3 Απριλίου 2011

"ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ" ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΩΝ...


Γράφει ο Χρήστος

Τελικά μέσα από τις "ιδεολογικές" παρεμβάσεις ακόμα και στο Διαδικτυο, φάνηκε ότι η "αριστερη" σοσιαλδημοκρατία παραμένει αυτό που πάντα υπήρξε, η δύναμη εκείνη που σπέρνει αυταπάτες στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, ότι μπορεί σε συνθήκες καπιταλισμού, να υπάρξει ευημερία για τα λαϊκά στρώματα με διάφορες "παρεμβάσεις". ο ρόλος τους μέσα στο εργατικό κίνημα γνωστός, όπως καταγράφεται εδω ειτε ως τυχοδιωκτισμός, ειτε ως συμμαχία με τον εργατοπατερισμό.
μερικα παραδειγματα απο τη "δράση" τους τελευταία:

Στις 24 /1/11, στο ΕΚ Πειραιά η ΑΠ "ανεξάρτητη παρέμβαση" (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) πρωτοστάτησε, ώστε να μην παρθεί απόφαση για απεργία και την αναμονή για απόφαση της ΓΣΕΕ.


Στο ΕΚ Θεσσαλονίκης, στις 11 Γενάρη, το ΠΑΜΕ κατέθεσε πρόταση για 24ωρη πανθεσσαλονίκεια απεργία τις επόμενες μέρες. ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΠ ψήφισαν υπέρ, με την προϋπόθεση να γίνει σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ. Στο ερώτημα, αν η ΓΣΕΕ δεν προκηρύξει απεργία, τι θα κάνει το ΕΚΘ, η απάντηση ήταν η ίδια: Σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ. Δεν αποφάσισαν τελικά.

Στο ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, η ΑΠ (ΣΥΝ) απέρριψε τη πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για απεργία στις 10 Φλεβάρη και συμφώνησαν να περιμένουν πότε θα αποφασίσει η ΓΣΕΕ.

Στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα, την περασμένη βδομάδα οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΔΑΣ (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) απέρριψαν την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για απεργία. Στην πρόταση της ΠΑΣΚΕ για «εναλλακτικές μορφές πάλης», όπως να φορέσουν οι εργαζόμενοι μαύρα μπλουζάκια, έσπευσαν οι δυνάμεις του ΣΥΝ να προτείνουν συγκεκριμένο λογότυπο! ΧΟ ΧΟ

Στην Αγροτική Τράπεζα 467 εργαζόμενοι απαίτησαν τη σύγκληση γενικής συνέλευσης υπογράφοντας σχετικό κείμενο. Ενα από τα θέματα της ΓΣ θα ήταν και η απεργία. Οι ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» (ΣΥΝ) αρνήθηκαν τη σύγκληση της ΓΣ με την παράταξη του ΣΥΝ να λέει, ότι θα μαζέψει δικές της υπογραφές για να γίνει άλλη ΓΣ στην οποία να συμμετέχει και η πλειοψηφία!

Στην ΠΟΕ ΟΤΑ βρέθηκαν απέναντι απ' τις ταξικές δυνάμεις στην προσπάθεια των τελευταίων να συμμετέχουν στα σωματεία οι συμβασιούχοι!!! Στο συνέδριό της, το 2009, οι δυνάμεις του ΣΥΝ νομιμοποίησαν τις αποφάσεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ για αποκλεισμό των σωματείων στα οποία συμμετείχαν συμβασιούχοι.

Παροιμιώδης είναι η συνεργασία τους με την ΠΑΣΚΕ στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ενώ πρόσφατα απέκλεισαν απ' το προεδρείο τη ΔΑΣ. Μαζί και στο Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά.

Στην ΟΕΚΙΔΕ σε παλαιότερο συνέδριο συμμετείχαν σε κοινό ψηφοδέλτιο «Αυτόνομη Παρέμβαση» - ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ ώστε να αποσπάσουν την Ομοσπονδία απ' τα χέρια των ταξικών δυνάμεων. Στο αμέσως επόμενο συνέδριο αποχώρησαν όλες μαζί με ανυπόστατες κατηγορίες για την εγκυρότητα συνέδρων και κατέθεσαν ένσταση κατά του κύρους του Συνεδρίου.

Πρόσφατα στο Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά στις εκλογές που έγιναν τον Δεκέμβρη 2010 πρωτοστάτησαν στην αντιΠΑΜΕ δράση με λύσσα. ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, κατέβηκαν με ενιαίο ψηφοδέλτιο, αυτό της «Εργατικής Ενότητας Μεταλλεργατών» (ΕΕΜ), που είχε την προσωπίδα του τάχα «ανεξάρτητου» και για να προκαλέσουν σύγχυση στους μεταλλεργάτες, η ΠΑΣΚΕ παρουσίασε και δεύτερο «καθαρό» ψηφοδέλτιο. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο της «Εργατικής Ενότητας Μεταλλεργατών» ήταν «υποψήφιοι και μεγαλοστελέχη της εργοδοσίας».

Στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμάκου και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας τον Γενάρη 2010 ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ (Αυτόνομη Παρέμβαση, η παράταξη του ΣΥΝ), κατέβηκαν για ακόμη μια φορά με κοινό ψηφοδέλτιο.

Στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών τον Φλεβάρη 2010 ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΠ συγκρότησαν για ακόμη μία φορά κοινό ψηφοδέλτιο.

Στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κέρκυρας τον Μάρτη του 2010: ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ κατέβηκαν με κοινό ψηφοδέλτιο στις εκλογές για τη νέα διοίκηση.

Στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Πάτρας, στις εκλογές που έγιναν τον Μάρτη 2010 οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΠ κατέβηκαν σε κοινό ψηφοδέλτιο.

Και σε άλλα σωματεία, ομοσπονδίες πανελλαδικά.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Χρήστος

2 σχόλια:

  1. ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ

    ΧΑΧΑΧΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι συνδικαλιστές και εργατοπατέρες κοιτάνε μόνο την πάρτι τους και το περιβάλλον τους από όπου και εάν προέρχονται
    Να μειωθούν τα δικαιώματα που έχουν και οι διευκολύνσεις γιατί κανείς τους δεν εργάζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.