19 Απριλίου 2011

Αμερικάνικα φυτίλια στην Μέση Ανατολή

Φουντώνουν σταδιακά οι αναταραχές και στην Συρία, που όπως δείχνουν τα πράγματα θα αποτελέσει την τέταρτη κατα σειρά χώρα της Μέσης Ανατολής, όπου θα υπάρξει "λαϊκή εξέγερση", γνήσια ή προσχεδιασμένη, την οποία στην συνέχεια - φυσικά και - θα στηρίξει η φιλανθρωπική ιμπεριαλιστική μηχανή του ΝΑΤΟ, είτε με στρατιωτική, είτε με πολιτική ... εισβολή ! Ακολουθεί κατα πόδας η Υεμένη, για την οποία υπάρχουν σενάρια εισβολής των Αμερικάνων ήδη απο το 2010, ενώ στο Μπαχρέιν όπου η γνήσια λαϊκή αντίδραση δεν ήταν μέρος των σχεδίων τους ή δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί κατάλληλα, ήδη έχει πνιγεί στο αίμα απο την συμμαχική Σαουδαραβική ηγεσία και έχει ξεχαστεί απο τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ... Ο λαός του Μπαχρέιν μάλλον δεν συγκινεί κανέναν ιμπεριαλιστή !

Όπως διαβάζουμε λοιπόν στις αστικές φυλλάδες, καμια 20αριά χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, στην πλειοψηφία τους μέλη των φυλών Φαστάρα και Μπάνι Χάλεντ, κατέλαβαν χθες το κέντρο της πόλης Χόμς στην Συρία όντας οπλισμένοι, και βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις ασφαλείας και καταστολής, οι οποίοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους, με αποτέλεσματα αρκετούς νεκρούς και τραυματίες ... Νωρίτερα είχε υπάρξει εξαγγελία του σύριου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, για αντικατάσταση της νομοθεσίας περί κατάστασης έκτακτης ανάγκης μέχρι το τέλος της εβδομάδας από νέο νομοθετικό πλαίσιο καθώς και για προώθηση ορισμένων μεταρρυθμίσεων, όπως η ελεύθερη σύσταση πολιτικών κομμάτων.


Κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, πραγματοποιήθηκαν αρκετές ακόμα διαδηλώσεις σε ολόκληρη την Συρία, όπως στις πόλεις Ντεράα, Μπάνιγια, Χαλέπι, Ντούμα, αλλά και στη Χιράκ, όπου σε διαδήλωση μετατράπηκε η κηδεία ενός στρατιώτη που έφερε σημάδια βασανισμού από δυνάμεις ασφαλείας.

Δυναμική επανεμφάνιση έκανε και η ιστοσελίδα Wikileaks, η οποία αφού ασχολήθηκε με το γούστο του Μπερλουσκόνι στις γυναίκες, τον ατίθασο χαρακτήρα του Ερντογάν και τα άπλυτα της Κάρλα Μπρούνι, επανέρχεται τώρα με ένα σοβαρό ζήτημα, το οποίο αναμιγνύει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με χρηματοδοτήσεις προς κάθε ενδιαφερόμενο προδότη της χώρας και του λαού του ... !

Μέχρι και 6 δισ. δολάρια φέρεται, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιοποίησε το Wikileaks, να χορήγησε από το 2006 μέχρι το Σεπτέμβρη του 2010, το Στέιτ Ντιπαρτμεντ προς αντιπολιτευόμενες προσωπικότητες, αλλά κυρίως προς το Κίνημα για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη, εξόριστων Σύρων, που εικάζεται ότι σχετίζονται με τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους», και προς το δορυφορικό δίκτυο «Barada TV» που συνδέεται με το Κίνημα. Χρήματα φέρεται να έλαβε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση,  "Συμβούλιο για τη Δημοκρατία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.