12 Απριλίου 2011

Έλληνες Μισθοφόροι εκπαιδευτές στα βουνά του Αφγανιστάν!

Αναδημοσιευση απο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Οι φωτογραφίες που εξασφάλισε το Onalert από τη δράση των Ελλήνων Μισθοφόρων που συμμετέχουν στο εκστρατευτικό σώμα της ISAF αποκαλύπτει το πραγματικό ρόλο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που δρουν εκτός συνόρων. Στις φωτογραφίες απεικονίζονται οι Έλληνες Μισθοφόροι Εκπαιδευτές των ταγματασφαλιτών του Αφγανιστάν. Είναι οι λεγόμενοι «στρατιωτικοί σύμβουλοι», οι εκπαιδευτές επί της ουσίας του Αφγανικού στρατού, που το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να αναθέσει πιο ενεργό ρόλο στην καταστολή της αντίστασης του αφγανικού λαού.

Ανεξάρτητα τις γελοιότητες περί συμπάθειας των Αφγανών προς τις ελληνικές κατοχικές δυνάμεις εξαιτίας του περάσματος του κατακτητή Αλέξανδρου όταν κατευθυνόταν στην εκστρατεία για την Ινδία, κανείς δεν ξεχνά τη δολοφονία αμάχων από Έλληνες Μισθοφόρους (Νοέμβριος 2005). Η αντιμετώπιση και των Ελλήνων μισθοφόρων ως κατακτητών και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν ώθησε το ΓΕΣ να ζητήσει από τις ΗΠΑ ειδικά τεθωρακισμένα οχήματα για την ασφαλή μετακίνηση τους.


Η ενεργοποίηση των Ελλήνων στρατιωτών σε έργα «ανθρωπιστικής βιτρίνας» όπως έργα ανοικοδόμησης και υποδομών, παροχή υπηρεσιών από κινητό στρατιωτικό νοσοκομείο, κάλυψη σε επείγουσες ανάγκες εξέτασης και περίθαλψης πολιτών της Καμπούλ, έρχεται να καμουφλάρει την συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε μαζικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Πρόσφατα εν αποστρατεία αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας αποκάλυψε τη δολοφονική διάσταση του ελληνικού ελέγχου του αεροδρομίου της Καμπούλ και την ευθύνη των Ελλήνων αξιωματικών στους νατοϊκούς βομβαρδισμούς αμάχων.

Η εκπαίδευση των στελεχών των Αφγανικών ΕΔ εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος των OMLTS (Operational Mentor Liaison Teams) της Συμμαχίας. Το πρόγραμμα αυτό, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της στρατηγικής του ΝΑΤΟ, η οποία στοχεύει στη σταθερότητα και διαιώνιση της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας στο Αφγανιστάν.

Οι ομάδες των OMLTS αποτελούνται από 11 έως 28 στελέχη που ανήκουν σε μία ή περισσότερες χώρες. Το πλήθος των στελεχών κάθε ομάδας εξαρτάται από τον τύπο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης που καλύπτουν. Κάθε ομάδα διατίθεται σε συγκεκριμένη Αφγανική Μονάδα κατ΄ ελάχιστον για μια περίοδο έξι μηνών. Η αποστολή των OMLTS είναι να παρέχουν εκπαίδευση και συμβουλές στον Αφγανικό Στρατό, ενώ παράλληλα λειτουργούν και ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των δυνάμεων της ISAF και των Αφγανικών ΕΔ. Στην παρούσα φάση έχουν δημιουργηθεί 143 ομάδες OMLTS, ενώ τους προσεχείς μήνες αναμένεται η δημιουργία 25 επιπλέον ομάδων. Εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν 12 επιπλέον ομάδες, ούτως ώστε να υποστηρίζεται πλήρως η επιχειρησιακή εκπαίδευση των Αφγανικών ΕΔ, που ανέρχεται σε 134.000 στελέχη, με προοπτική να αυξηθούν σε 176.600 στελέχη, έως τον Οκτώβριο του 2011.
Η Ελλάδα συμμετέχει από τον Αύγουστο του 2010, με είκοσι δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς, που υπηρετούν ως εκπαιδευτές στο Τάγμα Υποστήριξης της νεοσύστατης Μεραρχίας της Πρωτεύουσας του Αφγανικού Στρατού.

Βεβαίως, όσο και να προσπαθούν τα ΜΜΕ να ωραιοποιήσουν την ιμπεριαλιστική κατοχή, πάντοτε η σκληρή πραγματικότητα θα τους διαψεύδει. Σύμφωνα με δημοσιεύματα «Συγγνώμη ζήτησε ο Αυστραλός υπουργός Αμύνης, Στίβεν Σμιθ, από τον Αφγανό συνάδελφό του, για τα ρατσιστικά σχόλια που έκαναν Αυστραλοί στρατιώτες που υπηρετούν στο Αφγανιστάν. Οι ανώνυμοι Αυστραλοί στρατιώτες χαρακτηρίζουν τους Αφγανούς "τρωγλοδύτες", "ζώα των αμμόλοφων", "βρωμερούς", που κάνουν έρωτα με ζώα. Προσβλητική και η φωτογραφία Αφγανού, που επιβαίνει σε γυναικείο ποδήλατο. Οι συντάκτες της λεζάντας της φωτογραφίας χαρακτηρίζουν τον ποδηλάτη "ομοφυλόφιλο" και εκτιμούν ότι "χρειάζεται ένα καλό... μπερντάχι για να συνετισθεί".
Γρήγορα όμως η στρατιωτική ηγεσία ανέλαβε πρωτοβουλίες συγκάλυψης και επιχείρησε να ρίξει τους τόνους. Ο πρώην αρχηγός των αυστραλιανών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Πίτερ Κόσγκροβ, ζήτησε οι Αυστραλοί στρατιώτες να μην κριθούν από τα σχόλια τους αλλά από τις πράξεις τους. "Αυτά τα παιδιά", είπε, "παίζουν την ζωή τους κορώνα-γράμματα". Ο στρατηγός Κόσγκροβ ζήτησε να γίνουν "ειδικές συστάσεις" στους δράστες αλλά να μην εκδιωχθούν από τον στρατό.
Ιδιαίτερα επικριτικός υπήρξε ο αναπληρωτής αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Αυστραλίας, στρατηγός Πολ Σάιμον, δηλώνοντας ότι οι φωτογραφίες του "προκάλεσαν σοκ"."Οι στρατιώτες που ανάρτησαν τα απρεπή σχόλια και τις προσβλητικές φωτογραφίες επέδειξαν έλλειψη επαγγελματικής κρίσης και απρέπεια", δηλώνει ο στρατηγός Σάιμον, που διέταξε τη διενέργεια έρευνας για την ανεύρεση και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων. Τόσο σκληρός…
Ο απροκάλυπτος ρατσισμός των Νατοϊκών στρατευμάτων δεν είναι η εξαίρεση του κανόνα, αλλά αποτελεί τον Κανόνα. Οι συνεχείς καταγγελίες για τις βαναυσότητες, τα αισχρά εγκλήματα που συντελούνται συχνά με πρωτοβουλία μελών των κατοχικών δυνάμεων είναι συνέπεια και συνέχεια των μαζικών καθημερινών δολοφονιών αμάχων από την ηγεσία των Νατοϊκών στρατευμάτων που επιχειρεί με κάθε τρόπο να κάμψει την Αντίσταση.
Σύμφωνα με την λαϊκή ρήση «από τότε που βρέθηκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο»! Οι Νατοϊκοί λοιπόν μπορεί να σκοτώνουν αμάχους, πάντα κατά λάθος (!), αλλά το αναγνωρίζουν: πρόσφατα, ο διοικητής των δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν ζήτησε συγγνώμη για την αεροπορική επιδρομή που στοίχισε τη ζωή σε εννέα ανθρώπους. «Λυπούμεθα για την τραγωδία τούτη και ζητούμε συγγνώμη από τα μέλη της αφγανικής κυβέρνησης, τον λαό της χώρας, και ακόμη περισσότερο τα επιζώντα μέλη όσων βρήκαν τον θάνατο από αυτή την επιχείρηση», είπε ο Αμερικανός στρατιωτικός.
Ο Αμερικανός στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέας διέταξε ώστε όλοι οι στρατιωτικοί διοικητές και τα πληρώματα των επιθετικών ελικοπτέρων να ενημερωθούν εκ νέου για τους ορθούς κανονισμούς διεξαγωγής των επιδρομών, έπειτα από το νέο επεισόδιο με νεκρούς αμάχους στα ανατολικά της χώρας. Όπως τόνισε, η δύναμη των 150.000 ανδρών της διεθνούς δύναμης του ΝΑΤΟ (ISAF) αναλαμβάνει την «πλήρη ευθύνη» για τους θανάτους αυτούς τονίζοντας πως εάν αποδειχθεί δόλος θα υπάρξουν πειθαρχικά μέτρα.
Μέλη του αφγανικού Κοινοβουλίου κατήγγειλαν τις δύο πρόσφατες Νατοϊκές επιδρομές στην ανατολική επαρχία Κουνάρ, τονίζοντας πως πάνω από 73 άμαχοι έχουν βρει τον θάνατο, στην πλειονότητά τους παιδιά, και ζήτησαν εξηγήσεις από τον Πετρέας
Τα συμπεράσματα του ΝΑΤΟ και των Αφγανών βουλευτών συγκλίνουν: το ΝΑΤΟ παραδέχθηκε πως οι απώλειες αμάχων αποτελούν ένα στρατηγικό πρόβλημα, το οποίο υποσκάπτει την υποστήριξη των Αφγανών πολιτών στη μάχη κατά των στασιαστών, ενώ οι Αφγανοί βουλευτές προειδοποιούν πως τέτοιου είδους επεισόδια παρακωλύουν τις προσπάθειες για έναν ταχύ τερματισμό του πολέμου κατά των Ταλιμπάν!
Κατ΄ άλλα, στη Λιβύη η Συμμαχία των Προθύμων και το ΝΑΤΟ
βομβαρδίζει για να σώσει τους Αμάχους…


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.