7 Μαΐου 2012

ΝΑΤΑ μας !!! Προεδρος ΣΕΒ Κο. Δασκαλόπουλος: "Κυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ ή εκλογές"

Ψήφος οργής για το μνημόνιο αλλά και ψήφος τιμωρίας ήταν η λαϊκή ετυμηγορία για τον πρόεδρο του ΣΕΒ ο οποίος εκτιμά ότι μονάχα «μια κυβέρνηση με τον μεγάλο νικητή της 6ης Μαϊου, θα έδινε την ευκαιρία να διαμορφωθεί ένα εθνικό διαπραγματευτικό μέτωπο»...


Η κυβέρνηση αυτή θα διεκδικούσε με ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο την έξοδο από την κρίση, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και προσθέτει ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μέρος του νέου κυβερνητικού σχήματος τότε το μοναδικό σενάριο επιβίωσης της χώρας είναι η εκ νέου προσφυγή στις κάλπες «αφού αναδημιουργηθεί ένα νέο πολιτικό σύστημα ηθικά αδιάβλητο και λειτουργικά αποτελεσματικό».
Η δήλωση του Δημήτρη Δασκαλόπουλου:

«Μέσα στο αποπνιχτικό παλαιό σκηνικό η χθεσινή ψήφος του λαού συνιστά ψήφο οργής, ψήφο αντιμνημονιακή, ψήφο τιμωρίας. Η λαϊκή ετυμηγορία ήταν τολμηρή και συνειδητή. Απέρριψε πρωτίστως τους πρωταγωνιστές του φαύλου κομματικού παρελθόντος, καταδικάζοντας τη διαχειριστική, ηθική και ιδεολογική ελλειμματικότητα που επέδειξαν απέναντι στην κρίση. Η κάλπη ανέδειξε ένα γόνιμο αδιέξοδο, μέσα από ένα κατακερματισμένο σκηνικό.

Ευκταίο θα ήταν, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών, να διαμορφωνόταν μία κυβέρνηση πραγματικής εθνικής ενότητας και λαϊκής νομιμοποίησης, η οποία θα συμπεριελάμβανε και τον μεγάλο νικητή των εκλογών –τον ΣΥΡΙΖΑ με τη σαφή αντιμνημονιακή θέση. Θα δινόταν έτσι η ευκαιρία να διαμορφωθεί ένα εθνικό διαπραγματευτικό μέτωπο, που θα διεκδικούσε από μία Ευρώπη που αλλάζει, νέους όρους αντιμετώπισης της Ελλάδας, με βάση ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Δυστυχώς, αυτό δεν φαίνεται εφικτό. Αν οι διερευνητικές εντολές δεν καταλήξουν σε ένα τέτοιο βιώσιμο σχήμα, τότε η μόνη λύση είναι μία νέα προσφυγή στις κάλπες. Ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον κυρίαρχο λαό, συνεκτιμώντας τα νέα δεδομένα, να δώσει αυτή τη φορά μία καθαρή διέξοδο στο πολιτικό μας αδιέξοδο. Να δώσει μία καθαρή, ομοιογενή εντολή στις όποιες δυνάμεις αυτός θα επιλέξει.

Υπάρχει ωστόσο και ο ευρύτερος ορίζοντας του εθνικού μας μέλλοντος που δεν επιτρέπει αυταπάτες. Οι εκλογές αυτές δεν αποτέλεσαν παρά μία απογραφή της αποσύνθεσης των πολιτικών δυνάμεων του μεταπολιτευτικού καθεστώτος. Και η νέα εκλογική αναμέτρηση μπορεί, αυτή τη φορά, να αναδείξει κυβέρνηση –είναι αμφίβολο όμως αν θα δώσει νέα κατεύθυνση στο μέλλον μας. Αυτή μπορεί να προκύψει μόνο αν, μέσα από την αποσύνθεση, γεννηθούν οι προϋποθέσεις για την αναδημιουργία ενός πολιτικού συστήματος ηθικά αδιάβλητου και λειτουργικά αποτελεσματικού, ικανού να δώσει άμεση και μακροπρόθεσμη λύση στο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα της χώρας. Μόνον έτσι μπορεί να υπάρξει βιώσιμη διακυβέρνηση και βιώσιμο εθνικό μέλλον μέσα στη νέα Ευρώπη».


20 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Πάντως όταν κάνει αυτό που θα κάνει το ΚΚΕ(ο λαός βασικά) ο ΣΕΒ πίστεψε με δεν θα συμφωνεί!!!:)

      Διαγραφή
    2. το θέμα είναι το ΠΟΤΕ θα το κάνει;

      ο παφίλης είχε πει επανειλημμένως ότι ο λαός στις 7 μαίου θα πρέπει να βγει στους δρόμους

      να βγει στους δρόμους με αίτημα ποιο όμως;
      γενικά να βγουν στους δρόμους; να φωνάξουν;
      πρκατικά τι να κάνει
      πχ εγώ θα σκεφτόμουν καταλλήψεις εργοστασίων μεγάλων σουπερμαρκετ απαλλοτρίωση προιόντων και διανομής τους στον κόσμο

      πότε θα βγεί ο κόσμος στους δρόμους;

      Διαγραφή
  2. Στο χωριό μου λένε μια παροιμία: "ΘΕΛΕΙ Η [ΠΟΥΤΑΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΑΛΛΑ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ"
    Ο ΣΕΒ επιβεβαίωσε τη στάση του ΚΚΕ πριν περάσουν 24 ώρες. Δε φταίει λοιπόν η τακτική του ΚΚΕ. Κάντε υπομονή και θα δείτε [πολλούς ακόμα που θα χαρούν με τη νίκη της "αριστεράς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελα ρε παιδια που θα καψουνε τοσο νωρις τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τους συμφερει.Αμα τον βαλουνε τωρα σε κυβερνηση μπορει να μην παρει μετρα αμεσα αλλα σε λιγο καιρο,και μετα ...αρχισε η αντιστροφη μετρηση,κλαυτε τον τον ΣΥΡΙΖΑ!
    Τελος παντων ιδομεν!
    Λαμπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λοιπόν παιδιά, η θα αντιμετωπιστεί σοβαρά την κατάσταση ή θα υπάρξουν πολύ άσχημες εξελίξεις. Γνώμη μου φυσικά. Το τι λέει ο ΣΕΒ είναι δικό του καπέλο και το κάνει για τους ΔΙΚΟΥΣ του στόχους.

    Εκτός κι αν συμφωνείτε με τις τακτικές κάποιων πριν μερικά χρόνια, που είχαν βγάλει το πρωτοσέλιδο της Αυριανής που καλούσε το ΚΚΕ να αποκαταστήσει την τάξη, και μίλαγαν για συμμαχία ΚΚΕ-αστυνομίας.
    Δεν νομίζω να συμφωνείτε με τέτοιες πρακτικές, δεν είναι έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχει σβηστει σχολιο καταγεγραμενου τρολαδορου και δυστυχως οι απαντησεις σας σε αυτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ζητω συγγνωμη για την καθυστερηση, αλλα ξεκουραζα τα κουρασμενα κοκκαλα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τακτική του ΣΕΒ για να χτυπήσει από αριστερά τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να τον μειώσει στα μάτια των αριστερών ψηφοφόρων του. Ο ΣΕΒ ποτέ δεν μιλάει τυχαία. Ξέρει τι να κάνει με τον τρόπο του. Και πουλημένος να ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα τον καίγανε τόσο γρήγορα. Άρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ουτε για μενα ειναι επιχειρημα. Μην θυμηθω προβοκατσιες προς το κκε απο το βημα και απο καναλια, να του δινουν και καλα ευσημα κτλ

      Υπαρχουν πολυ πιο σοβαρα επιχειρηματα.

      Διαγραφή
    2. Ναι, στις 20 Οκτώβρη θα αναφέρεσαι. Πάντως ο Τσίπρας κινείται έξυπνα(δεν του το'χα). Τέλος πάντων, θα δείξει ο καιρός πώς θα πάνε τα πράγματα. Με πολλούς να βρίσκονται σε δύσκολη θέση. ΝΔ&ΠΑΣΟΚ άρχισαν ήδη τις κωλοτούμπες και το ρίξιμο της "ευθύνης" 2ων εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ και ένα ΚΚΕ να είναι έτοιμο να περάσει εσωτερική κρίση η οποία θα αυξηθεί αν ακολουθήσει την τακτική που ακολούθησε προεκλογικά(δεν με εκφράζει το ΚΚΕ αλλά τις πρώτες εσωτερικές αντιδράσεις θα τις βλέπετε και μόνοι σας). Αυτά.

      Διαγραφή
    3. poies eswterikes antidraseis?? ean ennoeis ti legete apo anonimoys san emena se blogs signwmi alla psaxnese giati opws les den se ekfrazei to KKE. Emeis aploi psifoforoi diaforwn kommatwn eimaste... Ara ti les?

      Διαγραφή
    4. Αν το αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ είναι τέτοιο που να μπορει
      ο ΣΕΒ (ποιός(?) ο ΣΕΒ!) να τον "χτυπήσει από αριστερά"
      Τέτοιο αριστερά να μας λείπει, ευχαριστούμε αλλά δε θα πάρουμε!
      Thumberlina

      Διαγραφή
    5. Δεν εγινα αντιληπτη μου φαινεται. Μια χαρα τα βρισκει η αστικη ταξη με ενα κομμα σαν το συριζα (τουλαχιστον με το μεγαλυτερο τμημα του). Απλα δεν θα χρησιμοποιουσα αυτη την δηλωση ως επιχειρημα, γιατι υπαρχουν αλλα καλυτερα. Η θεση εντος ΕΕ και ευρω. Η θεση περι επιχειρηματικοτητας εκ στοματος του ιδιου του αρχηγου σας/τους κτλ.

      Τα αλλα περι αντιδρασεων τα ακουω βερεσε. thanks. Δεν θα παρω.

      Διαγραφή
  8. Καμιά προβοκάτσια προς το ΣΥΡΙΖΑ απο τον ΣΕΒ. Ξεχάσατε την περίφημη φράση περι "υγιούς επιχειρηματικότητας".Το είπε ο φέρελπις αρχηγός της δημοκρατικής παράταξης και δεν άνοιξε μύτη. Υπάρχει μεγαλύτερη γκάφα απο αυτή; Αριστερός τάχα και να καλοπιάνει του Βιομήχανους , να τους κλείνει το μάτι πονηρά λιγες μέρες πριν την κάλπη; Τι μου τσαμπουνάτε λοιπόν περί προβοκάτσιας; Από μόνος του το φώναζε για να μαζέψει ψηφαλάκια ατόμων που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν με τακτ και στυλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Την άποψή μου λέω. Τι εννοείς "ψάχνεσαι"(για καυγά;); Πρέπει να είμαι μέλος του ΚΚΕ για να εκφέρω γνώμη δλδ; Μα άμα ισχύει αυτό τότε να μιλάτε μεταξύ σας συνέχεια αλλά μην ακούω μετά για ανοίγματα στον κόσμο κλπ. Άντε για να μην καίγεσαι και από αγωνία για το τι είμαι(μέλος σύριζα, ανταρσύα, δημαρ, κκε-μλ, αναρχομπαχαλοασφαλίτης κλπ) να σου πω ότι με καλύπτει πληρέστερα ο ελευθεριακός κομμουνισμός ως προς την ιδεολογία. Να σχολιάσω και κάτι αααν επιτρέπεται: Δεν είναι δυνατόν να έχει πτώση ένα κκ(οποιοδήποτε στον κόσμο) σε απόλυτο αριθμό ψήφων στα αστικά κέντρα ενώ οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για την διάδοση(με σαφή στόχο την αποδοχή) ριζοσπαστικών αντικαπιταλιστικών ιδεών. Και παρόλα αυτά να θεωρούνται όλα καλά και ωραία. Τέλος πάντων δικό σας ζήτημα στην τελική είναι.

    Ο άλλος ανώνυμος. AKP(για να ξεχωρίζουν και τα σχόλια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σχόλιο πήγαινε στον ΑνώνυμοςMay 7, 2012 12:47 PM
      Ας μεταφερθεί κάπως εκεί που πρέπει για λόγους ευανάγνωσης και να διαγραφεί αυτό.
      ΑKP

      Διαγραφή
  10. Φίλε ΑΚΡ νομίζω οτι αυτό που ήθελε να πει ο άλλος ανώνυμος ήταν οτι εφόσον κάποιος παραδέχεται οτι δεν είναι στο ΚΚΕ, δεν μπορεί να ξέρει αν υπάρχει στο ΚΚΕ εσωτερική κρίση. Για να πούμε την αλήθεια κανένας δεν είναι σε θέση να το γνωρίζει αυτό αυτή τη στιγμή αφού οι περισσότερες οργανώσεις του ΚΚΕ δεν έχουν προλάβει ακόμα να συνεδριάσουν. Αυτό που λέει λοιπόν είναι οτι ίσως (ΙΣΩΣ= δηλαδή υπάρχει η πιθανότητα) όταν κάποιος που είναι εκτός ΚΚΕ λέει οτι το κόμμα έχει εσωτερική κρίση να το λέει σκόπιμα γιατί θέλει να περάσει μια τέτοια εικόνα στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ.
    Προσωπικά πάντως δεν πιστεύω οτι περνάει καμία εσωτερική κρίση το κόμμα, η μάχη των εκλογών αυτών για μένα απέδειξε πολλά πραγματα τα οποία το ΚΚΕ έλεγε από πριν και τα συμπεράσματα που προσωπικά έβγαλα από τις εκλογές αυτές είναι τόσα πολλά που χρειάζεται να γράψω ολόκληρο βιβλίο για να τα αναλύσω. Το σίγουρο είναι οτι τώρα είμαι πιο αποφασισμένη απο ποτέ για τους αγώνες που έρχονται!!!
    Thumberlina (για να μην μπερδευόμαστε οι ανώνυμοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πως κι έτσι;

    Αφού ο δασκαλόπουλας είναι παρασιτικό τζογαδόρικο κεφάλαιο* και θα τον προγκήξει η aristera. Κανονικά θα έπρεπε να τρεμει και να αντιμετωπίζει τον ΣΥΡ λεκτικά όπως το ΠΑΜΕ που κλείνει τις πόρτες των εργοστασίων με περιφρουρήσεις απεργιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.