13 Απριλίου 2011

Οχετός λασπολογίας από το κανάλι του εφοπλιστή Αλαφούζου

Από το Βαθύ Κόκκινο

Με ένα οχετό λασπολογίας σε βάρος του ΚΚΕ αλλά και των εργαζομένων στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, αντέδρασε η τηλεόραση του Αλαφούζου στο σημερινό πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη» που αποκάλυπτε τον βρώμικο ρόλο των δημοσιοκάφρων του Σκάι. (Δείτε το βίντεο).

Καμιά έκπληξη φυσικά. Οι συγκεκριμένοι μαρκουτσοφόροι σιτίζονται από τα ταμεία του αφεντικού τους εφοπλιστή-καναλάρχη και είναι λογικό να γαυγίζουν σε οποιονδήποτε είναι αντίθετος με το αφεντικό που τους ταϊζει.

Εντυπωσιακός είναι όμως ο τρόπος με τον οποίον παρουσιάζουν τα σημερινά γεγονότα. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπαν για τους «καλούς αστυνομικούς που πήγαν να κάνουν την δουλειά τους» και τους «κακούς» εργάτες που τους επιτέθηκαν κυνηγώντας τους και αναποδογυρίζοντας ένα μπατσάδικο αυτοκίνητο. Τους άκουγες και είχες την αίσθηση ότι το ρεπορτάζ το είχε συντάξει ο εκπρόσωπος Τύπου της μπασκηναρίας.

Με την ευκαιρία να παραθέσουμε το σχετικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη»



Ο «ΣΚΑΪ TV» χτες, συμφωνώντας ουσιαστικά με την άγρια επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους ανέργους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, έβγαλε χολή, καθοδηγούμενος στο αντεργατικό του μίσος από συμφέροντα του κεφαλαίου, τα ιδιοτελή συμφέροντα του εφοπλιστή ιδιοκτήτη του, όπως και ο δημοσιολόγος Ιπποφάντης που ταυτίστηκε μ' αυτά. Τι είπε; Οτι το σωματείο δεν αγωνίζεται για τους ανέργους, αλλά επειδή ακολουθεί τις οδηγίες του Κόμματος. Μήπως θα έπρεπε να ακολουθήσει τις καταστροφικές για τους εργάτες οδηγίες των καπιταλιστών που ο ίδιος έδινε στη συνέχεια; Οτι επέβαλε υψηλά μεροκάματα που φτάνουν τα 10.000 ευρώ μηνιάτικο. Ούτε εφοπλιστές να ήταν οι εργάτες, τέτοιες ψευτιές...

Και έφτασε μέχρι την αθλιότητα να προσάπτει στο σωματείο κατηγορία ότι απαγόρευσε σε επιχειρήσεις να κολλάνε ένσημα, δηλαδή αφήνει ανασφάλιστους τους εργάτες! Και ότι ακόμα και να θέλει ο εφοπλιστής να φέρει το πλοίο για επισκευή δε θα το κάνει, δηλαδή είπε ότι δε θέλει. Εδώ είπε αλήθεια ότι οι εφοπλιστές δημιουργούν ανέργους. Οταν ο κάθε εφοπλιστής, κλείνοντας συμφωνίες μπάρκων με κράτη στη Νοτιοανατολική Ασία, κλείνει και συμφωνίες για ναυπηγήσεις και επισκευές στη Νοτιοανατολική Ασία. Με μεγάλα ναύλα, μεγάλο κέρδος και τσάμπα μεροκάματα. Συνθήκες Κίνας δηλαδή, τέτοιες θέλουν και εδώ. Αλλά τους εμποδίζει το ταξικό κίνημα. Γι' αυτό η επίθεσή τους στο ΠΑΜΕ. Θέλουν τσάκισμα της ταξικής πάλης και εργάτες στο θάνατο... Δε θα τους κάνουμε τη χάρη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.