4 Απριλίου 2011

O Μικρο-ΑΣΤΟΣ


Αναλύοντας την «εκλογική δύναμη» των αστικών κομμάτων εξουσίας, ιδιαίτερα του κόμματος που έχει κάνει επιστήμη το "άλλα να λέει και άλλα να κάνει" ... βλέπουμε ότι μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος άγεται και φέρεται για μικροπράγματα, μικρορουσφετάκια, κ.λ.π.
Είναι γνωστό ότι ο μικροαστισμός είναι κοινωνικά ο κύριος τροφοδότης και εκφραστής της σοσιαλδημοκρατίας αλλά και των φασιστικών κομμάτων. Δεν είναι τυχαίο ότι.. ο φασισμός στην Ιταλία και ο ναζισμός στην Γερμανία ξεπήδησαν μέσα από την Σοσιαλδημοκρατία. ... μια ματιά στις συζητήσεις γύρω μας και γίνεται άμεσα αντιληπτό. Ο μικροαστικός ρεφορμισμός σε όλο του το μεγαλείο...

Οι εργατικοί αγώνες «απειλούν» το μικροαστό που ξημεροβραδυαζει στο βουλευτικό γραφείο για μια θεσούλα, για το δάνειο, για το διορισμό του βλασταριού που τόσο πολύ προσπάθησε, έτρεχε με σημαιούλες με τα λεωφορεία, κάθεται στο βουλευτικό γραφείο, γραφει σε ποστ στο ιντερνετ..κ.λ.π...

...ο μικροαστός θέλει το βόλεμά του και την κυβερνηση του να κάνει το ρουσφετάκι του αληθινό...κινδυνευει..το βόλεμά του και ταυτίζει....πάντα το συμφέρον των πολυεθνικών και των μεγαλοκαρχαριών που εκπροσωπει το κομμα του, με το δικό του βολεματάκι..


......... αυτός ειναι ο μικροαστούλης, ο ρουφιάνος της αστυνομίας στο παρελθόν, των κατακτητων, των αφεντικών.. αυτός ο "νομοταγής" δηθεν, ο γλύφτης και οσφυοκάμπτης, σφουγγοκολάριος των εξουσιαστών. πάνω σε αυτόν τον κοινωνικό τύπο, οργανώθηκε, ανδρώθηκε από τους μεγιστάνες του πλουτου ο Ναζισμός και ο Φασισμός...

.. Αυτός ειναι ο πραγματικός φασισμός φίλοι. Αυτός που υπάρχει στην πράξη, οχι οι διαφοροι περιθωριακοί νεοναζί κ.λ.π, αυτοί τουλάχιστον δεν επιτέθηκαν ποτέ σε εργάτες. Φασίστες είναι αυτοί που εξασκούν εξουσία, την εξουσία των μεγάλων αφεντικών και φτύνουν τον εργάτη για να ζουν παρασιτικά εκλιπαρώντας για λίγα ψίχουλα κάτω από το τραπέζι των πλουσίων, είναι τα παράσιτα εκείνα που πίσω από το προσωπικό τους βόλεμα δεν τους ενδιαφέρει κανείς, καμιά κοινωνία, κανείς!!!.

Χρήστος

4 σχόλια:

  1. ΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΑΛΛΑ ΤΡΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
    Α): Ο ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΣ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΣ????
    Β):ΤΙ ΕΠΑΓΓΕΛΕΣΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΙ ΑΔΙΑΚΡΙΤΟΣ
    Γ): ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΘΕΣΗ Ο ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ Α ΠΩΣ ΑΜΕΙΒΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..palikaraki, to afentiko mou yper to Dekebri itan.. oi apergies ton xalane kai tou fainontai grafikes!! Ti exeis na peis loipon gia ton Asto pou gtoustarei giaourtia kai epeisodia?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ. ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΚΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΣ.

    ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ. ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Ο ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡ ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΜΠΡΟΣΤΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ.

    ΒΡΩΜΕΡΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΝΑ ΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.