8 Απριλίου 2011

Από το 16ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα

Εργαζόμενοι από κάθε γωνία της πρωτεύουσας της Ελλάδας, κρατώντας υψηλά τις σημαίες της διεθνούς αλληλεγγύης, κάτω από τους ήχους των στρατευμένων τραγουδιών της εργατικής τάξης και τα συνθήματα του πλήθους, κατεύθυναν ένα ζεστό καλωσόρισμα στους συνδικαλιστές που έφθασαν στην Αθήνα και οι οποίοι ταξίδεψαν αρκετά μίλια προκειμένου να συμμετέχουν στο 16ο συνέδριο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.

Η τελετή έναρξης αντιπροσώπευσε έναν μεγάλο διεθνιστικό εορτασμό, αντάξιο των 6 δεκαετιών ζωής της WFTU. Αυτή η ιστορία της, τιμήθηκε με την προβολή ενός βίντεο, αφιερωμένο στα 65 χρόνια του WFTU και στην συμβολή του στην ιστορία του συνδικαλιστικού εργατικού κινήματος. Η WFTU ήταν πάντοτε στο πλευρό του εργατικού κινήματος, στην πάλη του ενάντια στην εκμετάλλευση, τον ιμπεριαλισμό, την αποικιοκρατία, τον φυλετικό διαχωρισμό.

Εκ μέρους της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, το οποίο επωμίστηκε και την ευθύνη της διοργάνωσης του συνεδρίου, ο Γιώργος Πέρρος απεύθυνε επίσημο χαιρετισμό στο 16ο συνέδριο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.


Η επίσημη έναρξη του συνεδρίου κηρύχθηκε από τον Πρόεδρο της WFTU τον κ. Muhammad Shaaban Azouz, και η οποία περιλάμβανει στην έναρξή του, τους χαιρετισμούς του κ. Γρ. Νιώτη, Α' αντιπροέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου, του κ. Π. Σγουρού, Περιφερειάρχη Αττικής, του κ. Γ. Καμίνη, δήμαρχου Αθηνών και του κ. Β. Μιχαλολιάκου, δήμαρχο Πειραιά.

Ο Γιώργος Μαυρίκος, γενικός γραμματέας της WFTU, υπογράμμισε στην εναρκτήρια ομιλία του: «Θα παράγουμε ένα ανοικτό και δημοκρατικό συνέδριο, όλοι απο κοινού, εργαζόμενοι, άνδρες και γυναίκες, αγωνιστές από όλους τους κλάδους, όλοι εμείς  που έχουμε ενώσει εθελοντικά τις γραμμές της ταξικής πάλης, ενάντια στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό».

Η μεγάλη συμμετοχή, η οποία φτάνει τους 800 εκπροσώπους από 105 χώρες ολόκληρου του κόσμου, οι χιλιάδες σελίδες - περισσότερες από 1850 - των προτάσεων που στάλθηκαν στο συνέδριο, καθώς επίσης και χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενοι που κατέκλυσαν το στάδιο Taek Kwon Do, ώστε να συμμετάσχουν στην τελετή έναρξης, αποτελούν μια βροντερή απόδειξη ότι η WFTU είναι ισχυρή, παρούσα στη δράση, ισχυροποιείται καθημερινά, και εκπροσωπεί τα συμφέροντα των εργαζομένων.

http://www.wftucentral.org/wp-content/newspaper1.pdf


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.