16 Μαΐου 2012

Ο Παφιλης στην ΝΕΤ





14 σχόλια:

  1. Στο 9ο λεπτο περιπου του βιντεο,εκει που ο Παφιλης ξεμπροστιαζει τον εκπροσωπο του Συριζα για τη συνθηκη του Μααστριχτ,απαντωντας ο συριζαιος λεει επι λεξει οτι το 92 ο σημερινος προεδρος του Συριζα επαιζε με το τρενακι του.Ετσι εγω καταλαβα οτι η σημερινη ηγεσια δεν εχει ευθυνη για τις στρατηγικες επιλογες του κομματος ολα τα προηγουμενα χρονια ,αρα και το ΚΚΕ δεν ευθυνεται για τα λαθη του παρελθοντος που ξεκινουν απο τον εμφυλιο και μας εχουν πρηξει τα συκοτια οι οπορτουνες.Και δευτερο και σημαντικοτερο οτι ο Τσιπρας σε ηλικια 17 ετων επαιζε ακομα με τρενακια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι επαιζε με το τρενο της ΟΝΕ
    ετσι δεν μας ελεγαν τοτε; Να τρεξομε να προλαβουμε το τρενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και το κλείσιμο όμως φοβερό του καλλιτέχνη Κοντογιαννίδη, που αποτελεί μια ηλιαχτίδα που διαπερνάει τη χαραμάδα που αφήνουν τα πολιτικά κόμματα (το δικό του αφήνει μαύρη τρύπα). Συγκινήθηκα βρε παιδιά. Λέω να βάλω ποντικά και να ξεκινήσω τον χορό των μαχαιριών κόντρα στην οικονομική κατοχή που έχουν επιβάλλει στους 'Ελληνες επιχειρηματίες τα καθίκια της Ε.Ε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τους τσάκισε ο σ. Παφίλης... Όλους, ψευτοεπαναστάτες, ευρωλάγνους, πασόκους-νεοδημοκράτες και λοιπούς υπάλληλους της άρχουσας τάξης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μονο αλήθειες, πως αυτό το κόμμα δεν το εμπιστεύεται μεγαλύτερο κομμάτι του λαου δεν μπορώ να καταλάβω

    -κάποιος από μακριά-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να σου βγάλω την απορία: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αυτό που είχε υποχρέωση να κάνει το ΚΚΕ και που σήμερα το σνομπάρει και το χλευάζει. Φτιάχνει ένα λα'ι'κό μέτωπο ή όπως το λέει ΣΥΡΙΖΑ - Κοινωνικό Μέτωπο. Δεν είναι κάποια πρωτοτυπία τέτοια μέτωπα έγιναν πριν και μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Κοινωνικό θεμέλιο των λ.μ. ήταν η ένωση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων του έθνους στη βάση της συμμαχίας της εργατικής τάξης και των μεσαίων στρωμάτων. Απαραίτητος όρος τότε και τώρα της δημιουργίας του λ.μ. ήταν η υπερνίκηση της οργανωτικής διάσπασης στο εργατικό κίνημα και η επίτευξη ενιαίου εργατικού μετώπου όλων των κομμάτων και πολιτικών οργανώσεων. Αλλωστε αυτές τις βάσεις και τις τακτικές των λα'ι'κών μετώπων τις είχε επεξεργαστεί και ο Λένιν στα πρώτα συνέδρια της Κομμουνιστικής Διεθνούς. Η ιστορική πείρα των μετώπων του 20ου αιώνα, μας έδειξε ότι η συνένωση της πάλης για τη δημοκρατία με την πάλη για το σοσιαλισμό αποτελεί μια δημιουργική επαναστατική γραμμή και δεν έχει τίποτα κοινό με τον σοσιαλρεφορμισμό. Η πείρα των λ.μ. είχε και τη συνέχειά της στα χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με τη δημιουργία του ΕΑΜ στη χώρα μας που συνδύαζε τα καθήκοντα της εθνικής απελευθέρωσης, αλλά και την πορεία και την εξέλιξη των λα'ι'κών επαναστάσεων με τη δημιουργία νέων μορφών κρατικής εξουσίας όπου και αν έγιναν και ανεξάρτητα με την κατάληξη που είχαν στον λεγόμενο υπαρκτό σοσιαλισμό!

      Διαγραφή
    2. ΝΣ μια απορια
      Ο υπαρκτος κατερρευσε ή ανατραπηκε?

      Διαγραφή
    3. Βρε Ν.Σ.
      τι ναρκωτικά παίρνεις αγόρι μου ?

      Δεν καταλαβαίνεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ουδεμία σχέση με την Κομμουνιστική Διεθνή και όσα αυτή εξέφραζε ?

      Δεν καταλαβαίνεις πως ένα εργατικό-λαϊκό μέτωπο δεν χτίζεται με υψηλά ποσοστά σε εκλογές, αλλά πάνω σε κινηματικές λαϊκές βάσεις απο τα κάτω ?

      Δεν καταλαβαίνεις ότι το μόνο που φτιάχνει ο Συριζα, είναι αυταπάτες και δημόσιες σχέσεις ?

      Σοβαρευτείτε κάποια στιγμή και αντιληφθείτε τον ρόλο σας ως νέοι πασόκοι στα πλαίσια της αστικής διαχείρισης. Διότι με τις μαλακίες που λέτε σε λίγο καιρό σας βλέπω πάλι εκτός βουλής, καθώς τα εκλογικά ποσοστά, όσο εύκολα έρχονται, τόσο εύκολα εξαφανίζονται κιόλας.

      Διαγραφή
    4. Εντάξυ αφού δεν θέλετε να μοιραστείτε τις μαλακίες μαζί μας παίξτε τον μόνοι σας!

      Διαγραφή
    5. πριν τον Β πολεμο, ειναι αληθεια οτι οι κομμουνιστες προτασανε τετοια μετωπα απεναντι στην ναζιστικη λαιλαπα της εποχης.
      η πειρα ομως εκεινων των μετωπων εδειξε δυστηχως των ρολο των οπορτουνιστων και των προδοτικων, ανοιχτα, πραξεων τους.
      να θυμισω λοιπον, την αρνηση τους στην ισπανια, παρολες τις αιτιασεις των κομμουνιστων να οργανωθει η λαικη πολιτοφυλακη γρηγορα. ακομα και οταν με τα πολλα εγινε ο εξοπλισμος των λαικων στρωματων τοτε αρνιοντουσαν να οργανωθει με καποια σοβαρα πλαισια. πειρα που το λαικο μετωπο της χιλης ουδεποτε πηρε υποψη του και ειδαμε τι εγινε.
      να επιστρεψω στην ισπανια, τι εκανε το λαικο μετωπο της γαλιας που ηταν κυβερνηση τοτε; μπλοκαριζε τα οπλα στα πυρηναια που πηγαιναν στους ισπανους επαναστατες απο την ΕΣΣΔ.
      τι εκαναν οι σοσ/τες στην ουγγαρια και στην τσεχια; τωρα λοιπον που οι ιδιοι οι αμερικανοι τα βγαζουν στην φορα απο τα αρχεια του στειτ ντιπαρτμεντ, αποδειχθηκε οτι οι σοσ/τες ειτε απο παραδοπιστια και μισος απεναντι στην ΕΣΣΔ και τον σοσσιλισμο γενικοτερα, ειτε για το χρημα ηταν κωλος και βρακι με την CIA.
      αυτη λοιπον ειναι η πειρα απο τα λ.μ. πριν και μετα τον πολεμο (για να μην πω για τα τροτσκια εγχωρια και αλλοδαπα που θελανε να ηττηθει η ΕΣΣΔ.
      το ΕΑΜ το εστησαν κομμουνιστες και ακολουθησαν καποιες ομαδες και μην το πιανεται στο στομα σας.
      η πειρα του ΕΑΜ επισης δειχνει οτι οπου σας δωσαμε μπεσα και λογο πουλησατε τα παντα...ναι εχουμε ευθυνες γιατι αφησαμε τον σβωλο και τον τσιριμωκο να κανουν κουμαντο.
      το δις εξαμαρτην ομως....
      Modesto

      Διαγραφή
  6. ΜΕΓΑΣ ΡΗΤΟΡΑΣ,ΜΕΓΑΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ,ΜΕΓΑΣ ΗΓΕΤΗΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Υ.Γ πιστευω οτι ειναι απο τα στελεχη του κομματος που μπορει να μιλαει μες στην ψυχη του κοσμου και για αυτο αν με ρωτουσατε τον προτεινω για γενικο γραμματεα,εσεις τι λετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αρχισαμεεεεεεε! συνεδριο εχει αν θυμαμαι καλα σε κανα χρονο. αν εισαι μελος του κομματος κανε την προταση σου εκει που πρεπει και τελος.
    ο εκαστοτε γραμματεας ενος κομμουνιστικου κομματος πρεπει να μπορει να καθοδηγει το κομμα και οχι να βγαζει λογους, αν μπορει καλως αλλα δεν ειναι αυτο το κυριο. για να το καταλαβεις και διαφορετικα, ως επικεφαλης ο Χ παφιλης δεν θα μπορει να μιλαει ετσι και δεν θα ειναι και τοσο συχνα στα καναλια που τοσο σας αρεσουν.
    και για να εχουμε και το καλο ερωτημα (οχι οτι αμφισβητω τον παφιλη) εσυ που τον ξερεις και βγαζεις τετοιες εκτιμησεις; και αν εχεις και καποια εφαρμογη που να βγαζει αποτελεσματα για το μεγεθος; κατω απο το ΜΕΓΑΣ τι ειναι;
    Modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλός είναι ο Παφίλης και ακόμα καλύτερη η Αλέκα ( η μόνη που δε φίλησε τα χέρια των τραγόπαπων στην ορκομωσία). Αλλά το θέμα δεν είναι ούτε η αλέκα ούτε ο αλέξης. Το θέμα είναι αν μπορούν οι εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας και οι άνεργοι στις γειτονιές να συγκροτήσουν ενιαία μέτωπα απέναντι στα αφεντικά ( για να σας προλάβω το πλαίσιο καλύτερα να το ορίσουν μόνοι τους). η ιστορία δε ξεκινά και δε τελειώνει το 2012. Βλέπω ενα τεράστιο μίσος απο όλους προς όλους. Και για να εξηγηθώ προφανώς και δεν είναι οπορτούνας και πασόκος όποιος ψηφίζει σύριζα και προφανώς δεν είναι με τον απομονωτισμό όποιος ψηφίζει κκε. Άλλωστε ποιο ήταν πάντοτε το πεδίο δράσης των κομμουνιστών? οι κάλπες? Όσοι καταλαβαν κατάλαβαν τερμα οι ταμπέλες και οι παχιές κουβέντες.
    Συγνώμη για την ανωνυμία μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο ΝΣ από ποιά μερια μιλάει?
    Μια απάντηση ειναι από την Λενινιστικη πλευρα και η άλλη από την ρεφορμιστική.
    Θέλω να πω ότι αργά ή, γρήγορα οι κοινωνικές διεργασίες θα αναδείξουν τις ελλείψεις και τα λάθη.
    Σίγουρα ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλήφθηκε το κενό που υπάρχει και θεωρεί ότι παραπλανώντας το λαό θα το καλύψει.
    Εμ δεν θα το καλύψει γιατι απλά τα μέτωπα που ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να σχηματίσει το Μαρξιστικο - Λενινιστικό Κόμμα, το ΚΚΕ εν προκειμένω, εδράζεται πάνω σε κοινωνικές αντικειμενικές πραγματικότητες, δηλαδη την καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων που ο Καπιταλισμός έχει ανάγκη για να ξεπεράσει την παγκόσμια κρίση του και τις διεργασίες που αυτη προκαλεί.

    Εκει ο ΣΥΡΙΖΑ, με το σοσιαλδημοκρατικό του πρόγραμμα και την αστικη του διαχείριση, παρ' οτι προσπαθεί να προσδώσει "αριστερά" χαρακτηριστικά στο Κόμμα του, κάνει συνενώσεις κορυφών, του πολιτικού εποικοδομήματος της αστικης διαχείρησης και οχι μέτωπο στη βάση των παραγωγικών δυνάμεων.

    Για αυτο και θα αποτύχει, γιατι έστησε μια καρικατούρα "μετώπου" και θεωρεί ότι θα ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ τις κοινωνικές δυνάμεις εκείνες που συνθλίβονται από την κρίση.
    ΑΜ δε !!!
    Απλά, το ΚΚΕ, έχει λίγο απομακρυνθεί, "φυλάγοντας τα νώτα του" από τις εύκολες "μετωπικές" συνενώσεις" και λογικές και προσπαθεί να εδραιώσει μια ισχυρη μαρξιστικολενινιστικη δύναμη ανατροπής μέσα στην εργατικη ταξη πάνω στην οποία θα στηριχτεί ένα μέτωπο ανατροπής.
    Το "οποιος καεί στο χυλό φυσάει και το γιαουρτι" έχει μια βάση εδω.
    και
    με ποιούς μωρε ΝΣ να κάνει συμμαχία?? με τους πρωην που το μόνο που προσπάθησαν ηταν η διάλυση του??
    έλεος δηλαδη!
    christos04

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.