14 Απριλίου 2011

Στα ύψη η «ευέλικτη» απασχόληση

Από το Inprecor

Μείωση των νέων προσλήψεων και αύξηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας κυρίως της εκ περιτροπής απασχόλησης, το πρώτο δίμηνο του 2011 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2010, διαπιστώνει η έκθεση δεδομένων του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, με βάση τα στοιχεία που κατέθεσαν οι επιχειρήσεις για τις νέες προσλήψεις στα τμήματα Κοινωνικών Επιθεωρήσεων.

Στο τοπίο των εργασιακών σχέσεων κυριαρχούν οι «ελαστικές» μορφές εργασίας -μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης οι οποίες αποτελούν πλέον την πλειονότητα ενώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2010 εκπροσωπούσαν το 46,2%.

Αυξημένες κατά 199,15% είναι οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης των προηγούμενων ετών που μετατράπηκαν στη διάρκεια του 2011 σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης αλλά πλέον εντυπωσιακή είναι η αύξηση των συμβάσεων εκ περιτροπής απασχόλησης.


Το 21% των νέων συμβάσεων είναι συμβάσεις εκ περιτροπής απασχόλησης. Οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης οι οποίες μετατράπηκαν σε εκ περιτροπής κατόπιν συμφωνίας εργαζόμενου και εργοδότη το πρώτο δίμηνο του έτους έφθασαν τις 4.556, ενώ το αντίστοιχο δίμηνο του 2010 ήταν 373, εμφανίζουν δηλαδή αύξηση κατά 1.121,45%.

Αντίστοιχα και οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης που μετατράπηκαν σε εκ περιτροπής με μονομερή απόφαση του εργοδότη εμφανίζονται αυξημένες κατά 2.725% σε σχέση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2010. Υπάρχει τάση για μείωση των προσλήψεων. Οι επιχειρήσεις οι οποίες προχώρησαν στη σύναψη νέων συμβάσεων εργασίας ήταν λιγότερες κατά 10,32%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης μειώθηκαν κατά 45,08% και κατά 11,65% οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.