26 Μαΐου 2012

Καραθανασόπουλος / Παπαρήγα στην ΝΕΤ (26/05/2012)

Παρέμβαση έκανε σήμερα το πρωι, στην εκπομπή "Σαββατοκύριακο στην ΝΕΤ", η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατα την οποία διαμαρτυρήθηκε για την στάση που κρατά η κρατική τηλεόραση απέναντι στο Κομμουνιστικό Κόμμα και την έμμεση προστασία που επιδεικνύει απέναντι στο νέο σοσιαλδημοκρατικό πόλο της αστικής διαχείρισης, που δεν είναι άλλος από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο οι παρουσιαστές των πολιτικών εκπομπών (καθοδηγούμενοι φυσικά από την δίοικηση του σταθμού), υποβιβάζουν τα ερωτήματα που αφορούν τις πολιτικές προτάσεις και το πρόγραμμα του ΚΚΕ, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν στην θέση τους ερωτήματα άνευ ουσίας και μάλιστα με προβοκατόρικη υφή θα προσθέταμε εμείς.



Στον αντίποδα επιδεικνύουν τις τελευταίες μέρες μια αυξημένη ευαισθησία όσον αναφορά τις πολιτικές αναφορές στον ΣΥΡΙΖΑ απο άλλους πολιτικούς σχηματισμούς (όπως ακριβώς έκαναν με το ΠΑΣΟΚ και την Νέα Δημοκρατία τα προηγούμενα χρόνια), λειτουργώντας από την μια ως τηλεοπτική ασπίδα απέναντι σε κριτικές που θα μπορούσαν να τραυματίσουν τον νέο διαχειριστή της αστικής εξουσίας και δημιουργώντας εντυπώσεις απο την άλλη, πως ο ΣΥΡΙΖΑ βάλλεται συνεχώς από επιθέσεις οι οποίες ανεξαρτήτως πολιτικής απόχρωσης, έχουν κοινή συνισταμένη και κοινή λογική.

Φυσικά η σημερινή συμπεριφορά των παρουσιαστών της ΝΕΤ αποτέλεσε την αφορμή για την παρέμβαση της Αλ. Παπαρήγα. Όσοι δεν παρατηρήσουν συνολικά την "στρατηγική" της κρατικής τηλεόρασης το τελευταίο διάστημα, δεν θα αντιληφθούν το νόημα της παρέμβασης.
 
Κατανοώ, όλους αυτούς που βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ να δέχεται ένα κωμικοτραγικό λασπόλουτρο εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, αλλά θα πρέπει να δούμε και την πολιτική σκοπιμότητα που βρίσκεται από πίσω και η οποία δεν σχετίζεται μόνο με την αναστήλωση των εκλογικών ποσοστών του κεντροδεξιού πόλου. Διότι μπορεί από την μια η τρομοκρατία της Νέας Δημοκρατίας, περι μιας κυβέρνησης τάχα μου αριστερών και κομμουνιστών, που θα φέρουν το χάος, την καταστροφή, την αποκάλυψη του Ιωάννη και τις δέκα πληγές του Φαραώ, πακέτο σε ένα ... να συσπειρώνει τους ψηφοφόρους της δεξιάς πολυκατοικίας, από την άλλη όμως συσπειρώνει βίαια όλους όσους εχθρεύονται αυτού του είδους την τρομοκρατία στον σοσιαλδημοκρατικό πόλο της αστικής διαχείρισης. Απο την μια οι κομμουνιστοφάγοι της Νεάς Δημοκρατίας και απο την άλλη ο Ρομπεν των δασών, ΣΥΡΙΖΑ and friends.

Μιλάμε για μια επιλογή τακτικής, εκ μέρους της αστικής τάξης ... αναστήλωσης του δικομματισμού και εμβολισμού του ΚΚΕ. Και πάνω σε αυτήν την επιλογή, βαδίζει και η δίοικηση της κρατικής τηλεόρασης.

5 σχόλια:

  1. Παρατηρήστε κωλοτούμπα του δημοσιογράφου μεταξύ του 0:36 και του 3:05.

    Στο 0:36 κάνει παρατήρηση στην Μπατζελή διότι επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα το οποίο δεν θεωρεί λογικό

    ενώ στο 3:06 όταν απευθύνεται στο ΚΚΕ, θεωρεί απολυτα λογικές τις επιθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παπασούζας:
    Δείτε μια συνέντευξη του Μάκη Παπαδόπουλου από δημοσιογράφο που δεν είναι πληρωμένο παπαγαλάκι χωρίς να είναι ΚΚΕ:
    http://www.youtube.com/watch?v=OP0kdG8EIQg&feature=related
    Αν τις βάλεις δίπλα-δίπλα το αποτέλεσμα σπάει κόκκαλα. Πιστεύω ότι είναι για ανέβασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΥΤΟ ΕΧΕΤΕ ΜΟΝΟ 2 ΣΧΟΛΙΑ ΕΔΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΤΕ ΣΒΗΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΡΑ ΟΠΟ ΕΧΕΙ ΛΙΓΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια μελη? Κοιτα ανωνυμε η ανοησια εχει και ενα οριο.
      Στο νετ ο καθεις ειναι ο,τι δηλωσει εξαλλου.

      Υβριστικα σχολια, σπαμ και ασχετα με την αναρτηση σβηνονται. Το νου σου.

      Διαγραφή
    2. ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΒΗΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΑ Η ΛΕΝΕ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΗΔΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΓΙΑΥΤΟ ΕΠΑΞΡΙΒΩΣ!ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ?

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.