10 Απριλίου 2011

Πόσο ανεξάρτητοι είναι οι νέοι καλλικρατικοί δήμοι απο την κεντρική διοίκηση ?

Μονολεκτικά , καθόλου ! Αυτό μας δείχνει ξεκάθαρα η ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής απέναντι σε απόφαση της δημοτικής αρχής της Πετρούπολης η οποία ωφελούσε μικρούς επαγγελματίες και επιβάρυνε μεγαλα καταστήματα και τράπεζες.

Συγκεκριμένα και όπως διαβάζουμε στον Ριζοσπάστη :

Απόφαση της δημοτικής αρχής Πετρούπολης, που μειώνει τα δημοτικά τέλη σε μικρομάγαζα και αυξάνει συντελεστές φορολόγησης και Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ, ακύρωσε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Ηλίας Λιακόπουλος, ο οποίος είναι διορισμένος από την κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή που εκλέχτηκε με τη στήριξη του ΚΚΕ αποφάσισε να μειώσει κατά 50% τα δημοτικά τέλη στις νέες επιχειρήσεις έως 50 τ.μ. δημοτών της Πετρούπολης, στα μικρομάγαζα δηλαδή, για τα δύο πρώτα έτη λειτουργίας. Επιπλέον, αποφάσισε να διπλασιάσει τους συντελεστές του Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Ακινήτων στις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ, καθώς και το διπλασιασμό του ΤΑΠ σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ. Αποφάσεις, δηλαδή, που είναι σε όφελος των μικρών επαγγελματιών που στενάζουν και ταυτόχρονα φορολόγηση τραπεζιτών και ιδιοκτητών μεγάλων επιχειρήσεων, που μπορούν να πληρώσουν.
 
Αυτή την απόφαση ακύρωσε ο γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που ελέγχει τη νομιμότητα των αποφάσεων των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, αποδεικνύοντας τον ταξικό χαρακτήρα της Τοπικής Διοίκησης και ότι θέλουν να λειτουργεί ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα και υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων. Γι' αυτό χρειάζεται λαϊκή διεκδικητική πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, την κυβέρνηση. Οι νόμοι τους συνολικά και αυτοί που καθορίζουν τη λειτουργία της Τοπικής Διοίκησης είναι βαθιά αντιλαϊκοί. Νόμος για το λαό είναι τα συμφέροντά του.

2 σχόλια:

  1. Καλά είναι σοβαροί αυτοί οι ΚΚΕδες! Μείωσε τα τέλη στα μικρομάγαζα και τα αύξησε στα Μεγαλομάγαζα; Να πληρώσει το κεφάλαιο και να απαλλαγεί ο λαός; Είναι τρελλοί αυτοί οι ΚΚΕδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ Σ'ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΥΠΟΝΝΟΥΜΕΝΑ ΣΟΥ ΡΕΝΤ ΦΛΑΙ ΠΛΑΝΕΤ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕ ΣΚΟΥΛΑΚΗ, ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

    ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ. ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.

    ΠΟΙΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ;

    ΜΟΥΖΟΥΡΑΣ - ΜΑΡΑΘΙ - ΑΚΡΩΤΗΡΙ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.