31 Μαΐου 2012

Έγκριτη και μαχόμενη δημοσιογραφία



Διαβάστε πρώτα την είδηση από τον Ριζοσπάστη (τα bold δικά μας):


Βρώμικοι συκοφάντες

Σε μια εφημερίδα με την επωνυμία «Επικαιρότητα», μάλλον της παράγκας είναι, εμφανίστηκε χτες πρωτοσέλιδα ένα ανεκδιήγητο «ρεπορτάζ», με τον τίτλο «Υπό παραίτηση η Αλέκα Παπαρήγα». Στον πυρήνα του το άρθρο αναπαράγει όλες τις βρωμιές που διοχετεύουν προεκλογικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ επικαλείται «πληροφορίες» (η άτιμη δημοσιογραφία της φήμης που σπέρνεται γκαιμπελίστικα), σύμφωνα με τις οποίες «την παραίτησή της από τη θέση της ΓΓ του ΚΚΕ θα υποβάλει η Αλέκα Παπαρήγα εάν η κάλπη της 17ης Ιουνίου επιβεβαιώσει την "κατρακύλα" του Κόμματος, όπως αυτή κατεγράφη τόσο στην κάλπη της 6ης Μαΐου, όσο και σε όλες τις ως τώρα μετρήσεις (...) Η κυριαρχία του Αλέξη Τσίπρα στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό (...) Το μήνυμα αυτής της πολιτικής νίκης πέρασε, πρώτα, από την πλήρη επικράτησή του στη μάχη της Αριστερής όχθης του πολιτικού χάρτη, αποκαλύπτοντας τον κατ' ουσία φιλο-συστημικό ρόλο του ΚΚΕ (...) Το ΚΚΕ πρόκειται να αποσυντεθεί ως "μπαγιάτικο" προϊόν, αν δεν δείξει αντανακλαστικά τόσο πολιτικής όσο και ηλικιακής ανανέωσης - ή μάλλον "αυτοσυντήρησης"». Εμφανέστατος ο ευσεβής πόθος του συντάκτη να «ανανεωθεί» το ΚΚΕ, να εγκαταλείψει δηλαδή τη στρατηγική του και να γίνει σαν τα μούτρα των αστικών κομμάτων και του ΣΥΡΙΖΑ, να μετατραπεί σε μια ακόμα δύναμη διαχείρισης του συστήματος. Αλλά επειδή δεν τολμούν να πουν ευθέως ότι θέλουν το ΚΚΕ να είναι του χεριού τους, το προσπαθούν με αθλιότητες και ψέματα για τα στελέχη του, το πρόγραμμά του, την ΓΓ της ΚΕ. Αλλωστε, η επίθεση των αστών και η επιδίωξη χτυπήματος του ΚΚΕ είναι ενιαία, στη στρατηγική του, στην ΚΕ και το ΠΓ, στην ΓΓ της ΚΕ. Δεν πέρασαν άλλωστε πολλές μέρες από όταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - γνωστά στην εφημερίδα μας - διέδιδαν σε εκδότες και δημοσιογράφους ότι το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είναι δήθεν διαιρεμένο στα δύο για το ζήτημα της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αδίστακτοι όταν πρόκειται να βάλουν στο παιχνίδι της συκοφάντησης του ΚΚΕ ακόμα και την τελευταία φυλλάδα στα πλαίσια του σχεδίου των αστών για χτύπημά του για να 'χουν τα χέρια τους λυμένα στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενταγμένος σ' αυτό τον πόλεμο. Και μια λεπτομέρεια: Ο συντάκτης του κατάπτυστου ρεπορτάζ (Γιάννης Βασιλακόπουλος) εμφανίζεται να αρθρογραφεί στο διαδίκτυο ένθερμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλ. Τσίπρα. Φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το σύστημα γενικότερα έχουν μεγάλη δεξαμενή από συκοφάντες «δημοσιογράφους», που αναλαμβάνουν να βγάλουν τη βρώμικη δουλειά ενάντια στο ΚΚΕ.
Εδώ το εν λόγω δημοσίευμα επιπέδου tabloid (κλικ και ξανά κλικ για μεγέθυνση).

προτεινόμενο θέμα προς διερεύνηση
για έγκριτο και μαχόμενο δημοσιογράφο
Σύμφωνα λοιπόν με το βαθύ λαρύγγι 
("πληροφορίες", στη γλώσσα της ""δημοσιογραφίας""), τον σκοτεινό εκείνο τύπο το πρόσωπο του οποίου δεν έχουν δει ποτέ οι έγκριτοι και μαχόμενοι δημοσιογράφοι όπως ο συγκεκριμένος στον οποίο οφείλουμε το έγκριτο ρεπορταΖζΖζζ, μιας και τον συναντούν μεταμεσονύχτιες ώρες σε κακοφωτισμένα σοκάκια κακόφημων γειτονιών της Αθήνας ή εναλλακτικά σε εγκαταλελειμμένα και σάπια βιομηχανικά κτίρια, σύμφωνα λοιπόν με το βαθύ λαρύγγι, τον άνθρωπο με το τσιγάρο, το μυστικό σύνδεσμο από τα άδυτα της Κου - Μουνδουρου, συμβαίνουν όλα τα παραπάνω. 

Αξιοπιστία στην πένα του έγκριτου και μαχόμενου δημοσιογράφου, προσθέτει και η φράση που κάνει λόγω για εκλογική κατρακύλα του ΚΚΕ στις εκλογές που έγιναν στις 6 Μαϊου. Αν αυτός ο κύριος δεν ήταν τόσο έγκριτος και μαχόμενος και σταμάταγε μόνο μία στιγμή, έγκριτα και μαχόμενα πάντα, και κοίταγε λίγο τα αποτελέσματα, θα διαπίστωνε ότι το κκε είχε άνοδο σε ποσοστό και σε ψήφους στις 6 Μαϊου. Μικρή? Ναι. Αλλά άνοδο nevertheless.

Όποιος τη νύχτα περπατεί
λάσπες και σκατά πατεί
Αν πάλι αναφέρεται στις έγκριτες και μαχόμενες δημοσκοπήσεις, έγκριτα και μαχόμενα πάντα, να του θυμίσουμε το πόσο αυτές έπεσαν έξω προεκλογικά σε ό,τι αφορά, φερ ειπείν, το ποσοστό του Συριζα.
Από την στιγμή που τόσο πρόσφατα όλοι οι δημοσκόποι αυτής της χώρας, επαγγελματίες και μη, γελοιοποιήθηκαν, ας μην τους φέρνουμε και ως παράδειγμα, έγκριτο και μαχόμενο πάντα, για να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα. Εκτός και αν η αξιοπιστία, ως έγκριτου και μαχόμενου δημοσιογράφου, δεν είναι το ζητούμενο. Ε? 

Το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις δεν είναι εργαλείο αποτύπωσης της κοινής γνώμης, αλλά διαμόρφωσης αυτής, δεν το αναφέρω καν, διότι οι έγκριτοι και μαχόμενοι δημοσιογράφοι, οι αρθρογραφούντες εν τω αστικω τύπω (και όχι μόνο δυστυχώς) δε συμμερίζονται αυτή την "μπαγιάτικη" άποψη.

Σε αυτή την περίπτωση θα μου επιτρέψετε να θεωρώ τα φύλλα στα οποία φιλοξενούνται αβασάνιστα τέτοια  έγκριτα (και μαχόμενα) ρεπορταΖζζ -δημοσιογραφία της χαμηλότερης υποστάθμης που δεν υπακούει σε στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας, αλλά διασπείρει φήμες, δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας με λίγα λόγια, του σουπα μουπες, δημοσιογραφία του κουτσομπολιού και της μεσημεριανής ζώνης- ως tabloid β κατηγορίας (το β, διότι δεν έχει ούτε ένα τροφαντό οπίσθιο στο εξώφυλλο και απουσιάζει αναπάντεχα η Γρια Βάνγκα). 

22 σχόλια:

  1. ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΟΠΡΟΕΡΑΙΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
    ΡΙΞΤΕ ΛΑΣΠΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΑΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΕΣΑΣ.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Θεοδωρε! Καλα εκανες και εφτιαξες προφιλ
      γιατι οχι Θεοδωρος αλλα the beast? Φανταζομαι ολες οι βερζιον του Θεοδωρου ηταν πιασμενες ε?
      : ]]]

      Διαγραφή
    2. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΑΝΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ

      Διαγραφή
    3. διαβάστε ένα άθλιο λιβελογράφημα από την "έγκριτη"
      εφημερίδα " ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ" που δείχνει ότι ο μόνος τους στόχος είναι
      το πως θα χτυπήσουν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ γιατί δεν μπορούν να μας
      βάλουν στο χέρι

      http://topontiki.gr/article/36060

      Διαγραφή
    4. μεσα στην βλακεια του αρθρου υπαρχει εστω και στρεβλα μια διαπιστωση. Οτι το κομμα εχει μεγαλους δεσμους με την κοινωνια, τους εργαζομενους και ειναι πρωτοπορο στους αγωνες της εργατικης ταξης. Ακομα και οταν αυτο δεν εκφραζεται στην καλπη.

      Διαγραφή
  2. H προβοκάτσια αυτή ξεπερνά και τους ΠΑΣΟΚους της παλιάς Αυριανής (εκτός και αν τους «ανοίγουν» τα μάτια τώρα που προσχωρούν μαζικά )
    Το μήνυμα είναι απλό και απευθύνεται ξεκάθαρα στους φίλους του ΚΚΕ που έχει περάσει σε πολύ κόσμο η λογική η Αλέκα δεν «πουλάει» και χρειάζεται νέο αίμα οπότε σου λέει αφού είναι έτσι ας μην ψηφίσω τώρα ΚΚΕ για να φύγει .
    Τέλος δεν αξιοποιούμε καθόλου τα όπλα του συστήματος . Και όταν λέω όπλα εννοώ Δικαστήρια . Είναι κάτι που υποτιμάμε εντελώς. Χρέωσε συντρόφους (Δικηγόρους) όποτε έχουμε τέτοιου είδους δημοσιεύματα Αγωγή και κυνήγι μέχρι να πατήσουν μαύρο Χιόνη όταν ξέρεις ότι κινδυνεύεις με εξόντωση οικονομική από αγωγές θα το ξανασκεφτείς , για θυμηθείτε παλιά που παρακαλούσε και ζητούσε συγνώμη ένα τέτοιος λίγδας και έλεγε δεν διασταύρωσε τις πηγές του και έκανε λάθος κτλ .Καλός ο αγώνας στα εργοστάσια και τους χώρους δουλειάς άλλα και αυτό χρειάζεται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. to nik σου παραπεμπει στον κομη, οποτε εχεις +1000 απο μενα

      Διαγραφή
    2. Ήταν λίγο κακούλης και έβγαλε μια μικρή κατινιά στο τέλος άλλα δεν τράβηξε και λίγα ο Desmont χαχχαχχα.

      Διαγραφή
    3. xexe ειναι ενα απο τα 5 πιο αγαπημενα μου βιβλια : ]]]

      Διαγραφή
    4. μονο ιδεολογικα πρεπει να απανταμε ,
      Μην ξεχναμε οτι πολλα εντυπα αυτου του τυπου δημοσιευουν πολλες φορες χρησιμες πληροφοριες σε πολλα ζητηματα
      Το αν υπαρχουν εκει μεσα και ατομα που γραφουν ετσι ,χρειαζεται απαντηση αλλα οχι δικαστηρια !!

      Διαγραφή
    5. στο τελος του αρθρου υπαρχει η σημειωση οτι αυτα τα αρθρα δεν απηχουν την αποψη της εφημεριδας παρα μονο τις προσωπικες αποψεις αυτου που γραφει !
      ας μην μπερδευουμε την εφημεριδα με τον υπογραφοντα !!

      Διαγραφή
  3. Για δείτε εδω.
    http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6875721

    και εδω
    www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6875721

    τι καταλάβατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κατά τα άλλα για όλα φταιν' οι άλλοι. Οι άλλοι δουλειά τους κάνουν!!, τι θέλατε να μας στρώνουν ροδοπέταλα?
    Κάποτε μας σκότωναν στη μέση του δρόμου !!!

    Ναι οι ΣΥΡΙΖΑιοι αυτο θέλουνε βρεε!! και η αστικη ταξη αυτο θέλει μαζι και ο ξένος παράγοντας.

    Δεν μπορω να καταλάβω γιατί σκάτε μερικοί.

    Βρε δεν τους νοιάζει πλέον τι κάνουμε εμεις, μας έδωσε και δικιο ο Άδωνις σήμερα στο ΣΚΑΙ στου Ευαγγελάτου..!!!

    εδω τις άλλες φορές κολλάγαμε τις αφίσσες το βραδυ και την άλλη μέρα τις κατέβαζαν, προχτες κολήσαμε αφίσσες και ακόμα δεν τις πείραξε κανεις..!! κανεις!!

    Το θέμα είναι εμεις τι κάνουμε !! και απ ότι βλέπω εδω τουλάχιστον, θα πάμε πάλι στο 1992 - 93... και φτου κι' απ την αρχή πάλι...!!!

    Γκριμπιάνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α) δε σκαμε αγαπητε. Απλα σχολιαζουμε τα "ευτραπελα"
      β) Κανεις πολυ μεγαλο λαθος αν πραγματικα πιστευεις οτι "δεν τους νοιάζει πλέον τι κάνουμε εμεις". Αν δεν το λες πονηρα δλδ, ξερεις ε μια συνηθισμενη πρακτικη στα σχολια ενος Blog, ειναι ακριβως αυτη. Του ντεμεκ αγχωμενου φιλοΚΚΕ που λεει τα δικα του.
      Δεν ξερω σε ποιο απο τα δυο εμπιπτει η περιπτωση σου, αλλα δεν χρηζει και περεταιρω ψαξιματος : ]]]

      Τα υπολοιπα που λες, συγνωμη τα θεωρω αστεια : ]]]

      Διαγραφή
  5. Μαννυ Καλαβερα

    Στα όσα λέω αυτή ειναι η απάντησή σου?
    να κρίνεις δηλαδή, τι ειμαι εγω?
    Μπράβο.. βλέπω η εφαρμογή του διαλεκτικού υλισμου και του Μαρξισμου -Λενινισμού στο έπακρο..
    εύγε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οπως σου ειπα και παραπανω, δε με απασχολει τι εισαι. Στο νετ ο καθεις ειναι ο,τι δηλωσει : ]]
      (αν ξαναδιαβασεις αυτο που σου γραφω θα δεις οτι δε σε κατατασσω σε μια απο τις δυο κατηγοριες. Αντιθετως λεω οτι ΔΕΝ χρηζει διερευνησης))

      Διαγραφή
  6. Manny συγχαρητηρια. δεν ξερω αν καποιος αλλος θα μπορουσε να τον ξεσκεπασει καλυτερα.
    οπως εγραψα και αλλου ειναι γραμμη να την πεφτουν ως απογοητευμενοι ψηφοφοροι του κομματος.
    το νου σας απο σκουληκια ΣΕΚΜιτες καμουφλαρισμενους. προσοσχη παλληκαρια....τους πεμπτοφαλαγγιτες ολοι ξερουν τι μοιρα τους περιμενει.
    αληθεια μετα το σημερινο του χωρις Τσιπ(ρ)α, ακομα ονομαζεστε αριστεροι;;;;;;; ρε συς μπροστα σας ο σημιτης ειναι ο λενιν και ο σταλιν μαζι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μοντέστο
    εσυ εισαι ο χρυσαυγήτης του φόρουμ?
    γιατι μόνο ως χρυσαυγιτης απάντησες. Σε βλέπω μετά τις εκλογές ΣΕ ΚΑΝΑ ΧΡΌΝΟ να εισαι και στέλεχος της Χ.Α.

    Μαννυ Καλάβερα
    δεν απάντησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν σου απαντησα νωριτερα αγαπητε, γιατι απλουστατα δεν ημουν εδω γυρω
      : ]]]

      Διαγραφή
    2. Α! επισης δεν ειναι φορουμ εδω! Μην μπερδευεσαι! Blog ειναι. Στο οποιο μαλιστα σβηνονται
      α) υβριστικα ή ειρωνικα σχολια (οπως αυτο στο οποιο σου απαντω, μιας και το χρυσαυγιτης ειναι βρισια)
      β) επαναλαμβανομενα σχολια (σπαμ)
      γ) σχολια ασχετα με την αναρτηση

      χμ...

      Διαγραφή
  8. Κοιτα να δεις ομοιοτητες.
    οταν λοιπον ηρθε ενας συριζαιος απο αλλη περιοχη, που για κακη του τυχη τον ηξερα, να το παιξει ιστορια, στην ατακα συντροφου τραβα κανε καμια κυβερνηση με τον αρσενη και τα ορφανα του ακη, τον ειπε χρυσαυγιτη και φασιστα χωρις αλλο επιχειρημα και εφυγε. οταν βρηκα συνεργειο του ΣΕΚΜ να μειραζει προκυρηξη με τις σ/σες επανω και τους ειπα (πολυ ευγενικα πιστεψτε με) οτι ειναι αλητεια να μειραζεις υλικο με μελη αλλων κομματων επανω, ηρθε απο πισω αλλος και με σπρωξιες με φωναζε χρυσαυγιτη. την πηρε την απαντηση του βεβαια, αλλα δεν ειναι εκει το θεμα. αυτη την τακτικη μου την εχουν μεταφερει και αλλοι.
    ιστορικα, συνεργατες των φασιστων ηταν οι οπορτουνιστες που χαιροντουσαν στην επιχειρηση μπαρμπαροσα με αποκορυφωμα τους τροτσκιστες. για να μην πουμε για εποχες βαιμαρης και τι κανανε οι μενσεβικοι το 17.
    λοιπον.....πειτε στον λαλιωτη οτι αυτο το επιχειρημα περναει σε κανα λοβοτομημενο πασοκο και οχι σε φυσιολογικους ανθρωπους.
    αν θες να μιλησουμε πολιτικα και πανω στο σημητικο προγραμμα που εβγαλε χθες το ΣΕΚΜ, να το κανουμε, στους εξυπνακισμους και στα καρφακια θα περνεις οτι απαντηση γουσταρουμε.
    να σου πω, μηπως εισαι ο βασιλοπουλος των εμπ/λων που υπογραψε τις μειωσεις; ή συνδικαλιστης του ΣΕΚΜ στην ασπροφως; ααα καταλαβα στα ΕΛΠΕ εισαι που μειωσατε 35% τους μισθους και ΑΥΞΗΣΑΤΕ τον εργασιμο χρονο.
    διαδηλωνατε ρε λαμογια την πρωτομαγια, που το βασικο της αιτημα ηταν τα 3 οχταρια και εσεις το ενα του εργασιμου χρονου με υπογραφες σας το καταργουσατε εφαρμοζοντας το μνημονιο που ο χωρις τριπ(ρ)α και καλα το καταγγελει.
    θες να σου απαντησω σοβαρα κιολας;
    πριν τις 6/5 μας τα πρηζατε για συνεργασια για να βγουμε πρωτοι και να παρουμε τις 50 εδρες. αυτοκριτικη κανατε για το ψεμα και την λασπη που πεταγατε πριν ενα μηνα; τωρα καταλαβατε οτι δεν γινοτανε περα απο την αβυσο που μας χωριζει και τυπικα να γινει; θα βγειτε να πειτε ποσο μλκς ημασταν που προτειναμε κατι που δεν γινετε;
    ΚΑΙ ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ, ΑΝΙΔΕΟΙ Ή ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ
    ΚΑΙ ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ, Η ΕΝΝΟΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΧΘΕΣ Ο ΑΡΧΗΓΙΣΚΟΣ ΣΟΥ ΤΙ ΗΤΑΝ.
    ΚΑΙ ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΕ ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΤΛ;
    ΚΑΙ ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ, ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΑΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ, ΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΧΘΕΣ, ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΛΕΜΕ.
    ΑΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΟΣ ΥΛΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ.
    ΑΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΣΟΥ ΕΧΩ ΝΕΑ. ΕΧΕΙΣ ΓΛΑΥΚΩΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΟΙΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΟΤΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ
    εχετε γινει μεγαλυτεροι παπατζες και απο τον γεωργιο παπανδρεου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.