4 Μαΐου 2012

Ασκήσεις ηρεμίας


 Όποιος παρακολούθησε χθες την προεκλογική εκπομπή του Γιάννη Πολίτη στην ΥΕΝΕΔ-2 (η οποία είναι γνωστή στον κόσμο με το παρατσούκλι ΝΕΤ), κατάλαβε τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθεί η κατάσταση απο εδώ και στο εξής ... τουλάχιστον όσον αναφορά την τηλεόραση και τα αστικά μέσα ενημέρωσης γενικότερα. Άσχετο, αλλά βλέποντας την αδυναμία των εκπροσώπων των υπόλοιπων κομμάτων, να αντιμετωπίσουν τις θέσεις του ΚΚΕ, θεωρώ αρκετά πιθανό να αναβιώσουν μετά τις εκλογές οι μουρμούρες περι της νομιμότητας του κόμματος.

Δεν θα πω πολλά για την χθεσινή εκπομπή, απλά θα θίξω 2-3 σημεία ώστε να καταλάβετε τι εννοώ. Καταρχάς ο εκπρόσωπος του κόμματος ήταν ο Νίκος Σοφιανός, τον οποίο τον λυπήθηκα ουκ ολίγες φορές, καθώς για 2 ώρες ήταν αναγκασμένος να ακούει του κόσμου τις μαλακίες. Απο τον ευρωλιγούρη Πέτρο Τατσόπουλο (ΣΥΡΙΖΑ) και τον αστειέμπορα Πέτρο Μαντούβαλο (ΛΑΟΣ), στον καθηγητή Νίκο Μαρκάτο (Ανεξ Ελ) και τον εναλλακτικό συγγραφέα - νούμερο - γλάστρα του ΠΑΣΟΚ, Θανάση Χειμωνά. Βέβαια το αποκορύφωμα ήταν η γελοιότητα που ακούει στο όνομα Μανώλης Κεφαλογιάννης της Νέας Δημοκρατίας, αυτός δηλαδή που την μια δεν ψήφιζε το Β μνημόνιο, αλλά απο την άλλη επέστρεφε γονυπετής ώστε να υπογράψει τα νομοσχέδια που το εφαρμόζουν. Θα μου πείτε, όργανο των αφεντικών του είναι και εφαρμόζει, ότι αυτοί θέλουν.


Ο Γιάννης Πολίτης είχε χθες στην εκπομπή 3 ρόλους να διαδραματίσει.

Α) Του παρουσιάστη φυσικά, ώστε να να κάνει τις τυπικές ανούσιες χιλιοπαιγμένες ερωτήσεις που θα οδηγήσουν την συζήτηση μακριά απο την πραγματικότητα, ώστε οι 6 εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων, να συζητούν με την άνεσή τους περι ανέμων και υδάτων. Η μια φωνή του Νίκου Σοφιανού, καλυπτόταν απο την πηχτή βλακεία που ανάβλυζε απο τους υπόλοιπους.

Β) Του αντι-ΚΚΕ και αντικομμουνιστή, που δεν θα αφήσει σε καμία περίπτωση τον εκπρόσωπο του κόμματος να απλώσει την σκέψη του. Επ ουδενί δεν πρέπει ο Έλληνας να ακούσει βασικές αλήθειες και πραγματικά στοιχεία που αφορούν την ζωή του. Μόνο ο λαϊκισμός και οι κωλοτούμπες, που δεν βάζουν σε κίνδυνο το σύστημα, είναι αποδεκτά, και για αυτό οι υπόλοιποι μπορούσαν και ολοκλήρωναν τον πυρήνα του σκεπτικού τους, χωρίς ουδεμία διακοπή.

Γ) Του μισθοφόρου του ΠΑΣΟΚ, καθώς λόγω της ανικανότητας αντιπαράθεσης, της γλάστρας Θανάση Χειμωνά απο την μεριά του ΠΑΣΟΚ και την προσωποποιημένης ηλιθιότητας του Μανόλη Κεφαλογιάννη εκ μέρους της ΝΔ, ήταν αναγκασμένος να παρεμβαίνει συνεχώς και ξεκάθαρα υπερ του ΠΑΣΟΚ και να υπερασπίζεται την συγκυβέρνηση απέναντι στις βολές όλων των υπολοίπων. Πραγματικά, ο άγαρμπος τρόπος του να σταθεί εμπόδιο στην ισοπέδωση των θέσεων του ΠΑΣΟΚ, έκανε τον Γιάννη Πρετεντέρη, να μοιάζει με δημοσιογράφο του ριζοσπάστη ή του 902.

Προς το τέλος της "συζήτησης", ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ως άλλος γκούφυ της πολιτικής, είπε να "ξεβρακωθεί" μπροστά στις κάμερες, και να κάνει ένα απίστευτο θέατρο με συνεχόμενες και επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις στον Νίκο Σοφιανό, ώστε να μην ολοκληρώσει πρόταση. Μάλιστα λίγο πριν και ενώ ο ίδιος έκανε την "τοποθέτησή του" (στην οποία παρεπιπτόντως μόνο που δεν έκλαψε για το ότι δεν μπορει να κάνει η αριστερά την δικιά της κυβέρνηση), αφιέρωσε ένα μέρος του χρόνου του ώστε να κάνει την κατάλληλη αντικομμουνιστική εισαγωγή για τον Σοφιανό που ακολουθούσε, συνδυάζοντας ρωσίδες που αναγκάστηκαν να εκπορνευτούν όταν βγήκαν στην καπιταλιστική αγορά, με την Βόρεια Κορέα και το ΚΚΕ ...

Ο Γιάννης Πολίτης που λίγο πριν είχε αφήσει ανενόχλητο τον Θ. Χειμωνά να πει την ιστορία της ζωής του, τώρα απλά κοίταζε και γέλαγε ...

Πάντως, θαύμασα την υπομονή του Σοφιανού ... Πραγματικά, μερικές φορές αναρωτιέμαι εάν το Κόμμα στέλνει την Κεντρική Επιτροπή και τους βουλευτές του, σε κάποιο βουδιστικό μοναστήρι, ώστε να μαθαίνουν με ασκήσεις ηρεμίας να ελέγχουν απόλυτα την συμπεριφορά τους.

Εγώ το λέω, δεν θα είχα συγκρατηθεί ...

ΥΓ
Δυστυχώς δεν έχει ανέβει ακόμα το βίντεο στο αρχείο της ΕΡΤ. Όποιος το βρει πρώτος ας το ανεβάσει ως σχόλιο.

3 σχόλια:

  1. Και εγω θαυμασα απιστευτα τον Σοφιανο!!
    Εγω κοντεψα να σπασω την τηλεοραση
    (και να στειλω το λογαριασμο στον κεφαλογιαννη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. please guys postarete-δειτε αυτο το βιντεο. Συγκεκριμενα απο το 6:04 και μετα...

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2y4QHops2Bc#!

    Thanks

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.