17 Μαΐου 2012

Η βουλή της μίας μέρας και εμείς τα πρόβατα

Από το 2310net


*Η παραπάνω φωτογραφία από την ορκομωσία της Βουλής πρέπει να ανατυπωθεί και να πωλείται ως σουβενίρ στους τουρίστες. Αρκετά με αυτούς. Πάμε παρακάτω… 

*Ο Μάνος τα είπε όλα: Να ενωθούν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΣΥ-Δράση. Να φτιάξουν ένα ενωτικό, σύγχρονο νεοφιλελεύθερο, πολιτικό μόρφωμα που θα υπερασπιστεί μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μας το ευρώ και τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Ξέχασε βέβαια τον Φώτη τον Κουβέλη ο οποίος αναμένεται να βγάλει σπυριά ανακοίνωση στην οποία θα τονίζει πόσο υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής είναι η ΔΗΜΑΡ. 

*Αλήθεια πως θα λέγεται το νέο κόμμα; Προτείνω το «Δράση για την _Νέα Δημοκρατική Συμμαχία του ΠΑΣΟΚ». 

*Ο Σαμαράς έχει πρόθεση να συμφωνήσει με αυτήν την πρόταση, με μόνο όρο να διατηρήσει την κάτω παύλα του. 


*Αυτή η κάτω παύλα _ είναι άλλωστε το μόνο πράγμα που έχει προσθέσει ο Σαμαράς στην Νέα Δημοκρατία. Από τότε που έγινε πρόεδρός της έχει μειωθεί το ποσοστό, οι βουλευτές τα στελέχη και φυσικά η σοβαρότητά της. 

_ _ _ Τελεία και καύλα – Αντώνη είσαι παύλα_ _ _

*Τη σκυτάλη πήρε μετά τον Μάνο, ο άλλος γίγαντας της πολιτικής, ο Θάνος ο Πλεύρης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να συσπειρωθεί η κεντροδεξιά για να μην κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Την κάνει σιγά σιγά κι αυτός… 

*Με τους ρυθμούς που αποχωρούν τα στελέχη του ΛΑΟΣ δεν μου το βγάζετε από το μυαλό ότι όλη αυτή η καθίζηση ήταν ένα σατανικό σχέδιο του Καρατζαφέρη για να ξεμοναχιάσει την Βάνα Μπάρμπα. 

*Την ίδια στιγμή η σύγχρονη κυβερνώσα Αριστερά προτείνει για πρωθυπουργό τον Αρσένη, σβήνει με φώτοσοπ τα σφυροδρέπανα, εκκλησιάζεται κανονικά και μιλάει για τις θυσίες που θα κάνει ο λαός άλλα αυτή τη φορά θα έχουν αντίκρισμα. Είναι αυτή η Αριστερά που επένδυσε τις ελπίδες της στον Ολάντ και προσπαθεί να μας πείσει ότι η λύση στα προβλήματά μας είναι το ευρω-ομόλογο. Αυτή η κυβερνησιμότητα μέχρι και γραβάτα θα σε κάνει να φορέσεις Αλέξη… 

*Όμως να μην τον αδικούμε τον Αλέξη. Ξέρετε πόσο δύσκολο έργο έχει; Δεν μιλάω για την διακυβέρνηση της χώρας, αυτήν δεν την πήρε ακόμα. Μιλάω για το γεγονός ότι πρέπει να βγαίνει στα κανάλια και να προσπαθεί να ενοποιήσει αυτά που είπε ο Γλέζος με αυτά που είπε ο Δραγασάκης, αυτά που έγραψε ο Λαφαζάνης με αυτά που είπε κάποιος άλλος βουλευτής. Και κάθε τόσο να τον τρολάρουν πετώντας του τις ατάκες του Αλαβάνου. 

*Ο Αλαβάνος έκανε αυτή τη δήλωση μόνο και μόνο για να ακουστεί το Μέτωπό του. Να κερδίσει λίγη διαφήμιση κι αυτός. Σαν κάτι συγγενείς ολυμπιονικών που μόλις έπαιρνε μετάλλιο κάποιος αθλητής και οι κάμερες πήγαιναν στο χωριό του για ρεπορτάζ, έβγαιναν και δήλωναν ότι ο αθλητής αυτός έρχεται πολύ συχνά στο χωριό μας και όποτε έρχεται τρώει στην παραδοσιακή ταβέρνα «Η ωραία Θράκα» που έχει φρέσκα κρέατα μαγειρεμένα με παραδοσιακό τρόπο και σε πολύ καλές τιμές. 

*Και αν ο Αλέξης τα καταφέρνει μέχρι τώρα είναι γιατί δεν διαφώνησε μαζί του ο Τατσόπουλος. Εκεί δεν έχει αστεία… 

*Σταδιακά το ΠΑΣΟΚ εγκαταλείπει το βαθύ πράσινο χρώμα και πλέον βγαίνει σε βεραμάν με λίγο λαχανί. Ίσως στο πλαίσιο της δήλωσης ότι το ΠΑΣΟΚ έχει σαπίσει, να θεωρεί ο Μπένι ότι το χρώμα που του ταιριάζει είναι το σάπιο μήλο. 

*Το ΠΑΣΟΚ σάπισε- Ζήτω το ΠΑΣΟΚ! 

*Που είναι οι εποχές που για να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ χρειαζόταν την μεγάλη αίθουσα της Βουλής; Σήμερα συνεδρίασε σε δωμάτιο 15 τετραγωνικών. Περασμένα μεγαλεία… Σαν συνέλευση του Συνδέσμου Φίλων της Δόξας Κατωκοπιάς έμοιαζε. 

*Η πραγματικότητα διαψεύδει μία μία τις λαϊκές παραδόσεις. Λέγαμε κάποτε: «Ρε ας γινόμουν εγώ πρωθυπουργός για μια μέρα και θα έβλεπες τι θα έκανα». Πλέον έχουμε τον βουλευτή της μίας μέρας που δεν μπορεί να κάνει τίποτα. 

*Το συμπέρασμα είναι ότι το κοινοβούλιο είναι σαν το γάλα, ευπαθές προϊόν. Χαλάει γρήγορα. Όπως για να βγει το γάλα χρειάζεται άρμεγμα, έτσι και για να βγει κανείς βουλευτής πρέπει να αρμέξει την ψήφο μας. Εμείς σε κάθε περίπτωση πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν τα πρόβατα…

2 σχόλια:

  1. Χαχαχα ταυτιζομαι τόσο πολύ με αυτήν την αρθρογραφία))))
    να ανησυχώ; ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ θα σχολιάσω απλά τη φωτογραφία, γιατί δεν κρατιέμαι...
    "που 'σαι βρε Καραϊσκάκη για να φας κανέναν...
    Τραβάτε καραγκιόζηδες να βγείτε στον μπερντέ, ο γάιδαρος εψόφησε κι εσείς του λέτε -ντε-!"
    Χαϊνηδες, Η κατάσταση των πραγμάτων

    Ανώνυμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.