7 Μαΐου 2012

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν τα παζάρια για τον σχηματισμο κυβερνησης


ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ με τη διερευνητική εντολή ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ...
Την κατέθεσε ο Σαμαράς, αύριο την παίρνει ο Τσίπρας.
Εγκλωβισμένος ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρόταση Βενιζέλου να αναλάβει κυβέρνηση με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ και την ΑΝΟΧΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Συνεχίζουν τα παζάρια για να μη χρεωθούν την ευθύνη των επαναληπτικών εκλογών!


10 σχόλια:

  1. Να ηττηθεί ο δικοματισμός. Και συγκεκριμένα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ένας απο τους στόχους που έβαζε το ΚΚΕ; Αυτή όμως η ανακοίνωση άλλα λέει. Εκτός αν δεν κατάλαβα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανακοινωση ποιανου ?
    Εαν υποννοεις του ΚΚΕ ... ΔΕΝ ειναι..θα το γραφαμε.
    Πανω δεξια γραφει " κομμουνιστικο ιστιολογιο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ "
    Κριτικη Ενημερωση λοιπον πανω στις εξελιξεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'Εγκλωβισμένος ο Σύριζα' από μια φαιδρότατη πρόταση ενός φαιδρού προσώπου μιας φαιδρής παράταξης που μόλις καταποντήστηκε και δεν έχει την τσίπα να παραιτηθεί αλλά λέει κύβερνησε στους (πρωην κουκουλοφόρους) για να μην χάσουν καμια δώση οι πιστωτές!

      Χεστήκαμε για του πιστωτές και τις δόσεις τους! Αυτό ήταν το νοημα των εκλογων . Αυτοί είναι εγκλωβισμένοι.

      Αν έχετε χιούρορ λίγος αυτοσαρκασμός θα ήταν ότι έπρεπε παιδιά.

      Διαγραφή
  3. Η εκδίκηση είναι πιάτο που σερβίρεται κρύο!

    Τα κατάφεραν τα συριζόπουλα! Μετά τις πλατείες όπου υποδύονταν τους ‘ανεξάρτητους’ για να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ, μετά την αριστερή στροφή στην ορολογία τους και το κλέψιμο των συνθημάτων του ΚΚΕ (στις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις έτριβες τ’ ..αυτιά σου μ’ αυτά που άκουγες), μετά την εκ του πονηρού πρόταση για συνεργασία της αριστεράς* με τις πατάτες για μονοεδρικές και μπόνους 1ου κόμματος πέτυχαν τον στόχο που είχαν 40 χρόνια τώρα: να ξεπεράσουν το ΚΚΕ!
    Στους κομπλεξικούς με το ΚΚΕ έκατσε επιτέλους η μπίλια! Τόσα χρόνια οπορτουνιστικών πειραμάτων, ένα τους έκατσε!
    Ποιος τους κρατάει τώρα!
    Άρχισαν να φουσκώνουν σαν τα παγώνια όπως το 2008 που ο Αλαβάνος με τα γκάλοπ έλεγε ‘τώρα που το ΚΚΕ είναι πια μικρό κόμμα…’
    Έχει να πέσει πολύ γέλιο παιδιά!
    Ας χαρούν καναδυό μήνες κι αυτοί κρίμα είναι.. τόσα χρόνια το περίμεναν!
    Μετά από απανωτές εκλογές που θα γίνουν φέτος, κι αφού κάνουν τις μικροαστικές τους φιγούρες με τις επαφές τους με τα αστικά κόμματα θάρθει η ώρα να περάσουν απ’ το ταμείο
    Κι εκεί θα λέει 3% +- 0,1%. Και θα τους έρθει πάλι ο γνωστός κρύος ιδρώτας!
    Παπατζής ο Αλέξης αλλά όχι και σαν τον Αντρέα, για να το παίξει νέο ΠΑΣΟΚ!
    Η ιστορία θα επαναληφθεί σαν κωμωδία.
    Κι όταν ξεφουσκώσει το μπαλόνι τους, το ΚΚΕ με την τίμια και καθαρή γραμμή του θάχει κάνει άλλο ένα άλμα μπροστά. Κι αυτοί θα διαλύονται σε νέες συνιστώσες!(για να κάνουν μετά κι άλλες ενωτικές προτάσεις της αριστεράς).

    *Μήπως ήταν λάθος του ΚΚΕ που δεν έπαιξε στο δικό τους επικοινωνιακό παιχνίδι;
    Δηλαδή να μην απαντήσει αμέσως στην πρόταση για την συνεργασία της αριστεράς, αλλά μετά από κάποιες μέρες αναμονής να προτείνει στον Αλέξη debate μέχρι τελικής πτώσης (στην ανάγκη στον 902) όπου θα αποκαλύπτονταν ο βρώμικος ρόλος των συνδικαλιστών τους στα σωματεία, που συνεργάζονται και με το μεταμνημονιακό ΠΑΣΟΚ με βρώμικες επιθέσεις εναντίον του ΠΑΜΕ (εξάλλου η συνεργασία πρέπει να ξεκινάει απ’ τα κάτω κι όχι από αποφάσεις κορυφής) και να μας δικαιολογήσει ο ευρωλάγνος πώς θα πάει κόντρα στην τρόϊκα όταν 2/3 της είναι Ε.Ε.; (εκπρόσωπος Ε.Ε. και κεντρική ευρωπαϊκή τράπεζα) κλπ κλπ..
    Και να κρατήσει ανοιχτό (το ΚΚΕ) το θέμα της συνεργασίας της αριστεράς επικαλούμενο άλλες αριστερές αντικαπιταλιστικές δυνάμεις όπως ανταρσύα, μ-λ (λέμε τώρα), για νάχουν να παίζουν τα κανάλια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ θα το γράψω κι εδώ. Ο συριζούλης είναι πολύ ισχυρό χαρτί για να καεί τόσο γρήγορα. Η αριστερή κυβέρνηση που ευαγγελίζεται αφήνει τεράστιες ελπίδες για πάρα πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αποδυναμώθηκαν εντελώς, τους γύρισαν την πλάτη όλοι και μαζί δεν ξεπερνάνε ούτε το 1/3 των ψήφων. Τα εκτός βουλής κόμματα πήραν 19%, πράμα που σημαίνει ότι τρομακτικό ποσοστό λαού δεν έπεσε στην παγίδα της "άχρηστης ψήφου" και επέλεξε να ψηφίσει άλλα, μικρότερα κόμματα. Δεν υπάρχουν πλέον τα δυο μεγάλα αστικά κόμματα, χάνουν τα πάντα. Το ΛΑΟΣ τιμωρήθηκε μένοντας εκτός βουλής. Η κωλοτούμπα δεν πιάνει πια!
    Το κακό στην όλη υπόθεση είναι ότι ο κόσμος δεν ριζοσπαστικοποιείται. Πιστεύει ακόμα σε διαφορετική διαχείριση, χωρίς να πληγεί η φύση του συστήματος, χωρίς να σπάσουν αυγά. Αυτό εκπροσωπεί ο σύριζα αυτή τη στιγμή. Αν συμβεί το ενδεχόμενο "αριστερής κυβέρνησης", θα αποκαλυφθεί μέσα σε μερικές μέρες το παραμύθι των καιροσκόπων. Σ' αυτήν την περίπτωση, η τελευταία ελπίδα πια θα είναι οι ταξικές δυνάμεις. Ακόμα κι αυτοί που δεν κατανοούν το πρόγραμμα του ΚΚΕ, αναγνωρίζουν την αταλάντευτη πορεία του και τη σταθερότητα των θέσεών του. Σ' αυτήν την περίπτωση άλλη λύση δεν θα υπάρχει, η πόλωση θα συμβεί σε ακραίο βαθμό, κόκκινο-μαύρο κι όποιος κερδίσει.
    Ντάξει, δεν κωλώνουμε. Μόνοι μας εναντίον όλων, αποκλεισμός από τα ΜΜΕ, τρομοκρατία μέχρις εσχάτων και το ΚΚΕ πάλι αύξησε ψήφους, ποσοστά και έδρες. Πάμε για δύσκολα πράματα.

    Άντε γερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ΚΚΕ δεν πρέπει να αρνηθεί συνάντηση με τον ΣΥΡΙΖΑ που μοναδικό θέμα θα έχει τη δημιουργία υπηρεσιακής κυβέρνησης ειδικού σκοπού με στόχο: 1] ψήφιση απλής ανόθευτης αναλογικής 2] Διασφάλιση της μη παραγραφής ποινικών πολιτικών εγκλημάτων 3] Αμεση προσφυγή στις κάλπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαλλον δεν εχεις καταλαβει την προταση του ΚΚΕ που ειναι σαφεστατη και ξεκαθαρη, δεν βρισκομαστε στο '89 ουτε πιο πισω.Σημερα μπαινει θεμα εξουσιας, ποιος την εχει και κατα συνεπεια ποιος εχει τα κλειδια της, δηλαδη τα κλειδια της οικονομιας.Τι θα ωφελησει το λαο, την εργατικη ταξη μια τετοια κυβερνηση που λες εκτος απο το να σπειρει αυταπατες και φρουδες ελπιδες?Το ΚΚΕ δεν μπορει να μπει σε τετοια λογικη και δρομο.Θα ειναι καταστροφικο για το κινημα και θα σημανει πισωγυρισμα.
      Οσο κιαν το εκλογικο αποτελεσμα δημιουργει δυσκολιες, χρεος του ΚΚΕ ειναι να κρατησει ψηλα τη σημαια του σοσιλαισμου, του κομμουνισμου και της ταξικης παλης.Ειναι Κομουνιστικο Κομμα, κομμα της εργατικης ταξης και οχι "αριστερο" γενικα και αοριστα

      Διαγραφή
  6. Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εκεί που ήταν πριν δυο χρόνια, το ίδιο σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση κάθε χαρατσιού που έχει επιβληθεί, πάγωμα χρεών σε ΕΒΕ και αγρότες για όσο διαρκεί η κρίση, διαγραφή χρεών για τους άνεργους, γεναίο κούρεμα στα χρέη από στεγαστικά, επίδομα ανεργίας 1100 για όλους τους άνεργους όσο διαρκεί η ανεργία τους, ΑΤΑ,κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, επιστροφή όλων των στρατευμάτων μας από τις εκτός συνόρων αποστολές,προσλήψεις για κάλυψη κενών σε σχολεία -νοσοκομεία, καμιά απόλυση στο δημόσιο, κατάργηση εφεδρείας-αξιολόγησης κλπ. Όπως μου έρχονται στο μυαλό Αυτά είναι μερικά αιτήματα που θα μπορούσε να θέσει το ΚΚΕ για να δώσει ψήφο ανοχής στην "αριστερή" κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
    Πώς το βλέπεις; πέρα του οτι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα τα έχει αντιπαλέψει τα παραπάνω μέσα στους εργασιακούς χώρους που έχει συνδικαλιστική παρουσία ή στην καλύτερη κάνει την πάπια, πώς θα υλοποιηθούν χωρίς όταν αποδέχεσαι το χρέος που δημιούργησε το κεφάλαιο(έστω κι ένα μέρος του) και άρα την αποπληρωμή του (ακόμη και αν έπαιρνες περίοδο χάριτος για ένα διάστημα);
    Μπορεί κάτι από αυτά να υλοποιηθεί δίχως σύγκρουση με τα μονοπώλια; άσε που τα περισσότερα ήρθαν πριν τα μνημόνια και συνέβαλε κι ο ΣΥΡΙΖΑ με τις υπογραφές του (ειδικά στις ελαστικές εργ. σχέσεις και στην υλοποίησή τους μέσα από τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης που έτρεξε να κάνει πράξη στους δήμους που έλεγχε...)

    Η απλή αναλογική είναι σήμερα το κύριο πρόβλημα; να γίνει αλλά με αυτούς τους συχετισμούς τι καλύτερο για το λαό θα φέρει; άσε που όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ "να κοιτάξουμε το τώρα" τίνος εργατοϋπάλληλου πρόβλημα αποτελεί το εκλογικό σύστημα όταν δεν έχει φαϊ στο τραπέζι;

    Για το ανώνυμο 10:59

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τον ανώνυμο 12:59, συγγνώμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΚΚΟ ΕΧΕΙ Η ΦΑΒΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΜΟΝΑΧΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ Σ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΑΓΓΟΥΡΑ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΝΗΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΦΟΥΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΣΕ ΑΠΛΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΑΜΥΝΟΜΕΝΟ ,ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΣΕΟΠΟΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΑΤΑΒΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ,Ο ΤΣΙΠΡΟΥΛΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.