15 Μαΐου 2012

Όλα τα μωρά ΕΓΕΡΘΗΤΟΥ στην πίστα


Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Πως εξοικειώνεις το κοινό να αποδεχτεί κάτι το τόσο επικίνδυνο? Το ξορκίζεις με χιούμορ, το ντύνεις με lifestyle, το παρουσιάζεις σαν κάτι φυσιολογικό, όχι και τόσο τραβηγμένο βρε αδερφέ, ενίοτε το τρομοκρατείς. Εξαρτάται.

Τι και αν το παρουσιαζόμενο προϊόν είναι νοσταλγοί του Χίτλερ οι οποίοι χαιρετούν φασιστικά.....τον θεό Απόλλωνα- ναι το είπαν και αυτό, είναι τόσο θρασύδειλοι.

Όπως ακριβώς έγινε στο πρόσφατο παρελθόν, με τον τσεκουράτο Βορίδη και τον υστερικό Άδωνις  (ορθή επανάληψη των λινκς για να μην ξεχνιόμαστε) των οποίων οι αγιογραφίες φιλοτεχνήθηκαν συστηματικά ώστε να χωνέψουμε τις υπουργοποιήσεις τους, με Θεοδωράκη σε ρόλο malox για την καούρα και σειρά άρθρων και δημοσιεύσεων σε ιστότοπους, συνεντεύξεις δεξιά και αριστερά...
κάτι τέτοιο διαφαίνεται σιγά σιγά και με τα μέλη της ΧΑ.
Βλέπω ένα pattern.

Έπειτα από τις πρώτες κατά μονάς ή ανά ζεύγη παρουσίες/ συνεντεύξεις σε προστατευτικό κλοιό κάποιου στούντιο με "αντίπαλο" μόνον το δημοσιογράφο, πλέον έχουμε και εμφάνιση σε ελαφρές εκπομπές (όπως αυτή του Θέμου), όπου ανάμεσα σε χάχανα και "φιλικά πειράγματα" παρουσιάζεται πλέον ένα άλλο πρόσωπο, αυτό του ανθρώπου της διπλανής πόρτας, του "όχι και τόσο επικίνδυνου βρε αδερφέ", του "ένας από σας είμαι και εγώ" -μόνο που θέλω να ρίξω στην πυρά κάμποσες κατηγορίες συμπολιτών μας..
έτσι ώστε να μην τρομοκρατηθεί πολύ το φιλοθεάμων κοινό.



Τη σκυτάλη από το Θέμο, παίρνουν οι χαζοβιόλες της πρωινής ζώνης, τα κατακάθια του Lifestyle, οι αποθεώσεις της βλακείας και της κενότητας. "Γλυκούλης ο Καιάδας¨λέει λοβοτομημένη παρουσιάστρια. Σε πολύ καλό death metal* συγκρότημα σπεύδει να συμπληρώσει κάποια άλλη, προφανώς γνώστης του αντικειμένου. Εξάλλου εκεί στην πρωινή ζώνη ξέρουν από μουσική, απλά κρατούν αυτή τη γνώση επτασφράγιστο μυστικό για να μην μολυνθεί η μουσική δημιουργία. Να δω το συγκρότημα του Καιάδα να τραγουδάει στην εκπομπή του Φερεντίνου, λίγο μετά τις προτάσεις για τα καυτά μαγιό που θα φορεθούν και λίγο πριν τις προβλέψεις για τα ζώδια! Και που σαι Καιάδα, σε θέλω με φουλ εξοπλισμό και να μην είσαι φειδωλός με το corpse paint.
*(σημείωση: το συγκρότημα του Καιάδα είναι black metal)

Βέβαια τώρα που τους δείχνει η τηλεόραση (από το "σοβαρό" μέχρι και το χαζοχαρούμενο τμήμα της) τη ζεστή της αγκαλιά μπορεί και να σημειωθεί αρκετό ρετούς, ως προς την εξωτερική εμφάνιση. Το ακραίο μιλιταριστικό στυλάκι μπορεί να δώσει σιγά σιγά τη θέση του σε μία πιο σύγχρονη hipster εκδοχή και να δούμε μέχρι και τον true Καιάδα να κάνει support σε γνωστή μπουζουκερί, δίνοντας στο τέλος του setlist το πρόσταγμα " όλα τα μωρά ΕΓΕΡΘΗΤΟΥ στην πίστα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.