11 Απριλίου 2011

Αναστολή λειτουργίας σε Αιγηνήτειο και Αρεταίειο λόγω έλλειψης κονδυλίων

Την αναστολή της συμμετοχής των νοσοκομείων «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο» στις εφημερίες και στις εισαγωγές ασθενών, αποφάσισαν την Παρασκευή 7 Απριλίου ο πρόεδρος της Ιατρικής σχολής και οι πρυτανικές αρχές, λόγω της μείωσης αλά και της καθυστέρησης της επιχορήγησής τους. Η στάση πληρωμών της Κεντρικής Δίοικησης προς τα δυο αυτα νοσοκομεία εντείνει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για τρόφιμα, καύσιμα και φάρμακα.

Μετά από την συνεδρίαση της Παρασκευής στην οποία συμμετείχαν διοικητικοί, γιατροί και πανεπιστημιακοί, αποφασίστηκε να διακοπούν οι εισαγωγές ασθενών, στο Αιγινήτειο και το Αρεταίειο, καθώς κρίνεται αδύνατη η συμμετοχή τους στις εφημερίες. Η απόφαση αυτή λόγω έλλειψης κονδυλίων, δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των δύο μεγάλων νοσοκομείων και τα οδηγεί ένα βήμα απο το κλείσιμο ...


Από την ανακοίνωση του ΚΚΕ στις 8/4/2011

Η στάση πληρωμών της κυβέρνησης στη χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, έχει σαν αποτέλεσμα το Αρεταίειο και το Αιγινήτειο να βρίσκονται ένα βήμα πριν το κλείσιμό τους. Η εξέλιξη αυτή ισοδυναμεί με στάση παροχών δημοσίων υπηρεσιών υγείας από το κράτος προς τα λαϊκά στρώματα, τα οποία είναι οι κύριοι χρηματοδότες των δημοσίων νοσοκομείων, με τη φορολογία, τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, τις συνπληρωμές για εξετάσεις, φάρμακα και νοσήλια. Η κυβέρνηση με την πολιτική της θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες σε υπηρεσίες υγείας, δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες και εξειδικευμένες, στο βωμό των συμφερόντων του κεφαλαίου και της κερδοφορίας. 
 
Η απόφαση των Διοικήσεων των δύο νοσοκομείων για αναστολή της συμμετοχής τους στις εφημερίες και στη νοσηλεία των ασθενών, συμβάλλει στην υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης για συρρίκνωση των δημόσιων νοσοκομείων και στην επιχειρηματική τους δράση. Υπονομεύει την κοινή πάλη της κοινωνικής συμμαχίας των λαϊκών στρωμάτων και των υγειονομικών για να εμποδίσουν και να ανατρέψουν το σχέδιο συρρίκνωσης ή και κλεισίματος των δύο νοσοκομείων.

Η κατάσταση που υπάρχει σήμερα στο Αρεταίειο και το Αιγινήτειο είναι προμήνυμα για το τι θα επακολουθήσει και με τα άλλα δημόσια νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας του ΙΚΑ. Οι εργατοϋπάλληλοι, οι επαγγελματίες - βιοτέχνες, οι φτωχοί αγρότες, οι ασθενείς, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών και οι υγειονομικοί πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να παλέψουν για:

- Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
- Να μην κλείσει ή συρρικνωθεί κανένα δημόσιο νοσοκομείο. Να μην κλείσει κανένα νοσοκομειακό κρεβάτι.
- Πλήρη ένταξη όλων των νοσοκομείων στις εφημερίες. Καμία αναστολή στην νοσοκομειακή περίθαλψη.
- Προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και κλάδων. Όλοι οι εργαζόμενοι και τα μέλη του διδακτικού επιστημονικού προσωπικού να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
-  Άμεση πληρωμή των εφημεριών, νυκτερινών και αργιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.