .Μπορεις να βαζεις τον αλλον μπροστα στις πολιτικες του ευθυνες με πιο ηπιο και γλυκο τροπο .Να τον βαζεις να σκεφτεται κι οχι να τον "προγκας"
    ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.