1 Μαΐου 2012

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Την Πρωτομαγιά οι εργάτες σμίγουν στη «Χαλυβουργία».


Την Τρίτη απεργούμε και διαδηλώνουμε όλοι, τιμώντας τους αγώνες της πρωτοπόρας τάξης και κλιμακώνοντας την αλληλεγγύη στους ηρωικούς απεργούς


Με στόχο να κλιμακωθεί η ολόπλευρη αλληλεγγύη στον παλικαρίσιο αγώνα που δίνουν οι χαλυβουργοί του Ασπροπύργου συνεχίζονται μέχρι τελευταία στιγμή οι ετοιμασίες για την επιτυχία των απεργιακών συγκεντρώσεων της Πρωτομαγιάς που οργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Ετσι, την Τρίτη, στην πύλη της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» του Ασπροπύργου, στόχος είναι να φτάσουν όχι μόνο οι απεργοί και διαδηλωτές όλης της Αττικής, καθώς εκεί έχει οριστεί η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, αλλά και τα συνθήματα, οι φωνές, οι χτύποι της καρδιάς των διαδηλωτών όλης της χώρας:
Γιατί ο αγώνας των χαλυβουργών αφορά όλη την εργατική τάξη, όλο τον εργαζόμενο λαό. Γι' αυτό και κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ έχουν απευθύνει η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ, το ΣΑΣΑ, η ΕΕΔΥΕ.
Ενώ, αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνει και η Παναγροτική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) που, με την ανακοίνωσή της, απευθύνει «προσκλητήριο αγώνα για τη νίκη του λαού» και σημειώνει: «Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά με μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, που συμπίπτει με την προεκλογική περίοδο. Είναι ευκαιρία οι μικρομεσαίοι αγρότες να δώσουν ισχυρό ράπισμα στις πολιτικές που μας καταστρέφουν, στα κόμματα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, της τρόικας και του ΔΝΤ, καθώς και στα κόμματα - υμνητές της ΕΕ. Αγωνιστικά παλεύουμε, αγωνιστικά ψηφίζουμε, ενισχύοντας το μέτωπο ανατροπής αυτών των άγριων πολιτικών.Γι' αυτό, φέτος, ακόμα πιο πολύ:
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ, μαζικά και δυναμικά, στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Μαζί με τους εργατοϋπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών αγωνιζόμαστε ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας που συντρίβει τα λαϊκά δικαιώματα και οδηγεί ευρύτατες λαϊκές μάζες στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
ΒΑΖΟΥΜΕ το δικό μας λιθαράκι στο χτίσιμο ενός πανίσχυρου Κοινού Λαϊκού Μετώπου Αντίστασης και Αντεπίθεσης, που θα μπορεί ν' ανατρέψει αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική και, παραμερίζοντας τους κάθε λογής και είδους διαχειριστές και υποστηρικτές της, ν' ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές στον τόπο μας, με την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την ανάδειξη της λαϊκής εξουσίας». Ακόμα, η ΠΑΣΥ υπογραμμίζει:
«ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για την επιβίωσή μας. Για να κρατήσουμε τη γη μας και να παραμείνουμε στον τόπο μας. Μόνο εμείς μπορούμε να ξαναδώσουμε πνοή ζωής στα χωριά που ερημώνουν, στην ύπαιθρο που νεκρώνει. Κι αυτό δεν αφορά και δεν ενδιαφέρει μόνο εμάς. Αφορά κι ενδιαφέρει όλα τα λαϊκά στρώματα, καθώς από μας εξαρτάται η διατροφή του λαού μας με φτηνά και υγιεινά τρόφιμα.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για μια άλλη αγροτική ανάπτυξη, που δε θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, αλλά θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού. Μια αγροτική ανάπτυξη που θα υλοποιείται στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού της παραγωγής και της οικονομίας, με τη συνεταιριστικοποίηση της διάσπαρτης αγροτικής γης και παραγωγής και τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς και θα προωθεί κοινές καλλιεργητικές εργασίες, με κρατική στήριξη, για την παραγωγή φτηνών κι ασφαλών τροφίμων για τη διατροφή του λαού και των αναγκαίων πρώτων υλών για τη μεταποιητική βιομηχανία».Σε απεργία προχωρούν την 1η Μάη στο λιμάνι του Πειραιά και οι ναυτεργάτες, με απόφαση των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ. Η απεργιακή προσυγκέντρωση των ναυτεργατών θα γίνει στις 5.30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη. Απόφαση για 24ωρη απεργία έλαβε και η ΠΕΝΕΝ.
Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Μέχρι χτες το μεσημέρι, τα σωματεία των αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα είχαν αποφασίσει:
  • Μετρό - ΗΣΑΠ: Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 π.μ.
  • Τρόλεϊ: Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
  • Μπλε λεωφορεία: Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7.30 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
  • ΟΣΕ: 24ωρη απεργία.
Ακόμα, δε θα εκτελεστούν τα δρομολόγια τωνπλοίων από και προς το λιμάνι του Πειραιά, καθώς στην απεργία συμμετέχουν και οι ναυτεργάτες.




9 σχόλια:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=441I2qyAhT8&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντε ανεβαστε κανενα βιντεακι απο την συγκεντρωση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υπαρχει κανενα καλο? Αυτο που εχω βρει δεν εχει καθολου καλο ηχο.
    Αν εχεις βρει κατι στειλε το

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν εχω βρει για αυτο σας το λεω:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.youtube.com/watch?v=8U5REeX7ttQ&feature=g-all-u

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Πριν λίγο στα δελτία ειδήσεων του ΣΚΑΙ 100,3 και του REAL FM οι «έγκυροι» συντάκτες Ακριβοπουλου και Παπαδόπουλος επίμονα και την ίδια στιγμή το κάθε Μέσο Μαζικής Εξημέρωσης έθεταν το θέμα ποιον φοβάται το ΠΑΣΟΚ για να λάβουν την έτοιμη απάντηση από τους άλλους «έγκυρους» συντάκτες Σιδερη και Κοραη πως το ΠΑΣΟΚ φοβάται τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι το ΚΚΕ το οποίο θέλει το συστημα ως τρίτο κόμμα σε αντιθεση με τον "αντισυστημικο" Τσιπρα.

    Ρε σεις λέτε να ανεβαίνει τόσο πολύ το ΚΚΕ για ν αρχίσουν αυτά τα παιχνιδάκια οι αντικειμενικοί και έγκυροι δημοσιογράφοι???

    Κωστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "αντικειμενικοί" και "έγκυροι" "δημοσιογράφοι"

      Κωστης

      Διαγραφή
  7. http://www.youtube.com/watch?v=8U5REeX7ttQ

    Από χαλυβουργια !!

    leon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. σήμερα στη Θεσσαλονίκη το ΠΑΜΕ είχε 15000 κόσμο και όλοι οι άλλοι μαζί 700-800 άτομα. Ήταν η μεγαλύτερη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση τα τελευταία 25 χρόνια, μια μέρα μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση του Κόμματος στην Αριστοτέλους. Μόνο με αυτούς που ήρθαν σήμερα πιάνουμε το .. 5% στις εκλογές σε Α΄και Β΄Θεσσαλονίκης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.