17 Απριλίου 2011

Ανθρωποφαγία

Από Αμπελοφιλοσοφίες

Έβλεπα σήμερα στην τηλεόραση τον Γ.Κύρτσο να λέει τα εξής(ελεύθερη μεταφορά των λεγόμενων του γιατί δεν θυμάμαι ακριβώς πως το είπε)

Πρέπει να προσέχουμε τώρα με τις αποκρατικοποιήσεις να μην γίνει το ίδιο που έγινε με την Ολυμπιακή. Απο τα χρήματα που πήρε το δημόσιο(σιγά να μην τα πήρε το δημόσιο) για την πώληση της Ολυμπιακής τα περισσότερα κατέληξαν μεσω των ασφαλιστικών ταμείων ως αποζημιώσεις στους εργαζόμενους, αυτή τη φορά κάτι τέτοιο πρέπει να αποφευχθεί…

Δηλαδή τι ζητάει ο κανίβαλος; Ζητάει αυτή τη φορά, να μην χρυσωθεί ούτε καν το χάπι όπως είχε γίνει με την Ολυμπιακή. Δηλαδή δεν φτάνει που οι αγοραστές θα κερδοφορούν απο παραγωγικές δομές που φτιάχτηκαν με τον ιδρώτα των ελλήνων εργαζομένων και θα ξεπουληθούν για ενα κομμάτι ψωμί, αλλά απο αυτό το κομμάτι ψωμί ο Κυρ. Κύρτσος ζητάει να μην δωθούν καν μερικά ψίχουλα στους εργαζόμενους, έστω για να τους κλείσουν το στόμα. Προφανώς οι κύριοι της πλουτοκρατίας, δεν φοβούνται πια την αντίδραση του λαού, αφού βλέπουν ότι δεχόμαστε ολο αυτό το αποκαλυπτικό σκηνικό που περνάει μπροστά απο τα μάτια μας, με χαρακτηριστική απάθεια οι περισσότεροι.


Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο όμως, γιατί έτσι που το πάνε, δεν αργεί και τόσο η μέρα που η συνείδηση των λαών θα ριζοσπαστικοποιηθεί, επείδη θα καταλάβει πως η σύγκρουση με τα μονοπώλια είναι το μόνο φως, στο τούνελ που μας έχουν χώσει.

Ας τα αφήσουμε όμως αυτά, και ας πάμε σε ενα απόσπασμα απο “Το Δόγμα του Σοκ” της Ναόμι Κλάιν(τα είχα ποστάρει προ ημερών και ως σχόλιο στον Celin), σχετικό με τις αποκρατικοποιήσεις στην μετα σοβιετική περίοδο στην Ρωσία, έτσι για να πάρετε μια γεύση τι μέγεθος ξεπουλήματος μας περιμένει.

Το 40/100 μιας πετρελαικής εταιρίας που το μέγεθος της ήταν συγκρίσιμο με εκείνο της γαλλικής Total πουλήθηκε έναντι 88 εκ δολαρίων(το 2006 οι συνολικές πωλήσεις της Total ανερχόταν στα 194 δις). Η Norilsk Nickel, η οποία παρήγε το 1/5 του παγκοσμίου νικελίου πουλήθηκε εναντι 170 εκ δολαρίων(παρόλο που σύντομα τα κέρδη της εκτοξεύθηκαν στο 1,5 δισ δολάρια ετησίως).“(Το δόγμα το σοκ σελ. 315)

Η πετρελαική εταιρία Yukos, που έλεγχε περισσότερο πετρέλαιο απο το Κουβέιτ, πουλήθηκε έναντι 309 εκ. δολαρίων(σήμερα τα έσοδα της υπερβαίνουν τα 3 τρις. δολάρια ετησίως). Το 51/100 της γιγάντιας πετρελαικής εταιρίας Sidanko πουλήθηκε έναντι 130 εκ. δολαρίων(δυο χρόνια μετά, οι διεθνείς αγορές θα αποτιμούσαν αυτό το μετοχικό μερίδιο σε 2,8 δισ. δολάρια). Ένα τεράστιο εργοστάσιο όπλων πουλήθηκε έναντι 3 εκ. δολαρίων, όσο κοστίζει μια εξοχική κατοικία στο Άσπεν.(Το δόγμα του σοκ σελ. 315)

Now you do the math που λένε και οι (λυκο)σύμμαχοι μας οι Αμερικάνοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.